Yabancı Biri ile Evliliğin Kötü Yanları

Bu sitede yabancı biri ile evlenmenin hep iyi yanları yazılmış bende kötü yanlarından bahsetmek istiyorum.


1. O kadar maddiyatçı bir kadın değilim fakat bu bana çok absürt geldi. Batılı insanlarda ortalama aileler ikinci el eşya kullanıyor, eşimin evine ilk geldiğimde aynanın bile ikinci el olduğunu duyduğumda çok şaşırmıştım. Şu an çoğu eşyamız sıfır olsada hala ikinci el eşyalarımız var..


Yabancı biri ile evliliğin kötü yanları



2. Eşimin annesi bize gelmeden en az 2 saat önce arıyor bu çok harika bir şey gerçekten fakat sorun geldiği sırada olanlar.. Eşimin annesi,annesinin sevgilisi,ve eşim resmen 18+ şakalar yapıyor yeğenlerin yanında. Bana bu da çok garip geldi yani anne çocuk ilişkisinden çok arkadaş ilişkisi var...


Yabancı Biri ile Evliliğin Kötü Yanları


3. Bira! gerçekten sıkıldım gerçekten bira aşkları beni deli ediyor. Sabahları bira içtiklerine bile şahit oldum Smithwicks, Newcastle, Sam Smith’s, Amerikan biraları.. Samuel Adams, Amstel and Amstel light.. Bu tür biraları buzdolabımızda çok yer kaplıyor.


4. Bu insandan insana değişir ama biz şükran günü dahil leeds'e yeni evimize taşındığımızdan beri 4 kez parti verdik aslında bana sormadı sonraları sormaya başladı. Evlenince bile parti manyaklıkları değişmiyor.


(Bu arada geleneklerimize çok saygıları var, Kurban Bayramı'ndan tut 29 Ekim'i bile kutladılar, 10 Kasım'da Anıtkabir'i ziyarette ettik)


Yabancı Biri ile Evliliğin Kötü Yanları


5. İnsanlar sizinle aynı dili konuşmayınca garip oluyor, sıfır İngilizce ile gittim 4 senedir Londra'dayım fakat hala tam anlamıyla dil oturmadı. Biliyorsunuz aksanları biraz anlaşılmaz. Kendi aralarında aşırı geleneksel konuştuklarında dışlanmış hissediyorum.


6. Bence en büyük sorunlardan biri ev. yani eğer ingiltereye geldiyseniz büyük bir sorun olacak.. Londra'da ortama müstakil ev 500 bin tl, bu konumuna göre tabi eğer merkezdeyse 1 milyona kadar çıkar ama edinburgh gibi gözde olmayan bir yerden bahsediyorsak 500 bine saray alırsınız..


Yabancı Biri ile Evliliğin Kötü Yanları


7. Biliyorum bu sorunmu ya diyeceksiniz fakat türk ismi+ingiliz soyadı = ezgi dawson, aşırı absürt değilmi sizcede? (bu bayan için geçerli tabi)


8. Tabi ki eşime güveniyorum ama ona göre evliyken de kadınlarla arkadaş olmanın bir sakıncası yok. Bence aşırı kıskanç bir kadınım ve 1.80 boyunda sarışın kadınların eşimin etrafında olması beni deli ediyor!!


9. Doya doya tartışma diye bir gelenekleri yok.. Ben atıyorum bu saate kadar nerdeydin diye sorup kavga çıkarmak istiyorum afedersin karıcım vs vs. sinirimi çıkaramıyorum olmuyor bu..


10. Çoğu iş için hafta sonları tatil olan bir ülkedeyiz, sürekli gezmeye para yatıran bir eşinizin olması yüksek ihtimal mesela benim eşim afrikanın %20sini avrupanın %70ini gezmiş adam. gezer tabi vize yok ..


İşte bu kadar bunun yanında evleri planlı şehir, ingiliz mustakil evleri, vizesiz hayat, burada daha çok para kazanıyorum, çocuklarımı daha iyi yetiştirme şansım var, biliyorum güleceksiniz ama mavi gözlü sapsarışın bir çocuk hayali kurmuştum şu an hamileyim :) Allahım inşallah sağlıklı bir bebek verir bize.. En iyisi aşık olarak evlendim, kaçırdığım bir uçak sayesinde tanıştık bence kaderdi. Yazımı okuduğunuz için şimdiden teşekkür ederim.


Yabancı Biri ile Evliliğin Kötü Yanları
Cevapla