Evi temizlerken en çok zorlandığım, vaktimin en çok geçtiği yerlerden birisi salon, istiyorum ki daha pratik şekilde salonu temizleyip evi kısa sürede pırıl pırıl yapayım, bunun için nelere ihtiyacım olur, pratik bir şekilde salon temizliği nasıl yapılır?salon temizliği
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Detaylı Salon Temizliği Nasıl Yapılır?
Salon evin en büyük alanı olduğundan temizliği de son derece detaylı olması gerekmektedir. Salon temizliği nasıl yapılır, salonun neresinden temizlemeye başlanmalı gibi soruları da beraberinde getirdiği için size yardımcı olmak açısından salon temizliğinizi pratik ve detaylıca nasıl yapabileceğinizden ve salon temizliğinde en büyük yardımcımız olan temizlik ürünlerini hangi yüzeylerde, nasıl kullanacağınızdan bahsedeceğim. Salonunuzda detaylı, etkili ve pratik temizliği nasıl yapacağınızı adım adım anlatacağım.
1. Adım: Salonu Süpürün ve Silin
Salon temizliğinde eşyaların ve kirlenme/dağılma sıklığını göz önünde bulundurarak kendi temizlik sıralamanızı yapmanız önemli. Şahsi sıralamama göre süpürmek salon temizliğini kolaylaştırıyor ve süpürmeyi ilk sıraya ekliyorum. Öncelikle yüzeyleri, halıları ve koltukları güzelce süpürün. Salonu süpürdükten sonra, yüzey temizliğinde Yüzey Temizleyici ürünleri kullanarak etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz. Yüzeyler pırıl pırıl olacak ve salon mis gibi sabun kokacaktır. Durulama da gerektirmez.
2. Adım: Toz Alın
Salon temizlemenin püf noktaları arasında verebileceğim muhtemelen en önemlisi, kullanılacak temizlik malzemesi olacak. Dolap, sehpa tüm yüzeylerin tozunu çok amaçlı temizlik spreyleriyle kolayca alabilirsiniz. Koltuk ve halılarınızı da çok amaçlı temizlik spreyleri ile etkili ve pratik biçimde temizleyebilirsiniz. Mis gibi sabun kokusu da harika.
3. Adım: Camları, Metalleri, Aynaları Silin
"Salon nasıl temizlenir?" diye merak edenlerin en çok zorlandığı ve temizlik yöntemlerini araştırıp etkili sonuçlar beklediği alanlar tabii ki de camlar... Camları, avizeyi, aynaları ve metalleri iz bırakmadan, pırıl pırıl yapan Silikonlu Temizleyici ile temizleyebilirsiniz. Ayrıca silikonlu formülüyle kirlenmeyi de geciktirir. Toz almada da Silikonlu Temizleyici kullanabilirsiniz, tekrar tozlanmayı da geciktirir ve uzun süreli temizlik sağlar.