Abimin eşi çalışıyor diye temizlik yapamıyor. Haftada 1 kez evine temizlikçi geliyor. Annem bu durumu biraz abarttı. Sürekli "çalışsa da temizlik yapmak zorunda" diyor. Ben anneme destek vermiyorum tabii. Gerçekten bu saçma düşünce beni deli ediyor. Gelinimize söylemesine engel oluyorum zaten, arkasından konuşuyor. 🤦🏻♀️
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Abinizin eşinin yaptığı iş ve gelirlerinden bahsetmemişsiniz. Temizlikçi tutabildiklerine göre yeterli bir gelirleri var diyebiliriz. Hiç kimse çalışsa da "temizlik yapmak zorunda" değil. Ama evliliğinizin sağlığı, aileniz için bunu yaparsınız. Anneniz onun arkasından konuşmaktan vaz geçmeli, hatta abinizin eşiyle sağlıklı bir şekilde bu konuyu konuşarak çözmeli. Bu şekilde biriken sorunlar ileride çok daha büyük sorunlara yol açarlar. Artı sadece kadının temizlik yapması da kesinlikle doğru değil. Temizlik, yemek v. s. beraber yapılmalı, karısı temizlik yaparken göbeğini gere gere oturan erkekleri ve bunu doğal gören eşlerini anlayamıyorum. Evliliğine, eşine saygısı olan ve biraz olsun iyi bir karakter sahibi olmak isteyen erkek ev işlerine yardım etmelidir. Bazı kadınlar buna tamamen karşı, bu da doğal ve doğru değil. Hayat şartları belirleyici bir etken, kimin ne yapıp yapmayacağı eşler arasında ortaklaşa karar verilmesi gereken bir durum. Evlilik bir tarafın bir şekilde üstün olması değil, tamamen ortaklaşa, tamamen el ele yürütülen ve toplumun "sağlığını" belirleyen bir birliktelik...
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadin ve erkek calisiyorsa kadin temizlik yapmak zorunda degil. Yapilacaksa ortak yapilacak. annen en basta burayi kaçırıyor zaten. Hadi bunu gectim kadinlar hem disarda hem evde calisayim diye kendini bosa yıpratmıyor. Oh kadin eve para da getirsin, temizlikte yapsın, yemekte, cocumlara da baksin. Bu kadin ne ara ayaklarini uzatip dinlenecek peki? Param varsa evli de olsam, kocamda yardim etmiyorsa o temizlikçi evime gelir. Baska yolu yok. Ben canimi sokakta bulmadim. Dunyaya kadin olarak geldim diye de her eziyeti cekmek zorunda degilim. Kadinlar zaten rahat etmek icin calisiyor, paramla hzimet datin alayim diye calisiyor. Parasiyla hizmet satin aliyor bu kadar basit. Annen yengene laf soyleyecegine ogluna iş ogretseymis. Meslek ne soylemememissin ama ogretmen falansa ozellikle brans ogretmense bunlara zaman bulunur da diger meslek gruplarinin bu zamani yok pek. Bir haftasonu tatili olan kadinlardan da 2 gun ya da 1 gunde olsa o gunu temizlikle geçirmesini beklemesin kimse. O haftasonu tatili insan yenilensin, dinlensin diye var. Daha da yorulsun diye degil. Boyle seyler okudukca vu ulkede gercekten evlenilmez. Erkek analarinin yetistirdigi erkekler ortada. Kaynanalar ortada. Calisiyorsan ve oaran varsa hic hic gerek yok bu tavırları cekmeye. Otur bekar evinde, mis gibi parani ye. Hayata bir kere geliyorsu , o da kadin olarak geliyorsun gordugumuz muameleye bak. Hayati bile yasamiyoruz yahu ustumuzdeki yukun baskinin, psikolojik siddetin haddi hesabi yok.
