Çamaşırların yumuşatıcı kokmuyorsa, makinanın iç kısmında birikmiş kalıntılar olabilir. Bunu önlemek ve makinayı temiz tutmak için birkaç doğal yöntem kullanabilirsin:
İlk olarak, sirke harika bir temizleyici alternatifi sunar. Makinanın deterjan gözlüğüne veya tamburuna bir miktar beyaz sirke ekleyip, boş bir yıkama programı başlatabilirsin. Bu işlem, makinadaki sabun kalıntılarını ve kötü kokuları temizler.
Bir diğer yöntem ise karbonat kullanmaktır. Karbonat, hem koku giderici hem de temizleyici özelliklere sahiptir. Makinanın tamburuna bir çay bardağı karbonat koyup boş bir yıkama programı çalıştırarak, makinendeki koku sorununu çözebilirsin.
Makinanın filtrelerini de düzenli olarak temizlemek gerekir. Filtrelerde biriken kalıntılar, kötü kokuların kaynağı olabilir. Filtreyi çıkarıp, su altında iyice temizlemek, makinayı daha verimli ve kokusuz tutar.
Bu doğal temizlik yöntemlerini düzenli olarak uygularsan, makinanda biriken koku ve deterjan kalıntılarından kurtulmuş olursun.
#YardımcıGücün00 Yorumla
En İyi Cevaplar
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
öncelikle hangi yumuşatıcıyı kullandığını yazmamışsın. Keşke yazsaydın 😏Çünkü genellikle yumuşatıcılar çok fazla kokar ve insanlar çok korktuğundan şikayetçidir, bunun için sirke kullanırlar hatta çamaşırlarına çok koku olmasın diye daha doğal koksun diye, ben Yumoş kullanıyorum ve oldukça güzel kokuyor kokusu kalıcı sen acaba hangi yumuşatıcıyı kullanıyorsun ki hiç kokusu yok bu makineden kaynaklı bir problem olacağını düşünmüyorum. Eğer makineden kaynaklı bir problem olsa çamaşırların da iyi yıkanmadı.
00 Yorumla
1 yılBeyaz sirke:Çamaşır makinesinin yumuşatıcı gözüne yarım çay bardağı beyaz sirke ekleyin.
Lavanta veya portakal yağı:Sirkenin içine birkaç damla lavanta yağı veya portakal yağı ekleyerek doğal bir koku sağlayabilirsin.00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
9Cevap
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 1,4b cevap paylaştı.
u 1 yılMakinenin gözüne biraz yumuşatıcı katın diğer gözünede OMO katın bu sayede çamaşırlarınız çok güzel yumuşatıcı kokacaktır.
00 Yorumla 90 dereceye al bir bardak sirke, 1 avuç limon tuzu ve 1 avuç karbonat tozu boşta yikansin içini temizler
13 Yorumla
Soran+1 yılİşte bu bilgiye ihtiyacım vardı teşekkürler
- +1 yıl
Makinaya kendi deterjanları dışında farklı madde kullanmayın makınenızı çok çabuk bozarsınız
+1 yılMerhabalar
Benim uyguladığım yöntem deterjan hazne kısmına deterjan ve biraz yumuşatıcı yumuşatıcı kısmına yine yumuşatıcı koyar çamaşırların içinede bir miktar yumuşatıcı dökerim çok güzel kokarlar10 Yorumla
+1 yılÇamaşır makineleri kireç sokuculeri var onlardan kullan. Yumuşatıcı olarak da kaliteli ürün kullan ve az koyma bak nasıl kokar mis gibi
10 Yorumla
+1 yılYumuşatıcınla alakalı bence konsantre markalar kullan
10 Yorumla
+1 yılYumoş vernel kullanma prostat soft kullan daha güzel kokuyor ve ayrıca vegan özelliğinden sayısının kokusu çok güzel b iş rde mavi orkide var kırmızısı var her biri birbirinden güzel
00 Yorumla
+1 yılElbiseleri tıka basa doldurma, deterjanlarını çok koyma bide kireç önleyici kullan sudan kaynaklı olabılır
00 YorumlaMakinenin detarjan gözüne beyaz sirke koy, sıktırma olmadan 90 derecede boş çalıştır. Bu şekilde temizlersin.
00 YorumlaCanım ariel ile yumoş kullan makinenide boşken kireç çözücü ile çalıştır makine için olanlar ardından beyaz sirke ile boş çalıştır
00 YorumlaMakina iyi yıkamiyor bide yumos un spreyi var yıkandıktan sonra kuru çamaşıra sıkıyorsun mis gibi kokuyor
00 Yorumla
+1 yılAz kıyafet yıkayınca buram buram kokuyor. Bu arada kireç önleyici de kullanman gerek.
00 Yorumla
+1 yılSu çok tazyikli geliyordu eğer send eçokmkpyuyorsun tesir etmiyordur. Bir kapak koy dene bir de
00 Yorumla
+1 yılBelki sorun yumuşatıcı markandadır
11 Yorumla
Soran+1 yılYumoş lilyum :(
Gizli Üye(36-45)+1 yılMakine temizleyici denedin mi?
12 Yorumla
Soran+1 yılEvet denedim ama fayda etmedi sanırım ayakkabı falan yıkadığım için tıkanıyor
Cevap sahibi+1 yılAyakkabıdan değildir. Şebeke suyu kirli ve kireçliyse ondandır. Ayrıca makine altındaki temizleme kısmından temizlemeyi denedin mi? Belki tıkanmış da olabilir.
Makine temizleyici koy boş çalıştır
10 YorumlaLimon tuzu kullan kazan ye. izleme modunda
10 Yorumla
+1 yılSirkeyle, ben yumuşatıcı yerine artık beyaz sirke kullanıyorum
00 Yorumla- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 366 cevap paylaştı.
u +1 yılÇok atiyorsundur çamaşır
00 Yorumla
+1 yılKaliteli yumuşatıcı kokar
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılYumuşatıcı ben de kullanıyorum ama zararlı ya bırakmamız lazım yani 😅
00 YorumlaHangi marka
05 Yorumla
Soran+1 yılYumoş
Soran+1 yılSamsung eko buble
Soran+1 yılDeniyeceğimm
Gizli Üye(36-45)+1 yılKireç önleyici kullanıyor musun
03 Yorumla
Soran+1 yılHayır
Cevap sahibi+1 yılHiç temizlettin mi peki
Cevap sahibi+1 yılSuyun kireçli olmasından da olur
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri