Aslında her bir birey kendi işini kâfi derecede kendi görebilmelidir. Yemek yapabilmeli bir seviyede, odasını temiz tutabilmeli bir seviyede ve kesinlikle kişisel bakımı onun için bir külfet değil, keyifle yapılan bir rutin hâline gelmelidir. Kişisel bakımına bile "vakit ayıramıyorum" diyen kişiler odasının bile düzenini sağlayamıyorlar ne yazık ki... Bu söylediklerim cinsiyet ayırt etmeksizin herkese geçerlidir ama erkekler şunu da unutmamalıdır ki, mutfak aslen kadının yeridir ve ona her daim yardımcı olmak gibi bir yükümlülüğümüz olsa da saygıyla oranın sahibinin o olduğunu da hissettirmeliyiz :)))
Son olarak, görsel mükemmel 😅 Çünkü ev ve iş bölümü üzerine bu dizi çok iyi bir örnek gerçekten. İkisinin de oyunculuğunu çok severdim dizide.
Yapabilen biscolata erkeği hemcinslerinin gerisindedir. Kendimden örnek verim zaten annemle evi paylasarak temizleriz yarısını o halleder yarısını ben. Yemek konusunda; evde tatlı, pasta falan yapmaz zaten ben de o yüzden kendim başına geçerek öğrendim normal yemek yapamıyordum. Yeni yeni onda da ilerlemeye ççalışıyorum. Ilerde hem tek yaşama ihtimalimiz var kendi kendimizi idare etmeliyiz hem de biriyle birlikte olsak bile beraber iş yapmak gerçekten eğlenceli oluyor (+romantizm puanı). Bir an önce bilmeyen hemcinslerime öğrenmelerini tavsiye ederim. Zaten erkek olmak her zaman kendini geliştirmek demektir bunu zamanla öğrenirsiniz.
Ev işlerinden anlamamak için ciddi derecede anne kuzusu ve tembel olmak lazım. Küçüklükten beridir kendime bakabilirim ve üniversitedeev hayatına başlayınca ilk kuru fasulye ve mercimek çorbası tariflerine internet üzerinden baktım ve o günlerden sonra yemek yaparım. Salata yaparım. Ev işleri konusunda apart dairelerimizi yeri geliyor temizliyorum. Gelecekte eşimle de evin işlerini birlikte paylaşır yaparız kadınımı yormam yoramam daha fazla
Tüm işi bana kitleyip köle gibi çalıştırmak yok öyle. Yemek yapamıyorsa online sipariş verecek, temizliğe dair en ufak bir bilgisi yoksa da temizlikçi tutacak vb. Özetle ev işi yapacak kapasitesi yoksa, yapabilecek kişiyi tutacak kapasitesi olmalı.
Bir de farklı bir perspektif deneyelim.
İlişkide başarı ve devamlılık getirebilecek bir yöntem de şu. Kalifiyeliğe göre düzgün bir iş dağılımı yapmak. Misal ben lezzetli yemek yaparım, masayı o hazırlayıp tabağı çanağı o kaldırır, etrafı ben süpürürsem paspası da o atar gibi.
En azından kirlileri çamaşır makinesine koyup, ayarını yapıp, düğmesine basabilmeli. Ütü yapabilmeli, Kirli bulaşıkları yıkayabilmeli. Bunlar temel şeyler bunları bilmeyen birisi daha önce hiç kendisi yaşamamış, bunları yapmak zorundan kalmamış demektir. Hayatın küçük zorluklarını dahi görmemiş demektir.
Kesinlikle. Çamaşır makinesi çalıştırmaktan aciz insanlar var ya. Giydiği çorabı falan oraya buraya koyan. Ben kendimi şanslı hissediyorum ev işleriyle aram iyi olduğu için. Sadece yemekte iyi değilim o kadar. Aç kalmayız ama iyi bir aşçı da değilim. :D
Benim 1 yıllık eşim olacak arkadaş bıçak tutmayı bile bilmez. Benlik sorun değil ama hep söylüyorum kendin için öğren. Ya ben ölürsem , hastalanırsam. Bir gün mutfağa girmek zorunsa kalırsan ne yapacaksın. Kendin için öğrenmelisin. Örneğin Benim dedem 90 yaşında her işi yapabiliyoe. Anneannem hasta...
Merhaba, " x x dediğin" ile başlayan kelimeler genel olarak önyargıya girdiği için buna katılmıyorum. Erkek veya kadın ev işlerinde ortak paydada çalışmalıdırlar. Ancak iş yoğunluğu açısından hangi taraf daha az dinlenmeye zaman buluyorsa, o kişi ev işlerinden biraz daha muaf tutulabilir fikrimce. Tercih edilebilirlik için bu yeteneği benimsemek veya köprüyü geçen kadar öyle olduğunu hissettirmek, çok yüzeyseldir fikrimce. Işıkla kal.
Valla ben eşime her türlü yardımcı oluyorum , gerek ev işi gerek yemek. Hatta bunu keyifle yapıyorum. Kendi yaptığım dağınıklığı toplamak ya da güzel bir yemek yapmak bana keyif veriyor ve bunu yapmaktan hiç gocunmuyorum. Evet 1 adım geridedir ama öğrenmemesi içinde bir neden yok..
Ev işlerinden anlamayan erkek yoktur Öğrenci evinde kalmışsa, Tek başına inşaat vs gurbette çalışmışsa, En önemlisi askerlik yapmışsa çoktan öğrenmiştir.
20 çeşit yemek yaparım :D 6 7 senedir yalnız yaşarım bulaşık temizlikten anlarım evim arabam var düzenli işim var :D üni mezunuyum ben +2 öndeyim ama halla bekarım önde olmam bekar olmam gerçeğini değiştirmez
bence üzerine ileridedir. acıkcası kız olsam ev işlerinden anlamayan erkeği tercih ederdim. cunku dogal demek bu. normali bu. demekki adam gayet standart. :Sd
Erkek para kazansın, bütün gün it gibi çalışsın eve ekmek getirsin, yemek yapsın, temizlik yapsın, hiç sosyal hayatı olmasın. Kadın da popona basini gösterip gezsin. Ne güzel dünya ahaha sosyal medya gösterişcidir gerçek hayat çok farklıdır biraz akıllı olun ya
hee hee sen öyle san asıl her işi kadınlar yapıyor erkekler yan gelip yatıyor eşşşek gibi çalışında görün bakalım ayrıca kendi işlerini yapmak ne zamandan beri yük olmuş oldu olacak çamaşırını da anan yıkasın
Ne alakası var ben anlıyorum ama haftada bir günüm var ileride tabiki eşime akşamları ev işlerinde yardım edicem ama şimdilik o haftada bir gün iznimi dinlenerek değerlendiriyorum.
Ev işinden anlayan hatta her işi çok çok iyi bilen bir erkeğin avantajı olduğunu da düşünmüyorum, her şey müşterek 🙂 Dipnot : Anlamadığım ev işi düşünüyorum ama sanırım bulamıycam 😄
Ev işlerinden anlamayan erkek geride değildir ama anlayan erkek diğer erkekelre göre 10 adım ileridedir.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(36-45)
+1 yıl
Kadınlar ev iş yapan erkekleri kendileriyle ilgilenmediği bahanesiyle kötü çocuklarla aldatırlar. Kadınların efendi erkeklerden ev işleriyle ilgilenmesini istemelerinin tek sebebi onları daha rahat boynuzlayabilme isteğidir. Kadın budur.
Kimse bir şeylerden annesinin karnından doğduğunda anlıyor olmuyor. Mühim olan centilmenlik, yardımseverlik, paylaşımcılık, empati, diğerkamlık, müştereklik
Duruma gore evet ya da hayir, ogrenmeye aciksa yardim etmek istiyorsa geride sayilmaz. Onemli olan esine yardim etme istegi barindirmasi sonradan da ogrenebilir yani.