Kurumsal bir temizlik şirketine bağlı olarak çalışan bir temizlik elemanına kabaca bir temizlik için 400 TL vermek yüksek bir fiyat mı?Temizlik çok mu pahalı?
Temizlik için gelen çalışana gündelik 400 TL vermek çok mu?
Aslında bu fiyat temizliğin derecesine göre değişir bence. Eğer evinizi dip köşe temizletecekseniz, mutfak dolapları, camlar vs. tüm detay dahil olacaksa asla az değil bence. Ama günlük rutin temizlik için çağıracaksanız biraz yüksek bir fiyat olduğunu düşünüyorum. Kurumsal şirketlere bağlı çalışanlar temizlik için daha yüksek fiyatlara çalışıyorlar, bu iş için çevreden, bilinen kişilerden yardım istemek daha doğru olur bence.
2, 3 sene önce euro 6,7 oldugu zamanlardı sanırım, mezun olduktan sonra iş bulamadıgım için haftada 2 gün gündeliğe bir adamın evine gitmiştim. Ayda 8 gün. 100€ vermişti.700 Tl falandı. Piyasa baya yükselmiş😂 keşke bu işi meslek olarak devam ettirseydim. Günlük 400 tl 5 günden 2000 tl yapsa 200$ eder haftalık. Aylık 800$ olur. Aç yaşasam sadece günde 1 tabak çorba, sebze, 3 ayda bir et desek, dışarıda çıkmasam, akbil parasını da düşersek, ayda 600$ kazanmış olurum. 600X12=7200 dolar. Ulan yine birikmiyor. 72bin tl yapar onla da burada araba bile alamam. Yani en az 2,3 sene burada temzilikçilik yapsam yemeden içmeden yurtdıışı dil okulu masraflarımı anca karşılarım. Sonrası zaten güneş, huzur, umut...
Bana göre çoktur. Çünkü ayın 25 günü çalışsa ayda 10.000₺ para yapar. Asgari ücretin çok çok üstünde zaten. Günlük olarak 250₺ en ideal olanıdır. Emeğin karşılığıdır. Asgari ücretin 2.5 katıdır. 💃🏻❤️🌹🛍
Ebry bana da çok geldi. Temizlik firmalarının fiyatları çok uçmuş geldi. Öte yandan temizleyecek insan bulmak da zor. Firmalar çok yüksek fiyatlar teklif ediyor canım 😢
Temizlik yapmak gerçekten çok zor ve emek isteyen bir iş. Fakat 400 lirada çok fahiş bir rakam. Yani ev eğe dubleks falansa bir yere kadar anlarım ki zaten öyle bir ev bir gün içinde temizlenmez. Bana 200 ver ben temizlerim tüm evi :D
Halbuki temizlik yapmak terapi. O deterjan kokusu insana huzur veriyor. İnsan kendi temizliğini kendini yapmalı ve parasi da cebinde kalmalı. Kişinin kendi yaptığı temizlik daha çok içine siner
Çok pahalı. Temizlikçiler normalde günlük o kadar para alıyor mu hiç bilmiyorum ama alıyorlarsa da iyi para kırıyorlardır. Çünkü günlük 400 TL bence iyi bir para.
Bana gelen abla full dolu ve her hafta aynı gün almazsan bidaha gelmiyor 😀 bir hafta almadım hemen başka yerle anlaşmış yalvar yakar geri getirdim 😀😀😀 400 TL üst sınır bence
Hayat pahalilasiyor ve kimsenin buna ayiricak bütçesi olacağını sanmıyorum. Eskiden evlerde toplanilirdi şimdi kimse kimseyi evinde ağırlamak istemiyor ev sadece işten sonra gelinip yatılıcak bir alana dönüşüyor, avrupada yıllardan beri böyle o yuzden Turkiyede bu mesleğin öleceğini düşünüyorum
Çok doğru bir bakış açısı. Bununla ilgili okuduğum bir makale ve izlediğim YouTube programı vardı. Tabii konusu oldukça derin. Toplumsal yapıların değiştirilmesine yönelik. Biz de o yolda ilerliyoruz gibi
Hayır yaa yan binamizdaki abla gidiyordu o fiyata bulunduğunu yerde doktor ve avukatlara falan ordan biliyorum zaten fiyatı ama 400tl iyi para bak mesela aşağıda birisi sormuş buzdolabı fırın falan var mı içinde 😀😅
Bak fazla para verme diye kişileri nerden buluyorsun bilmiyorimt ama armut diye uygulama var oraya baktım orada bile 250 TL falan tutuyor bı kontrol et istersen 😀 hatta nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama İstanbul olarak baktım belkide diğer şehirlerde ücret farklıdır açıkçası bana fazla geldi fiyat 😅
250 olanlar ara iş bittikten sonra fiyat değişimi yapıyor. Bir de deterjan ücreti farkı katıyor. Yine aynı hesaba geliyor Deterjan ücreti de alıyorlar burada 🤣🤣
300 ver 400 ver dip bucak yaptır teyzelere ya neden şirkete para ödüyorsun. Onun yarısını şirket alıyor bu gelenler kaç tane eve gidiyor şirket bunlara asgari ücret veriyor kendisi baya kazanıyor. Neden ihtiyacı olana vermeyesin ki... Boşa da gitmez dip bucak da yaparlar.