Otobüs biletine para bulamıyorum uçakla nasıl gideyim diyorsanız bilet fiyatları daha ucuz sadece umudunuz yok bunu diyorsanız Bir ay önceden bi hafta önceden bilet alanlar daha planlı proğramlı düzenli olur tek yapmanız gereken bu Hem daha az ödüyorsunuz hem daha kısa sürede gidiyorsunuz ayrıca şehre havalimanından girmenin ayrı bi forsu oluyor Sizce bu zekayla ölçülmezde neyle ölçülür?
Bende her zaman uçak yolculuğunu tercih ederim. Zamanı parayla satın alamazsın diyorlar ya varsın uçak bileti 1000 tl daha pahalı olsun.12 saat otobüs yolculuğu çekeceğime bin lira veririm 3-4 saat (terminalde geçirilen zaman dahil) geçirir kendime 8-9 saat satın alırım. Bugün ecelin gelse tüm mal varlığını teklif etsen sana 1 saniye fazladan zaman vermezler. Ben hep bu düşünceyle uçarak seyahat ediyorum.
Bindiğim firmada wife bağlantısı yok interneti açıp firmanın adını yazıcam 6 7 kişi wife şifresi istiycek muavini çıldırtıcam bu gün sona kalan dona kalır derler en beter firmayla gitmek mecburiyetinde kaldım bari acımı böyle çıkarayım
Uçak bileti olayı bence zekadan çok “bilgi + plan + bütçe + şans” karması. Erken bakan, kampanya kovalayan, esnek tarihli olan kazanıyor, orası net. Ama herkesin işi gücü, maaşı, izin durumu, çocuk derdi falan aynı değil ki.
Otobüsle giden geri kalmış olmuyor, uçakla giden de otomatik zeki olmuyor. Sadece şartlar, öncelikler, alışkanlıklar farklı. Uçak candır, ama zeka ölçer mi? Bence ölçmez, sadece konfor ve planlılık gösterir 🙃✈️