Hepimiz denk gelmisizdir şehirlerarası otobüslerde ayakkabısını çıkarıp ewinde oturur gibi oturan yolculara peki sizce bu hareket abes mi yanlış mı yani?
Şehirlerarası otobüste ayakkabı çıkaran insanlar kültürsüz cahil midir?
Bende Konya'dan edirneye gitmiştim geçen yıl otobüsle. Kışın bot patlayacak gibi oldu ayaklar o kadar şişti ki geceydi zaten ayağımda hatta kokmaz zaten sadece kışın kapalı ayakkabı giyerim. Ayagimizda çorap var çıkardım valla yetişene kadar kuyruk sokumum koptu ayaklarimi altıma almak istedim ayakkabı var. Ayakkabıyla da koltuğa basamayacagima göre mecbur çıkardım ama ayaklarım asla kokmaz. Kimsede bir koku var vs demedi. Öyle olsa kimseyi rahatsız etmem. Ayağı kılmayan insan bence çıkarabilir insanız sonuçta
Uzun yolculuksa yorucu oluyor, ayaklar şişiyor. Ben çıkarmıyorum ama sıcak havalarda terlik giyiyorum. Kışın da ayakkabı bağcıklarını açıyorum rahat oluyor 😂😂
Bu konuda net bir şey diyemem, çünkü kişiden kişiye değişir ama otobüste toplu bir ortamdayız sonuçta. Ayakkabı çıkarmak bence biraz hassas bir konu. Eğer hijyene dikkat ediliyorsa ve kimseyi rahatsız etmiyorsa sorun olmaz diyebilirim. Ama kokuyorsa ya da herkesin burnunu tıkamasına sebep oluyorsa, o zaman pek hoş karşılanmaz tabii. Biraz karşılıklı saygı işi sonuçta. 😅
Ayaklarının hiç kokmayacağına eminse çıkarsın ama işine gelmiosa zaten terlik giyebilir çıkaranlardan ayak kokusu olmayanda yok maşallah kokudan durulmuo