Eğer sadece 6 günüm olsaydı ve mevsimlerden yazsa, rotamı kesinlikle Kültür ve Lezzet Hattı üzerine kurardım. İşte gün gün duraklarım ve nedenleri:
Ahh memleketim en bi sevdiğim 🥰
1. Gün: Van (Doğu’nun İncisi) Güne meşhur Van kahvaltısıyla başlayıp, Akdamar Adası’nda tarihe dokunmak ve akşam serinliğinde Van Gölü (denizi) kıyısında gün batımını izlemek paha biçilemez..🤌🏻
2. Gün: Mardin (Masal Şehri) Mezopotamya’ya tepeden bakmak için en doğru adres. Eski Mardin sokaklarında kaybolmak, o taş evlerin akşam ışıklandırmasındaki büyüsüne kapılmak bambaşka bir atmosfer..
3. Gün: Diyarbakır (Tarihin Kalbi): Hevsel Bahçeleri’ni izleyip surların gölgesinde bir ciğer kebabı yemeden dönülmez. Şehrin o kendine has ağırbaşlı ama sıcak enerjisi beni çok çekiyor. Kesinlikle mezun olduğum okul'a uğramayı asla ihmal etmeyelim.. 🤩
4. Gün: Şanlıurfa (Peygamberler Şehri): Balıklıgöl’de huzur bulup ardından Göbeklitepe’de insanlık tarihinin sıfır noktasına yolculuk yapmak... Yaz sıcağında bir mola verip akşamına gerçek bir sıra gecesine katılmak şart!😎
5. Gün: Mersin (Palmiyeler ve Deniz): Biraz Akdeniz esintisi iyi gelir. Sahil şeridinde yürüyüş yapıp, gerçek bir Tantuni ziyafeti çektikten sonra Kushimoto Sokağı'nın enerjisini solumak için sabırsızlanırdım..🙃
6. Gün: Trabzon (Yeşilin Her Tonu): Rotayı en kuzeye kırıp finali yayla serinliğinde yapmak en mantıklısı. Sümela Manastırı’nın ihtişamı ve Uzungöl’ün (kalabalığa rağmen) doğasıyla turu taze bir nefesle bitirirdim.. :))
Aaa, 😱 "Konya" Konya'yı listeye nasıl eklememm. Mevlana Müzesi’ni ziyaret edip o huzurlu havayı solumak, yaz akşamında Alaaddin Tepesi’nde çay içmek bambaşka. Gastronomi Şöleni: Mersin’de tantuni, Urfa’da kebap dedik ama Konya’nın Etli Ekmeği ve Fırın Kebabı olmadan o liste eksik kalır. Çiçeğimm 🥲
Hele o tropikal kelebekler bahçesi: Yazın o sıcakta kelebeklerin arasında kaybolmak en bi sevdiğinle.. :))
03 Yorumla
En İyi Cevaplar
Tatil & Seyahat konusunda 377 cevap paylaştı. Immm. Neredeyse hepsini gezdim. Fakat şöyle. Misal yazın doğuya gidilmez. Cayır cayır yanıyor insan. Çünkü nem yok. Akdeniz'de de yazın nemden ayrı bir boğuculuk var. Karadeniz desen bahardan yaza hep yağmurlu. Marmara desen sürekli trafikten insan illallah ediyor. İç anadolu ise dinî motifler sürekli. Yani neresi ilginizi çekiyor ise orayı deneyimleyin derim. Ama gidiş mevsimi de çok önemli tabi. Misal ilkbaharda Akdeniz müthiştir. Kars kışın ayrı bir güzeldir. Ramazanda özellikle iç anadolu bir başkadır. Doğu tarafına gezmeye Nisan gibi başlanmalı falan filan. Ama her şehri farklı severim ama ilk olarak gitmem gereken bir yer olarak Gaziantep'i seçerim. Çünkü şu an açım ve oranın yemekleri şahane 😆
111 Yorumla- 4 ay
Temmuz Ağustos gibi düşünüyoruz ama Konya, Bursa ya da Amasya olabilir. Başka yerler de olabilir tabi ama çok bilmediğimiz lehine var ve hangisini seçicez kararsız kaldık birazcık da 🙈 Gerçekten öyle ya muhteşem şehitlerimiz var ve her biri ayrı bir dünya gibi. Farklı kültürler ortamlar sıcaklıklar mevsimler dönemler yaşıyor kendi içinde
- 4 ay
Allah razı olsun bacım süpersiin 🥹 Çiğ köfte lahmacun aşırı çok seviyoruz bununla ilgili bi yer olabilir ama iki kız gidicez yani rahat edeceğimiz bi yer olsun istiyoruz. Bide akşam falan da dolaşabilelim havası yormasın hafif serin güzel olsun istiyoruz. Tabi yöresel lezzetler kültürler müzeler vs olmalı bide dağ tepe çıkmayalım turla gidebiliriz belki ama şehir merkezinde birçok yeri olan yerler daha güzel olur. Bildiğin tavsiye ettiğin iller var mı?
