Sri Lanka'da sadece Kolombo'ya gideceğim ama Vietnam'da Hoshimi ve Dananga ama sadece ikisinden birini seçme hakkım var çünkü zamanımız kısıtlı
13 gü
Bence Vietnam'a git, Vietnam'dan yeni geldim güzel ama bu aylarda Da Nang, Ho Chi Minh ve birçok yerde konaklama ve diğer fiyatlar ücretler artmış bilgin olsun. Sri Lanka Kolombo'da ne yapacaksın? Oraya gidersen de okyanus kenarında bir yere git bari. Bu arada Ho Chi Minh yaz tatili, gezmek için filan bence Nha Trang - Da Nang şehrinin gerisinde bir yer. Ben tarih meraklısı filan değilsem Ho Chi Minh'de uzun süre kalmazdım.
Ne güzel bilgi vermişsiniz teşekkür ederim, peki Sri Lanka‘yı neden beğenmediniz bunu gülerek soruyorum, arkadaşım da yakın zamanda gitmişti aman Allah’ım gitme falan diyordu
Sri Lanka insanları Hintli gibi, beni pek çekmiyor. Vietnam insanları Tayland insanları görüntü olarak bana daha çok hitap ediyor. Diğer konu eğer yalnız başına bir kadın olarak gidecekseniz erkekler - kadınlar özellikle erkeklerinin bakışları sizin üstünüzde olacaktır. Çünkü Hintliler kadar yabani olmasalar da insanlara dik dik bakıyorlar. Dik dik olmasa bile bakışlar üzerinizde oluyor. Bu da çoğu insan için rahatsız edici bir şeydir. Sri Lanka'ya giden Türk erkekleri bile yerli erkek - kadınların özellikle kadınların çok baktığını, gözlerin kendi üstünde olduğunu söylüyor. Yabancı erkeklere bile bu kadar bakan bir toplum düşünün. Diğer konu devlet güçlü değil. Failed State derler, yani fonsiyonlarını yerine getiremeyen devlet. Düşmüş devlet gibi düşünün. Vatandaşına maddi manevi altyapı olarak sahip çıkmıyor. Vietnam bu konuda daha iyi. Vietnam komünist ülke, iyisiyle kötüsüyle devletin zor durumlar için halkına verdiği pirinç gibi istikakı var. Yani bunu İkinci Dünya Savaşı'ndaki gıda karnesi gibi düşünebilirsiniz. Vietnam Devleti kendi vatandaşı olan özel girişimcileri ve yabancı yatırımcıları ülkenin ileri gitmesi için devletliyor, bu sayede Vietnam'da tekstil, ayakkabı vb. konularında üretim var. Sri Lanka'da bu yok. Çalışacak iş bulmayan, iş bulduğunda 100 - 150 Dolar geliri ancak kazanan insanların ülkesine gitmek ne kadar iyi olabilir ki? Vietnam'da da maaşlar düşük 4,5 - 7 milyon Dong kadar ama Vietnam'da asgari ücretle ve düşük maaşlara iş bulmak çok daha kolay. Halk Sri Lanka'daki kadar düşmüş durumda değil, daha iyi durumda. He ben Tayland'ı daha çok beğenirim, o ayrı.
Bir de Vietnam'da insanlar turistlere dik dik bakmıyor, gözleri üstünüzde olmuyor. Size bakıyorlarsa da bunu yapanlar sokak satıcıları, para kazanmak isteyen insanlar. Hayır dersiniz, kafanızı sallarsınız sizi rahat bırakırlar. Yani Sri Lanka'daki gibi halkın geniş kesimi size bakmıyor. Bu yönden avantajlı. :)
Canım ya, zor bir seçim yapmışsın! 🤔 İki yer de ayrı güzel ama madem zaman kısıtlı ve Vietnam'da Ho Chi Minh ile Da Nang gibi iki farklı şehri görebileceksin, ben sanki Vietnam'a göz kırparım gibi. 🇻🇳 Bence daha dolu dolu bir deneyim olur senin için, daha çok yer görmüş olursun. Colombo tek başına biraz kısıtlayıcı gelebilir bu kadar kısıtlı zamanda. Ne dersin? 😉
Cevap
4Cevap
Tartışmasız Vietnam. Vietnam Tayland 'dan sonra doğu Asya'nın en modern ve özgür yeri, ayrıca altyapı, şehirleşme , yasal olarak vs de oldukça gelişmiş biryer. Srilanka tam tersi
Vietnam varken Sri Lanka ahmaklık
Sri lanka
Vietnam da yemek yeme sakın yanına konserve al😅
Neden?
Neden gidiyorsun oraya
Vietnam daha mantıklı.
Hiçbiri
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?