00 Yorumla
Ilk başta bu sorunun cevabını verirken soruyu anlayabilmeli ve bunu nasıl tanımladığımız ile ilgili demeliyiz birincisi kimse bir şeyi yaparken zorunda değildir kimse kimseyi zorla bir şey yapamaz yaptıramaz
Başta siz Aile kavramını nasıl tanımlıyorsunuz bunu bilmek gerekiyor karı ve koca ilişkileri birbirine karşılıklı olarak saygı ve sevgi çerçevesi içerisinde davranabilmeli
Temizlik konusunda gelecek olursak Yani bir erkeğin temizlik yapabilmesi bir aile temel taşında pek hoş karşılanmamalı karşılanmaz evet kadın çalışıyor ve yoruluyor ama biraz nostaljik bakarsak eğer Türk kültürümüzde Türk geleneğimizde
Ev kadınlarının böyle bir kafada problem yapacağını temizlik hususunda hiç görmediğim hiç gözlemlemedim yani bir kadın evinde temizlik yapacak erkek ekmek getirecek şimdi popüler kültüre baktığımız zaman
Ne yazık ki Amerikan anlaşma adı altında kadın erkeğe saygısızca konuşuyor ve evin yapması gereken işleri kadınlar yapabilmeli ve kadınlar bu işten kaçıyor ve dolayısıyla aile içi çatışmada erkek ve kadına saygısıca davranıyor ve zorla bir şeyleri dayatılmaya çalışıyor bu yanlış bir kadın temizlik yapacaksa severek yapabilmeli00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılTabiki zorunda değil. Ancak kendi maddi durumuna göre secimler yapabilir. Örneğin ev veya araba almak için kredi çekmeyi düşünüyordur veya büyük bir yatırım yapacaktır o zaman paraya ihtiyacı olacak ve her hafta 200-400 lira arası bir maddi kâr elde etmek için kendisi ve eşi temizlik yapabilir. Ancak iyi kazanıyorlar ve mali bir soruna sahip değillerse varsın haftada 1-2 gün temizlikçi gelsin temizliğini yapsın gitsin. Hem gelen kişide bir ekmek yemiş olur. Kendimden örnek vereyim. Bekar bir erkeğim hem 10 saat çalıştığım tam zamanlı bir isim hem de online esnek saatlere bağlı bir isim daha var. Aslına bakılırsa benim çoğu şey için vaktim kalmıyor. Bazen az uyuyorum, bazen kişisel bakımıma yeterli özeni gösteremeye biliyorum. Ancak mümkün oldukça kendi yemegimi kendim yapıp kendi ev temizligimi de kendim yapıyorum. Çünkü almayı düşündüğüm bir ev veya yurt dışı planım var. Bu yüzden her kuruş benim için önemli. Ama burada bir evim olsaydı, arabam olsaydı ve gelecek kaygım da olmasaydı paşalar gibi temizlikçi de çağırır hergunde evlenene kadar dışarıdan yerdim. Kişiye göre değişiyor bence bu olay.
00 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
122
Cevap
151Cevap
- Alışveriş & Hediyeler konusunda 441 cevap paylaştı.
+1 yılMerhaba,
Elbette yapmak zorunda. Herkes temizliğini yapmak zorunda bu kişisel bir saygıdır. Kişi kendisine saygı duyarsa temizlik yapmalı. Çalışıp çalışmamakla ilgisi hiç yok. 😇
20 Yorumla - Alışveriş & Hediyeler konusunda 2,5b cevap paylaştı.
u +1 yılHayır, çalışan bir kadın temizlik yapmak zorunda değildir. Temizlik işleri, evdeki tüm bireyler arasında eşit bir şekilde paylaşılmalıdır. Kadınların çalışma hayatında yer alması, ev işlerinden sorumlu olmaktan muaf tutulmamalıdır. Ev işleri, tüm ev halkının sorumluluğudur ve eşit şekilde paylaşılmalıdır. Bu, hem kadınların çalışma hayatında başarılı olmalarını hem de ev işlerinin eşit şekilde dağıtılmasını sağlar. Ayrıca, ev işleriyle ilgili kararlar, aile bireyleri arasında yapılacak bir tartışma sonrasında alınmalıdır. Hayır, çalışan bir kadının temizlik yapmak zorunda olduğu bir kural veya zorunluluk yoktur. Temizlik işleri, ev halkı arasında paylaşılabilir ve her bireyin sorumluluğu olabilir. Ev işleri, bir ailenin veya ev arkadaşlarının tüm üyeleri arasında adil bir şekilde dağıtılmalıdır. Eşitlik ve paylaşılan sorumluluklar, modern toplumlarda giderek daha önemli hale gelmektedir. Kadınların iş gücüne katılımı arttıkça, ev işleri konusunda eşitlik sağlanması gerekmektedir. Bu, ev içindeki tüm bireylerin katkıda bulunması ve ev işlerini paylaşması anlamına gelir. Her aile veya ev arkadaş grubu, kendi iç dinamiklerine ve tercihlerine göre ev işlerini organize etmelidir. İş yükünün adaletli bir şekilde paylaşılması, iletişim, esneklik ve karşılıklı anlayışı gerektirir. Ayrıca, zaman ve enerji tasarrufu sağlamak için ev işlerini etkili bir şekilde planlamak da önemlidir. çalışan bir kadının temizlik yapmak zorunda olması gerektiği gibi bir genelleme yapılamaz. Ev işleri, tüm ev halkı arasında adil bir şekilde paylaşılmalıdır.
20 Yorumla
+1 yılHani kadının ev işi yapması ile ilgili bir zorunluluk dinimizde yok fakat kadın ya da erkek ayrımı yapmaksızın ev işi yapmakla ilgili bir gereklilik var Yani evde bu işler yapılacak Bunu orta y**** bir şekilde sen yapacaksın ben yapacaksın şeklinde değil Herkes iyi niyetli bir işin ucundan tutarak yapacak yapması lazım insan olmanın gereği birlikte yaşamanın gereği ama erkek kadına o işi yapmaya zorlayamaz o başka bir mecburiyet zorunluluk zorla yaptırmak söz konusu değil Olmaz olamaz Doğru değil fakat herkes işin ucundan tutacak Herkes bir şeyler yapacak birlikte yapacak severek yapacak isteyerek yapacak işler yolunda gitsin evin huzuru bozulmasın
10 Yorumla
+1 yılYapmak zorunda değil eğer karı koca çalışıyorsa evin iç işlerinden de ortak derecede sorunludur hiçbir kadın gece gündüz yıpranana kadar çalışmak zorunda değildir ki haftada bir iki gün tatil yapıyor zaten onu da temizlik yaparak geçirmek zorunda değil bu konuda annenin karşısında haklı olan yengenin yanında olman iyi yüksek karakterli liyakatli biri olduğunu gösterir bundan ötürü yengen şanslı ve temizlik yapmak zorunda değil ortak bir şekilde çalışan hiçbir insan evde tek taraflı iş yapmak zorunda değil
10 Yorumla
u +1 yılÇalışan kadın temizlik yapmak durumunda değil. Şartları el vermiyor kısacası zaten gün boyu dirsek çürüten bir insanı kimsenin temizlik yapmaya itip söylenmesini doğru bulmuyorum. Üstüne düşünüp temizlikçi çağırmasını mantıklı bulduğumu da söylemek isterim. Demek ki temizlik konusunda farkındalık eşiği yüksek bir insan. Öte yandan bundan söylenen kayınvalidenin de serzenişleri varsa o halde oğlu da ev işi yapıp temizlik yapsın. Oğlunu yüceltip gelini değersiz gibi algılamak ne kadar doğru. Eşitlik bunun neresinde? Senin düşünceni annen için de diliyorum ayrıca. 🌸
00 YorumlaZaten gelininiz evini pislik içinde saklamamak için temizlikçi çağırıyor. Annen o zaman kızar ki, ev pislik içinde yüzüyor. 2cisi erkek kadın fark etmeksizin insan çalışınca yoruluyor doğal olarak. Ve eski kadınların düşüncesine göre kadın sabah akşam robot gibi çalışmalı ki, doğru değil. Karı koca ikisi birlikde zamanları oldukca ev işlerini birlikte hallede bilirler.
3cüsü en önemlisi. Umarım gelin ve abin annenle birlikte yaşamıyorlardır. Çünkü onların daha iyi bir iletişim kurması için ve sevgilerini yaşamaları için bu önemli. Eğer anne ( baba da olur farketmez) hele ki, senin söylediğin gibi bu ev işlerine bile sinir olan anneyse abinin ailesinde sorunlar yaratmaya başlar. Belki de koca karısının bazı davranışlarını iyi buluyordur. Amma anne o güzel şeyleri de bozar. En önemlisi karı kocanın bir birlerinden razı olmaları.00 Yorumla
+1 yılTabi Bir Kadın KARI Kısmıyız Herşeyi Yapıp Edecez herşeyş Biz Üstelenip Becerip Çevirecez
Oldu Başka Derdiniz Yoksa
Bide Lanet Olası Temizlik Zaten Hiç Eksik Olmuyor Hayatımızdan Okula Gitmeden Önce Temizlerim Okuldan Gelir Yine Temizlerim
Teyzeme Gider Temizlerim Yengeme Gider temizlerim Anaanneme Gider Temizler
Biz Kızlar Sadecw Kül Kedisiyiz
Tv den İzlediğim Oyuncular Ancak Rahat Eder Çükü Paraları Var her şey Kolay
Sizi Bilmem de Biz Ailece Daima Temizlik Yaparız😓
Umarım Birgün Prenses Bizde Kraliçe İmperatoriçe Gibi Yaşarız💗00 Yorumla
+1 yılSenin yengen çalışıyor ama nasıl çalışıyor nasıl mesele bu çok yoğun tempoda çalışıyor eve bakacak vakti yok ise tamam olabilir.
Ama böyle günde 8 saat çalışıp hadi mesaiyle 9-10 saat çalışıp Daha sonrasında eve gelip ben yorgunum yemek yapamam temizlik yapamam diyorsa hafta sonu tatili de varsa kusura bakma yani.
Şimdi maddi durumları çok iyi ise eyvallah. Ama ikisi de asgari ücretle çalışıp Daha doğrusu ikisi de toplamda 20.000 TL falan alıyorlarsa o temizlikçiye verdikleri paraları yazık.
Evde temizlik yapılır ama sadece kadına yüklemek gerekmiyor bunu abin de gidecek beraber yardım edecek ne olur bir gün salon temizlenir bir gün koridor bir gün mutfak bir gün yatak odası halledilir.
Bir saatlik iş yarım saatte olur yani temizlik işini de bu kadar çok abartmamak gerekiyor nedir yani.00 Yorumla
+1 yılBu bir zorunluluk değil.
Erkeğinden yardımıyla yapılan gereksinim olmalı.
Kimi insan tarafından duruma göre hayat müşterek diyorlar ya işte tam da bunu anlatmak istiyorum.
Bence zorunluluk değil.
Çiftlerin aynı evde yaşıyorlardı ona göre davranmak hareket etmek zorundalar.
Annem zamanında öğretmenlik yaparken.
Hem okula gidiyordu.
Hem ev işi yapıyordu.(çoğu zaman babamın yardım ettigine şahit oldum.)
Hemde bizim derslerimizle ilgileniyordu.
Çok olağan üstü bir durum değil bence.
Herkes yapabilmeli.
Yapmak istemiyorsa o ayrı bir konu.
Bence böyle olmalı.00 Yorumla
+1 yılmeraba
KS tarafindan bana gelen mesajda tarafsi olmam gerektigini soyluyor bende tarafsiz yorum yapacam😊
simdi annen hakli bir kadin dedigin evine bakacak kadinin fitrati boyledir cunku calisip evinede bakan milyonlarca hanim kardeslerimiz var yengen hem calisip hemde evinr bakabilecek seviyede bence.
ama yengen derseki ben evi temizlemek istemiyorum param var kendime yardimci tutacam dersede ona hak veririm sonucta kendi parasi bir sey diyemez kimse
anneni anlamaniz lazim eski insanlar oyle her isi kendi yapip emin olmak isterler
iyi gunler😊
00 Yorumla
+1 yılBence Hayır, çalışan kadınlar temizlik yapmak zorunda değiller. Temizlik işleri ev işleri kapsamında yer alır ve ev işleri tüm ev sakinlerinin sorumluluğundadır. Eşitlik ilkesi gereği ev işleri paylaşımı da eşit şekilde yapılmalıdır. Ev işleri sadece kadınların sorumluluğu olarak görülmemeli ve evde yaşayan tüm bireyler tarafından yapılmalıdır. Ve ayrıca çalışan kadınlar da iş hayatı ve diğer sorumlulukları nedeniyle yoğun bir zaman diliminde bulunabilirler ve bu nedenle ev işlerini yapmakta zorlanabilirler. Bu durumda ev işleri de diğer aile üyeleri tarafından yapılabilir veya ev işleri için profesyonel yardım alınabilir Nasılki Kadın ev Bütçesi için çabalayıp didiniyorsa Tüm aile bireyleri de ev işinde yardımcı olması gerek oda olmuyorsa Dışarıdan destek alması gayet normal
00 Yorumla
+1 yılHayır, çalışan bir kadın temizlik yapmak zorunda değil. Ev işleri, kadınların ya da bir kişinin sorumluluğunda olmamalıdır. Ev işleri eşler arasında ve hatta diğer ev sakinleri arasında da paylaşılabilir. Ayrıca, çalışan bir kadının tüm gün çalıştıktan sonra ev işleriyle uğraşmak zorunda kalmaması gerektiğini düşünüyorum. Ev işleri, ev halkının ortak sorumluluğudur ve herkesin katkısı ile daha kolay halledilebilir. Annenizin bu saçma düşüncesi gelininize zarar verir ve onu suçlu hissettirir. Geline destek olmanız doğru bir davranıştır.
00 YorumlaAnnen işsiz kalmış sağa sola saldırıyor. Hayat enerjiyi başkalarının işine karışarak harcamak için çok kısa. Hele ki anne babalar için.
Çok canı istiyorsa gelinine iyi niyetle yardıma ihtiyacı olup olmadığını sorabilir, onu da kırmadan şefkatle soracak. Onu da yapmıyorsa kendi işine baksın.30 YorumlaHayır, çalışan kadın temizlik yapmak zorunda değildir. Ev işleri herkesin ortak sorumluluğudur ve evde yaşayan herkesin katkısıyla yapılmalıdır. Cinsiyet, iş veya sosyal statü gibi faktörlere bakılmaksızın, ev işleri tüm ev halkının ortak sorumluluğudur. Eşitlikçi bir yaklaşımla, ev işleri eşit şekilde bölüştürülmelidir.
21 Yorumla- +1 yıl
👏👏👏
Hayır çalışan kadın temızlık yapmak zorunda değil bır adam düşünün ıse gıdıyor kadın kahvaltı hazırlıyor evden yıyıp gıdıyor akşama kadar çalışıyor sonra da yorgunum yemek yap yorgunum çay kahve yap ay bugun çok yoruldum duyup oturuyor fıçının üstüne çok agedersınız ama kadın sana hizmet ediyor ve ustelık bır de ıse gıdıyorsa sen o kadını öp tepende gezdır bence ben olsam boşanırdım çünkü evleniyorsa bır ılıskı varsa ortada bır yuva kurulmuşsa hersey tek taraflı olmamalı ya kadından ya da adam dan beklenmemeli bırlıkt kurduysanız yuvanızı gorevlerıde paylaşmış olmanız gerekir çünkü o kadın sızınle mutlu olmak ıcın yuva kurdu derdıne bır ortak daha eklensın bırlıkte ağlayalım bırlıkte gulelım hatta benzerımızı yapalım bır onur mutlu olalım diye belkıde bırlıkte dünyayı gezelim düye yuva kuruyor sıze hızmet etmek ıcın degıll!!!
10 Yorumla
+1 yılDinen eşin yükümlülüğü sadece eşin ihtiyaclarini karşılamak ve çocuklarına bakmaktır, onun dışında bir zorunluluğu yok. Mantıksal olarakta kadının parası var çalışıp yorulmasa bile temizlik yapmak zorunda değil sonuçta para kazanıyor bunu istediği gibi harcama özgürlüğüne sahip. Bu arada temizlikçinin kim olduğunu da az çok bilmeli büyücü filan çıkar mazallah😅
10 Yorumla
+1 yılİster yapar ister yapmaz, ev kendi evi. Annenizin karışması asıl doğru bir şey değil.
Öte yandan geleneksel bakacaksak temizlik kadının goreviyse o zaman dışarda da çalışmasın. Ama ona laf etmiyorlar. Kusura bakmasın her şey müşterek, iki taraf da çalışıyorsa ve bu kadının bir de çocuğu varsa temizlik için yardımcı çağırabilir. Cagirmasa, ev hic temizlenmese bile kimse karışamaz. Bu çok saçma.10 Yorumla
+1 yılToplumdaki bu gibi görünmez adetler can sıkıcı bence. Kadın temizliği sevmiyor olabilir bu kesinlikle fıtrat işi parasını kazanıp bunun için bir temizlikçi tutuyorsa sorun nedir burada ki? Temizliği yapmayıp temizlikçinin parasını eşinden istese annenize kısmen hak verirdim de bu şartlarda yengenizin tercihi saygı duyulası bence.
10 Yorumla
+1 yılİki tarafta çalışıyor ve görevli tutmak güç ise elbet beraber yapılmalı. İki tarafta çalışıyor ve görevli tutacak maaş var ise görevli tutulmalı kimse kimseyi yıpratmamalı (istihdam artar iyi yanından bak) son olarak aileler karışırsa küçücük problemler dağ gibi büyüyor annen oğlunun iyiliğini istiyorsa uzak durmalı bu konudan. Aksi takdirde konu mevzuat büyürse gelin kesinlikle haklı çıkar.
10 YorumlaKendini geliştiremeyen ve dünyadaki hayatı keşfedemeyen her insan böyle olur ve davranır. İyi yaptığını sanıyor ama yanılıyor, annenizin ilgisini başka alanlara çekmeniz gerekiyor yoksa bu ilişkiye zarar verecektir. Ayrıca ilk cümlem bana değil Doğan Cüceloğlu’na aittir.
10 Yorumlaçalışmayanda zorunlu değil ama kendi yaşıyo o evde. bence haftada 1 az. sürekli temizlikçiyede para yetmez. bence mesela cumartesi temizlikçi geliyorsa bi salı perşembede yüzeysel kendin süpürmelisin. ben duramam öyle. tüm evi süpürmem 15-20 dk mı alır anca.
00 Yorumla
+1 yılİster getirir ister getirmez o gelinin evi sizin değil istediğini yapar parayı sen odemiyorsan sorun yok
Kişinin kendi tercihi tabiki ama ben olsaydım temizlikçiyi eve sokmazdim kendim hallederdim.. her şey zaten ateş pahası bide temizlikciye para veremem doğrusu..00 YorumlaTemizlik yapması gerekiyor bence.
Bu evliliğe özel bir durum değil ki.
Bekar da yaşasa kendi evini temizlemeyecek mi?
Ama çalışıp kazandığı bir para da var sonuçta. Çalışıp yoruluyorsa eve yardımcı birini çağırıp kendine vakit ayırmak istemesi veya dinlenmek istemesi gayet de olağan bir durum.
Bence kimsenin karışmaması gereken bir konu.01 Yorumla
+1 yılÇalışması temizlik yapmasına engel bir durum değil ancak temizlik yapmak zorundada değil. Ama asıl sorun annenizde çünkü oğlunun evi bile olsa bir başkasının yaşam tarzına, yaşam alanına ve yaşam standartlarına karışmamalı, yengeniz ister kendisi temizler veya temizletir anneniz ona destek olabilecek durumdaysa maddi veya temizlik işleri bakımından bunu lisanı munasiple yapabilir. Ancak karışma ve müdehale etme hakkına sahip değildir
00 YorumlaEv işi yapmak, çocuk bakmak çalışmasa bile kadının görevi değil eşine ikramıdır. Ki çoğu kadın söylenmeden yapar zaten bunları. Değerini kıymetini nilen olmaz o ayrı mevzu. çslışan kadın eşiyle ve çocuklarıyla daha çok vakit geçirmek için temizlikçi alabilir, alsın zaten.
Gelelim annene o da bi kadın asıl onun gelinini anlaması lazım. Abine gidip söylese birbirlerine düşürür. Erkekler annelerinden az veya çok mutlaka etkilenir. Annene empati kurmayı öğretmelisin.00 YorumlaBunu zorunluluk olarak görmeyin arkadaşlar görev eğlence olarak bakın bakış açınızı değiştirin boğaz geçiminiz için çalılan eden biri varsa eve derleyip toplayan yaşamınızı daha rahat kılan sağlıklı bir ortam hazırlayan biride gerekecektir tabi
Not=kesinlikle sadece kadının veya erkeğin üstüne yıkılmamalı bu durumlar yardım ede bildiğiniz kadar en azından elinizden geleni yapın...00 Yorumla
+1 yılKimse hiçbir şeyi yapmak zorunda değil evini kim nasıl temizleyeceğine "müsadenizle" herkes kendisi karar versin. Çalışan kadın evini kendide temizleyebilir, evine işini yaptırcak birinide çağırabilir. Bi temizlik ne kadar ki 300-400 o gün yorulduğuna değmez ver parasını yaptır. O yorgunluğa değmez bile. Şunu diyen kaynana totosunun üstüne fazla oturmasın kalksın iş yapsın boş kalmaktan çenesine vurmuş lüzumsuz konuşuyor.
