Daha önce otelde kalmadim. Yeni kalacagim. Tabi becerebilirsem. Hic bilmeyen birine bu isleri nasil anlatırsınız? Rezervasyon nasil yapiliyor? Netten ya da telefondan yapabilir miyim? Ucreti önceden ödemek mi gerek? Gidince ödeme yapamiyor muyuz?
Telefonda rezervasyon yaparsam ucreti yine onceden gondermek zorunda miyim ve telefonda bu islemi yapiyorsam ucreti nereden ve nasil otele iletebilirim? Ibandan vs mi nereden tam olarak?
Oda secerken ya da telefonda konusurken nasil sececegiz. Standart oda falan mi diyecegiz? Iste cift kisilik yatak olmasin ayri 2 tane tek kisilik yatakli olan odaniz varsa o olsun mu diyeceğim? Netten yaparsam bunu orada gorebilir miyim?
Giris ve çıkış tarihimi net olarak otele belirtmek zorunda miyim? Cunku o sehirde ne zaman işimin bitecegini bilemiyorum. Belki 2 gun sürer belki 1 hafta. Tatil icin gitmiyorum saglik sebepli gidecegim ve ne kadar kalmam gerektigini bilmiyorum. Doktora bagli, doktorun istedigi tetkiklere, sonuclarin cikip cikmamasina vs bagli. Çıkışım icin tarih belirtsem de sonrasinda otelde ve odada kalma suresini uzatabiliyor muyum?
Otele gidince nereye gitmek gerek? Resepsiyona mi yani hangi alanda kisiyle muhatap olmak gerek? Ona neler soylemeliyim? O bana neler soyleyip talep edecek? Kimlik mi, belge mi neler istiyorlar ya da istiyorlar mi?
Otele girdigimde kiminle konusacagim, ne konusacagim, orada hangi islemler yapilacak, odaya ne zaman gececegim? Odaya biri illaki eslik ediyor mu? Her işini yapan elemana bahsis vermek gerekiyor mu bahşiş bekliyorlar mi? Verirsem veririm, vermezsem bu baskiyla karsilasiyor muyuz?
Bana bu telefondan olsun, netten olsun otel ayarlama işini, otele gittiğimde nasil davranmam gerek, nereye islemler. icin gitmem gerek ve orada yapilacak islemleri anlatir misiniz?
Otel secerken nelere dikkat etmeliyim ki kotu durumlarla karsilasmayayim? Kadin icin hangi tarz oteller daha guvenli olur?
Bir de otelin tam adresini konumunu nereden ogrenebilirim? Gidecegim hastaneye yurume mesafesinde bir yer tutmak istiyorum cunku ama sehri hic bilmiyorum. Hastaneye yakin mi uzak mi yani hic bilmedigim bir sehrin bu anlamda otel hastane konumunu falan nasil anlayabilirim?
Bu konularda hicbir sey bilmeyen bu arkadasiniza yardimci olursaniz cok sevinirim. Simdiden teşekkür ederim yorumlariniz icin.
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer