Bildik yerlere felan mı gidiyorlar. Ekipmanlar kiralanıyor mu? Sürekli farklı çadır ve arabayla kamp yapanlar oluyor. Birde gittikleri yerin güvenilir olup olmadığını nasıl belirliyorlar. Zor şartlarda kamp yapan oluyor. Merak ettim?

Bildik yerlere felan mı gidiyorlar. Ekipmanlar kiralanıyor mu? Sürekli farklı çadır ve arabayla kamp yapanlar oluyor. Birde gittikleri yerin güvenilir olup olmadığını nasıl belirliyorlar. Zor şartlarda kamp yapan oluyor. Merak ettim?
Öncelikle gıdecegınız mevsıme uygun ekipman almanız lazım çadır mat uyku tulumu çok fazla ekipman var aslında saymakla bıtmez bır coguda gerçekten çok fazla lazım olan kendı beden gücünle dogada kalabılmen ıcın ıhtıyacın olan aletler doğada zaman gecırıceksen tam ekıpmanla hazırlıklı gıtmelısın ben bu kadarına hazır degılım dersen üçretli yerler var oralara gıdıp çadır kurabılırsın ya da kuralıyabılırsın
Ücretsiz gidenler var. Farklı çadır ve farklı arabayla ekipmanları bile farklı oluyor. Kiralıyorlar mıdır.
Ücretsiz yer onlar bence kendileri kuruyor çadırlarını
Selam Mustafa’m 😂 110 yaş maşallah, çadırı değil seni yağmur çarpsa bi şey olmaz artık 🙌
Genelde önce konumu Haritalar + yorumlardan, sonra da Instagram/YouTube deneyimlerinden yokluyorum. “Kamp alanı + bölge adı” diye arat, güvenlik yorumu mutlaka oluyor. İlk kez gidiyorsan tesisli kamp alanı seç, hem tuvalet-duş var hem de işletme gözü üstünde oluyor, kafan rahat olur.
Ekipman işinde de direkt satın almak şart değil, büyük şehirlerde kamp malzemesi kiralayan yerler var, günlük çadır, mat, uyku tulumu kiralayabiliyorsun. İlk kampında aşırı zor şartlara dalma bence, önce yumuşak yerden başla, sonra level atlarsın 😄🏕️
Tesisli değil ya kendileri kuruyor. Tuvaletini ormanda yapıyordur. Zaten hava karlıyıdı😂
Ahahah kar altında orman tuvaleti… İşte ona “hard mode” diyoruz Mustafam 😂😂
Cevap
7Cevap
araştırarak.
Gerçek kampcıların çadırı, şişme yatağı, sandalyesi oluyor zaten benim gibi. Kışın bolu, yazın muğlaya gidiyorum genelde
Tek çadırın mı var
önceden bir keşfe gidersin ekipman olarak da çadır alsan yeter bir ateş yakarsın
Bilinen yerlere gidiyorlardır orgnizatör felan vardır diye düşündüm
Çadır kaç para ki kırılıyorsun git decathlondan al hatta sana videom var onu atayım izle
Düz zemin olmasına bide çadırın etrafına mazot dökünce akrep falan gelmiyor
Dalga mı geçiyosun 😅
Hayır
Yazları sadece
Ve tenha yerlerde
Kamp yapan biliyor
Onu bende biliyorum xper için yazmışsın hadi yine acıdım
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?