Mutfağın işi bitmez diye hep söylenir, peki temizliği ne sıklıkla yapılmalı? Mutfağınızı ne sıklıkla temizliyorsunuz?

Mutfağın işi bitmez diye hep söylenir, peki temizliği ne sıklıkla yapılmalı? Mutfağınızı ne sıklıkla temizliyorsunuz?

Mutfak evin belki de en çok kullanılan alanı, bir de yemek yapılıp yenildiği için sürekli bir bulaşık yıkama, sofra toparlama ve kirlenme gibi bir döngü içerisinde olduğu için, evin diğer odalarına nazaran, tıpkı banyo ve tuvalet gibi sık temizlenmesi gereken yerlerden biri olduğunu söyleyebilirim. Eğer evin genel temizliği haftada 1-2 kez yapılıyorsa, mutfağın temizliği günaşırı yapılmalı.
Merhaba,
Ben her gün ocagımı aspiratörumu mutlaka silerim. Tabiki yardımcım #vim yağçöz ile.

Fırın temizliğimi her kullanımdan sonra yaparım yoksa yağlar daha da zorlu hale geliyor
Haftada iki kez mutfak de mutfak dolaplarımı hem iç hem dış olacak şekilde silerim.
Cevap
10Cevap
Mutfak temizliği aslında her yemek pişirme yeme işleminden sonra yapmak iyi olur gadası. Çünkü mutfakta en zor olan leke yağ lekesidir.
Hergun yapılmalı, Ocak temizliği her Ocak kullanımında yapılmalı, mutfak dolabı temizliği 2 haftada bir en geç.
Haftada en az 2 kez detaylı yapılmalı. Yoksa fayanslar, yüzeyler, ocak, davlumbaz leş gibi oluyor.
Her yemek sonrası mutlaka temizlenmesi gerekiyor diye düşünüyorum
Mutfak temiz tutulmalı bence ne sıklıkla yaparsan yap yaptığın her yemekten sonra temızlenmeli
Ben neredeyse her gün temizlerim
her öğün yemekle temizleniyor
Annem her gün yapıyor
Haftada 1 temizliyorum ben evimde :D
Biz her gün yapıyoz
Her gün yapılmalı
6 ayda bir
Her gün yapılabilir
Her gün yapılmalı.
Para var mı reklam işinde
2-3 günde bir bence
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?