Salon temizliği yaptığım zaman bir bakıyorum eksik yerler kalmış, sonraki temizlikte yaparım deyip devam da etmiyorum, böyle tüm detaylarıyla salonu temizlemek için liste veya yöntem ihtiyacı hissediyorum, detaylıca dip-köşe salon temizliği nasıl yapılır?
Tüm detaylarıyla dip köşe salon temizliği nasıl yapılır?
Merhabaa, Bizim evimizdeki dip köşe salon temizliği benden sorulur. Çünkü gerçekten oldukça detaylı şekilde temizlerim, temizlemeye çalışırım. O sebeple detaylı salon temizliği nasıl yapılır diye merak edenler için bildiğim yöntemleri paylaşacağım. Umarım şimdi size de yardımcı olabilirim.
Detaylı salon temizliği nasıl yapılır?
1. Camlar
Detaylı bir şekilde salon temizlenecek ise kesinlikle ilk önce camlar silinmeli ve bu esnada perdeler çamaşır makinesine atılıp yıkanmalıdır. Ardından camları açık bırakın ki oda havalansın ve siz temizlik yaparken bunalmayın.
2. Avize temizliği
Temizlik yaparken ilk önce yukarılardan başlanılmalı bunu zaten biliyorsunuzudr. Bu yüzden en tepeden yani avizeden devam edelim :) Bizim avizemiz sarkık olduğu için oldukça zor temizleniyor.
3. Koltukların temizliği
Detaylı salon temizliği yaparken ben koltuklardan devam ediyorum. Yanıma bir kapta ılık su alıyorum ve koltukları fiber bez ile siliyorum ardından kurumasını bekliyorum.
4. Yerleri süpürmek
Zoru gitti çoğu kaldı diyebiliriz, buraya kadar gelenlerin içinden geçen en kolay salon temizliği nasıl yapılır sorusuna cevabımı da süpürme işleminden itibaren veriyor olacağım. Ben yerleri süpürürken odadaki tüm eşyaları ileri geri çekiyorum ki onların altlarına giren saçı, tozu da temizleyebileyim. Süpürge sulu olduğu için suyuna vanilin atıyorum ve halılara hoş bir koku veriyor.
5. Toz almak
Toz almak içerinden en kolayı ve en detay istemeyen tabii eğer odanızda vitrin yok ise. Ben salondaki mobilyaların ve masaların üzerlerini boşaltıp ardından ıslak bez ile silip ardından dekor ürünlerini yine yerlerine yerleştiriyorum. Temizlik spreyi kullanarak etkili bir temizlik yapıyorum. Yüzeyleri temizlerken aynı zamanda mis gibi bir koku yayıyor etrafa.
6. Yerleri silmek
Ben yerleri vileda ile siliyorum. Zaten bunca işi yaptıktan sonra yerleri el ile silmeye insanın enerjisi kalmaz.
Ardından perdeleri asıp, odanın kapısını kapatıp odadan çıkıyorum. Size şimdiden kolay gelsin, umarım yardımcı olabilmişimdir 🧚♀️
Öncelikle ortada kalabalık şeyler varsa onları salondan çıkar. Sonra kanepe yastıklarını çırp. Onları temiz yere yok. Kanepelerin tozunu al. Daha sonra evi süpür. Halıyı önce bi süpür daha sonra topla. Kanepeleri ortaya çek arkalarını süpür. Sonra viledala. Sonra yerlerine geri çek. Orta alanı süpür, viledala. Daha sonra kuruyunca halıyı ser. Tekrar bir daha süpür. Sonra da toz almak kalıyor geriye.