Bir erkeği, hiçbir kadın annesi gibi sevemez doğrusu bu.
Eğer bir kadın, onu kırsan bile seni affediyorsa; çok seviyordur seni. Hemde başkaları gibi yalandan değil. Sahiden, içten, derinden, hissederek. O kadın var ya, o kadın asla zarar vermez sana. Yıkılmaz o. Güler hep. Üzülse bile içine atar acısını, belli etmez. Dimdik kalmak ister o kadın. Çünkü bilir, başkalarının mutsuzluklarından mutlu olan insanlar vardır. Çözmüştür hayatı, öğrenmiştir. O kadın var ya, o kadın seni başkalarından daha çok düşünür, ne olursan ol; kalır yanında. Çünkü gidecek yeri yoktur senden başka. Bırakma o kadını. Bil değerini. Çünkü yıllarca arasan da, onda bulduğun güveni bulamayacaksın. Bunları nerden mi biliyorum? Tabi ki Annemden.
Şimdi herşeye aşırı takıntılı insanlar birinin yanında yamalı çorapla görünürsen dedikodu oluyor tamam ucuz çorap ama alınabilir sürekli temiz giyilebilir de çorapta bile detay bekleniyor bende beklerim yani böyle alıştık çünkü ama asla laf etmem yamalı çorap fiyen birine
bende yamalı çorap giyerim sorun etmem kendimce temiz olsun sorun yok benim için paradan kaynaklı değildir işimi görüyor sonuçta ihtiyacımı karşılıyor yeni olsa ne olur yamalı dikişli olsa ne olur
Annelerimiz böyle böyle yıprattı zaten kendini. Eskiden imkanlar yoktu her şey kıymetliydi onun için yırtılan çoraplar pantalonlar yamalanıp giyiliyordu. Şimdiki zamanda onlar kalmadı artık.
Zaten toplum da değişti sokakta yamalı kıyafet giyen insan görseler uzaylı hibi bakıyorlar.
Hem eskisi kadar kıtlık durumu yok marketlerde bile uygun fiyatlara çorap satılıyor. Bence yırtılan çoraplar atılmalı.
Annem anlatır hep çorabımın altını komple keserdim yamardım başka kumaşla diye ama o zaman yokluktandı. Şimdi heryerde var ve tanesi 2 lira 2 lira veremicek durumdaysa nasıl geçinir ne yer o insan Allah yardım etsin.
Geçen gün bir çocuk gördüm, yaşı 18, hadi bilemedin 20 falan. Karton topluyordu arabasıyla. Ben soğuktan tir tir titriyorken, elimde sıcacık çayım varken karşımdan geçti. Çocuğun ayağında lastik terlik vardı, çorabında ise kocaman bir yırtık. Çorabı öyle yırtılmış ki yama bile yapılmaz ama o çocuk o çorabı hala giyiyordu. Çok kanıma dokundu.
Yokluk varsa, yeni çorap alacak imkan yoksa yamanabilir. 2 sene kadar önce bende yırtılan çorabıma yama yaptım askerde. Şırnak'ta, Allah'ın dağında askerdim. Hatta hiç unutmam bir arkadaş yanımdan geçerken "helal olsun" demişti. Yenisini istesem alırdım ama almadım. O çorabı yapmak için ne kadar pamuk gidiyor, o pamuk için ne kadar su kullanılıyor bunu düşünsek bile asla çorapları çöpe atmayız yamar yamar giyiniriz bu kuraklıkta. Gerçi şu an yırtılsa ya da eskise çorabı atarım onun için çabaya girmem bu ayrı bir olay.
İsrafa karşı biriyim normalde ama görseldeki gibi sorunlar varsa bence evet atılmalı, nasıl olsa ayakkabı içerisinde diyerek bakımsız bırakılmamalı sonuçta ayaklarda insanın bir parçası ve sağlığı önemlidir bana göre, ayrıca bakımlı olması çok önemlidir.
Senin dediğin çok eskidendi ever benim Annem de çok yaptı dikti ama artık ne diken bir kadin ne giyen bir erkek var. Eskiden yamalı olması na kimse dikkat etmezdi vallahi yamalı giymek moda olsa hepsi yamalı giyer ne eski derler ne fakir. Biz çocukken yirtik pantolon giydiğimizde utanırdık ama şimdi moda oldu dünya kadar para verip alıyorlar. Bize mi yazik oldu yoksa sonra gelen nesile mi bilmiyorm. Ama bence yeni nesile ama farkında olan yok.
annenle kiz arkadasinin arasinda deneyim farki var. annelerimiz yokluk gormus bu yuzden boyle yapmasi normal ama gunumuzde atip yenisini almak o kadar da zor degil yani kiz arkadasinin dusunmemesi normal. eger durumun yoksa dikersin varsa yenisini alirsin yani bu soruda dogru ya da yanlis bir cevap yok.
kardeşim gtumuzde yaprak elimizde mızrak hayvan avlamıyoruz sonuç olarak, çorap yamama devri mi bu günlük değiştirirsin yırtmadan giyersin bir zahmet. çok pahalı bir şey de değil.
Kız arkadaşın parayı bol bulmuş galiba. Ben çorabın canı çıkasıya kadar giyerim. Tamam bu zamanda yama yapan pek yok ama yeni çorap da atılmaz ki. Hiç hoş değil bence.
Onceden evet tamir edilirmis coraplar. Yokluk varmis. Ama simdi bir çorabı yırtıldığında çöpe atmayıp tamir edecek bayan varsa hemen evlen. Ben 2 sinide doğrudur veya yanlıştır diye savunamadım.
Çoraplarını niye bu kadar kafana taktın anlayamadım gitti. Çoraplarına bu kadar bağlı olan birini ilk defa görüyorum. Kafana takma giden çorapların kaybetmiş asıl seni. Çorap olsam senin gibi birine satılmak isterdim. Çok güzel sahipleniyorsun çoraplarını. Sevgiline söyle “ benim çoraplarımı sen çöpe attın yenilerini al” de sana çorap alsın. Bir an benim çorap olasım geldi üst balkonda tele asılı duran bir çorap olsaydım senin balkonuna düşerdim yeter ki senin ayağına gireyim bir çorap olarak. Hayatın yaşama sebebini buldum yemin ederim ki. Meğer biz çoraplarımız için yaşıyormuşuz.
Adı üstünde Anne.. kız arkadaşın senin annen değil bir ikincisi anneler çocukları için herşeyi ama herşeyi yapar, lütfen annelik ile eş olmayı karıştırmayalım zira bizde evlenince bu adam neden babam gibi nazimi çekmiyor diye ağlayabiliriz.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Dikmek gerek. Her kes anlamaz boş ver çorap ayağı sıcak tutmak için gösteriş için değil.
Vallaha ben Cope atiyorum corap dedigin kac kurus sanki sonra yenisini aliyorum onceden yamanirmis da bu devirde yamiyan kaldimi🤷🏻♀️sasirdim uzulme iyi yapmis arkadasin 😂🤗