Kapak dolusu yumuşatıcı katıyorum neden bir damla dökmüşüm gibi çamaşır makinem yumuşatıcı kokmuyor? Millet çamaşır sererken kokusu evin içine giriyor, benim çamaşırlarım yumuşatıcı kokmuyor neden öyle? 😭
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Çamaşırlar neden yumuşatıcı kokmaz?
Çamaşırlar yumuşatıcı kokmuyorsa sebebini kısa kısa yazacağım. Çünkü önerilere daha fazla yer vermek istiyorum. Çamaşırlar:
- Çok yüksek ısıda yıkanıyorsa,
- Doğru programda yıkanmıyorsa,
- Doğru deterjan kullanılmıyorsa,
- Doğru şekilde kurutulmuyorsa,
- Makineden zamanında çıkarılmıyorsa,

- Makine temiz değilse,
- Makinenin su basıncı gereğinden fazlaysa,
- Makine bozuksa,
- Makine deterjan ve yumuşatıcıyı doğru zamanda almıyorsa yumuşatıcı kokmaz.
Çamaşırlarım yumuşatıcı kokmuyor! Çamaşırlarım mis gibi yumuşatıcı koksun diyorsanız bunlara dikkat!!!
Yıkıyoruz, cıvıl cıvıl yapıyoruz . Geriye bir sorun kalıyor; mis gibi kokması. Ee bunun da bir çözümü var elbet. Çamaşırlar neden yumuşatıcı kokmaz konusuna değinerek minik önerilerde bulunayım:

Bekletme programı - İlk öneri çamaşırları yumuşatıcıda bekletmek
Kimi durumlarda deterjan tek başına mis gibi kokan çamaşırları yeterli gelmiyor. İşte o zaman devreye yumuşatıcı giriyor. E her zaman makinaya yumuşatıcı eklemek yetmiyor. Bu gibi durumlarda makineyi sıkma durumuna geçmeden durdurup bir süre yumuşatıcıyla bekletin ki yumuşatıcı çamaşırlarınıza işlesin.

Makineyi temiz tutun. - İkinci öneri makinayı kirden ve kireçten koruyun!
Çamaşır makinesi yumuşatıcı kokmuyorsa, makinenin bakımını gözden geçirmek gerekir. Çamaşırlarınızın mis gibi kokması sadece deterjan ve yumuşatıcı ile olmuyor. Bunun için makinenizin temizliği de oldukça önemlidir. Bu nedenle makinenizi kireçlenme gibi durumlara karşı titizlikle korumanız gerekir.

Yağ ekle - Üçüncü öneri yumuşatıcının içine doğal esanslı yağ ekleyin!
Damlatmak yeterli olacaktır. Doğal esanslı yağlar ile sevdiğiniz çiçek ya da diğer bitkilerin kokularını çamaşırlarınızda daha uzun süre tutabilirsiniz.

Bekletme hemen as - Dördüncü öneri çamaşırları makinada ıslak bekletmeyin!
Yıkama işlemi bitince en kısa zamanda çamaşırları asın. Makinada ıslak bir şekilde beklerse hem kokusunu kaybeder hem de kötü bir kokuya sahip olabilir. O yüzden aman dikkat!

Doğru as! - Beşinci öneri çamaşırları üst üste asmayın!
Üst üste asılmış, sıkışık çamaşırlar nemlenir ve kötü kokar. Bunun için de hem üst üste asmamalı hem de güneşe ve rüzgara uzun süre mâruz bırakmamalıyız.

🤭🤭🤭 - Altıncı öneri ise Rinso sıvı deterjan kullanmak
Genelde toz deterjan kullanırdım ve ne olursa olsun yumuşatıcı ile sıvı deterjan kullanmazdım. Taa ki @ponçikmom ve @Rinso nun hediyelerine kavuşana kadar. Rinso toz ve sıvı deterjanlar elime ulaştığı ilk günden itibaren özellikle ön yargılı olduğum sıvı deterjanları kullandım. Sonuç muazzam. Dolabım şu an mis gibi kokuyor.
Siyahlar için ve renkliler & beyazlar için iki tip sıvı deterjan var. İkisini de kullandım ve bayıldım. Biricik rehberim @ponçikmom a teşekkür ederim ❤️20 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılMarka değiştir Bingonun sıvı deterjanı ni dene bence haftalarca gitmiyor ve yumuşatıcı ya gerek kalmadan
00 Yorumla
hangısını kullanıyorsun yumoş küçük boy var ya onu kullan gör kokuyu :D
00 Yorumla
makinanda arıza olabilir yumşatıcı bölümü tıkalı olabilir
00 Yorumla
+1 yılMarkası ne?
04 Yorumla
Soran+1 yılProfilo çok eski ama 15 yıl olmuştur 😔
- +1 yıl
Yumuşatıcının markası? :)
Soran+1 yılYumoş
- +1 yıl
Problem makine de o zaman^^
Kızlar Ne Diyor
12
- Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 461 cevap paylaştı.
+1 yılValla annem ne kadar koyuyosa artık bizim evde buram buram kokuyo. Markası ne ki
00 Yorumla Çamaşır Yıkama Sırları konusunda 314 cevap paylaştı. Konsantre yumuşatıcı al onun kokusu daha yoğun ve kalıcı
00 Yorumla
+1 yıldandik yumuşatıcı mı alıyon
01 Yorumla
Soran+1 yılHayır yumoş
+1 yılParfümlü yumuşatıcı al :D
00 YorumlaAhahaha :D kokuyordur neden kokmasın
00 YorumlaMakinadan dolayi olabilir
00 Yorumla
+1 yılMakina kirlidir bir temizlet
00 Yorumla😂 çünkü kokmak istemiyore
00 Yorumla
+1 yılMakinadandr ya da yumuşatıcı marka degildr
00 Yorumla
+1 yılSana gelmiyodur
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılAahahna😂😂
00 YorumlaAynen 😭
00 Yorumla
Erkekler Ne Diyor
5
+1 yılAbla senin derdin gibi derdim olsun üçyüz milyar borcum olsun
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılArtık ne yaptıysan çamaşırlara kokusu yumoş u bastırıyor 😁😆
10 YorumlaÇamaşır Yıkama Sırları konusunda 501 cevap paylaştı. seninkinin kokusu yumuşatıcının kokusunu bastırıyorda ondan.
00 Yorumla
+1 yılÜründe iş yok anacim :)
00 YorumlaNası kirletiyosan kirden arınmıyodur 🙃
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılÇakma ürün almışsındır :)
00 Yorumla
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Aşk İlişkileri
Bebek Bakımı
Gündem
Özel Gün & Sürprizler
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler