Siz neler yapıyorsunuz?

Bazen tencerelerin ve tavaların altları kullanıma bağlı kararabiliyor ve yıkayınca çıkmıyor. Kararan tencere altlarını temizlemek için evde uygulayabileceğiniz zahmetsiz yöntemler var. Altı kararan tencereleri temizlemekten adım adım bahsedeceğim.

Öncelikle tencereyi bulaşık deterjanı ve süngerle, içini de dışını da, yıkayın. Ardından kurulayıp bir sonraki adıma geçin.

Vim Yağ Çözücü sprey kararan tencere altlarını temizlemede oldukça etkilidir. Zahmetsiz ve etkili temizlik sağlar.
Tencerenin altı hem temizlenecek, hem de pırıl pırıl olacaktır.
Merhaba,
Bazen benimde basima geliyor taşan yemek yağları ister istemez kararmaya sebep oluyor. Ben 2 yemek kaşığı tuz
1 yemek kaşığı karbonat ve bulaşık deterjanı ile bir krem hazırlıyorum tava veya tencere altına sürüp tellemeden bekliyorum sonrasında Yumuşak sünger ile Temizliyip duruluyorum
Dün bi tarif gördüm aynen şole
Once tuz döktü, sonra karbonat güzelce telledi peçete kapattı ve üzerine beyaz sirke döküp bekledi... sonuç pırıl pırıl https://www.instagram.com/p/CPBbOQDh2cx/?utm_medium=copy_link
Tık tok da görmüştüm bende
Cevap
6Cevap
Ovma teli ve sıvı deterjan işime çok yardımcı oluyor gadası.
Hani şu kıvır kıvır bulaşık teli varta, ovan teli galiba. İşte onunla. Eskiden külle kumla akarsuda piknikte çeşmede koksycactertemiz olurda. Evde lavaboda ancak bulaşık teli ve deterjanla mis gibi oluveriyor. Hiç zor değil.
Yenisini alıyoruz. Pek kararmaz bizimki. Ben görmedim niç
Ateşte tamamen kararması dağılana kadar tutarım. Yağ tutan tavaları böyle kendi rengine dönüştürdüm
1lt kolayi dokup ustunde bekletirsen kendi kendine cozulur
Biraz cif biraz çamaşır suyu sonra telle telle yeni almışsın gibi olur
Vimle temizleyerek yapıyorum.
Telliyorum iyice gidiyir
Gidiyor*
Karbonat limon ve sirkee :))
kararmıyorki
Cif birde tel iş görür 😉
yalarım
Cif poşet 2lisiyle
Beyaz sabun veya cif
Temizlik yapmam djdjd