00 Yorumla
+1 yılBu tarz işler kadının asli görevi gibi lanse ediliyor. Katılmıyorum anneciğine abi de bence yardım etmeli eşine temizlikte ev işlerinde. Ben ve abim evli olmadığımız için evi biz temizliyoruz mesela hafta sonları. Çalışan bir insanın yükü çok oluyor evde kadın temizlik mi, yapsın yemek mi yapsın, çocuk ile mi uğraşsın.
00 Yorumla
+1 yılAnneni ilgilendiren bir kısım göremiyorum. Ev gelinin evi, yaşayan o neden bu kadar dert etmiş. Gelin yetiştiriliyor olabilir çok doğal. Maddi imkanı olmasa temizlikçi çağırmazdım zaten. Bu kadınları anlamak çok zor. Kendileri saçlarını kocalarının süpürge ettiği için gelini de kızı da aynı olsun istiyor garip gerçekten.
00 Yorumla
+1 yılEğer temizlikçi alacak imkânı varsa temizlik yapmasına gerek yok. Ara ara kendisi de güzel bir temizlik yapar. Annenin zamanında böyle şeyler olmadığı için öyle düşünüyor sanırım ama gerçekten hep çalışıp hem evle ilgilenmek çok zor, ha yapan var mı var. Tabi imkânı olan da yardımcı birilerini çağırıyor.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)+1 yılKadin çalışıyorsa kendi parasi ile temizlikçi de tutar neden onun aile içine karisiyorsunuz? Aynı şeyi senin kaynanan veya görümce yapsa hoşuna gider mi ki çalışmasa bile siz temizlikçi getirmesine karisamazsiniz. Evli çiftlerin arasına girmeyin artık.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)+1 yılTürkiyedeki bayanlari anlamiyorum. O kadarmi canlari kiymetli. Biz burada sabah 5 de altida uyanip ise gidiyoruz, aksam bes alti gibi evdeyiz. Ben bide tek basima cocuk büyütüyorum. Tabiiki evi temizlicem yemek yapicam bbu benim annelik vazifelerimden biri unutmayalim ki cocuklarimiz ne ögreniyorsa bizden bakip ögreniyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılKadının erkeğe göre daha temiz bakımlı ve geniş bakış açısı olduğunu bilmeyenimiz yoktur. Temizlikçi evi temizleyebilir ama insanın içi ne kadar rahat edebilir ki düşünün bunu bi erkek olarak ben söylüyorum ki kadınlar daha titizler. Çalışmasına saygı duyarım ve kesinlikle de çalışmalılar hem ekonomik yönden hem kişisel gelişim yönünden hem toplumdaki yerini almaları yönünden ama kadın erkek farkı vardır. Biz erkekler dar açıdan bakarız kadınlar her açıdan bakar görürler ben köyde büyüdüm eski kadınların çalışmasına da şahit oldum hem çalışıp hem evini çekip çeviren. ERKEK HER NE KADAR AĞIR BASMIŞ OLSA DA KADINDIR EVİ ÇEKİP ÇEVİREN
04 Yorumla- +1 yıl
Kadınlar daha titiz değil, siz pasaklı, sorumsuz ve tembel bir şekilde yetiştirildiğiniz için öyle geliyor. Sorumluluk almak yerine topu kadına atıp sıyrılmak daha kolayınıza geliyor sanırım?
Cevap sahibi+1 yılKadının ve erkeğin beyin fonksiyonları farklı olduğu için ve farklı düşündükleri için bunun yetiştirilmeyle veya tembel olmakla alakası yoktur erkek kadın varkı vardır doğası gereği kadın böyledir
- +1 yıl
Bunu destekleyen bir makale atsana bana:D uyduruk internet sitesi yazılarından değil, gerçek akademik bir makale bekliyorum yalnız:D
Cevap sahibi+1 yılSizin beklediğiniz cevabı vereyim tatmin olun. " Çalışan kadın temizlik yapmaz veya yapmamalı " umarım tatmin olmuşsunuzdur. Umarım Makale dışında çalışan kadınların hayatlarını anlattıkları sempozyumlar seminerler izleyebilirsiniz YouTube gibi video platformlarında çokça var
İllaki onunda canı var o zaman kadını çalıştırmayın düşünsene izin günün 1 gün belki 2 gün onuda dinlenmek ile mi geçsin yoksa iş yapmak ile mi bu konuda abin eşine yardım etmeli.
30 Yorumlakadın çalışıyor ve temizlik yapamıyorsa temizlikçi gelmesi gayet normal ama asıl mesele bu durum anneni ilgilendirmez eşi şikayetçi değilse kimse karışamaz böyle bir durumda annen geline bu konuda bir şey derse sanırım gelin çok sert tepki verir ve annen o eve nir daha gidemez duruma gelir
00 Yorumla
+1 yılçalışıyorsa illaki evin temizliği yapılacak ise ve bir temizlikçi tutulmayacak ise kocası ile beraber yapmalı. annene söyle oğluna da söylesin eşi ile beraber yapsınlar. zoruna gitmiş belli ama kıskanmasın gelinini.
13 Yorumla- +1 yıl
@Cdsinan23 boş ver eski kafadaki nesil böyle.
2 tarafta çalışıyorsa, 2 side ortaklaşa yapmalılar bence. Tabi zaman yoksa temizlikçide gelir, ütü için kuru temizlemeciye de eşya götürülür.
Sen doğrusunu yapıyorsun 👍🏻20 YorumlaDemek ki isten gelince cani almiyor temizlik yapmayi. Maddi durumu varsa ve temizlikci cagirinca parasini annenden almiyorsa ozaman annenin laf soylemeye hakki yok
20 Yorumla
+1 yılAbin temizlik yapamıyor mu?
Birlikte yapamazlar mı?
Ne dini bir bakış açısıyla, ne de milliyetçi bir bakış açısıyla, ne de değer görülen herhangi bir ideolojide böyle bir zorunluluk yoktur!
Erkekleri aciz ve muhtaç yetiştirdikten sonra neden gelinim şunu yapmıyor bunu yapmıyor diye söylenmek nedir ya?
Kusura bakma annene biraz sitem ettim ama durum budur yani.20 Yorumla
+1 yıl- + İslam'da kadın kocasına "temizlikçi tutalım. O temizlesin. Temizlik yapmak istemiyorum" deme hakkına sahiptir. Çalışıp çalışmaması farketmez.
20 Yorumla
+1 yılKimse hicbirseyi yapmak zorunda olduğu için yapmamalı. Evinin temizliğe ihtiyacı var ve çözümünü bulmuş. Annemizin kesinlikle bu konuda haksız olduğunu düşünüyorum. Ama her ne sebeple olursa olsun büyüklerimizi kırmadan bunu belirtmelisiniz
00 Yorumla
+1 yılAnneniz biraz abartmış çalıştığı için temizlikçi tutabilir yani sonuçta çalışıyor
Bu para annenizin cebinden çıkmıyor niye bu kadar derdine düştü ki
Kadın Haftada bir gün izin yapıyor
Onda da bari bırakın da dinlensin00 Yorumlamodern düzen kadına zulümden başka bir şey değil hem işte çalış eve para getir parayı kocaya ver hem ev işi yap çocuklara bak. Koca sadece işte çalışsın. Sizin yapmanız gereken laf söylemek yerine ona yardım etmek
00 Yorumla
+1 yılEğer iki taraf da çalışıyorsa, iş bölümü yaparak her şeyi birlikte yapmalılar. Biri temizlik yaparken biri yemek yapmalı vs. gibi. Ha eğer hiç yapmamayı tercih ediyorlarsa, haftada iki kere falan gelmeli temizlikçi.
00 Yorumla
+1 yılİs yerinde yeterince yorulup izin gününde haklı olarak kendine zmaan ayırmak istiyordur annenin düşüncesi çok yanlış madem o kadar rahatsız annen gitsin o yapsın temizliği ya da aynı yerde değilseniz abin söylemesin temizlikçi geldiğini
00 Yorumla
+1 yılevlilikte iki taraf da calısıyorsa haftanın bir günü birlikte yapabilirler. ha bu demek değil ki yediğimiz içtiğimiz yeri temizlemeden kalkalım. zaten calısıyor diye iş yaptıgı veya yediği yeri temizlemiyorsa o adama allah sabır versin.
00 Yorumla
+1 yılTemizlikcide gelirse bu da normaldir. iyi kazaniyorsa neden yorulsunki benimde elimden tamirat isleri gelir ama tamir etmem genelde ugrasip yorulduguma degmiyor. Dinlenip hafta ici iyi para kazanmanin yollarina bakarim.
00 YorumlaÇalışan kadın diye bir ayrıcalık yok arkadaşım temizlik de yemek de yapmak zorunda eşi yardım eder ama aman çalışıyor hicbisey yapmak zorunda değil diye bir şey yok ev hanımları çalışan kadınlardan daha çok çalışıyor bnce
03 Yorumla- +1 yıl
Ev hanımları kendi kocalarından da daha çok çalışıyor o zaman, farkında olmadan vurguladığınız detay üzerine biraz düşünün bence.
- +1 yıl
Neden normalleştiriyorsun bunu peki? Erkeklere bebek muamelesi yapmanızın sebebi ne?
Zorunda olmaktan ziyade temiz bir evde oturulmalı. Her şey planlı olmak zorunda. Arada aksaklıklar olabilir ama hem çalışıp hem evli olmak tembel bir bireyin harcı değil. Temizlik sadece kadının görevi değildir bu arada, unutmayalım.
00 Yorumla
+1 yılHerkes mükemmel olmak zorunda değil imkanı olan temizlikçi tutabilir imkanı olmayan fedakarlık yaparak her işini yorularak yapar uyku uyumadan. He yaranir mi asla.
10 Yorumla
+1 yılKarı koca çalışıyorsa temizlik ve yemek beraber. Yapılmalı bence sonuçta erkek calisinca o yoruluyor aksama kadar calisiyor daha ne yapsın deniliyor peki kadın iş yerinde keyifmi yapiyor oda çalışıp esine maddi konuda destek oluyor anneniz daha çok mutlu olmalı oğluna maddi olarak destek oluyor temizlikçi cagiriyorsada hakkı sonuçta o eve onunda parası giriyor ve bunu istedigi gibi kullanabilir abiniz ev isinde destek olmuyorsa temizlikçi getirmekte gayet özgür
10 YorumlaEvli olsaydım kesinlikle eşime yardım ederdim bir elektrik süpürgesi bir Vileda değil mi alt tarafı 🙄 bu kılıbıklık değil değer vermektir temizlik dışında kalan vakitte de eşimle birlikte gezmelere akardım. Sorunun cevabı yapmak zorunda değil bence...
10 Yorumlaannenizin tutumu çok yanlış olmus daha cok cozum odaklı davranmaliydi evi pis olsa temizlikci de gelmese temiz olmamasından sikayetini anlarım yine kendi evi kimse karisamaz ama saglik soz konusu oldugu icin tavsiye vermesi normal gelirdi fakat evin temizliginin kimin yapmasinin onemsenmesi dogru gelmedi bana isteyen istedigi sekilde yapabilir calisan biri sonucta vakit ayiramiyor olabilir sen annenle duzgunce konusmaya calis sadece onunla konus bu konuyu uzamasın hic fikirlerini soyle
10 Yorumla
+1 yılÇalışan kadın temizlik yapmak zorunda değil neden temizlik yemek bulaşık çamaşır görevi bizim toplumumuzda kadının asıl görevi olarak kadın yapmalı kadın yapmalı diye alistirilmistir ki erkekler de yapabilir bu durumu düşünce sistemimiz çok farklı diğer durumlardan
10 Yorumlaabinin hanımı babasının evinde de öylemiymiş kendini hürrem sultan falan sanıyor herhalde annen yerden göğe kadar haklı bende çalışan kadınım her işimi kendim yaparım
120 Yorumla- +1 yıl
her işini mi yoksa kocanın işini de sen mi yapıyorsun?
- +1 yıl
soru sormuştum sadece neden bu kadar kızdın ki?
- +1 yıl
Kendi cinsinizi ikinci sınıf köle görmeye merakınız nolacak sizin yahu
- +1 yıl
@OttoVonBismarck yahu hadgah merak eetim sordum bir sorumdan ne anlamlar çıkarmışsınız pes. kocaman insanlarsınız bir de
- +1 yıl
Sen niye alındın soran cidden, sana değildi
- +1 yıl
Sadece kendi yükleniyorsa ve yalnız veya bakıma muhtaç insanlarla yaşamıyorsa yapar
- +1 yıl
Yalancılıkla itham etmen hoş değil..
- +1 yıl
O şartları kabul etmek ikinci sınıf olmayı kabul etmek demek bir itham yok burada
- +1 yıl
Sorumluluğun haksız paylaşımını kabul etmek o zihniyette yapar seni kusura bakma... Dinleri kadınların nasıl kabul ettiğine şaşardım okudukça... Sizler gibi görüşleri gördükçe şaşırmaz oldum
- +1 yıl
Sen başkasının düzeni hakkında ahkâm kesiyorsun, seninki sorgulanınca "size ne" mi oluyor:D
+1 yılKimse kimsenin temizligini yapmak zorunda değil hayat müşterek ise herseyde hayatını paylaştığın insanla müşterektir ki iki insan anlaşırken araya 3. Kişilerin girmesi saçma bir ikincisi annen hayatında hiç çalışmamış sanırım çalışanın halinden anlamiyor
00 Yorumla
+1 yılHic de değil ben kızıyorum böyle şeylere kadın calisiyomus zaten buna mecbur olmadığı gibi bide evde temizliğe hiçte mecbur değil parası vardır tutuyodur ne var bunda
00 Yorumla
+1 yılİşin durumuna bağlı birazda aslında. Şöyleki gün içerisinde çok çalışmıyorsa yengeniz yani masabaşı bir işi varsa şöyle arada bir evi toplayıp süpürebilir fakat benim bir yakınım gibi 12 saat garson olarak sürekli çalışıyorsa ve ayaktaysa sürekli bende temizlik yapmasını istemezdim.
00 YorumlaGelininize değilde sanki kendini düşündüğün için şimdiden kendine ittifak topluyor gibi görünüyorsun , bırak onlar kendi aralarında halletsinler sana ne ki demi :)
00 Yorumla
+1 yılOyle bir zorunluluk yok tabi ki, ama insanlar kendi sorumluluklarını bildiği sürece bir işte çalışsa bile temizliğini de yapar başka işlerini de. Bu sorun edilebilecek bir konu değil, her şeyin çözümü var. Buradaki asıl sorun annenizin içinde bulunduğu kirli ve dayanağı bulunmayan bir düşünce, yine de kendisine saygı duyuyorum.
00 Yorumla- Devamını Gör (213)
Devamını Gör(258)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem