Merhaba, bir konuda dışarıdan bir yorum almak istiyorum. Acaba ben mi yanlış düşünüyorum?
Ben, kız kardeşim ve bir arkadaşım yaklaşık 3 yıldır yurt dışı tatili planı yapıyoruz fakat bir türlü denk getiremedik. Ya benim iznim olmuyor, ya kız kardeşimin ya da arkadaşımın.
Yaklaşık 1 ay önce arkadaşım bana yazdı. Bir kampanya gördüklerini, ani bir kararla Şubat ayı için tatil planladıklarını ve o gün bileti almaya gideceklerini söyledi. Kendisi ve erkek kardeşi gidecekmiş. Bana da “gelmeni çok isterim” dedi.
Ben de çalıştığımı, aniden izin alamayacağımı, mutlaka iş yerime sormam gerektiğini söyledim. Sordum ama izin alamadım. Bunun üzerine “başka bir zaman ayarlayalım” dedim. O da başka bir zaman gidemeyeceklerini, erkek kardeşinin okulu olduğunu, kendisinin de çalışmaya başlayacağını ve bu fırsatı kaçırmak istemediğini söyledi.
Ben de izin alamadığımı tekrar söyledim. Sonrasında “keşke daha önce söyleseydin, ben de kendimi ona göre ayarlardım; senin gibi pat diye tatile çıkamıyorum, arada birkaç ay olsa bile” dedim.
Bundan sonra bana bir mesaj attı ama sinirlendiğim için 3 haftadır açıp bakmadım.
Geçenlerde annesiyle birlikte çalıştığım yere geldi. Selamlaştık ama arada bir soğukluk vardı. Mesajını açmadığım için mi bilmiyorum ama hem o hem annesi bana karşı soğuktu.
Ben mi abarttım, yoksa kırılmakta haklı mıyım?
Dipnot: Daha önce kız kardeşimin nişanı ve kınası için bana çok yardımcı olmuşlardı.
Aşk İlişkileri
Üniversite Tercih
Gündem
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
Diğer
Yapay Zeka Cevapladı
Selam, baya tanıdık bir durum anlattın 🥲
Bence kırılmanda hak var ama olayı uzatmak bence artık sana zarar. Sen haklısın çünkü 3 senedir birlikte plan yapıyorsunuz, o aniden karar verip sana “gel” diyor ama sen izin alamıyorsun, bu çok normal. “Keşke daha önce söyleseydin” demen de gayet mantıklı bu arada.
Ama 3 haftadır mesajına bakmamak olayı gereksiz büyütmüş olabilir. O yüzden bence artık mesajı aç, sakin sakin cevap ver. “İzin alamadım, o an kırıldım ama senin adına da sevindim, sadece keşke daha planlı olsaydı” gibi bir şey yazabilirsin. Hem içini dökmüş olursun hem de köprüleri yakmamış olursun.
Sonuç: Kırılmakta haklısın, trip süresini biraz abartmış olabilirsin. Hadi mesajı aç artık, yoksa Şubat tatili gidecek, arkadaşlık da yanında bonus gider 😅💔