AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
155Cevap
Birde bunların biz ne kapalılar görüyoruz ohoo açıklardan beter diyen versiyonları var :D
Ellerinize sağlık güzel olmuş.
şu paylaşımın altında bile o yorumu görmek cidden sinirlendirdi beni ama yapacak bir şey yok nefslerini öyle tatmin ediyor bazıları :) bunlar bakire olmayıp bakirelere namussuz damgası yapıştıran fesat kadınlarla aynı sülaleden bana kalırsa :)
Güzel paylaşım ancak ;
Kapalı kişileri cahil gören , saf gören , vb aşağılayan kişiler bu soruları sorar. Aşağılanması gereken kişilerde tesettürlü kişiler değil açık kadınlardır ki millete gösteriş yapınca ne oluyor?
kimsenin tercihleri sebebiyle aşağılanmayı, dışlanmayı hak ettiğini düşünmüyorım
Gunumuzde İnsanların giyinişlerine saygı ana unsur olmalıdır. 21. Yy da yasıyoruz medeniyet ve modern hukuk kuralları bunu sağlamalıdır. Medeniyet dediğin hala tek dişi kalmıs canavar malesef hala sığ düsüncede olan mahluklar var.
yorumlarda da örnekleri var malesef. kimse kimseyi sevmek zorunda değil ama saygı duymak zorunda. bu noktada da kişiler aldıkları aile terbiyesine göre hareket ediyor.
Tebrik ederim 2. Benceni merakla bekliyorum . Bir hadiste peygamber efendimizin bir kızı söyle buyurmuştur; madem Hz. Allah sevap kıldı bas örtüsünü o zaman bende başımın üzerinde taşırım. Demiştir . Bu dünyada sen terle yan bırak öbür dunyan hayırlı olsun ins kardeşim . Hayırlı geceler Allah razı olsun
amin cümlemizden Allah razı olsun. paylaşırsam haberdar ederim. Teşekkürler :)
Ne kapalilikmis arkadas boş islerle ugrasmayi birakin sanki islamiyetin tüm yasak ve öğütlerine uydunuz bir kapalilik kaldı. Siz niye kapaniyorsunuz ben size soyleyeyim aile baskisi ya da kendinizi boyle avutuyorsunuz sanki kapali olunca daha namuslu oluyormus gibi
islamiyetin tüm emirlerine uymadığımı nerden biliyorsun? bir insanın örtülü olmak istemesi neden zoruna gidiyor?
"Araştırmalara göre yalnızca bileklerden alınan güneş D vitamini oluşumu için yeterli oluyor. Yani bikiniyle akşama kadar kumsalda yatmayınca vitaminsiz kalmıyoruz."
Bu bilimsel araştırmanın kaynağını merak ettim okurken.
😅😅😅
yakın bir zamanda edindiğim bilgi değil kaynağını hatırlamıyorum o yüzden
@pembeciwciw :D :D
Kaynağını arayıp bulursanız görmek isterim :)
Merak ettim çünkü..
biri daha sormuş bulamadım. ama hiç bir kaynakta da eller ayaklar ve yüzden alınan güneş ışığı d vitamini için yetersizdir diye bir veriye rastlamadım
Çünkü öyle bir araştırma olduğunu sanmıyorum. Uydurma bir bilgiyi kaynaksız olarak böyle bir Bence'ye koyarak, Bence'ne yazık etmişsin.
Bir yerde bir şeyin yazması onun doğru olduğunu da göstermez.. İslami bir sayfada görmüşsündür büyük bir ihtimal..
D vitamini eksikliğine bağlı kemik problemlerinin Hindistan’da Sünni Müslüman kadınlarda çok sık görülmesi dikkati çekmiş. Kadınlara kemiklerde kalsiyum eksikliği sonucu meydana gelen ‘osteomalazi’ adlı hastalık tanısı konmuş. Bu durumda kemikler yumuşar, çarpılır, kalça kemiklerinde yalancı kırıklar görülür. Çoğunlukla doğum sonrası ve emzikli kadınlarda oluşan problemin nedeni kadının vücudundaki D vitamini eksikliğidir... Bu hastalık, kadınların Hindistan gibi çok güneşli ülkede baştan aşağı örtünerek D vitaminden eksik yaşamaları ve vakitlerini daha çok ev içinde gün ışığından yoksun geçirmelerine bağlanmış (Bandgar ve Shah (2010, Kapoor, OP).
Benzer şekilde, çarşaf örtünen ve günde 30 dakikadan fazla evinin dışına çıkmayan Faslı kadınlarda da D vitamin eksikliği yüzde 91 oranında bulunmuş (Grover ve Morley 2001).
2004-2005 yıllarında, Avustralya’ya yerleşen örtülü 7bin Müslüman göçmen kadında araştırma yapılmış, yüzde 75’inin Afrika ülkelerinden ve yüzde 20’sinin Ortadoğu’dan geldikleri belirlenen bu göçmenlerin yüzde 40-80’inde D vitamini eksikliği saptanmış. Bu bulguların ışığında son yıllarda doktorlar, Avustralya’ya göçmen olarak gelenlerde ilk sağlık testi olarak D vitamini düzeylerinin ölçülmesine önem vermektedir (Benson ve Skull 2007).
İrlanda’da, tüm bedeni örtülü olan kadınlarda doğum sırasında kalça kırığı meydana geldiği bildirilmiş. Dublin’deki St. James Hastanesi doktorları D vitamini eksikliği olan bu annelerin bebeklerinin özellikle doğum sonrası ilk haftada kramplar tarzında tetani nöbeti geçirmeye eğilimli olduğunu belirtmişler... Bu bebekleri bekleyen bir başka sorun da birkaç yıl önce, İngiltere’de bir çalışmada dile getirildi. Doktorlar örtünen Müslüman annelerin sütünden yeterince kalsiyum alamayan bebeklerde çocukluk çağında görülen raşitizm sıklığına dikkat çektiler (Sağin 2010).
Bir başka araştırma bol güneşli Kuveyt’te örtülü (peçeli) 50 kadın ile normal giyimli (peçesiz) 22 kadın üzerinde yapılmış. Örtülü kadınlarda D vitamini eksikliğine bağlı “osteomalazi” adlı hastalık belirtileri bulunmuş.
Çok bol güneş ışığı alan ülkemizde de bu konuda ilginç bir çalışma yapılmış. 14 ile 44 yaş grubunda 48 kadın üç grupta incelenmiş. Birinci grupta normal giyimli kadınlar vardır, gereğinde kol ve bacakları ve yüzleri güneş ışınlarını görmektedir. İkinci grupta kadınlar geleneksel başörtülüdür, vücutları örtülüdür ama yüzleri ve elleri kapalı değildir. Üçüncü gruptaki kadınların elleri ve yüzü dahil bütün bedenleri tepeden topuğa kadar kapalıdır (Alagöl ve ark 2000).
Normal giyimli kadınların yüzde 44’ünde ve ikinci gruptaki geleneksel başörtülü olanların yüzde 60’ında D vitamini düzeyleri düşük bulunmuş.
"Bu, D vitamini sentezine kısmen yarayacak kadar vücudun ve ellerin güneş ışığı gördüğünü gösterir." :)
Üçüncü gruptaki elleri ve yüzü ve bütün bedeni kapalı olan kadınlarda D vitamini düzeyi normalin altındadır, bu kadınların hepsinde D vitamini eksikliği görülmüştür.
Bu çalışma Türkiye, Kuveyt, Hindistan gibi güneşli ülkelerde bile D vitamininin yeterli alıımadığını gösterir. Çünkü genellikle şehir ve kasabalarda çoğu kadın devamlı ev içindedir ya da giydiği örtüler nedeniyle güneş ışınlarından yeterli yararlanmamaktadır.
Zaten bir çok insanda D vitamini eksikliği var.
Kapalı açık farketmiyor.
:)
kime göre neye göre bu araştırmalar. kopyala yapıştır yapacağına link atsaydın keşke. ayrıca evden çıkmayan kadınlarda görülüyor zaten kapalılıkla alakası yok.
O kadar yazdım sayfayı yeniledim yanlışlıkla ve gitti :/ :D
https://www.sagem.gov.tr/TBSA_Beslenme_Yayini.pdf (Bu sağlık bakanlığının verileri.)
*/*****************
Bu da senin kaynağın olabilecek bir kaynak.
www.risalehaber.com/...sikligi-cekiyor-236680h.htm
"İzmir'de yapılan bir çalışmada, 10 bin 89 kadının yüzde 80'inde D vitamini eksikliği olduğu ortaya çıktı."
"Haftada 20 dakika güneşte kalmalı"Güneş ülkesiyiz ama güneşten yeterince faydalanamıyoruz. Saat 10.00 ve 15.00 arasında kol ve bacakların haftada iki kez 20 dakika süreyle güneş alması gerekiyor. Sanırım biz yeterince yapmıyoruz. "
Yani yalnızca bilekten alınan yetiyor diyerek yanılmışsın..
Bu da senin dediğini kanıtlayabilecek bir diğer kaynak.
www.zaman.com.tr/...cik-olmasi-yeterli_584334.html
Dr. Taşkale, "Bilimsel olarak da ispatlanmıştır ki, sadece el ve yüzün günde 20 dakika kadar güneş ışınlarına maruz kalması D vitamini oluşması için yeterlidir." şeklinde konuştu.
Konu din olunca bilim insanları bile nesnel olamayabiliyor maalesef.
Ama yinede böyle şeylere takılmak doğru değil.
Parantez içinde zaten kaynaklar mevcuttu.
Yani parantez içindekilerle google amcada arama yaparak o bilgileri ve araştırmaları bulma şansın var.
imanın şartı zaten temizliktir. "banyo , ağda yapıyor musun " nedir ya? yok insan değil tesettürlüler, hey Allah'ım
aynen öyle :) bir de neden kuaföre gidiyorsun neden saçını boyuyorsun şekli var bu sorunun ben de kadın değil miyim diyorum. garipler ya :D
hahaha sanki tesettürlü kadınlar evde insan yüzü görmüyor. e kuaföre gitmeseler neden tesettür bölümü olsun kuaförlerde? akıl lazım akıl
bir de kimse görmüyor nasılsa mantığı yok mu beni öldürüyor zaten. demek ki başkaları için yapıyorsunuz bunları diyorum
aynen , kişinin önce kendini kendine beğendirmesi gerekir. bir de canın sıkılmıyor mu diyorlar. Allah rızasıiçin yapılan ibadetten canın sıkıldığını nasıl bir zihniyet düşünebilir ki? Şahsen benim annem kapalı , evde tabii ki tülbent taktığı oluyor , ama tutup da babam gelince kapanmıyor. Bunları neden herkes düşünemiyor anlamıyorum😄
Bende evde bir tek yemek yaparken saçıma bişey alırım. öcü gibi bakıyorlar tesettürlü yaşama oysa ki ben hiç sıkılıp üzülmüyorum
Eline saglik guzel bir bence olmus keske bu kadar sacma sorulara maruz kalmasaniz ne aciklar kapalilar tarafindan yargilansin ne de kapalilar aciklar tarafindan keske boyle olabilsek :)
Nerde o günler mazide kaldı
aynen öyle canım tek temennim bu :)
Gayet yerinde ve mantıklı izah etmişsin. Ben henüz kapanmadım ama bire bir aynı görüşteyim. Darısı burada örtünmeyi kötülemeye çalışan kalbinin kapalılığını farketmeden vücudunun kapatılmasından korkan kadınların başına!
