Evimde kırıntıya, kire tahammülüm kalmadı desem yeri resmen, sürekli temizlik yapıyorum artık ve bu bana yapıştı, klasik davranışım, rutinim haline geldi. Zamanla böyle olması normal mi yoksa korkmalı mıyım?
Bence kesinlikle normal bir şey. Ev temizliğini kişisel hijyenden ayırmıyorum ben açıkçası. Eğer bir insan kendi bakımına, temizliğine önem veriyorsa evinin temiz olup olmadığı da aynı derecede önemlidir o kişi için. Tam aksine kendi ne kadar temiz ya da bakımlı olursa olsun evi temiz olmayan kişinin bireysel hijyenin de bir önemi kalmıyor benim için.
Normal değil tabiki ya sürekli temizlenir mi , sen de biraz temiz hastalığı var gibi. Merak ediyorum günde kaç saatini temizliğe ayırıyorsun. Çünkü normal temizlik yapan insanlar günde bir saat bir buçuk saatini temizliğe ayırır. Daha fazlası hastalık derecesi bence. Bu durum evin diğer üyelerine de rahatsızlık verir bence. Rahat evin içerisinde yayılarak çekirdek çitlemek varsın senin gibi biri bana dik dik bakarken bunu yapamam korkarım valla 😂
Evinizin her yerinin temiz kalmasını istemeniz kadar normal bir düşünce yoktur. Yaşadığımız yerin bize huzur vermesini isteriz ve bazılarımız temizken daha iyi hisseder. Temizlik hoşunuza gidiyor ve muhtemelen temizken daha huzurlu hissediyorsunuz bu sebeple böyle hissetmeniz gayet normal.