Kadın ve Erkek İlişkilerinde Maddiyat Konusuna Eleştirel Bakış Açım

Çok garipsediğim bir durumdur. Ya ataerkil toplumun bir başka yansıması ya da kadınların açgözlülüğüdür. "Sırf beni rahat ettirsin" parası var nasıl olsa diye düşünen kadınlaradır bu bencem. Aşık olunan adam zengin olabilir ona bir şey diyemeyiz.


Toplumsal cinsiyet kavramı aslında sadece kadınları ezmiyor bazı güçlükler karşısında. Oturup bir düşünün istiyorum. Bir kadın olsun sadece güzel. Güzellikten başka vasfı olmasın. Çalışmıyor olsun, tahsilsiz olsun . Ama güzel olduğu için o kadınla hali vakti yerinde, tahsilli bir adam evlenmek ister.


Kadın ve Erkek İlişkilerinde Maddiyat Konusuna Eleştirel Bakış Açım


Hali vakti yerinde dediğimiz adam da bu kadınla evlenmek ister tabii olarak.


"Hali vakti yerinde" işte herkes bu lafı işitmiştir.


Belki o erkek çok yakışıklı da değildir. Bütün yaşamını sağlam bir iş ve güzel bir eş bulmak için harcamış olabilir.



Para birçok şeyi satın alır hale gelmiş durumda. Buna çıkar evlilikleri de dahil. Kadını metalaştıran birçok şeye bu da dahil. Adına aşk(?) denen evlilik kurumunda bile paranın değeri, borsadan daha çok yükselmiştir.


Bana kalırsa bu durumda kadın erkek eşitliğinden söz edilemez. Kadının da ekonomik özgürlüğü olmalı ve gerekirse eşiyle denk bir kazanca sahip olmalıdır.

Kadın ve Erkek İlişkilerinde Maddiyat Konusuna Eleştirel Bakış Açım
Cevapla