Ben çalışan bir kadın değilim ama temizlik yapmayı sevmiyorum. Dün yardımcım camları silerken karşı komşum gördü. Arkamdan tembel demiş, hemen kulağıma geldi tabii. Haklı mı sizce?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
+1 yılSorun nedir aslında biliyormusun.
Toplumsal olarak, sahip olmamız gereken bir çok değerleri kendimize
Lüks görmeye veya bir başkasını natüral bir kimlikte davranışta gördüğümüzde, yadırgar olduk. Birazda suç bizlerde sanırım, maalesef yaşantımızı, bazen hayallerimizi bazende çok istediğimiz bir şeyleri, hep o ne der, şu ne der, ne derler. Baskısı ve sürekli toplumsal bir mecburiyet ve senin için belirlenmiş sınırlar, kurallar, kaideler, yasaklar. Bildiğim kadarıyla, diğer tarafta bile kimse kimseden mesul değilken. Kimse kimseyi tanımayacak, herkes yaptığı ile bireysel değerlendirilecek. Peki soruyorum, diğer tarafta tanımayacak tanımamazlıktan gelecek olan insanların, neden bu dünyada gereksiz etkinliklerine kulak veririz, neden bir başkaları için tutkuları hayalleri deneyimlemek istenilen kendimizce doğru olduğuna inandığımız ama bir başkalarının hoşuna giderse izin verirse uygun görürse mahkumiyeti esareti yaşıyoruz anlamış değilim00 Yorumla
En İyi Cevaplar
+1 yılpehh, takmican böyle şeyleri mantıken bakarsak o arkadaşta dedikodunu yapmış bu etik bir şey mi? tabi ki hayır ayrıca tembellik konusuna gelirsek tembelsin diyemem sevmiyorsun sevmediğin bir işi de büyük ihtimalle güzel yapamazsın yani temizlikçi doğru karar nitekim çalışkan olsaydın da bu sefer evi güzel temizlemiyor diyeceklerdi.
00 Yorumla
+1 yılDoğru demişler bende çalışmıyorum okuyorum hem annemin evini temizliyorum hemde kendi evimi mesela bayram geliyor gidip 1 hafta anneme temizlik yapıp gelip kendi evimi temizliyicem boşuna boşuna niye para veriyorsun kendi evin içine sine sine güzelce temizle tembelsin cidden kusura bakma.
010 Yorumla- +1 yıl
Tembel değil belkide zengin sanane
- +1 yıl
Sanki zengin olsan sen yaptırmayacan hiç kısknaç
- +1 yıl
Soruyu dikkatle okumani öneriyorum tembel miyim diye sormuş bende cevap vermişim ayrıca benim fakir olduğumu nereden çıkardın evim arabam altınlarım birikmiş param bence kim kıskanç belli 😘👋
- +1 yıl
Ben köleyim parası olan kadınları kıskanıyorum adlı yazı öfkeldjdkepeldjdkdk param var kimene ki
- +1 yıl
Sizin elleriniz çamaşır soyundan çoruşsun ama benim ellerim değerli
- +1 yıl
Eldiven diye bir şey var ayrıca herkes pisliğini kendisi temizlemeli seninki cansa diğerininki de can kılınïzı pisliğinizi kuaför alsın evini birileri temizlesin çocuğunuza bakïcılar baksın siz ne işe yarıyorsunuz hazır koca parası yeme makineleri başka vasıf yon acizsiniz ve bununlada övünüyorsunuz biraz kımıldamaktan zarar gelmez yurt dışında gelişmiş ülkelerde öyle de zaten profesör bile olsan kendi evinin işini kendin yapıyorsun temizlikçi yok cünkü temizlik işinde çalışmayacak kadar statü seviyesi yüksek değer kıymet var
- +1 yıl
Kendi işini kendin görmek adam deliliği olmuş hazır para yemek değil 😂😂🤣🤣🤣
- +1 yıl
@Sorusorandedektifkız hazır para yediğini nerden biliyorsun? Belki öncedne çalısıyordu? Para biriktirdi ön yargılı olan sizsiniz detaylı düsünen biz
- +1 yıl
@Sorusorandedektifkız madem çalışkanlığa bu kadar düşkünsün niye 40 yasında emekli olup yen gelen erkekleri elestirmiyorsun sadece kadınları eleştirip kadın düşmanlığı yapıyorsun o yüzden size saygı duymuyorum
- +1 yıl
Zaman kaybı 👎
+1 yılKendine saygısı olan istemediği şeyi yapmaz zaten bomboş bi iş ev temiz olduktan sonra gerisinin ne önemi var zaman kaybı tamamen isteyen dilediği gibi yapsın istemeyene de kimse karışmasın
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
77
Cevap
92Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Kimsenin kızmaya laf etmeye hakkı yok. Temizlik her bünyenin yapabileceği bir şey değil. Yorgunluk varsa, vitamin eksikliği varsa, doğuştan hormonal bir düzensizlik varsa yorgunluk hissedip temizlik yapmak istememen doğal.
21 Yorumla- +1 yıl
Pardon sizin yorumun altına girmiş size demedim sorusoran dedektifkıza dedim bir bitmedi şu en iyi kadın benimciler
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır haklı değiller karışamazlar
00 Yorumla
+1 yılHaklı yani bomboş insan tipidir ne okuma var ne çalışma sosyal hayat var ne ev temizleme düzenleme o zaman ne diye evlendin bir şey yapmıyorsan temizlikciler iyi temizlemiyor ki bir bezi her yerde kullanıp hızlı hįzlı cifle silip geçiyorlar bezi su ile bile sıkma zahmeti yok su değiştirme yok camsil ve cifle temizliyor gibi görünüyorlar bir bakıyorsun kir hala diyor birde kireç bir şekilde cif kalıntıları çalışan kadınlar bile boş zamanlarında kendileri yapıyor veya yakınları ile yapıyorlar para verdiğine değmediği için çok zor işlerde zamanları yoksa mecburen temizlikçi tutuyorlar
11 Yorumla- +1 yıl
Kir hala duruyor**
+1 yılOnu diyen halt etmiş herkesin kendi keyfi canı ne istiyorsa onu yapar isterse kendi temizler evini isterse temizlikçi çağırır maddi durumu olan tabii ki de yapacak yani sen çağırmazsan ben çağırmasam bu temizlikçiler ne yiyecek ne içecek sonuçta o da bir sektör bir meslek yani boş ver kulağını tıka sen ne derse desin İnan ki kıskandığı için diyordur kendisi çağıramıyor ya
33 Yorumla- +1 yıl
Abla temizlik işindemi iş görüyorsun 😁
- +1 yıl
@Elifnuröztürk kadın kadının düşmanı. Temizlik zor. Camı bulaşığı çoçuğu neden böyle kendi yaptığınızı kücümser erkekleri poh pohlarsınız
- +1 yıl
@Elifnuröztürk birincisi abla diye hitap edilmesini sevmiyorum tanımadığım insanlar tarafından ikincisi temizlik işinde iş görmüyorum neden sordunuz?
+1 yılHaklimi diye süphe etmen ilginç!
öyle bile olsa kime ne?
Param var çağirdim.. daha cok olsa corabimi dahi kaldirmam de 😅
İnsanöarin senin hakkında ne düşündüğünü değiştiremezsin! ve bunu önemsememelisin!
boş ver 😇
Sağlicakla kal00 YorumlaTemizlik imandandır bende sevmem ama mecbur yapıyorum
Madem meşgul olduğun bir iş yok eminim ki evde vaktin çok ciddi sağlık sorunun yoksa sen yapmayı dene hem stres atmaya da yardımcı olur hemde millete laf vermemiş olursun31 Yorumla- +1 yıl
Param varken neden yapayım kardeşim bu ellerim neden çamaşır suyu ile yıpransın
+1 yılHaklı değiller tabii ki, param var çağırıyorum. Sana ne yani, temizliği sevmek zorunda değiliz. Onu geçtim zaten kendi özel alanımız. İster temizleriz ister temizlemeyiz. Kesinlikle sana hak veriyorum 😉👌
10 YorumlaTabi temizlikçiye verecek parası olmadığı için cekememis seni.. Ev hanımı olunca illa temizlik yapacak diye bir kural yok.. Çok büyük ayıp etmiş işte kültür ve kişilik meselesi.
22 Yorumla- +1 yıl
Aynen öyle amca eytden 40 yaşında erkekler emekli olup yatınca kimse laf etmez kadın çocuğa bakıyor parası var bir temizlikçi cağırınca laf eder bu kadınlar kadın kadının düsmanı maalesef
- +1 yıl
Erkekler anlıyor kadın kadını anlamıyor asla kadın kadına düsmanlık edip dedikodusunu ediyor böyle hep kıyaslıyorlar
Haklı değil, herkes onu diyen hanım gibi köleliği sevmeye bilir. Paran varsa temizlikçi de tutarsın aşçı da. Ayrıca tembel de olabilirsin. Ona neymiş ya. Gitsin kocasıyla ilgilensin.
20 Yorumla
+1 yılParası yetmeyenler konuşur abla bütün icatlar tembeller tarafından bulunmuştur boş ver tembel desinler bişe olmaz bana yıllarca dediler bak ben yatarken hepsinin çocukları hala sınavlara giriyor bir yığın para harcıyorlar. Sen tembel ol enayi olma 😆
00 Yorumla
+1 yıl- + Herkes hiç kimseye karışamaz.
- + Böyle soruları adminler, modlar gizliden soruyor gibi geliyor bana.
11 Yorumla- +1 yıl
Banada öyle geliyor
+1 yılBelki temizlik yapmak yerine başka bi isle uğraşıyorsundur ayrıca parası olan temizlikçi çağırır kime ne, kudurmuş senin komşu djdjdjfk
22 Yorumla- +1 yıl
Kız pp'deki emoji çok iyi olmuş.😂😂 Türkiye'yi anlatıyor resmen😂😂 pp'de çok iyi saçlarını nasıl öyle yaptın bilmiyorum ama güzel👍😅😊
- +1 yıl
Yaaa dhsjahshdjje çok teşekkür ederim biraz rahatıma düşkünüm ondan saçlar böyle 🤣🤣🤣
Haklı değil, kime ne yani evde olmak illa temizlik yapmak mı demek. Parası olan çağırır, bu kimseyi ilgilendirmez. O öyle konuşurken sen de evde bacaklarını uzatıp keyfine bak, kudursun
00 YorumlaNe güzel ya komşun seni o kadar çok seviyor ki sen onun 7/24 aklındasın 🤣 yalnız sana o lafı ileten de kötü. Ben normalde yüzüme söylenmeyen lafı söylenmiş saymam.
00 YorumlaCHP kadin kolları eski başkanı yanlış hatırlamıyorsam yakın zamanda cam silerken aşağı düşüp vefat etmiş. Kolay görünür ama ev işleri de hiç kolay değildir.
00 Yorumla
+1 yılher kadin temizlik yapmak zorunda degil kendilerine baksinlar tek basarilari ev islerini yapmak aptallar. imkanin var yardimci cagirdin iste kudurmasinlar kendilerinin beli bukuluyor temizlikten.
00 Yorumla
+1 yılDurumunuz iyiyse niye olmasın ufak tefek işleri tabii ki yardımcı çağırabilirsin ama yatak odasıda özel bi yer en azından orasını kendin halletmen gerekir
00 YorumlaPardon çalışın, çalışmayın, siz niye sorumlu olasınız sadece evden? Elbette isteyeceksiniz temizlik için birini. Bu tembellik falan değil.
10 Yorumlahaklı değil. diyelim ki tembelsin bu komşuna senin arkandan atıp tutma hakkı verir mi? ya da bu onu insanların arkasından konuşan, dedikoducu, hayatsız, kıskanç bir insan yapar mı? (yapar) :D
10 YorumlaKız boş ver kime ne, kocan karışmıyor onlara ne oluyor
20 YorumlaBaşkasının yaptıgı temizligi begenmem ben şahsen. Temizlik yaparken stress attıgım için kendim yapardım içim sine sine
00 YorumlaEline koluna sağlık. Paran varsa gündelikçi/hizmetçi olmana da gerek yok. Allah seni kurtarmış darısı başımıza!
00 YorumlaŞimdi eğer ki eşinin kazancı iyi ise çağırabilirsin. Eğer ki ekonominizi zora sokuyor ise kusura bakma haklılar.
00 YorumlaEvet tembelsin benim şansım olsaydı bende çağırırdım bende tembelim çoğu insan çağırmak ister ama fakirlik den çağıramıyoz
00 Yorumla
+1 yılKimene bende çalışmıyorum kocam bana kıyamıyor o da çağırıyor ben niye param varken temizlik yapayım parayı harcamayıp ne yapacağım
00 YorumlaAman şu insanları çokta tiye almayın be konuşsun dursunlar, umurumda degiller inanki
01 Yorumla
+1 yılBaşkasının ne dediğini takma. Ev senin istediğin gibi temizlikçi de çağırabilirsin başkasını ilgilendirmez.
00 Yorumla
+1 yılihtiyaçlarını kendi karşılayan kadınlar eşlerinden bir kuruş görmeyince eşleri cömert kadınları kıskanıyor
00 YorumlaNe işte çalışıyorsun ne evde var bir tembellik sağlık sorunun ve ilgilenmen gereken çocukların yok ise
00 YorumlaKimsenin hayatı kimseyi ilgilendirmez siz kadınların en büyük sorunu bu baskaları hakkında konusmayı cok kolay eleştiri yapmayı çok seviyorsunuz
00 YorumlaKimseyi ilgilendirmez para senin zaman senin karar senin o konuda hiç bir laf söylemeye haklari yok hayatını kimseler dedi diye yaşama dedi lerin sonu gelmez
00 Yorumla
+1 yılBu ekonomik şartlarda diyeceğim cevap sana ne olacak, ama ben kendim yapıyorum ev temizliğimi sen de yapmalıydın bence, ama neyse
00 Yorumla
+1 yılDeğil bende temizlik yapmam her zaman. Moralim bozukken ev savaş alanı gibi olur iyiyken bal dök yala
00 Yorumla
+1 yılYa milleti boşveeerrrrrr kahveni al camda iç inadına😅
10 Yorumla
+1 yılHaklı olsa bile kimseyi ilgilendirmez. Parası ondan çıkmıyor sonuçta
10 Yorumla
+1 yılŞimdi denilenleri bir kenara koy
Bi kahve yap balkona çık keyif yap 🤣10 YorumlaYok ya çok çalışkansın sen. Temizlik keyfi bir iş değildir. Düzen, hijyen herşeyden önemli.
00 YorumlaTemizlikçi ne yiyecek taşmı yesin komşun seni çekemiyor
00 YorumlaŞimdi değilsin desem yalan olur ama ben de ben de temizlik yapmayı sevmem ama mecbur kalıyorum
00 Yorumla
+1 yılhaklı değil tabiki
tüm işi sizin yapmanızı beklemek haksızlık00 Yorumla
+1 yılKimseyi ilgilendirmez. Ama tembel miyim diye soruyorsan Bence evet😄
00 Yorumla
+1 yılSizin keyfiniz ve kahyanız bu şekilde istemiş diğerlerine halt yemek düşer
03 Yorumla- +1 yıl
İşte bunlarda bir işe yaramayan yaralı olan kısım kişileri
+1 yıleşiniz çalışıyorsa ve siz ev temizliğini yapmaya bile temizlikçi çağırıyorsanız evet tembelsiniz.
00 YorumlaAlışveriş & Hediyeler konusunda 488 cevap paylaştı. Çalışan hanımın işi zor hele çocukta varsa dahada zor mutlaka dışarıdan yapdim almalısın
00 Yorumla
+1 yılZaten temizlik yapmayı seven biri var mı ki merak ediyorum 🤣
04 Yorumla- +1 yıl
Vaktimi daha güzel şeylerle harcamayı tercih ederim valla çalışan insanım çalışmasaydım da temizliğe mümkün olduğunca az vakit harcamayı tercih ederdim bu hayatta daha önemli şeyler var hayay pislik temizlemekle geçmez ki 😒
- +1 yıl
Tamam olur sende evde temizlik yaparak ömrümü çürüt ✌🏼😏
+1 yılFazlasıyla TEMBEL sin kendi evine temizlikçi çağırmak diyecek kelime yok size !!!
00 Yorumla
+1 yılKocanın rızası varsa kimse bişey diyemez, ama yoksa yaptığın çok yanlış.
00 Yorumla
+1 yılMaddi gücün yetiyorsa çağırırsın millet de laf atacak yer arıyor.
00 YorumlaBi tık galiba 😁 ve fazla refah içindeyiz sanırım 😊
00 Yorumlahayata 1 kere geliyoruz ne diyen desin hiç takılma bence
00 YorumlaÖncelikle kimsenin dediklerine kulak asma. O dediğiyle kalsın. Benim annem de yapamıyor. Ben elimden geldiğince kendisine yardım ediyorum. Ama %64 engelli olduğum için, kendisi de yardımcı çağırıyor.
00 YorumlaBence haksızlar sen tam anlamıyla babanın kızısın baba evi kadar rahatı yoktur ondan temizlikçi çağırdın büyük ihtimalle baba evinde rahattın evlendikten sonrada rahat olmak istemişsin bu duygu şimdiki nesilin tamamında var kanks!
00 Yorumla
+1 yılNe alaka bende calismiyorum ama yukseklik korkum oldugu için camlari genelde silmek icin yardimci tutuyom yani gelince heryerii yapip gidiyo tembellikle alakasi yok isteyen istedigini yapar sevmeyen cekemeyende dedikodu yaparrrr
00 Yorumla
+1 yılParan varsa tembel değilsin yoksa tembelsin
00 YorumlaKendin bilirsin para senin lakin evde zaman geçirmek açısından kendin yapman daha mantıklı ve ben olsam para harcamam kendim yaparım :)
20 Yorumla
+1 yılMilletin ne dediği önemli değil içeride savaş olduğu kesin ve görünüşe göre kaybedeceksin… Emmoğlu seni besleyeceğine kurbanlık baksa daha karlı olmaz mı?
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılBoş ver senin hakkında konuşanları ve düşüncelerini çöp kutusuna at canım 🗑️🚮🚯😁😂😂
00 Yorumla
+1 yılYoo temizlik yapmayı sevmemeniz ne tembellik göstersesidir nede pis bir insan göstergesidir. Sevmeyebilirsiniz bizde haftada 2 gün abla çağırıyoruz. Gayet normal bir durum
00 Yorumla
+1 yılYok canım ne haklısı zaten herkes temizlik aşığı çalışan çalışmayan. sen en iyisi yardımcına de ki benim de bir yerlerimi temizle paranın hakkını versin di mi
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılParan varsa kocanın parası varsa sıkıntı yok �stersen çocuğu da başkası yapsın
00 Yorumla- Devamını Gör (109)
Devamını Gör(154)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
Ana Sayfa > Alışveriş & Hediyeler > Sorular > Çalışmıyorum, eve temizlikçi çağırdım diye tembel ilan edildim. Haklılar mı?
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler