Haftada bir kez mutlaka çağırıyordum, normalde 250 TL'ye geliyordu ama şimdi 600 TL olmuş. Sizce bu fiyat normal mi? Bana bir tık fazla geldi her hafta yerine ayda 2 kez çağırmayı düşünebilirim.

Haftada bir kez mutlaka çağırıyordum, normalde 250 TL'ye geliyordu ama şimdi 600 TL olmuş. Sizce bu fiyat normal mi? Bana bir tık fazla geldi her hafta yerine ayda 2 kez çağırmayı düşünebilirim.

asgariye göre gayet normal fakat şuna da değinmeden olmaz. işlerimiz çok yoğunken ve başımızı kaşıyacak zamanımız yokken mecburen bir kaç kere temizlikçi çağırmıştık. Asla doğru düzgün temizlememişlerdi ve aksine daha kötü hale getirmişlerdi.
Benim evim 2 1 küçük yatak odası ve oturma odasını ben yaptım sadece mutfak banyo tuvalet kalmıştı ve 500 TL istedi tamam dedim geldi sabahtan akşama kadar mutfaktan çıkamadı eli çok yavaş sadece mutfağa 500 TL istedi bende kabul etmedim siz toplamda 500 TL istediniz şimdi sadece mutfağa 500 TL diyorsunuz neyse tartıştık mutfağa sadece 300 verip gönderdim birdahada çağırmam
Başta konuşmuş olmanız sizi haklı yapıyor
Kesinlikle uygun bile o fiyat. Çok ciddi bir emek veriyorlar bu sıcakta insan eline elektrikli süpürge alamıyor yani. 600 TL'ye marketten hiçbir şey alınmıyor dahi
Ben hep ÇALIŞMAYIP da eve temizliğe kadın çağıran insanları kınamışımdır. Kendi pisliğini temizlenemeyen kadın mu olur diye kaldı ki bir çok kadından daha fazla temizim hijyen ve düzen konusunda
Bunun kadınlıkla erkeklikle ne alakası var aw
Cevap
41Cevap
Çok değil bence
Çok değil, normal. 1-2 saatte bile tüm işi bitirse bile yine de emek harcıyor insanlar. Temizlikten sonra yorgunluk, ter ve pislik tüm vücudu kaplıyor. Yorgunluk deseniz 2 gün dinlenince anca geçiyor çoğu insanda daha fazla sürüyor. Emeğin, emekçinin hakkını verin bi zahmet. Kolaysa siz yapın ve çağırmayın madem kolay gibi gözüküyor.
Kusura bakmayın da temizliğe giden birini tanıyorum ben. Kadın gün boyu durmadan her yeri temizliyor ve aldığı para 750 tl bu arada yemek ve yol ücreti hariç bi zahmet onları da verin yani. Yıl 2023 hala 250 tl den bahsediyorsunuz. O kadın eve gidince kaç günde kendine geliyor bir de onu düşünün.
Asgari ücretli bir çalışanin günlüğü 26 günden hesaplarsan 438 TL ye geliyor
22 günden hesaplarsan 518 TL
Sigorta odemiyorsun servis vermiyorsun
Paran varsa 1000 lira ver çocuklarına biseyler alsın.
rica ederim
az bile nesini yadırgıyorsun
bu ekonomide bu pahalılıkta bu krizde 250 TL vermeyi düşünmüyorsun heralde
😭 nerede yaşıyorsunuz bilmiyorum ama 3+1 dubleks e 1500 e geliyorlar. İstanbul da. ya da benim olduğum semtte
Fiyat buysa mesleği bırakıp temizlik işine giriyorum😅😅 tabi ki çok fazla. Ablamdan biliyorum, gelenlerde yalapşap temizlik yapıyor.
Çok diyorsan kendin yap temizliği paran kıymetli ise insanların alın teri emeği var
içtiğiniz kahve 100 lira olmuş kadının emeğine çok diyorsunuz bence saçma
İşini iyi yapıyorsa hakkıdır tabii ki.. hatta az bile, çok yorucu çünkü
ayda 12 bin yapar asgari ücretten 300 500 fazla. bi zahmette 3 kuruş parayı hak görün
600 mü? 3 1 evi pazar günü 800 tl ye temizledi lola
Bu enflasyonda artık normal karşılanıyor ne yazık ki artık normal karşılamak gerekiyor
Yoo hiç fazla değil hatta şu ekonomide az bile
Az bile normalde bin lira alti vermemen gerekiyor o zaman kendi evini kendin temizleyeceksin
Normal değil 600 tl az bence ben iki saat için o parayı kabul etmem
Sorun şu niye elin kadınına 600 TL veriyorsun hayırdır İngiltere kraliçesi ile mi görüşüyorum. Binlerce yıl önce atan ağaçlarda böcek yiyor avliyordu bu ne küçük dünyada egosal tatminkarliktir arkadas o kadar mı küçük dünyanızı büyük sanıyorsunuz insan yaşadığı oturduğu evi de temizlemez mi hayvan daha temiz siz insanlardan.
Bence boş yapmıyor haklı ben de meslek sahibi olucam inşallah ilerde ama kendi işime yetişirim bundan şüphem yok
Ben öğrenci oldum dershaneye gidiyordum gecenin 11 de evde oluyordum evimiz çok büyük ona rağmen elimden gelen herşeyi yapıyordum pazartesi dershanemin kapalı günü oluyordu o gün full evle ilgileniyordum dershanede ki yorgunluk stres sırtımdaki yük ilerideki mesleğimden daha zor olucak ben elimden geleni yapıyordum bu tempoda
@Frankie34 boş filan yapmıyorum bilader kişi kişisel temizliği dışında ki temizliğe muhtaç bir varlık gibi yaşıyorsa gözümde yatalak, kütürüm insandan farkı yoktur. Temizlik la çok mu zor bir şey en kötü 2 ayda bir bir hafta sonu içine girsen yine bitiyor. Bu tamamen kişinin egosal olarak tatminidir. Ben adam (!) kadınım (!) da başkalarına ağalık beylik hanımlık yapıyorumdur. Acınasi harekettir.
Hiç bilmiorum çünkü hep kendim her işi yapiorum çağırmayı da dusunmuorum 😃
ablacim normal asgari ucret olmus 11 bin.. 250 tl nedir yahuu.. bence az bile 600..
O fiyata gelen var mı 850 veriyoruz biz Temmuz zamanından sonfa daha zam yapmadı onu yapınca 1k olur sizin ki sudan ucuz hangi sehirdesiniz
Fiyatlar normal. Bana gelen abla haftanın 2 günü geliyor. Çamaşır, yemek ve temizliğe 900.
Fazla mı değil mi tartışılır. Onun yerine kendin yap kendin
Bir tık değil üç tık fazla olsun olsun 400 yapın bilemedin 450
Ev temizligi kolay bi sey degil gayet makul bir fiyat
İşlerini iyi yapıyorlar fazla değil.
450 veriyorum ben
çok tabiki
Kendin temizle o zaman o kadar işe normal bu sayı
Normal. 1k ya gelenler var, az bile.
Memnun isen bedava
Çok değil bende çağırcam az kaldı
Bu zamanda 600mu kaldı. Bedavaymış.
Fiyatlar anormal derecede normal artık.
Gayet normal herşeye zam varda onlara yok mu
Normal az bile
Acaba bizimkiler kaç oldu?
eskisi azmış şu an bile az.
Bizim burada 800 olmuş 🙄
Bana da biraz fazla geldi 400 ideal
G*tünü kaldırıp sen yapsana anamım canı çıkıyo zengij herif
bazi insanlar rahatsiz bacım cocugu bize ne anandan
Ne rahatsızı zengin bu itlet sensin oropj cocu anan dogutmamis sicmis
Hayır değil dip köşe temizleniyor normal
600 ucuz İzmir’de 800 900
Gayet normal bir fiyat, az bile aslında.
Çok ya verme, kendin temizle
Bizim burada 3 1 ev 1,000 tl
Hayir cam silme varsa 1000tl
Oooo hayalimdeki meslek oluverdi
Çok değil alın teri sonuçta
Normal bence en son iki kişiye 1400e yaptırdım
Normal asgari üzerinden düşünülürse
iki haftada bir çağır
ben 300 e gelirim bir öğünde yemek isterim :)
Bence normal
Normal
Normal
Normal
Gayet az
Ben de 600 veriyorum
Az bile
Bu ekonomide normal
Az bile
İstanbul’da 1300 e geliyorlar iyiymiş 600.
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?