Birlikte seyahat etmenin ilişkileri güçlendirdiğini ve sevgiyi bir üst levele taşıdığını duymuşsunuzdur. Ayrılmanızın yakın olduğunu hissettiğiniz vakit sevgiliniz size ilişkinizi kurtarmak adına uzun bir seyahat yolculuğuna çıkmayı önerse kabul eder misiniz?
Ayrılma eşiğindeyken sevgiliniz size "son bir şans" karavanıyla seyahat etmeyi önerse kabul eder misiniz?
Nefes nefese, yanyana, sağlıklı düşünebilen bireyler olarak " Son Bir Şans Karananı " bize umut veriyorsa, bu ilişkiye zaten ihtiyacım olamaz. Bunun bir şeyi değiştireceğine inanmıyorum. Yalnızca tanıdığımız insanlardan uzak, başbaşa vakit geçirmekten ibaret olur bu seyahat. Tanıdık insanlar ve tanıdık bir çevre de olmadığından beraber vakit geçirmek zorundayız ki bu ilişkiyi güçlendirse de etkisi anlık ceya kısa süreli olacaktır, göz boyaması olacaktır.
Bu bir şeyi değiştirmez.
Yanımdaki insanın sustuklarımı anlaması gerek, beni anlaması gerek, ilişkim için emek vermesi gerek. Eksiklerimizi görmemiz gerek. Gereken çaba verilmişse ve olmuyorsa ayrılmamız gerek. Her ilişkinin bir sonu var. Önemli olan ilişkiyi kurtarmaktan ziyade bitme noktasına getirmekten kaçınmaktır.
Seyahate ihtiyacımız yok. Bir karavan tutup gezeceksek, bunu ilişkiyi kurtarmak için değil başbaşa değişik bir aktivitemiz olsun diyerek yapmalıyız.
Eğer arada sevgi varsa ve sadece anlaşmazlıktab dolayı ayrılık kararı verilmişse kabul edilebilir. Ama arada sevgi-saygi bitmişse bir kere daha denemek aynı hatayı bir kere yapmaktan farksız.
Mantıklı düşününce, o kişiyi kafamda bitirmişim ki ayrılma kararı almışım. Ağzında kuş tutsa bazı şeylerin tekrar bir araya gelmesi mümkün olmuyor. Ama salaklığım tutuyor bazen, şu an oturduğum yerden yok yea geçti o işler desem de asla kabul etmem diye kesin olarak konuşamıyorum o yüzden.
uzun bir seyahat demişsiniz de... mümkün değil, araba uzun yolda su kaynatır ben onu kestirme yoldan halk pazarına götürsem olmaz mı? hem orada sebzelerle ilişkisini kuvvetlendirir ise akşam ne yemek yapacağı konusunda kararlı davranır, ve bizim ilişkimiz en üst seviyeye yerleşmiş olur.
Kabul ederdim. insanlarin ikinci bir sansi hakettiklerini dusunuyorum. Ancak bu tur aktiviteler ayrilirken degil, birliktelik suresince yapilmali. Yani ayrilma dusuncesine gerek yok, her zaman iliskiyi kuvvetlendirecek adimlar atilmali.
ne için ayrılmanın eşiğine geldigimize baglı bir kaç anlaşamamazlıksa çözmek adına kabul ederim. Aldattı ya da yalan söylediyse asla işim olmaz o karavanda
Yıllardır tanıdığın birisi ise seyahatle onu daha iyi tanıyacağınızı düşünmeyin. Ama yine de kabul edin derim. Yoksa ileride "keşke o seyahati kabul etseydim" diye düşünebilirsiniz.
Demekki sizden ayrılmak istemiyor ve beraberliğinizin böyle devamı için böyle bir alternatif gelmiş aklına.. seviyorsanız gidin bir de öyle deneyin derim.. ama herşey bitmişse sevgi de yoksa zorlamanın anlamı Yok canım
En İyi Cevaplar