Termal otele giderken alınması gerekenler nelerdir?
Termal otele giderken alınması gerekenler şunlardır;
1- Havlu
Banyo HavlusuYorucu geçen yolculuğun ardından güzel bir duşa ihtiyaç vardır. Bu maksatla da eğer ki gittiğin termal otelin ben havlusunu kullanmam kendi havlumu kullanırım dersen işte valize mutlaka kendi banyo havlunu koyman gerekecek.
2- Deniz Şortu & Mayo
Termal havuza girerken olmazsa olmaz kıyafetlerdendir şort ya da mayo. Tercihen birisi ya da farklı farklı giyerim dersen ikisini de mutlaka valizde bulundurman gerekecek. Tavsiyem kalacağınız güne göre farklı mayo ya da deniz şortu almak.
3- Bornoz
Bornoz
Termal havuzdan çıktıktan sonra üstünü kurulamak ve havuz kenarında bulunan şezlongta uzanıp vakit geçirmek için bornoz da bulundurun valizde. Gittiğiniz termal otelin içerik zenginliğine göre bornoz imkanı sağlayanda vardır ancak titiz olan müşteriler var ki oranın havlusuna, bornozuna pek güvenmeyip kişisel havlu ve bornozunu getirirler.
4- Hamam Seti
Termal otellerde mutlaka hamam bölümü mevcut. İster kendin istersen de oradaki personel kese - köpük yapıyorlar. Ancak kendim yapmak istiyorum dersen yanına mutlaka hamam seti al. İnce kesesi, lifi her şeyi mevcut.
5- Terlik
Terlik
Genelde kullandığımız türden terlikler değilde kumaş türünden tek kullanımlık terlikler tahsis ediliyor otellerde. O yüzden valizde mutlaka ama mutlaka şahsi terliklerin olması gerekir. Otelin vereceği terliğe nazaran her zaman kullandığın terlik havuzda, hamamda ve odada daha rahat ve konforlu bir biçimde kullanmanı sağlayacaktır.
6- Şampuan
Şampuan
Gideceğin otelde mutlaka şampuan olacaktır. Fakat saçının ve vücudunun alışık olduğu devamlı kullandığın şampuanı, duş jelini götürürsen bu kendi cilt sağlığın açısından önemli olacaktır. Çünkü kimse otelin şampuanlarına pek güvenemiyor. Eğer valizime sığmaz o koca şampuan dersen seyahat tipi boylarda satılanları mevcut.
7- Yedek İç Çamaşırı
En başta alınacak iki şeyi en sona bıraktım ki akılda daha kalıcı oldun. Bunlardan birisi de yedek iç çamaşırı. Kalınacak süreye göre yeteri kadar yedek iç çamaşırı valizde yerini almalı.
8- Telefon Şarj Aleti Ve Selfie Çubuğu
Ve işte asıl unutulmaması gereken malzeme şarj aleti. Telefonlar artık gündelik yaşamımızın ayrılmaz bir parçası. Şarj bitti mi dünyayla bağlantın yok sanki. O yüzden valize koyulacaklardan ilk olanı şarj aleti. Selfie çubuğu hala kullanılıyor mu bilmiyorum (çok rastlamadım son zamanlarda o yüzden dedim) ama tüm zamanı otelde geçirmek istemeyip geldiği yerin çevresini gezip, görüp ordan kalma güzel fotoğraflar çekmek isteyenler için yanına alması gereken bir malzemedir.
Umarım işine yarar bilgiler sunmuşumdur. Bol keyifli, eğlenceli, unutulmaz bir tatil geçirirsin. Bir ufak tavsiye valize alacaklarını bir liste haline getirip yaz ve aldıklarının yanına işaret bırak. Böylece onu aldım mı almadım gibi bir karmaşa içine düşmezsin. Şimdiden iyi tatiller, iyi eğlenceler diliyorum.
Termal otelde ihtiyacın olacaklar: Terlik en başta ve mayo. Eğer otelin bornozunu kullanmak istemezsen kendi havlu ve bornozunu yanına al ve tabii şampuan.
Tabi Havuz, jakuzi gibi yerlere girip çıktıktan sonra duş alacaksınız hijyen açısından önemli o yüzden kendiniz özel şampuan kullanıyorsanız onu ve saç bakım setinizi almanızda fayda var.
Açık havuza falan girecekseniz eğer tabi ki de Güneş krem, nemlendirici kremler gibi koruyucu şeyler alınabilir ve unutmadan Terlik almalısınız.
Havuzlarda bone zorunluluğu olabilir bone almalısınız, zorunlu olmasa bile sağlık açısından da önemli bir şey.
Çok fazla kıyafet almaya gerek yok yalnız akşam üstü dışarıda bir yerde oturacaksanız, ceket vs almanızda fayda olabilir malum havalar daha tam sıcak değil.
Boş zamanlarınızda, geceleri yatmadan önce okumak için Kitap, dergi gibi şeyler alınabilir veya müzik dinleyecekseniz, kulaklık alabilirsiniz.
Otelin bornozunu kullanmak istemezseniz kendi bornozunuzu alın.
bikini ve mayoyu yedek olarak varsa da fazladan almaya çalışın ne olur ne olmaz.
bunların yanı sıra da Telefon, şarj, güneş gözlüğü, şapka, notebook gibi eşyaları da siz hatırlarsınız diye umuyorum...
Termal otele giderken yanınızda bulunması gerekenler;Birgün bile tatil yapsanız, tatil alışverişi vs her şey olabilme ihtimaline karşı en ufak dahi olsa valiz alınmalıdır.
2. Şampuan; Otellerde verilen şampuanlar bebekleri için yeterli sayılmaz. Kesinlikle yanınızda götürülmesi gerekenlerden birisi.
3. Havlu; Kendi havlunuzu (takım) yanınızda götürün. Kaplıca ve hamam gibi yerlere gitme ihtimaliniz varsa bornoz olarak takım götürülmeli. Hijyen açısından çok önemli.
4. Mayo, şort ve bikini vs; Yanınızda bulunması gereken en önemli eşyalarınızdan birisi. Varsa fazladan yedek bile almanızı tavsiye ederim.
5. Terlik; Hijyen açısından kendi terliğinizi götürmeniz en iyisi olur. Kaymayan bir terlik götürmenizde fayda var.
6. Şarj Aleti; Tatil mekanlarında şarj aleti bulunmaz. Yanınızda götürün. Yoksa orada satın almak zorunda kalabilirsiniz ve fiyatlar pek uygun sayılmaz.
7. Günlük kıyafetler; Günlük giyebileceğiz bir kaç parça kıyafet götürmeyi kesinlikle ihmal etmeyin.
Plastik ve kaygan olmayan terlik. Zira termal otellerin çoğu terlik vermiyor. Verenler otel odasındaki kumaş terliklerden veriyorlar ıslandığı an kullanılmaz hale geliyor. Onun dışında normal terlik verenler de var ama herkesin kullandığı terlikler ayak rahatsızlığına mantarına sebep olabilir. Yine temizlik ve hijyene önem veriyorsan kendi havlunu veya bornozunu götür. Havuz için şort veya mayo vs kimileri hamam kısmında da şortla mayoyla daha rahat ediyor. Şampuanını götür zira termal suyu saçlara çok zarar verebiliyor çıkışta duşta şampuanın lazım otellerdeki şampuanlar her saça uyumlu değil. Eşofman takımı yemeğe indiğinde genelde herkes eşofmanlı olduğu için kıyafetle yemeğe inmene gerek yok
Termal otellerde şampuan, bornoz, terlik, yeni yatak örtüsü ve battaniye gibi gereçler zaten bulunuyor. Fakat hijyen takıntın varsa şampuan, bornoz, terlik gibi kişisel eşyalarını kendin yanında götürebilirsin.
Bunlar dışında iç çamaşırı ve sıcak bir ortam olduğundan terleme vb ihtimallere karşı tşört gibi giysilerini de yanında götürebilirsin.
Kendine ait bornoz havlu vb takımı, termal havuz için bikini, mayo, bone vb kıyafetler, terlik, eğer düzenli kullandığın şampuan, diş macunu, diş fırçası vb varsa bunlar, günlük iç ve dış giyim, cep telefonun ve şarj cihazı veya powerbank, kimlik kartın, para, kredi kartı yeterli olur. Acil durumda bunların dışındakileri zaten gittiğin yerde de bulursun.
Termal otele giderken mutlaka peştemal gibi ince yapılı şeyler tercih etmelisin. Öte yandan uzun süre sıcak bir alanda kalacağın için nefes darlığı astım gibi rahatsızlıkları bulunan kişilerin ilaçlarını alması gerekir. bunun dışında havuz ya da denize giderken götürmen gereken her şeyi yanına almalısın. termal otel sonrası hasta olmamak için mevsim ne olursa olsun kalın kıyafetler almanda da yarar var. üşütüp grip olmak istemezsin
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Termal otele giderken alınacaklar listesi: Bornoz, şampuan, terlik, bolca iç çamaşırı. bol yani sıkmayan kıyafet, eşofman takımı. saç fırcası. limon kolonyası, havuzu varsa mayo, plaj havlusu, bone. bebe yağı, ponza taşı, elektrikli cezve, elektrikli küçük tip çaydanlık. limon sıkacağı. meyve soyacağı, sigara içiyorsan kül tablası, kirli kıyafetler için naylon poşet.
Yedek havlu, terlik, giyeceğin yedek kıyafetlerin, kişisel bakım kremlerin ve özel şampuanın vs varsa onları al yeterli bence. Biz gittiğimizde öyle yapmıştık ve sorun yaşamadık :)
Evim o tarz bı yere yakin öncelik le bikini ve ya mayo kesinlikle al ama yinede yanına seni sıcak tutucak şeyler kesinlikle al tabiki yanında kısa şort elbise gibi şeylerde al ama en azından bir eşofman üstü gibi bişey al bornoz havlu şampuan kişisel eşya sana kalmis ama al bence
Terlik, havlu, kendi kişisel bakım ürünlerini alabilirsin (sabun şampuan, lif. vb.), mayo, birkaç parca kıyafet alabilirsin. Ve son olarak kese alman gerekir
Bikini, bornoz, havlu, tarak, kendi şampuanın olsun farklı şampuanlar kepek yapabiliyor, eşofman takımı, pijama , terlik , makyaj malzemeleri, iç çamaşır, günlük kıyafet vb. , dış fırçası ve macunu , saç kurutma makinesi olmuyor bazı yerlerde nolur nolmaz koyun bence yüzme bilmiyorsan simit falanda alın bazı termal havuzlar derin oluyor.🙂
Otelin verdiği kullanıma açık olan ürünler varsa bunları bi sor öncelikle sonrasinda kalan eşyalarını götür fazla yükten kaçın rahat elbiseler al yanına
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(25-29)
+1 yıl
Bu ara gitmek isteyipte birtürli vakit ayıramadıgım aktivite 🥲