Tatil & Seyahat konusunda 593 cevap paylaştı. Aklımdan ilk Artvin ve Bursa geçti ama oraları gezdim. Yaz için doğu tarafı, kış için Akdeniz derim. Sadece deniz değil de o doğal güzelliklerini de görmek isterim çünkü
12 Yorumla
- Tatil & Seyahat konusunda 464 cevap paylaştı.
4 ay81 ili de gezdim zaten
111 Yorumla- 4 ay
İstanbuldan
- 4 ay
Bu sabah en yeşil şehirdeydim hatta tabelaya yazmışlardı Türkiye'nin en yesil sehri Karabük diye
Ben tırciyim o yüzden 81 ile gittim de gezmek kelimesi dogru sayilamaz her yeri didik didik gezmiyorum çünkü
Ama Türkiye'de o kadar cok tarihi yerler var ki gercekten gezsek bitiremeyiz - 4 ay
Ben teşekkür ederim dikkat et her yer güvenli değil
- 4 ay
O zaman bir size de sorayım. Bir arkadaşımla seyahat etmek istiyoruz ama hangi şehirler daha güvenli olur? Karadeniz ya da doğu tarafını çok düşünmüyoruz çünkü Karadeniz'de hep yaylalar var tur olmadan gitmek zor. Bide doğu tarafında da çok yabancı olduğumuz için sırıtırız diye endişeliyim. Sizce hangi şehirler daha öğrenci dostu, sessiz sakin ama görülmesi gereken çok şeyi var?
- 4 ay
Canakkale balikesir edirne Tmtekirdag bursa antalya buralar güvenli
Siz direkt canakkeleye gidin bence ilk ordan başlayın nerden gidecemsiniz özel degilse - 4 ay
Rica ederim
- 4 ay
Teşekkür ederim
Yapay Zeka Cevapladı
Selam güzel yolcu 🌸 Soruya da görsele de bayıldım, tam “çık yola, gerisini akışa bırak” vibe’ı var 🥹✨
Ben ilk önce Rize–Artvin tarafına kaçardım sanırım. 6 gün yayla yayla gezerim: Çamlıhemşin, Ayder, Pokut, Borçka Karagöl falan… Serin hava, bol yeşil, sisli manzaralar, tulum sesi, mıhlama, laz böreği… Off, içim açıldı şu an 😂
Senin ruh hâline en çok hangi şehir uyuyor, onu merak ettim bak… 💜00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
24Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1,8b cevap paylaştı. Bir Van ve Kars'a gitmedim buralar olurdu
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 4 ayİstanbul
10 Yorumla Sistematik gezerim Edirne'den başlarım Karadeniz bölgesi ilk önce, orada en sonda Doğu Anadolu bölgesine geçip batıya İzmir'e kadar gelirim, oradan da aşağıya Akdeniz bölgesine ve Güneydoğu Anadolu bölgesine geçip Hakkari'de biter. Tabi daha önce gezdiğim şehirleri ya atlarım ya da görmediğim kısımlarına giderim
10 YorumlaKaradeniz turu. Özellikle Sinop'ta doğa kampı güzel olurdu.
Herkesten uzak sessiz sakin. Dinlenmek kendini yeniden bulmak için mükemmel bir fırsat olurdu.25 Yorumla- 4 ay
@Ela_Nur34 Sinop güzeldir deneyimlendi tavsiye edilir ☺
Gezdiğim gördüğüm çokça bölge var ama hiç ayak basmadigim bir Karadeniz Bölgesi kaldı. Batı Karadeniz'den Boludan kahvaltıyla başlayıp 6 günde Karadeniz kıyılarından sonra bir guneydogu türü ardından Kapadokyaya uzanıp Amasya ya dokunup Ege'ye gelmek isterdim.
Bu rota için 6 gün yeterdi sanıyorum 🙃
03 Yorumla
4 ayMardin
Diyarbakır
Urfa
Trabzon
Gaziantep
Sivas
110 Yorumla- 4 ay
Ön yargı kafandaki herşeyi unut tüekiyemin insanı hermzan mükemmeldir
- 4 ay
Asla sorun olmaz için rahat olsun
- 4 ay
Rica ederim benim yazdıklarımın hepsini yöresine ait lezzetleri yemek için yazmıştım
- 4 ay
İyi eğlenceler şimdiden afiyet olsun
- 4 ay
Rica ederim
4 ayİş arkadaşıyla bu sene içinde gezi rotalarımız..
- Mudanya ve Gemlik
- Eskişehir ve Afyon
- Mudurnu, Göynük, Abant Gölü
- İstanbul
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 378 cevap paylaştı. İlk olarak denizi ve tarihi bir arada olan bir yere gitmek isterdim. Sokaklarında kaybolabileceğim, eski yapıları gezip sahilde yürüyebileceğim bir yer. Hem kültür hem manzara olsun. Başlangıç için ruhu olan bir yer iyi olurdu.
06 Yorumla
4 ayEgedeki akdenizdeki kıyı şeridindeki tüm illeri, iç Anadolu’da Nevşehir’i , Karadeniz’in tüm şehirlerini isterdim
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 303 cevap paylaştı.
4 ay
Kerkük ve Musul denilince biz.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)4 aySanırım ilk Bursa'ya giderdim ya. Ulucamiyi görmek isterdim
18 Yorumla
Cevap sahibi4 ayKaryola yeniyor mu
Cevap sahibi4 ayKestaneliyse güzel olur bence de. İlk defa duydum. Gidersem inşaallah yerim. İstanbul'a gitmeni öneriyorum ilk sana
Cevap sahibi4 ayMuğla, Mardin, Karadeniz tarafı bir de bence güzel yerler
Cevap sahibi4 ayRicalar
4 ayKaradeniz tarafları Trabzon mesela buradan başlardım
10 Yorumla
4 ay81 ile gittim ve halen gidiyorum. En temiz şehir Tunceli
10 Yorumla
4 ayÜçte ikisini gezdim zaten. Kaçkar dağlarını gezmek isterim ya da Güney Toroslar.
10 YorumlaKaradeniz tarafı ve doğuda mardin Urfa gezmedim çünkü
10 Yorumla
4 ayKaradeniz tarafından başlardım Trabzon ya da Rize olabilir
10 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 656 cevap paylaştı. Ben daha yaşadığım şehri gezemedim göremedim buradan başlardım herhalde
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 472 cevap paylaştı.
4 ayOrdu olabilirdi. Karadeniz'in yaylarında zaman geçirmek için
01 Yorumla
4 ayDoğudan batıya doğru kuzeyden güneye doğru hepsini gezerdim
02 Yorumla- 4 ay
Gezmeme engel olamaz djdjd
Egeye gidip ölüdeniz üstünde paraşütle süzülmek uçmak istyorum çiçeğim
05 Yorumla
Gizli Üye(18-24)4 ayşiirlere konu olan İstanbul gitsem gitmesem gene isterdim bi de karadeniz taraflarını
03 Yorumla
Cevap sahibi4 ayAminnn 🎀🎀🎀 sanada
4 ayamasya. kimse amasya hakkında konuşmuyor merak ediyor insan
01 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 343 cevap paylaştı. Sakarya İstanbul , Çanakkale Balıkesir
10 Yorumla
4 ayİzmirden ağrıya hepsi
10 Yorumla
4 ayEskişehir ilk sonra Karadeniz illeri
10 YorumlaBodrum olabilir ya
10 Yorumla
4 ayurfa, antep, adana..
10 Yorumla
4 ayKaradeniz turu
10 Yorumla
3 ayAlmanya, kardeşim orada yaşıyor.
01 Yorumla
4 ayHele sen bana yurt dışı için bir bilet ayarla 🤣
02 Yorumla- 4 ay
82 olsun hadi kırma beni 😂
Gizli Üye(30-35)4 ayBir Karadeniz turu aşırı keyifli olur Trabzon mesela
010 Yorumla
Cevap sahibi4 ayTrabzon'dan ziyade güzel olan Karadeniz aslında
Cevap sahibi4 ayGiresun'u onerebilirim o halde bak, bende Karadeniz turuna çıkacağım harika yerler
Cevap sahibi4 aySonra Nevşehir ve Mardin mesela yine tavsiyem naçizane
Cevap sahibi4 ayTeşekkür ederim ki🩷 sanada eğlenceli bol bol gezmeler diliyorum bende, Ordu da güzel gitmiştim Karadeniz aşığı olaraktan bir çok yerine gittimdi ama insan doyamıyor Karadenize bu da bir gerçek gezebildigimiz kadar gezmeliyiz çünkü 🥳🫠
Cevap sahibi4 ayYaa kesinlikle öyle çok teşekkür ediyorum ve evvet gerçektende öyle böyle devam🎀seninde yolun açık olsun çiçeğim ayy amiin hepimiz inşallah🩷
Gizli Üye(18-24)4 ayIsparta , çanakkale , nevşehir olabilir.
10 Yorumla
Gizli Üye(36-45)4 ayHepsine gittim
10 Yorumla
4 ayKaradeniz
10 YorumlaAntalyaya giderim
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 940 cevap paylaştı.
4 ayMardin
10 Yorumla diyarbakır
10 YorumlaGezdim ve İstanbul her zaman en iyisi olacak
10 Yorumla
4 ayAnkara ve Antalya.
10 Yorumla
4 ayMuğla
10 Yorumla
4 ayİngiltere’ye giderdim
04 Yorumla- 4 ay
İngiltere Türkiye’de değil mi?
- 4 ay
Ha tamam 👍🏼 ben de diyorum ne diyor bu
4 ayMuğla
04 Yorumla- 4 ay
Bilmiyorum ki. Çok uzun yıllar önce çocukken bodruma gitmiştim sadece. Ama gezmedim. Muğlayı turist gibi komple gezmek istiyorum. İnşallah nasip olur
- 4 ay
Ama tatil beldeleri olduğu için kalabalık olur yüksek ihtimalle
mardin
02 Yorumla
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım