Aşıklar şehri neresi? Bana Göre İstanbul Huzur Bulduğum Yer ❤️🇹🇷🤗 En romantik şehirler listeler misiniz?
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
Aşıklar şehri neresi?
Dünya üzerinden birçok ülke ve bu ülkeler içinde yine birçok şehir var. Tabi bunlar arasında özellikle bazı romantizm açısından biraz daha göze batıyor öne çıkıyor. Hadi hep birlikte hangi şehirler Aşıklar Şehri olarak nitelendirilir bakalım.
Venedik

İtalya'nın bu güzide ve harika şehri her yıl milyonlarca çifti ağırlıyor. Gerçekten sandal sefası yapmak ve Venedik sokaklarını el ele gezmek bana göre harika bir aktivite olacaktır. Benimde en büyük hayallerimden biridir.
Paris

Aşıklar şehri deyip de bu listeye Paris'i almamak büyük bir haksızlık olurdu. Özellikle yılbaşı zamanları harika bir görüntüye bürünen Paris özellikle kafeleri ve mağazaları ile oldukça popüler bir şehirdir. Paris'e gidip de Eyfel kulesine çıkmamazlık olmaz tabi ki.
Barselona

İspanya'nı bu müthiş şehri özellikle mimari açıdan her sene milyonlarca insanı kendine çekmeyi başarabiliyor. Bu şehir kaldırımları arşınlarken kendinizi bir masal diyarında gezerken bulacağınıza emin olabilirsiniz.
Londra

İngiltere'nin başkenti Londra yine aşıklar şehri olarak karşımıza çıkan harika yerlerden birisidir. Royal Observatory’de yer alan Planetarium’a giderek sevgilinizle birlikte yıldızları gözlemleyebilir ve yahut ünlü kafelerinden şarap eşliğinden manzaranın keyfini çıkartabilirsiniz.
İstanbul

Listenin sonunda bana göre dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İstanbul var tabi ki. Özellikle bizim şehrimizde yapacak onlarca şey bulunabilir. Boğaz manzarası eşliğinde yemek yemek, istiklal caddesinde yürüyüş, galata kulesinde manzarayı izlemek ya da Sultanahmet meydanında tarihin keyfini sürmek. Gez gezebildiğin kadar. Özellikle Çamlıca tepesi mutlaka ziyaret edilmelidir.
Aşıklar Şehri denince aklıma gelen şehirlerden birkaç örnek verdim sizlere. Tabi ki liste aslında oldukça uzun ama bunlar genel olarak mutlaka gezilip görülmesi gereken yerler. Umarım tüm çiftlerin böyle bir deneyim yaşama fırsatı olur.
11 Yorumla
En İyi Cevaplar
İstanbul olabilir aşıklar şehri ama bana göre benim memleketim👆 kuşlar balıklara balıklar iyilere, iyiler Allaha aşık..
11 Yorumla- +1 yıl
Kuşlar baliklara yemek için aşik ama
+1 yıl"Aşıklar şehri neresi?" sorusunu duyunca hemen geldim çünkü bu sorunun tek bir cevabı vardır o da Paris... Paris, aşk yaşanacak dünyanın en güzel şehridir tartışmasız... Paris sanatla yoğrulmuş aşkın, doruklarda yaşanacağı bir şehir. Hatta aşk yaşanacak şehir denince Paris ve diğerleri diye ikiye ayırmak hiç de abartı olmaz. Birbirine deli gibi aşık bir çiftin arayacağı her şeyi sunan bu büyülü şehir, aşıklar şehrinin tek adresi olarak öne çıkıyor. Dünyanın en iyi şaraplarını sunan restoranlarında yenecek aşk dolu yemek bile en az 20 yıl unutulmayacak dakikalara gebe olduğunu söylemek isterim. Hiç öyle sağda solda başka yerlere bakmanıza gerek yok, aşıklar şehir Paris'ten başka bir yer olamaz.
15 Yorumla- +1 yıl
Hahahahaha cok yanlıs bi cevap. Eski eşim ile parise gittiğimizde hiç düşündüğümüz gibi bi havası olmadıgını anladık. İsmi ne kadar havalı gelsede normal bir ülke.
- +1 yıl
Çok orjinal
- +1 yıl
Tâbi ki İstanbul 😍Her ne kadar yaşaması zor ve kalabalık bir şehir olsa da, nedense kimse vazgeçemiyor. Yurt dışındaki insanlar da, şairler de hep İstanbul hayranı. Nedenini düşündünüz mü hiç? Paris adına kitap, şiir, roman bulamazsınız. Ama İstanbul için bir araştırma yapın derim. Ama huzur veren yeri sorsanız İzmir derdim 🥰
- +1 yıl
+1 yıltürkiyeyi pek tanimiyorum ama nedense belki kizkulesinden aklima İstanbul geliyor
01 Yorumla- +1 yıl
Sen Türk değilmisin
Sevgilinle olduğun herhangi şehir insana zaten aşıklar şehri gibi gelir..
50 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
97
Cevap
111Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılİstanbul tabiki İstanbul aşkın kendisidir şehir değildir aşktır tarih boyu aşıkların savaşlarına sahne olmuştur hala da öyledir
İstanbul olmasaydı aşk ta olmazdı00 Yorumla - Tatil & Seyahat konusunda 2,4b cevap paylaştı.
+1 yılHer şehir aşıklar şehri olmaya aday gadası
00 Yorumla
+1 yılSelam😊
Aşıklar Şehri diye bir yer yok. İnsan nerede aşkı iliklerine kadar hissediyorsa ve kimin yanında aşıksa orasıdır "Aşıklar Şehri"...
Fakat illa ki şehir söyleyin derseniz, buyrun efenim en beğendiğim şehirlere göz atalım😊
Fransa-Paris

Akla ilk gelen şehirlerden biri olan Fransa-Paris anlatıldığı kadar güzel mi bilmiyorum fakat çiftlerin gözde mekanlarından biri.
İtalya- Roma

Hiç şüphesiz gezilmesi gereken yerlerden biri. Hatta "Aşıklar Çeşmesi" adındaki çeşmeye para atıp dilek dileyenlerin dileği kabul oluyormuş 😛
Avustralya- Sidney

Çok merak ediyorum ben bu şehri. Farklı bir albenisi var. Listeye bunun için koydum.
Veeee tabi ki de güzel ülkemin en güzel şehri Ege'nin İncisi İzmir'de aşk başkadır.
10 Yorumla
+1 yılRoma. Sokakları, mimarisi, tarihsel yönüyle mükemmel bir aşk yaşatır.
Floransa. Ucundan kıyısından sanata ilginiz varsa aşka bile inandırır sizi.
Londra. Her görüşte tekrar tekrar aşık olunandır kendisi.
Budapeşte. Buda'ya ayrı Peşte'ye ayrı aşık olursunuz.
Venedik. Akıllarda unutulmaz bir etkiye sahip büyüleyici bir aşk filmi.
Barcelona. Yazları hem şehir hem de tatil hayatını bir arada barındırdan, sokaklarında deniz esintisi kokuları olan, adeta açık hava müzesi bir şehir.
Viyana. Kuşatıp da alamadığımız iyi olmuş.
Prag. Gecesi ayrı gündüzü ayrı güzel olan peri masalı gibi şehir.
Amsterdam. Dünyanın lunaparkı adeta. Huzur kokan, kıpır kıpır bir şehir.
Singapur. Adamlar yeryüzünde yapay cennet yaratmışlar küçücük adada.
St. Petersburg. Beyaz gecelerin yaşandığı, içinde yüzlerce kütüphanenin, onlarca tiyatro ve sanat galerisinin bulunduğu şehir.
New York. Gözlerimden çıkan kalpleri herkes gördü. Hayallerimi süsleyen şehir.
00 Yorumla
+1 yılŞimdi sana uzunca bir liste yapabilirim. Aşıklar şehri deyince aklıma uzunca da bir liste geliyor aslında.
Ben bu listeye şöyle başlayayım.
Venedik: Gondollarıyla, Gondolcularıyla, Kanallarıyla gidip aşkı dibine kadar yaşamak mümkün.
Paris: Eiffel Kulesi ile, Champs-Elysees Caddesi ile aşkı doruklarda yaşamak mümkün.
Amsterdam: Hollanda'nın başkentinde güzel bir otelden sonra, Hollanda'nın o romantik Lale Bahçelerinde aşkının tadını çıkarabilirsin.
Prag: Çekya'nın başkenti bu aralar oldukça dikkat çekiyor diyebilirim.
Kyoto: Japonya deyince akla ilk gelen şey Sakura bahçeleri, Kyoto bundan farklı olarak mükemmel bir şehir.
Tabi bu döviz kuru ile yurt dışı biraz hayal.
Türkiye'ye gelince
Ben burada dediğin gibi İstanbul ile başlarım, ama şöyle biraz kalabalıktan kaçıp, aşkı yaşamak diyorsan Ağva en güzeli. Ağva İstanbul denilen ama bir o kadar da İstanbul'dan uzak havası ile on numara.
İzmir: Özellikle 2012 yılında dünyanın sonundan kaçanların sığındığı şirince, ince yollar, tatlı ortamlar ile 10 numara desem yeridir.
Nevşehir: Akla ilk gelen yer Kapadokya, şöyle güzel bir balon turu, tabiki aşkını göklerde yaşamak isteyenler için tercih sırası bence 1.
