Takılar biz kadınların olmazsa olmazlarındandır , çoğu zaman makyajdan çok takılarımız ön planda olur ( özellikle küpeler ve kolyeler ) . Tabi erkekleri de unutmamak lazım onlarında yüzükleri vazgeçilmezleridir.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 504 cevap paylaştı.
Diş macunu ile takı temizleme oldukça rağbet görür gadası. Özellikle gümüş temizliği söz konusu olduğunda en çok kullanılan yöntemlerden biridir. Yapmamız gereken, eski bir diş fırçası ve bir miktar diş macunu ile gümüşü fırçalamak olacaktır. Soğuk su altında durulayıp, kuruladığdığı zaman gümüşlerin parladığını göreceksin. Benzer durum pırlantalar için de geçerlidir. Ancak bu noktada yapmam gereken bir uyarı var. Diş macunu kullanımı başlarda temizlese ve parlatsa da diş macunu içerisindeki küçük granüller çizilmeye sebep olabilir gibi geldi bana. Eğer çizilirse zamanla kararmalar tekrar oluşacaktır. Bunun için fazla bastırmadan yapmak gerekir.
Takıların temizliği için özel takı temizleme solüsyonları var, eğer gümüş veya altın takıların temizliğini yapacaksan, onlara özel olan temizleme solüsyonlarından almalısın. Şayet kaplama takıların temizliği kaplamaya zarar verebileceği için zordur, o yüzden su yeterli olur. Çelik takıların temizliği için de normal Vim gibi temizleyiciler dahi kullanabilrsin, çeliğe hiçbir şey olmaz.
Gümüş olanları bilmiyorum ama sertifikalı oluyorlar. Ücretsiz bakımını yapıyorlar. Altın olanları ise çamaşır suyu ve fırçayla yapabilirsin kuyumcu öyle dedi bana yüzüğüm için sormuştumda.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
Şey yap bir tabağın içine karbonat koy birazcık da su ekle takılarıda içine koy beklet😛