Batı Doğu Çatışmaları

BEFTEKÂR

Batı/doğu çatışmaları


Batı doğu karşılaştırmaları yüzyılı aşkın bir süredir sanatçılar,basın mensupları,politikacılar, devlet bakanları ve toplumda önde gelen kişiler tarafından yapılmıştır.


Batı/Doğu çatışmaları!


Bazıları;Doğunun dini/batıl inançlar etkisinde kalarak medeniyet dışı hareket ettiklerini dile getirmiştir. Hata yakın zamanda batıya yapılan ve cihatçı örgütlerin planlaması olan yarı başarılı eylemler buna örnek verilebilir. İnsanları çeşitli çarpışmalarda ele geçirip işkence/öldürme ve bunu kayıt altına alarak topluma/güvenlik güçlerine karşı yaptıkları caydırıcı saldırılarda bilinmektedir.


Bazılarıysa batının hammadde ele geçirme,dini inanç özgürlüğünden alıkoyma, inanlarla ve inançların kutsal varsaydığı değerlerle alaycı metin/karikatür yayımlatma (Hz.Muhhammed’in karikatürize edilişi ve sosyal paylaşım sitelerinde yayımlanması), İslamafobi adlı tıbbi veriyi tüm doğunun ve Müslümanların üzerinde elinde kesin bir kanıt olmaksızın hastalık olarak yorumlaması, Gazze/Filistin/Irak adlı ülkelere saldırılar gerçekleştirmesi, Suriye’de yaşanan olayları lehine çevirerek yorumlaması gibi nedenlerden suçlamaktadır.


Batı Doğu Çatışmaları


Aslında iş bu kadar basit değil.Doğu gerçekten bazı nedenler düzeltilene kadar dünya için tehdit kabul edilebilir.Yaşanan saldırılar,katliamlar,yargısız infazların dünya barışını tehdit etmesi aksi kati suretle ileri sürülemeyecek bir unsurdur. Doğru müdahaleyle düzeltilmesi mümkündür.


Diğer bir durum, batının da masum olmadığı. Özgürlükten bahsederken insanların inançlarıyla alay etmek, adaletten bahsederken hammaddelere göz dikmek, eşitlikten insan haklarından bahsederken Gazze’yi , Filistin’i taaruma etmek bu kadar kolay değil!


Batı Doğu Çatışmaları


Doğu içindeki Cihatçı örgütlere karşı gelmedikçe, saldırgan eylemde bulunmadıkça, dünya barışını bozmadıkça masum kabul edilebilir! Batıya gelince insanların inancıyla alay edip daha sonra bombalanınca kalemi susturdular demek iki yüzlülüktür!


İki yüzlülükten arınmadıkça, üstüne vazife olmayan inançlara salça olmadıkça,hakkı olmayan toprakta hak iddia etmedikçe, bir hastalık teyit edip bunun tüm bir kıtayı etkilediğini ileri sürmedikçe masum kabul edilirler.


Batı Doğu Çatışmaları


İsmalomofobi dinin ruhsal bir hastalığı olarak dile getirilmektedir. Bu tek İslam’a özgü değil dini inançları olan bütün zümre ve bireylerde görülebilir. Buna İslamofobi denilmesi de yanlıştır. Doğrusu din fobisidir.


Tarihe baktığımız da kimi zaman batı doğuyu, kimi zaman doğu batıyı yıkıp geçmiştir! Ancak doğu ne kazandı, batı ne kazandı bilinmemektedir! Bırakalım bunları, birbirimize saygı duyalım!

Batı Doğu Çatışmaları
4 Cevap