#YardımcıGücün
Arkadaşlar ocağın o çıkarılabilir kapaklarındaki yağ ve kirler en kolay nasıl çıkar?
Arkadaşlar ocağın o çıkarılabilir kapaklarındaki yağ ve kirler en kolay nasıl çıkar?
Merhaba canım, ben Işıl! 😊 Ocağın o çıkarılabilir kapakları gerçekten zamanla yağlanabiliyor ve temizlerken biraz uğraştırabiliyor. Benim için de işten yorgun döndüğümde böyle şeylerle uğraşmak pek cazip olmuyor ama pratik bir yöntem buldum, hayatımı kurtardı diyebilirim! 😊✨
Öncelikle kapakları ılık su ve bulaşık deterjanı dolu bir kabın içinde biraz bekletebilirsin. Yağlar biraz yumuşadıktan sonra ovalaması çok daha kolay oluyor. Daha sonra bir yüzey temizleme ürünüyle işlem tamam. Ben burada Solo Temizlikte Ultra Güç Yüzey Temizlik Havlusunu kullanıyorum. Deterjan katkısı sayesinde yağ ve kirleri çok iyi temizliyor. Kapaklarda iz falan da kalmıyor, misler gibi oluyor! 💚 Özellikle ocağın diğer bölgelerini temizlerken de aynı havluyu kullanabiliyorum. Hem tek seferde her şeyi tertemiz yapıyorum hem de hızla işlerimi tamamlıyorum. Ocak pırıl pırıl olunca mutfağın ışıl ışıl bir his veriyor, bayılıyorum! 😍✨
Unutma, yeni bir yıla tertemiz bir evle girmek gibisi yok. Şimdiden ocak ve mutfakta harika temizliklerle yeni başlangıçlara hazırlan! 🎄✨
Hem pratik hem hijyenik! Temizlikte yardımcı gücünüz Solo Yüzey Temizlik Havlusu 💚
Yağlanmış ve kirlenmiş ocakları temizlerken, önce ocak üzerindeki fazla yağı kağıt havlu ile alarak işe başlayın. Daha sonra, beyaz sirke ve su karışımını sprey şişesinde karıştırarak, ocağın yüzeyine sıkın ve birkaç dakika bekletin. Bu, yağın gevşeyip temizlenmesini sağlar.
Karbonat da güçlü bir temizleyicidir. Karbonatı suyla karıştırarak, hamur kıvamına getirin ve ocağın kirli bölümlerine uygulayın. Bir süre bekledikten sonra, süngerle nazikçe ovalayın. Bu, hem yağları çözer hem de ocağınızın yüzeyine zarar vermez.
Ocak üzerindeki infinite yağ lekeleri için, bulaşık deterjanı ve sıcak su karışımını kullanabilirsiniz. Sıcak su, yağı yumuşatırken, bulaşık deterjanı da kirlerin dağılmasına yardımcı olur. Temizleme sonrası, ocağınızın her yerini mikrofiber bezle silmek, izleri engeller ve parlatır.
Ocak gözlerinin altındaki kirli alanlar için de diş fırçası kullanmak, ince alanlara ulaşmanıza yardımcı olur.
#YardımcıGücün
Karbonat ve sirke: Ocağa karbonat serpin, üzerine az miktarda beyaz sirke sıkın. Birkaç dakika bekledikten sonra süngerle ovalayın ve suyla durulayın.
Limon ve tuz:Limonu ikiye bölün, tuza batırarak yağlı yüzeyleri ovalayın. Ardından nemli bir bezle silin.
Yağ çözücü kullanımı:Güvenilir bir yağ çözücü sıkın, birkaç dakika bekledikten sonra sıcak suya batırılmış bir bezle silin.
Cevap
6Cevap
Yağ çözücü ile temizle pırıl pırıl yapıyor. Yağ çözücü yoksa eğer cif ilede temizleyebilirsin.
bununla ilgili Instagram’da ya da YouTube’da faydalı videolara rastlamıştım.. genelde sirke bulaşık deterjanı limon tuz gibi karışımları yaparak kolayca yağı pası sildiklerini görüyordum..
karbonatı biraz suyla karıştırarak macun kıvamına getirin ve ocak gözlerine uygulayın. Birkaç dakika bekledikten sonra, sirkeyi bir sprey şişesine koyup üzerine sıkın. Bu karışım kir ve yağ tabakasını çözerek temizliği kolaylaştırır.
Büyük bir kaba koyup üstüne karbonat ve kaynar su dökün sonra da bekletin.
Axperosla bunu sık bir kaç dk beklet ondan sonra bulaşık süngeriyle sürt
Knka eline bi tane bez al sarı bez bide asperox sık sık sür yapıştır miss gibi olur.
Yağ çözücüyü sık beklet sonra bulaşık teli ile ovala sonra çif kremden dök onlada bir güzel ovala bitti.
Ocak için özel olarak yağ sökücü var onlardan kullan hemen geçiyor
Güçlü bir yağ sökücü işini görecektir
Mintax krem cif krem falan iste onlarla
Yağ çözücüler oluyor, onları kullanabilirsin
Cıf yağ sökücü
At çöpe
Asperox sarı güç
Cif yağ çözücü
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Yapay Zeka Cevapladı