Oldum olası sevemedim deri koltukları açıkçası. Kullanışlı da bulmuyorum. Temizlerken dikkat edilmesi gerekenler;
* Deri koltuklarınızı temizlerken çok fazla su kullanmamaya ve temizlik sonrası koltukları iyice kurulamaya özen gösterin. *Deri koltuk temizleme işlemi yaparken çamaşır suyu, tuz ruhu, oje çıkarıcı, bulaşık ve çamaşır deterjanı kullanmayın. *Fırça, bulaşık teli, bulaşık süngeri gibi sert temizleme malzemeleri kullanmayın. *Açık renkli mikrofiber bezler en iyi temizleme malzemesidirler. *Deri koltukta oluşmuş lekeyi bezle silerek almaya çalışmayın; bu lekenin koltuk içine kadar nüfuz etmesine neden olur. Koltuk üzerine dökülen sıvıyı, üzerine bezi yumuşakça bastırarak alın. Sürterek silmeyin. Temizlikten sonra koltuk derisini vazelinle yumuşatabilirsiniz. *Deri koltuğunuzdaki lekeyi arap sabunu karıştırdığınız su ile temizleyebilirsiniz. Daha sonra kuru bezle kurulayın. *Beyaz kalıp sabun da deri koltuk temizleme işleminde size yardımcı olur. Mikrofiber bez ve beyaz sabunla koltuğu sildikten sonra ıslak bez yardımıyla durulayıp kuru bir bezle kurulayın. *Su ve beyaz sirkeyi karıştırıp temiz bir bezle deri koltuğunuzdaki lekeyi silin. *Vazelin ve badem yağını karıştırarak der koltuklarınızı ovalayın. Hem koltuklarınız temizlenir hem de parlak bir görüntü elde edersiniz.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Deri Koltuk Temizliği
Koltuğa zarar vermeyecek bir bezle temizlenmeli, ben mikrofiber bezler tercih ediyorum böyle yüzeylerde. Fırça vs kullanılmamalı.
Arap sabunlu su ya da beyaz sabunlu su ile silinebilir. Arap sabunlu ya da beyaz sabunlu çok amaçlı temizleyici spreyler de kullanılabilir. Sirkeli su ile de silinebilir.
Silindikten sonra yine bir bezle durulayıp, kurulanabilir.
işte en kolayı bu iz bırakmayan bir bez alacaksın eline birde vim
Vim beyaz sabun ya da vim silikonlu yüzey temizleyici ikisi de uygun fazla sıkmadan bezle yavaş yavaş inatçı leke olan yerlere biraz daha temizleyici ve baskı uygulayarak her türlü temizliği yapabilirsiniz
Fazla asindirmayan temizlik maddesini su ile seyreltir silerim arabanin koltuklarini yipranan yerlere de aklinizda bulumsun tamir macunu var ondan alip soruyorum kuruyunca ayni derinim renginde deri boyasi alip kuruyan macunun uzerine suruyorum yeni gibi duruyor