Benim için en temizi, sevdiğin yanındaysa, eğlenip güleceğin bir şeylerin varsa orası senin aşkının şehridir. Her şeyin başladığı yer her zaman için en iyisidir.
Naçizane benim görüşüm bu. 😊😊00 Yorumla
+1 yılAşıklar şehri Paris olarak adlandırılıyor yani genelde öyle söylenir ama bilmiyorum insanın kendini en mutlu hissettiği yer kendi aşk şehri olabilir Ya da mesela İstanbul Galata kulesine birlikte çıktığınız kişi gerçekten aşık olduğunuz kişidir bu tarz şeyleri duymuşsunuzdur illaki o yüzden bence belli bir yerle sınırlandırılmamalı 🥰
00 YorumlaBence bu sorunun cevabı insanın yaşanmışlıklarına bağlı.. kişi nerde kimle nasıl bir an yaşıyor veya yaşatıyorsa orası onun için daha romantiktir. O yüzden çok değişkenlik gösterir hangi şehir olacağı.. aşıksan, birlikte olduğunuz her an her adres romantik işte..
00 YorumlaRomantik dediğin şey aşkla olur buda sevgi ile mumkun şehirler olarak bir çok yer romantik modunda. İyi reklam yapmışlardır paris örnegin. Güzel yerleri olduğu kadar varoş yerleride çoktur venedik te çok romantik güzel birşehir ama dediğim gibi aşk mutlu olup mutlu ettiğin yerdir romantiklik insanınn ruhunda olmalı ozaman her yer venedik heryer paris olur kendi görüşüme gelince benim beğendiğim yerler miami
İtalya venedik yenizelanda ve japonya ne demişler zevkler ve renkler tartışılmaz🥰😍🙂00 YorumlaGerçekten aşksa aradaki, şehir anlamlandırmak manasız
Gerçekten aşksa hissedilen, gökyüzünü gördüğü her yerdir o şehir
Gerçekten aşksa iki göz arasındaki mesafe, romada aşıklar şehridir, Mersin'de, ya da nerede nefes alabiliyorsak aşk için ;)
Bayj :)00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılİçindekilerin ona aşık olduğu bir çok medeniyete ev sahipliği yapmış içinde yaşayanları bütün varlığıyla korumuş bedeninin ortasında kalp taşıyan başka bir şehir olana dek bence aşkın şehri Diyarbakır
00 Yorumla
+1 yılAşıklar şehri bana göre klişe Paris cevabı ile sinirli olamaz. Benim fikrimce Roma Italy , barcelona ; aşkıyla seni sarmaladigini hissettigin şehirler aşk sehridir bu benim fikrim 😉
10 YorumlaHuzuru mutluluğu buldugun herhangi bi şehir olabilir kimine göre İstanbul kimine Ankara kimine doğu da herhangi bi şehir kimine karadenizin bi köyü
10 Yorumla
+1 yılkaç şehir gördük ki sanki. yaşadığımız şehirler ve memleketlerimiz dışında gördüğümüz yer mi var? buraya paris, roma yazamayacağım kimse kusura bakmasın. bu soruyu gelişmekte değil gelişmiş bir ülke olduğumuzda, vize için kıçımızı paralamadığımız bir zaman sorarsanız cevaplayabiliriz belki.
00 YorumlaRoma
Aşıklar Çeşmesi

Aşıklar çeşmesi 00 Yorumla
+1 yılRönesans sonrası mimarisi, büyük park ve meydanları, şehirin her yerini dolaşan su kanalları ve sen nehri, Eyfel kulesi ve cafeleriyle Paris ♥️
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 606 cevap paylaştı.
+1 yılParis birinci sırada olmasına rağmen Venedik her zaman daha çekici gelmiştir.
Sizin tercihiniz hangisi olur bilmiyorum.00 Yorumla
+1 yılBana göre huzur bulduğum yer Kaş, onun yeşil iri iri gözleri parlarken gökyüzünün hafif pembemsi batışı ile yakaladığım manzara mükemmel
00 Yorumla
+1 yılAşıklar şehri Peygamber Efendimizin Mücadele verdiği Mekke'de Bulunan Kâbe, çünkü Allah aşkından başka aşk yalandır
10 YorumlaBana göre Aşıklar Şehri kesinlikle; Antalya Olimposs kentidir. O güzelliği ve mimarisiyle Allahımmm eski Yunan mistizim havası da veriyor😍
00 YorumlaVera Cruz tek gecerim panama da o kadar sakin olmasi adada bir sen birde o varmis hissi veriyor ve hersey dogal benim romantizim anlayisim bu bence
00 YorumlaBeton yığınlarının olduğu yer aşıklar şehri olamaz❗ ırmak ağaçlar çiçekler yeşillik kuşların olmadığı yerden bir bok olmaz 👍
00 YorumlaAşkların şehri aşkının olduğu şehirdir neresi olduğu o zmn önemsiz olur
10 Yorumla
+1 yılKapadokya, İstanbul, Paris, Venedik, Barselona, Viyana, Roma, Londra :)
10 Yorumla
+1 yılAşık olursam cevap vereceğim diyecektim ama adına şiirler yazılan İstanbul geldi aklıma
00 Yorumlaİstanbul ama bitiren de İstanbul yani her şey hayal dünyasından ibaret 😉
00 Yorumla
+1 yılGerçek Aşkın, sadakatin olduğu her yer Aşıklar şehridir.
00 YorumlaAşıklar şehri iki kalbin birbirini sevdiği her yerdir
00 Yorumla
+1 yılVenedik …. İstanbul araplasmadan önce romantikti
00 YorumlaAşkın şehri değil bedeni olur bir aşkı ne kadar güzel yaşıyorsan en iyi aşk o şehirde yaşanır
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 638 cevap paylaştı.
+1 yılAşkım neredeyse o şehir benim için aşklar şehridir.
00 Yorumla Medeni ve modern herhangi bir şehir aşkın şehri olabilir.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 783 cevap paylaştı. Aşık olduğum insan neredeyse orada ki şehir
00 YorumlaSevdiğin insan neredeyse orası aşk şehri oluyor bir an da insanın gözünde
00 Yorumla
+1 yıl1 - Paris
2 - Roma
3 - Londra
4 - Viyana
5 - Berlin00 Yorumla
+1 yılYakında taşınıyorum bende İstanbula bulunduğum yerin hiçbir yeri sevgisi kalmadı gözümde
00 Yorumla
