Evi komple temizlemeye başlamışken koltuk ve yatakları da silerek temizleyeyim dedim ama çok yordu beni, bir de derinlemesine temizlik olsun diye uğraştım o kadar ama nafile. Daha pratik koltuk temizleme yöntemleri biliyor musunuz? Koltuk temizliği nasıl yapılır, fikirlerinizi bekliyorum.koltuk temizliği
Evimizin koltukları neredeyse her gün o veya bu sebeple kirleniyor. Detay temizliğini ayda bir veya daha uzun aralıklarla yapanlar için ise koltuk temizliği elzem haline gelir. Bunun için koltuk temizliği nasıl yapılır ve nelere dikkat edilmesi gerektiğine dair ipuçları vereceğim.
Koltuk temizliği nasıl yapılır, nelere dikkat edilmeli?
koltuk temizliği
Koltuğu temizlemeden önce mutlaka etiketine bakmalısın. Çünkü etiketinde kumaş türü belirtilir ve kumaşına uygun temizlik yapman gerekir.
Koltuğun kumaşı ne kadar açık renkli ve dayanıklı olursa olsun kesinlikle çamaşır suyu gibi yıpratıcı temizlik ürünlerinden kaçınmalısın.
Koltuğu silmeden önce süpürmen gerekir tabii ki, kırıntılarla beraber temizleme işlemi çok daha yorucu olacaktır.
Koltuktaki lekeler çıksın diye bastırmak doğru değildir. Çünkü bastırmak, koltuk kumaşının yapısını bozmakla beraber, mevcut lekenin de yerleşmesine neden olmaktadır.
Koltuk temizliğinde kullanabileceğin;
bulaşık deterjanı
kalıp veya sıvı sabun
arap sabunu
sirke ve karbonat
bulaşık parlatıcısı gibi ürünleri tüm koltuğa uygulamadan önce koltuk kumaşının en görülmeyen alanında ufak deneme yapmalısın. Eğer iyi bir temizlik sağlandıysa ve koltuk kumaşına herhangi bir zarar gelmediyse o zaman bütün koltuğa uygulayabilirsin.
Üzerlerine örtü ser, makineye at. Kanepelerle uğraşıp canını yorma, hele ki çok misafirin geliyorsa.
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Koltuk temizliğini kendin yapamazsın malesef. Temizledim zannedersin tek yaptığın kirlerin koltuğa daha derin işlemesini sağlamak olur. Koltuk temizliği istiyorsan 5-6 ayda bir koltuk yıkama ekibi çağıracaksın.
En İyi Cevaplar