öyle bir niyetin varsa eğer Allah en güzel şekilde nasip etsin :)
Amin. sağ ol canım
Elinize sağlık. Yalnız baş örtüsü demek daha doğru diye düşünüyorum. Türban fransızca kökenli ve olaya fransız kalanların basınla pompaladığı bir tabir.
Listeye ilaveten; eş adayları için saçlarınız merak konusu olabiliyor :)
Kuranda baş örtüsü vardır
Hımar bacagı örtülmez
biraz araştır arapça biliyorsan
@Rasülün_Yolundan doğru kişiye mi yazdın? Alakayı kuramadım da
@Resülün_Yolundan...
Ben yoktur yazıldı sandım pardon :)
ben bahsederken hep tesettür ve örtü diye bahsettim ama başka kesimler genelde "türban " kelimesini kullanıyorlar. Onların ağzından yazarken bu kelimeyi kullandım bende. annesine diyecek ki ben saçı şöyle kız istiyorum annesi de bakacak kızlara olur verecek. başka çözüm bulamadım :)
O da mantıklı :)
Teşekkür ederim iyi anlatmışsın ama şu an örtünenler için bu şeyleri söylemek yalnış Çoğu baskıyla ve kafasına yakıştığı için örtünüyorlar. Ayrıca her haltı işleyip türbanın arkasına saklananlarıda biliyorum. Önemli olan yazdığın gibi takabilmek bunu.. Güzel bence olmuş tekrardan teşekkürler ((:
bencemde zorla örtünen isteyerek örtünen örtünün arkasına saklayıp her günaha giren günahtan kaçan şeklinde bir ayrım yapmadım. genel olarak her kapalı kadının aldığı sorular bunlar. lütfen hiç bir kesimi eleştirici yorumlar yapmayalım.
ayrıca "çoğu" olarak yaptığın genellemeyr de katılmıyorum.
Benim annem ablamda kapalı öyle birşey tabi demem.
kusura bakma bacim bu devirde en burnu havada. selam versen gunaydin desen bu bana yaziyo doyen cok turbanli gordum evlenmeyi dusunmeyecek kadar onyargi olusturdular. milliyetci sagci biri olmama ragmen. genellemiyprum ama devir artik kotu. cogu aile baskisiyla kapatiyorlar. ozgurlugu buldummu hurraa.
bu insanlar sadece kapalı kesimde yok her kesimde var. kusura bakma ama senin canın önyargı oluşturmak istemiş. bu bir bahane olamaz çünkü. zorla kapananlar zaten inada bindirip ilk fırsatta kendi istekleri doğrultusunda hareket ediyorlar o konuda haklısın bişey diyemem
o kadar çok kapalı tanıdığım var küfür edince bana dik dik bakarlar tayt giyince yok çok belli ediyor falan filan ama kendileri çok ahlaklılar ya ! *rotik roman serisini bitiren insanlar ben bile yapmadım sırf onlardan olmamak için kapanmıycam
yaapcak bir şey yok örnek olarak onları görüyorsan
Illa örnek istiyorsan Peygamberimizin kızı hanımları örnek olsun...
ayette belirtiliyor. ..
bahaneyi bulmak elbet kolay.. ama zamanla Bahane de bulunmuyor
doğru olanı yaptınız, kadın olarak sizlerinde en az diğer kadınlar kadar kendinizi ifade etme özgürlüğünüz var. İnsanların anlayış gösterip yadırgamayacakları bir bence olur inşallah
yadırgayan var yadırgamayan var. herkesin kendi hayat görüşüyle alakalı. saygı olduğu sürece sorun değil düşünceleri :) çok teşekkür ederim :)
Gelmis gecmis en mukemmel bence olmus Allah razi olsun, bende kapali bir kiz olarak bu sorulari cevaplamaktan biktim umarim cogu insan dogru sekilde bilgilenmistir :)
estağfurullah illa ki vardır güzeli. çoook teşekkür ederim :)
Bence kesinlikle köşe yazarlığı yapabilirsin, türkçeyi böyle güzel kullanan insanlara ihtiyacımız var, çok güzel bir bence daha geniş kitleleri bilgilendirmen dileğiyle, eline sağlık. çok güzel olmuş.
Kapalı değilim ama bir ara çok istemiştim 1 günlüğüne denediğim bile oldu çocukken. Kapanmak hep istediğim ama yapamadığım bir istek olacak. Bana göre değil maalesef.
Bence'n çok güzel olmuş.
inşallah tekrar cesaret edersin :)
Örtülüler hakkında n yargıları olanlar heralde bu yazıdan birşetlwe kapmışlardır artık. Bu cevaplar; türbanlılar gericidir, yobazdır diyenlere de KAPAK OLSUN
:) anlamak istemeyen inatla anlamıyor. yapacak bir şey yok öylelerine he deyip geçiyorum :)
Güzel olmuş kafamdaki sorular birkaç tane yukarıda vardı. Peki şöyle bir izlenim oluyor tesettürlü insan Akp'ye oy verir. Bu sence ne kadar doğru?
ben öyle olduğunu düşünmüyorum. solcu % 30-35 lik bir kesim var oradaki % 5 ve geri kalan % 60 muhafazakar, içlerinde örtülü kadınların olduğu kesim. bu kesimin içinde akp lisi var mhp lisi var paralelcisi var saadetlisi var bbp lisi var hatta bu sitede örtülü bir chp seçmeni bile gördüm. bir de oy vermeyi şirk olarak görüp oy vermeyeni var. var da var yani. bu durumda hepsi akp li demek çok sığ bir düşünce. ve kesinlikle siyasetten anlamayan ezbere konuşan ergen düşüncesi.
Böyle düşünen çok var ama. Minibüsteydim. İçeri topluca bir tesettürlü kadın girdi. Arkadan 2 teyze kesin akp li dedi. Yani bu sadece 2 kişi değil. Çoğu kişi böyle düşünüyor.
düşünceleri sığ demek ki yapacak bir şey yok. Onların derdi akp değil islam. buldukları günah keçisi de akp. o yüzden bu algıya kapılmış olmalarında bir gariplik yok. yazık onlara.
bence diyen tesettürlülerin yaptigi hersey dogru...- nasil olsa AKP hirsizlari insanlarin gözünü boyuyorya dincileri kandiriyor ülkeyi satiyor Adana incirlikte amerikan ucagi kalkip arap komsu müslüman insanlarin öldürmesine izin veriyorya - nasil olsa Islamci akp. iyi yapiyorsunuz insan öldürmek sevapti degilmi . kuranda sevap olarak geciyor bir bakmak lazim
benim bazen gördüğümde merak ettiğim 2. soru olurdu diğerleri kadar aşırısını merak etmezdim hiç :)) maddeleride güzel sıralamışsın hem içini boşaltmışsın hem bilgi verici olmuş emeğine sağlık
teşekkür ederim :) umarım herkes beğenir :)
Birtane görüşte eklemek istiyorum
Kapalı birinin yaptığı yanlış kendi yanlışıdır İslam ile bağdaşlaştırılamaz..
Bide herkesin hayatına kimse karışamaz😄
ben üzerinden geçtim aslında ama sanırım biraz üstünkörü geçtim. vurguladığın için teşekkür ederim :)
Rica ederim bencen güzel olmuş☺️☺️
Bu bence bir çok ahmak'a ders olmuştur tebrik ederim
teşekkür ederim :)
Neden kendini ve tesetturlu kadınları bu kadar uzaklaştırdınki toplumdan. yani şahsen benim için tesettürlü bir kadınla açık bir kadının hiçbir farkı yoktur. Güzel olmuş ama böyle bir konu hakkında bence yazmaya gerek yoktu.
bu ayrımı ben yapmıyorum. ayrım yapmaya da niyetim yok. açıkçası bizi anlamanı da beklemiyorum. teşekkür ederim yorumun için
Doğru yapilan bir ayrım var ama kendinizi böylesine farklılaştırmanız sizin zararınıza. Ayrıca ayrıma maruz kalan her kesimi anlayabiliyorum çünkü bende tüm dünya tarafından hor görülen bir kesime mensubum, ben eşcinselim. sizi anlayamamam imkansız.
ben örtülüleri farklılaştırmadım diğer kadınlardan hiç bir konuda farkımız olmadığını ve örtümün hayatımı kötü yönde etkilemediğini anlattım. örtü benim için sanıldığı gibi tutsaklık sıkıcılık kesinlikle değil. olmayacak da. bence sen de eşcinseller hakkında bu tarz bir yazı yazabilirsin. sen kendini anlatmazsan insanlar seni hor görmeye devam eder
Dediğim gibi ben eşcinsel olmayıda kapalı olmayıda farklı gören biri değilim. Sadece bu konu hakkında bence yazman güzel olmuş ama biraz gereksiz bu sen istemesende sizi toplumdan dışlayacak bir faktör. bide eşcinsellik konusunda bence yazanlar var sanırım benim yazmama gerek kalmadı :)
herkes ailesinden aşdığı terbiye kadar karşısındakine saygı duyar. ona da benim yapabileceğim bir şey yok :)
Peki. :)
Çok güzel bir paylaşım tebrikler ben de kapanmayi çok istiyorum :)
inşallah gönlünce olur her şey güzelce örtünürsün :)
Kardeşim ellerine gönlüne sağlık. bunlar benim de çok sık karşılaştığım soru (n) lar.. Allah yardımcımız olsun :)
Çok iyi olmuş ellerine sağlık :) :) Sorulardan bazıları da bana soruluyor ters köşe yapmak isteyen arkadaşlar tarafından :D iyi cevaplar olmuş
bana da özellikle saçın nasıl saçını yıkıyo musun diye soruyolar saçım yok deyip geçiştiriyorum :)
Saçını sıfıra vurdursana bile diyorlar :D Yav kardeşim siz ne :D
"ben senin yerinde olsam hiç uğraşmam ne uğraşıyosun ki saçla başla" :D komik cidden ya :D
Allah akıl fikir versin :D
amin amin :)
yahu biz niye bu kadar soyutladık kendimizi birbirimizden ki, kızcağız böyle birşey yazma ihtiyacı duymuş?
soyutlamakla da alakalı ancak alışık olmadığı bilmediği bir yaşantı olunca insanlar merak ediyorlar haklı olarak.