+1 yılSevdiğin neredeyse aşk şehri orasıdır. Sevgiliyle gidilen her yer aşıklar şehridir.
00 Yorumla
+1 yılYanımda sevdiğim varsa her yer aşıklar şehri bana✂️
00 Yorumla
+1 yılKonya <3 <3 İki esmerin beraber kavrulması o sakallı kro erkeğin kadına olan aşkı...
10 Yorumla
+1 yılYasadığım kalp aşk sehridir benim için❤️öbür türlü tabikide İZMİR ❤️
00 Yorumla
+1 yılRoma bir aşıklar sehridir. İstanbul tam bir yalan dolan sahte asklar şehridir.100 de1 belki ask olur. sebebi İstanbul eskiden İstanbul du şu an amele doldu. bu konu da yabanci larin aşkları bizim ask anlayışımızdan üstündür.
00 Yorumla
+1 yılAşıklar şehri değil de ne kadar stresli olsamda gün içinde huzurluyum sanırım İstanbul'da
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)+1 yılİstanbul İzmir bursa antalya eskişehir Ankara mersin 🥰🥰🥰🥰
10 Yorumlaİstediğin ve sevdigin yer aşıklar şehri neredeysen orası
00 Yorumla
+1 yılAşıkların birde şehri mi varmış. Ben Türkiye de İzmir. Dünya da Oslo derim 😂😂
00 YorumlaBence aşkın şehri Yok aşık olduğun insanın yani senin aşkının şehridir Paris İstanbul cart curt bunlar hikaye benim şehrim dünyam sevdiğim insanin yanı
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılEn değil Tek romandık şehir Bayburttur!
Aksini iddia eden etmesin 😏
00 YorumlaBence de İstanbul galata kadıköy 2. Mod sahili😂❤️
00 YorumlaHiç aşık olmadım nasıl bir duygu merak ediyorum bence ilk nerede aşık olursam benim için aşıklar şehri orasıdır
01 YorumlaÜniversiteliysen , güvenebildiğin ve sana değer veren bir arkadaşa sahipsen , dünyanın bütün kentleri Aşıklar Şehri olabilir !
00 YorumlaGerçekten aşıksan olduğun her şehir aşıklar şehridir bence
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 1,1b cevap paylaştı. Sevgilinle olduğun herhangi şehir insana zaten aşıklar şehri gibi gelir..
00 YorumlaPasaport vize sıkıntı olmasa Paris Roma derdim ama Eskişehir diyorum
00 YorumlaAşıklar şehri; insanın gerçek aşkı bulduğu (köy, kasaba, ilçe, şehir) dir.
00 Yorumla
+1 yılTüm dünyaya bakacak olursak bence kesinlikle venedik derim
00 Yorumla
+1 yılSevdiğiniz insanla olduğunuz her yer aşıklar şehri
01 Yorumla- +1 yıl
Cidden böyle mi düşünüyorsun? Mesela Yozgat aşıklar şehri olur mu
+1 yılBır ınsanın bır İnsana asık oldugu yer asıklar sehrıdır onlar ıcın zaten
00 YorumlaBizim oranın bi sözü vardır
(Abe diyarbakırdır ha ötesi yoh)00 YorumlaKesinlikle İstanbul ve mardin *_*
20 Yorumla
+1 yılsöylemekte zor bunu
10 Yorumla