Selammm çoğu kişi çamaşır suyuyla temizliyor eminim ki o da işe yarıyordur ama ben şu yöntemi uyguluyorum. Karbonat ve sirke karışımından oluşan temizliğimiz Yarısı dolu olan bir kovaya 2 yemek kaşığı karbonat ve 4 yemek kaşığı sirke yeterli olacaktır sirke çeşidi fark etmez buzdolabının parçalarını ve içindeki şeyleri boşaltmak hem daha detaylı hemde daha temiz bir temizlik sağlayacaktır bunu bir bez veya sünger ile temizleyebilirsiniz. Ben süngerle güzelce temizledikten sonra 2 defa bez ile üstünden geçiyorum ve sonuç harika Umarım yardımcı olmuşumdur iyi günler dilerim💖
Aynen çok doğru çünkü sonuçta dolaba gıda koyduğun için çamaşır suyu kalma riski çok fazla sirke, karbonat, soda kullanabilirsin hem kötü kokuyu alıyor çok iyi en azından çamaşır suyundan iyidir
Buzdolabı temizlemede en etkili yöntem bütün parçaların çıkarılması ve çamaşır suyuyla dezenfekte edilmesi. Sonrasında bomboş buzdolabı da seyreltilmiş çamaşır suyuyla bir tur silinip üstüne temiz nemli bezle tekrar silinerek en etkili şekilde dezenfekte edilir.
Bir ara ben temizliğimde 3-4 adet bez kullandım.. Bal, reçel, peynir hep dökülmüş artık işlemiş yüzeye... Bulaşık süngeri ile iyice bir fırçalayıp sonra 2-3 kez sildim... Temizlik esnasında kokulu bir yüzey temizleyici ile 3-4 kez dediğim gibi silmek şart. Yoksa koku kalıyor orada..
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Buzdolabı nasıl temizlenir, buzdolabı temizliğindeki en etkili yöntem nedir?
Buzdolabı temizliğinde kullanılan birçok yöntem vardır. Tabii ki ben de birçok yöntem denedim ve aralarından en etkilisi olduğunu düşündüğüm yöntemi adım adım ve detaylı biçimde paylaşacağım.
Birinci adım: Buzdolabını boşaltın
Buzdolabının fişini çekin ve içindeki her şeyi çıkarın. Çıkardıklarınızı da kontrol edin, bozulan ürünler ve meyveler, sebzeler dolapta kötü kokular oluşmasına neden olacaktır.
İkinci adım: Rafları elinizde yıkayın
Buzdolabının raflarını çıkarıp elde yıkayın. Raflara genelde birçok yemek damlayabiliyor, karpuz suyu akabiliyor, çeşitli lekeler oluşabiliyor. Rafları elinizde yıkayıp kurulayın ve iyice kuruması için kenara koyun.
Üçüncü adım: Buzdolabının içini sirke ve karbonat karışımıyla silin
Buzdolabının içini temizlerken fazla kimyasal kullanmayı tercih etmediğim için ben sirke ve karbonat kullanıyorum ve etkili temizlik sağlıyor. Buzdolabı temizliğinde en etkili yöntemlerden biri sirke ve karbonat karışımıdır.
Sirke ve karbonatı karıştırırarak macun kıvamına getirin.
Bir sünger yardımıyla, karbonat ve sirke karışımıyla buzdolabının içini ovun.
Nemli bir bezle durulayın ve kuru bir bezle kurulayın.
Ardından buzdolabının kapağını bir süre açık bırakıp havalandırabilirsiniz.
Dördüncü adım: Buzdolabının dışını temizleyin
Vim Beyaz Sabun
Vim Beyaz Sabun çok amaçlı temizlik spreyi ile buzdolabının dışını temizleyin. Vim Beyaz Sabun çok amaçlı temizlik spreyi, etkili ve pratik temizlik sağlar, lekeleri kolayca çıkarır ve mutfağınızın mis gibi beyaz sabun kokmasını sağlar.
Beşinci adım: Buzdolabını yerleştirin ve içine yarım limon koyun
Buzdolabına rafları ve malzemeleri düzenlice yerleştirin ve bir limonu ikiye keserek dolaba koyun. Limon, dolabınızda kötü kokuların oluşumunu önleyecektir. Yukarıda bahsettiklerime ek olarak buzdolabınızı maden suyuyla temizleyebilirsiniz. Daha sık ve yüzeysel yaptığınız temizliklerde, temiz bir bez ve maden suyu kullanarak buzdolabınızın içini silin ve kurayın.
Önce bir buzdolabını boşaltıp çıkabilen parçalarını ayırıp temizlemek lazım daha sonrasında @Vim arap sabunuyla güzelce yağını kirini söküp durulâmasini yapıp havalandırma işlemi bittikten sonra yiyecek ve içeceklerinizi ağızları açık olmayacak şekilde dolabinıza yerlestirebilirsinjz
Fazla kimyasal kullanmadan temizlemek. Ben karbonatli suyla siliyorum güzelce. Buzluk kısmı içinse karbonat ve sirke döküp diş fırçası ile fircaliyorum. Temizlik bitince bir çay tabağına kahve koyuyorum hem içine hem buzluğa kötü kokuyu alsın diye. İşe yaramazsa buzdolabı içi için bir bardak musluk suyuna sirke ekleyin buzdolabına koyun tüm kötü kokuyu çekiyor. Gıda temasında kimyasal sevmiyorum.
Çamaşır suyu yazanlar olmuş, sakın haaa... Suyun altında bol suyla durulanmayan hiçbir şeyde çamaşır suyu kullanmayın. Hele ki gıda ile temas ede yerde... Parfümü, kokulu temizleyicileri de kullanmayın. En iyisi karbonat ve beyaz sirke. Dolap için ayrı temizleyiciler de satılıyor isteyen onu da kullanabilir.
Buzdolabı temizliğinde dikkat edilmesi gereken şeylerden birisi bakterileri yok etmektir. Kullanılacak temizlik malzemesi ise, kalıcı koku bırakmamalı. Aksi halde gıdalara koku siner.
fişi çekerim. sonra boşaltırım. rafları vs çıkarırım. kaba temizlik yaptıktan sonra sirke karbonat ile siler. sonra kurularım. rafları da ayrıca bulaşık deterjanı ile yıkar kuruturum. sonra da rafları yerleştirip, dolabı çalıştırırım.
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(45 üstü)
+1 yıl
Buzdolabının içindeki cam rafları tek tek çıkarır ve sıcak suda yıkarım. Silerek iz kalıyor çünkü. Ardından dolaba yerleştirdiği her ürünün altına dikkat ederim iz bırakmasın diye.