Kuran-ı Kerim' e göre mahrem sayılan erkeklerin ve müslüman kadınların yanlarında açık bir şekilde bulunabiliriz giyinip süslenebiliriz" cümlesinde hata var, canım... Ama süper olmuş ellerine sağlık ^^
bir hata yok bence.
Tesetturde mahrem sayilan erkeklerin yaninda ortunulur
namahremin yanında örtünür kadın. mahremin yanında açık durabilir
ben direk mahremden yola çıkınca namahremi hesaba katmadım kusura bakma ^^
mühim değil :)
Ellerine sağlık, cok güzel bir bence olmuş, gördüğüm en iyi bencelerden birisi ve gerçekten cok mantıklı. Teşekkür ediyorum :)
estağfurullah çok teşekkür ederim :)
Baş örtüsü yalnızca bir giyim malzemesi değil bir yaşam tarzıdır onuntakmakla bitmiyor her şey hakkıyla taşımak da lazım çok güzel anlatmışsın tebrikler...
aynen öyle teşekkür ederim :)
10 kapalıdan 5'i ya pantolonun ya da gömleğinin kolunu kıvırmış.
diğerlerinde de bin ton makyaj ve topuklu ayakkabı.
düzgün olarak giyinin çok az kişi var.
bencemle bir alakası yok bu görüşünün
Biliyorum. Ama soylemek istedim. Çünkü son gunlerde iyice gozume çarptı ve benzer baslikli bir konu buldum.
Tesettürden hoşlanmam. Ama meteorlu cümleyi bulunduğum ortamdaki bir tesettürlüye söyleseler beynim yanardı 😂😂😂 o nasıl bir cümle ayol ne alaka yani ahah.
yaşlı teyze belki de aklı gidikti bilemeyiz :)
Güzel bir yazı olmuş. Ara sıra iğneleyici lafların da komik bir hava katmış beğendim :D başı kapalı birkaç arkadaşım var hepsini çok severim kulakları çınlasın :) ben de sana soru sorabilir miyim acaba bu konuda bir iki tane?
tabi sorabilirsin :)
Öncelikle, türban sadece erkekler saçınızı görmesin diye mi? Yani sadece kızların olduğu bir alanda normal tişört kot açık gezebilir misiniz? :D ikinci sorum da neden makyaj yapıyor bazı kapalılar? Amaç dikkat çekmemek değil mi 😂
sadece erkek görmesin diye dersem yanlış bir ifade olur. namahrem erkekler ve gayrimüslim kadınların yanında haram.. müslüman kadınların içinde de örtülü olmak iyidir derler. nazar değer göz kalır diye. ama mecbur değilsin. göbek ile diz kapağı arasını göstermeyen kıyafetler giyilebilir. çünkü o kısım kadınlar arasında da haramdır. sadece eşlere helaldir. 2. sorun için de 9. maddeyi tekrar oku.
Hata olarak görmüyorum ve ayıplamıyorum. Ben kapalı olsam ben de makyaj yapardım. Sadece merak ettim neden olduğunu, sen de cevap vermedin :) teşekkürler yine de
cevap verdim. yazdığım şeyi neden 10 kere yazayım ki?
Ben genelde bunu derdim cehennem de yanmaktansa burada yanmayı tercih ediyorum.
aynen öyle inşallah diğer tarafta yanmayanladan oluruz.
Amin.
Gelen sorular karşısında kendimi olağanüstü bir varlık sanıyorum bazen :D Emeğine sağlık tatlım :)
ben alıştım artık gülüyorum bir çoğuna :)
Çok güzel bence olmuş süper bence seçilmeli çok güzel
En güzel bence @KızlarSoruyor cinsellikle ilgili gereksiz benceleri süper bence yapıyorsunuz bunu da yapmanız gerekmez mi?
çok süper bence seçilmiş zaten mesajı geldi. teşekkür ederim görüşün için :)
Rica ederim 😊
güzel yazmışsın tebrikler..
ama bana kalırsa sen böyle yaparak 'kapalıları' insan degilmiş gibi gösteriyorsun
bırakalım insanlar ne düşünüyorsa düşünsün ya
insanları ne düşündüğü rahatsız etmemeli
'bence'
rahatsız olduğumdan değil de sadece örtünmeye niyeti olan ama cesaret edemeyen çok ağır çok korkunç bir şey olduğunu zanneden birileri okur belki diye yazdım. inşallah okurlar.
tamamda insanoglu kapanmak istese kapanmazmı? tabi ki kapanır kardeşim..
insanın içinde olursa din allah sevgisi , her şey yapar..
vesile olurum belki bana da eklenir sevabı :)
Bunlar bilinen şeyler zaten. Abest ya da şaşılacak birşey okumadım.
zaten abes ya da şaşılacak bir şey yazmadım bende
Tesettürlu değilim, karşıda değilim. . oyle düzgün cümlelerle yazmissin ki tebrik ediyorum seni. Eline saglik. Guzel bir bence olmuş.
