Kendimi fena gaza getirip bütün düşüncelerimden sıyrılmak adına tüm planlarımı iptal etmek sûretiyle temizlik yapmaya odaklandım. 😂 Tek sorun nereden ve nasıl başlayacağımı bilemiyor oluşum.

Kendimi fena gaza getirip bütün düşüncelerimden sıyrılmak adına tüm planlarımı iptal etmek sûretiyle temizlik yapmaya odaklandım. 😂 Tek sorun nereden ve nasıl başlayacağımı bilemiyor oluşum.

Görünen dağınikliklari toplayip, süpür, sil, toz al şeklinde yapıyorum.
Ama görünmeyen yerler, dolap içleri hiçbir zaman bitmiyor, bir tek ben mi böyleyim bilmiyorum🤦🏻♀️
Hocam kütüphane kapı dolap içleri ve dolaplar ve mümkünse mutfaktan başla. Şöyle ki Mutfak yağ kir yapışkan oluyor gerekirse asperox ve türevleri ile yumuşat sonra diğer işleri yaparlarken dönersin. Tekrar. Yukarılar tozlu olur aşağı indikçe raf vs aşağılara inersin en son yerdekileri toplar silersin. Masa gibi açık düz yüzeyleri en son tozunu alabilirsin zira ne yaparsan yap toz kalkıyor. Benim pek yükseklik korkum yok camı dışarıdan siliyorum ala alternatif ararsan mıknatıslı silliciler var baya faydalı. Tuvaletlere ayrı küçük bir temizlik fırçası kesinlikle şart. Asit ve çözücü bazların türevleri fayans aralarını bozuyor. Daha çok toz Vim türevleri var uzun süre sürtersen temizleniyor. Bekar olunca her şeyi öğreniyoruz 🙂
Eyvallah üstadım Allah kolaylık versin biz bekarlara 😂
amin :)
Öncelikle ortalığı toplarım camları silerim sonra koltukları sonra mutfak en son düpür sil toz al en son banyo.
Cevap
5Cevap
Bazen bende düşünüyorum nerden başlayacağımı. 😅 ilk mutfaktan başlıyorum sonra süpürüp paspas atıyorum en sonda tuvalet banyo.
Oturma odasından başlıyorum ben tam da temizlik yapmam lazımdı gördüm soruyu sanırım bu bana bir mesaj
Önce balkonu temizlerim sonra oturma odasından başlar en son banyo tuvaletten çıkarım.
Kaba gözükenleri toplarım. Sonra yerleri robot süpürge ile supurup sonra silme moduna alırım camları silmem her ay cam silen bir firma geliyor.
Ben perde asma bakanıyım boydan ötürü gerisine karışmam.
En zor ve en pis yer mutfak olduğu için mutfaktan başlarım.
Ben sadece nasıl yapıyorlar diye izlerim
Kendi odamdan başlarım 😂
Cam ve perdelerden başlarım
hiç başlamadım ki : )
En çok vakit geçirdiğim yerde temizliğe başlarım.
Kendi odamdan baslarm
Başlamak bitirmenin yarısıdır başla bir yerden gerisi gelir
Mutfak dan başlarım
Camlardan başlarım.
Mutfaktan
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?