Koltuklar hepimiz için oldukça önemli. Koltukların her daim bakımlı ve güzel görünmesi için temizlemekte şart , ilerleyen zamanlarda koltukların kararması ve yıpranması da cabası. Bakım yapılmamış koltuklar çabucak eskimeye meğillidir.
Peki koltuk temizliği nasıl yapılır? Koltuk temizliği
Koltuk temizliğinde kumaş türü çok önemli. Yumuşak bir kumaş tipine sahipse koltuğu temizlerken daha dikkatli olunmalı. Koltuğun üzerine biraz karbonat serpiştirip kirlerin yukarı çıkması sağlanabilir ve ondan sonra temizleme işlemi yapılabilir.
Ev hayatımızın büyük kısmı koltuklarımızda geçiyor. Özellikle bu pandemi döneminde. Bu yüzden koltuklar her daim temizlenmeli ve üzerine bir de dezenfekte edilmeli.
Koltuk temizliği nasıl yapılmalıdır?
Koltukları temizlerken öncelikle kumaş önemli bir detaydır. Kumaş koltuk temizliğini düşünerek aşağıdaki adımlar takip edilebilir;
1 Adım süpürme
Koltukun minderleri, kenarları, sırt kısmı, kumaş olan her alan uygun aparatlarla süpürülerek kırıntılar, tozlar vb ortadan kaldırılmalıdır. Bu adımda özellikle saçları ve varsa hayvan kıllarını toplamak için bir yapışkan rulo da kullanılabilir.
2. Adım lekelere müdahale etme
Karbonat sadece mutfakta kullanma amaçlı değildir, aynı zamanda etkili bir temizlik ürünüdür. Kanepenin / koltuğun tamamına karbonat serpmek, kokuları gidermeye ve varsa lekeleri gevşetmeye yardımcı olacaktır. Derin lekelerin olduğu alanlar için bir kapta eşit miktarda karbonat ve suyu karıştırıp üzerine sürmek ve beklettikten sonra fırçalamak lekeler üzerinde çok etkilidir.
3. adım temizleme
Lekeler çıktıktan sonra ılık su içinde çözdüreceğiniz Vim Arap Sabunu'nu yumuşak bir bezle koltuk üzerine uygulayayın. Çok ıslak olmamasına özen gösterin. Ardından temiz su ve temiz bir bezle durulamakta fayda var. Odanın camlarını açarak kurumaya bırakın .
4. Adım dezenfekte etme
Bir sprey şişesine su ile seyreltilmiş esans bir yağ ( çay ağacı) ekleyin ve üzerini temizlik alkolü ile tamamlayın. Kanepeye püskürtüp yüzeyde beklemesine izin verin ve süpürge ile üzerinden geçin.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 424 cevap paylaştı.
Koltuk Temizliği Nasıl Yapılır
Koltuklarımızın temizliği de önemli ve ihmal edilmemesi gereken konulardan. Koltuk temizliği için profesyonel şirketlerden yardım alınabileceği gibi evde yapılabilecek bahsedeceğim basit yöntemlerle de bu işlemler gerçekleştirebilir.
Birinci Adım: Koltuğu Süpürün
Elektrikli süpürge yardımıyla koltuğu güzelce süpürebilirsin böylece üzerindeki kirler ve tozlardan pratikçe kurtulabilirsin.
İkinci Adım: Koltuğu Silin
Ilık su dolu bir kaba arap sabunu ya da beyaz sabun koyun.
Koltuğa zarar vermeyecek bir bezi hazırladığınız suyla ıslatın ve sıkın.
Koltuğu yıpratmayacak şekilde güzelce ovalayın.
Silme işlemi bittikten sonra durulayın.
Durularken soğuk su kullanabilir, birazda yumuşatıcı katabilirsiniz.
Koltuk kılıfı varsa onu da çıkarıp yıkayın.
Koku varsa karbonat döküp bir gece bekletip ertesi gün süpürebilirsiniz.
Vim Arap Sabunu spreyle koltuğu #VimleGitsin ve pratik bir biçimde tertemiz olsun.
Alışveriş & Hediyeler konusunda 504 cevap paylaştı.
Koltuk temizliği için sirkeli su veya doğal içeriğe sahip temizlik ürünleri tercih edilebilir gadası. En azından kimyasal içerikten uzak durmuş olunduğu için, koltuklarda yıpranma meydana gelmez.