Basi acik olup ortu beyninde olanlarda okur umarim;)
okuyorlar ama nato kafa nato mermer canım. teşekkür ederim :)
Harika yazmissin canimm. Ben acigim ama tesetturlu olmak istiyorumm ozelden konusabilir miyiz bu konuyu tabi istersen
inşallah Allah gönlüne göre nasip etsin canım :)
BEN de kapalıyım canım çok güzel açıklamışsın beni de şu erkekler sinir ediyor , illa açıkkız isteyenler arkadaşım hepimiz kızız ya :D
ideolojik görüşlerine göre eş seçmek istiyor olabilirler ona bişey diyemeyiz. ama bu sitede de gördüğüm dışarıda da karşılaştığım "kapalılar da kadın mı onların hisleri mi var beyinleri yıkanmıi yobazlar" gibi çirkin yakıştırmalardan sonra yazmaya karar verdim. bizi ne olarak görüyor bu insanoğlu ben anşamıi değilim yani :D
aynn çok sinir bozucu kalp kırıcı insanları giyimine göre değerlendiremezsin yani :D
Soruya bak ya :D
Dersaneye falan gittiğimde de bana: Büyüynce kapanmalıydın evlendikten sonra kapanmalydın falan diyorlardı ya o zamana kadar yaşıcağının garantisini bana versenize bi?
Ellerinize sağlık çok güzel olmuş.
aa bak evet onu unuttum bununla alakalı bir bence açabilirim :)))) teşekkür ederim :)
rica ederimm :))
yazin cok guzel olmush ellerine saglik. insanin kendi ulkesinde aysamasi ve kendisi gibi kapalilari gormesi zaten bir motivasyon olarak yeter..
ben yenik duusyorum.. korkuyorumki tesettur gidicek.
bir şey olmaz inşallah ya
peki yolda birisi sana " f. ck you" dese , veya orta parmagini gosterse , onlara ne yapalim... uzayli gormush bakislari bir de. tesetturlu olmamada amac bakislari uzerime toplamamakti ama bakiyorumki kapaliyim diye bakislar ustumde. cinsellik amacli degil uzayli garip yaratik amacli...
kusura bakma. agresiv oldu yaziim ama kizginligim kirginligim kime bilmiyorum...
etrafına bakarak yürüme tatlım. bırak baksınlar küçümsesinler aşağılasınlar. sen dimdik dur. yanlış yaptığına dair herhangi bir şüphen yoktur inşallah. çünkü doğru olanı yapıyorsun. islamafobinin yoğun olduğu bir yerde yaşıyorsan eğer terörist olduğunu düşünüyorlardır. sen tevazunla naifliğinle insanlığınla böyle olmadığını kanıtla ve seni ezmelerine izin vermeden dimdik dur. 1 konuşurlar 2 konuşurlar 3 te ya alışırsın ya da konuşamazlar
evet almanyada yasiyorum ama kommunist dusunceli insnaalrin yogun oldugu kucuk bir sehirde. turk arap cok yokki goleri alismish olsun. sehirde bir tek benim kapalim o derece.
benimkisi artik paranoyaklik halne gelmish.. insanalra bakmaktan korkar olmusum , konusmaktan ckeiniyorum..
ki buraya kariyeri icin geldim. meslegim doktorluk. dusunsene ishe basladigimda nasil olucak.. ne hasta bana guvenecek konusmak icin ne de ben ona.. o benden ben d eondan korkucm... ben bu kdr psikoloji baskiya dayanamiyorum..
çok zor bir durum. sen d haklısın. yaşadığın yeri değiştirme şansın varsa değiştirmelisin başka bir çözümü yok gibi görünüyor bu işin.
benim gibi yeni universite bitirp gelen tonlarca doktor var . zar zor bir ish bulmusum. burayi birkp hic bir yere gdmm. hele hele tesetturlu halimle zar zor buldum... arkdslarim sadece 50-100 cv yolladiklarinda ben 1000den fazla h yazdim... direk yuzume tesetturden dolayi almadiklarini soylediler bir cok yer. imkansiz gibi..
o zaman alışmaya çalışmaktan başka yapacak bir şey yok. terörist olarak görüyorlardır muhtemelen. zamanla aşarlar bu tabuları seni gördükçe seninle tanıştıkça
güzel bir paylaşım 👍 tesettürlü kadınlara neden farklı bir türmüş gibi sorular soruluyo anlamıyorum
aynen öyle. bende önyargıları kırmak istedim
Kapanmak çok güzel bir şey elbette. Ama şimdi ki kapalıların çoğu kafasındaki türbanı hak etmiyor.
Gayet açık anlaşılır olmuş Kandaş eline diline yüreğine sağlık.
Kimsede gelip sen bunu dememişsin demek ki bilmiyon deyip şişmesse iyi ağzının payınıda alır heralde :D
teşekkür ederim :)
Kapanmayı istemiyorum ama çok fazla bilmediğim şeyler varmış sağol sayende öğrendim ayrıca anlatım dilin çok akıcı ve etkileyici.
Benceni çok çook çook hatta çok beyendim Herşeyi çok güzel açıklamııssın ancak şunu söylemeliyim çarşafın farz olduğunu düşünmüyüyorum diyorsun ama Kuranda ki örtü şeklini sadece çarşaf karşılayabiliyor farzdır.
Teşekkür ederim görülün için. ancak ben çarşafı yahudilerin örtünme şekline benzettiğim için pek sıcak bakmıyorum çarşafa. ayrıca çarşaf kadar koruyucu çok farklı tasarımlar var. görüşüne çok katılamadım bu konuda.
D vitamini hakkındaki araştırmanın kaynağını paylaşabilir misin? Zira D vitamini güneş ışınlarının tene yani deri altındaki ön maddeye temas etmesi durumunda meydana gelir. Yalnızca bilekten karşılanabileceğini düşünmüyorum.
uzak bir tarihte okuduğum bir yazıda geçiyordu. sadece bilekten değil el yüz ve ayaktan alınan ışınlarla karşılanıyor zaten.
Doğru bir araştırma olmayabilir. Birileri tarafından uydurulmuş olabilir. Günde 15 dakika güneşinizi almaya bakın. Yaşlılıkta büyük sıkıntılar çekersiniz. Zaten hastaneler bunun örnekleriyle dolu.
günde 15 dakikadan fazla güneş alıyorum zaten. o örnekler ev kuşu gibi yaşayan insanlar. teşekkür ederim uyarı için. bir doktorun yazısıydı. uydurma olduğunu zannetmiyorum.
Daha yakın zamana kadar yumurtanın sarısınında zaralı olduğu, kötü kolestörol bulundurduğunu belirten araştırmalar vardı. Bunlar yapılan yeni araştırmalarda çürütüldü. Bir doktorun dediğinden yola çıkılmaz. Araştırma dediğin şey gözleme dayanır. Yıllar sürebilir. Üsttede yazdığım şekilde güneş tene temas etmeli yalnızca bir bölgede yeterli ön madde olmaz. Bu da yeteri kadar d vitamini üretmene yetmez. Sanırım bu açıklamam daha açık oldu.
günlük vitamin ihtiyacının ne kadar olduğunu ve yalnızca bahsettiğim bölgelerden alınan d vitamininin yetersiz geleceğine dair bir kanıtın varsa tabiki başımı önüme eğerim
Günlük D vitamini ihtiyacı: 0-30 yaş arası için 200 IU, 31-50 yaş arası için 300 IU, 51-70 yaş arası için 400 IU ve 71 yaş ve üzeri için 600 IU
Senin dediğin gibi bu bilekten alınamaz. Diyorum ya güneş ışınları ön maddeye yani tenin altında bulunan maddeye temas etmesi gerekir. Bu maddede tek bir bölgede toplanmaz. Bu yüzden güneşin temas ettiği yer ne kadar fazla olursa D vitamini üretimide o kadar fazla olacaktır.
gerçekten çok güzel bir bence Allah razı olsun. son sorulan soruyada: belki beni meteordan değilde kem gözlerden, şehvet dolu gözlerden ve cehennem ateşinden korur deseydin kapak olurdu :)
Tesettürlüler orspu olduğundan korumuyor maalesef
Ayrıca sırf başını kapatmadı diye kadınların yanacağı mantıklı geliyor mu sana cidden? Şöyle bir düşün
ellerinize saglik cok guzel bir bence olmus. Allah razi olsun sizin gibi insanlardan. Insallah karsiniza iyi insanlar cikar hep.
Doğru ve mantıklı şeyler yazmışsın ama anonim olmana gerek yoktu herşey doğru ve mantıklı eline sağlık
anonim olmamın sebebi sitede aktif bulunmam. illa ki bir yanlışım vardır. bencemi gölgelemesini istemedim. teşekkür ederim :)
Yerinde ve güzel bir açıklama olmuş. Yanlış hatırlamıyorsam AHZÂP Suresi 59. Ayet tesettürle ilgiliydi.
evet. burada ayet paylaşmamış olmamın sebebi bazılarının örtü ayeti olmadığını iddia edip kafaları iyice karıştırmaya yönelik hareket etmemeleriydi. polemiğe de girmedim zaten :)
Gerek yok din düşmanı onlar, onlar kadar boş vaktimiz yok.
hangi ayette kadınlara kapanın deniyor? öyle bir ayeti ben bulamadım. ve islam dünyası da var diyor da bulanı yok?
bulamadıysan yapacak bir şey yok inşallah bulursun
süpersin ya demek ki sende herkes gibisin. hiç bakmamışsın ve var diyorsun. :D
hayır baktım ve buldum. konu bu olmadığı için ve tartışmayacağımı da belirttiğim için detayına girmiyorum. dileyen dilediği araştırmayı yapabilir dilediğine inanabilir. ister tesettür ayetinin varlığına inan ister yokluğuna beni alakadar etmez. hatta istersen pizzaya bile tapabilirsin sorun değil bana hava hoş :)
madem bulmuşsun bunu paylaşmamak ve öğretmemek nasıl bir Müslümansın sen islamı anlatmıyor ve yaymıyorsun. bildiklerini muhtaç olanlara anlatmıyorsun?
aç bak arkadaşım tartışmayacağım boşuna uğraşma. benim müalümanlığımı sorgulayabilecek konumda mısın önce bir ona bak. iyi günler
bir ayet ismi yazmak yerine bu kadar laf salatası yapmak :D hiç hoş olmadı :) senin gibi bir mümine yakışmadı :P
ayeti yazacağım onu da yalanlayacaksın. gereksiz polemiğe girmek istemedim o yüzden.
Nur Suresi 31. Ayet
Ahzab Suresi 59. Ayet
Nur Suresi 60. Ayet
oo ayetleri de biliyormuşuz tebrikler
Nur Suresi 31. Ayet
Farj (tekil); Furuj (çoğul): (Sözlük adıyla): Erkek ve kadın cinsel organı.
Jayb (tekil); Juyub (çoğul : (Sözlük adıyla): Meme, göğüs.
Himar (tekil), Humur (Çoğul): islam öncesi dönemde Arapların giydiği giysinin bir parçası (dokuma, bez parçası). (Başörtüsü ile kesinlikle ilişkisi yok.)
MEMELERi ÖRTSÜNLER
Buna göre daha önce de yazmış olduğum gibi Nûr Suresi 31. Ayet'i şöyle çevirmek gerekiyor:
"Söyle inanan kadınlara: Harama bakmaktan sakınsınlar ve cinsel organlarını saklasınlar? Örtülerini göğüsleri (memeleri) üzerine vursunlar?"
Bir okurumun yazdığına göre, söz konusu ayetin örtmekle ilgili bölümünün Arapçası şöyle:
"Vel yadrıbne bihumûrihinne alá juyubihinne" (en doğrusu ki örtülerini göğüsleri (memeleri) üzerine vursunlar).
baş örtüsü yok. zaten Kur'an-ı Kerim in indiği tarihlerde başörtüsü diye bir şey yoktu bile :)
ha tesettür ise 40 senelik bir şeydik ve siyasal islamın uydurduğu bir şeydir. Yani islam değil siyasal islamın uydurduğu bir şeydir.
önemli değil arkadaş sordu bende söyledim.
diğerleri de bunun gibi. başörtüsü tarih itibarıyla yok. 1960'lı yıllarda siyasal islamın dünyada uydurduğu bir şey. Türkiye'de seksenden sonra yaygınlaştı. ve komple kapanmaktan bahseden bir ibare de yok. bilek, yüz, ve el uydurulmuş bir şey bu kelimeler hiç geçmiyor. ve harama bakma diyor.
@Gerçeklik ben muhabbetin geleceği yeri biliyordum o yüzden yazmadım. hoş şimdi de xevap vermeyeceğim ama neyse
yazanı savunamamak kadar güzel bir acizlik olmasa gerek :)
bilek, el ve yüz kelimeleri geçmiyor bile ve başörtüsü tarih itibarıyla yok. sonradan oluştu. tesettür de dediğim gibi 40 senelik mazisi olan siyasal islamın dünyada uydurduğu bir şey :)
bunu şöyle de düşünebilirsin. mini etek de 1960'lardan önce kimse de yoktu. 60 gençliği denen çiçek çocuklar uydurdu. hiçbir filmde ve hiçbir resimde 1960'lardan önce mini etek kullanımı göremezsin. bunun gibi basit bilgiler işte. kelime ve karşılıkları ;) tarih bilgisi vs vs :)
iyi kopyala/yapıştır yapmışsın kardeş :) https://www.uludagsozluk.com/k/nur-suresi-31-ayet/
ahzab suresi 59 ayetteki ''cilbab'' kelimesi sence nedir sözlüğünden bak bakalım
Ahzab suresinde bildirilen cilbab, erkeğin de, kadının da giydiği bir elbise, bir gömlektir.
Çarşaf giymeye farz diyenlerin görüşleri indidir, asla ilmi değildir. Hiç bir muteber fıkıh ve tefsir kitaplarından delilleri yoktur. Kıymetli din kitaplarında buyuruluyor ki:
Kadınların vücut hatlarının belli olmayacak herhangi bir elbise ile örtünmesi farzdır. Dinimiz kapanmayı emretti, ama belli bir örtü şekli bildirmedi. (Dürer-ül-mültekıte)
ve sana diyorum ki bilek, el, ve yüz diye bir kelime yok bile o ayetlerde :D
ve o dönem başörtüsü de yok niye anlamıyorsun ki :D
tesettür de 40 senelik mazisi olan hikaye :)
bana bunların aksini isptala veya göster. nerde...
asıl mesele koskoca tanrı sizin kafalarınızı bezle örtmenizi istemiş olabilir mi? tanrıyı bu kadar mı küçümsüyorsunuz?
Tanrı eğer yalancı , basit olsaydı örtmeyin derdi. Gerçekçi ve yarattıklarının özelliklerini bildiği için örtmüş olamaz mı?
konu bu değil tartışma amaçlı herhangi bir yorum istemediğimi de özellikle belirtmiştim. senin inancın bu yönde olabilir beni inancım da bu. tartışmayacağım.
Bnce kapalınn açıktan pek bir farkı yok ikisinnde edepliside var edepsizifde
Harika yazmışsın tebrikler! ☺ Bu kadar doğru olamazdı bahsettiklerin sürekli yaşadığımız olaylar ama bir türlü de bitmiyo. İnşallah insanlar bilinçlenecek 😊
ben inanıyorum bir gün bu saçma ayrılıklar kalkacak insanların arasından :)
İnşallah ☺
çok güzel yazmışsın ellerine sağlık doğrusu duygularıma tercüman oldun :)
benimde aldığım en ilginç soru siz kapalılar saç yıkıyormusunuz olmuştu :D :D
çok ilginç tezler var bizim hakkımızda :D
katılıyorum :D birde lafa siz kapalılar diye baslıyorlarya sanırsın biz ayrı dünyanın insanlarıyız :D
hiç bilmedikleri bir yaşam tarzı olduğu için garipsiyor olmaları normal aslında ama bazılarının cümleleri biraz rencide edici doğrusu
okulda hoca kulağımın dibinde bağırarak ders anlatıyodu hocam neden bagırıyorsunuz deyincede kulaklar kapalıya duymazsın diyo Allah m yaa :D daha bunun gbi birsuru sey hayır ben karsımdaki mini etekli bayana karışmıyorsam oda bana karışmasın yani
yapacak bir şey yok elden ne gelir ki gül geç :)
aynen oyle yapıyorum bende :D
Kapanın kızlar kapanın. İffetli kadınlar lazım eğlenilecek değil evlenilecek hanımlar lazım
Kara çarşaflı birisiyle evlenmeyi istiyorum sadece sana açık senden başka hiç kimse görmüyor ne güzel bişey.