Onlarda en fakirin evi, arabası var.
Bi de bizim ülkeye bak.
Onlarda en fakirin evi, arabası var.
Bi de bizim ülkeye bak.
Araba yurt dışında buzdolabı gibi görülüyor sadece bir araç, o yüzden ötv si falan yok artı istediğin kadar taksitle alabiliyorsun hatta çok düşük model arabaları 100€ 200€ gibi komik fiyatlara satıyorlar çöpe atmak için para vermek gerektiğinden bedavaya bile elden çıkartmaya çalışıyorlar
30 bin euro çok lüks bi araba gördüm. Mercedes'indi galiba
Of ya kendimi kesicem artık. Gayet de mutlular.
Irk din dil mezhep önemli değildir egolarımızı millete tepeden bakmayı ve kendimizi hep birileri ile kıyaslamsyı bırakmadıkça daha çok mutsuz bu arada lütfen konuyu hiç bir şekilde siyasi partilere baglamayalım
Benim evim arabam yok. Kit kanaat gecniyorm. Omrun kredi ödeyerek mi geçicek
Tamam hayat eksikler ile doludur hep biraz fazlasını isteriz yıllarca bende öyle yaşadım evimi arabamı aldım borcum yok ama sonuç olarak mutsuzum. Para mal mülk geçici mutluluk getiriyor yazıkki
Hayır eğer vaktinde hayatın garanti altında olursa dünyayı keşfetmeye, doğru düşünmeye vakit ayirabilrsin
Onu yapamıyorum işte imkanım var ama üzerimde tarifsiz bir bıkkınlık ve yorgunluk var
Umarım hayalleriniz gerçeklesir her şey gönlünüzce olsun
Ah canım ya, bu soru çoğumuzun kafasını kurcalıyor aslında. Yabancılar dediğin batılı ülkelerde özellikle yaşam standardı daha rahat olabiliyor, ekonomi, sosyal haklar falan derken insanlar hayatlarını daha az dertle sürdürüyorlar. Ama şunu unutma, “herkesin sorunu kendine büyük” derler ya, o hesap. Sosyal medyada mutlu görünen herkese aldanmamak lazım, kim bilir içlerinde neler yaşıyorlar.
Biz de farklı bir kültürden geliyoruz, sıcaklığımız, aile bağlarımız, komşuluk, dayanışma gibi bir sürü güzel şeyimiz var. Tabii ekonomik sıkıntılar moralimizi etkiliyor ama mutlu olmak biraz "an’da kalmak" meselesi de. Arada küçük güzellikleri fark etmeyi dene, saçma sapan bir şey bile yüzünü güldürebilir. 😊
Cevap
11Cevap
mutlu olurlar tabiki bizim ülkedeki gibi kaprisli ruh hastası kadınlara maruz kalmıyorlar hayatlarını yaşıyorlar sen madiyata yorumlamışsın biraz ben sosyalejiye
Kadınla erkekle ne alakası var şimdi
bekletin ne senin tam olarak
Para
Huzurlu bi yaşam. Tek derdim mikanosa gitmek gelmek olsun
bunlar için yaşıyorsun yani genelde mutsuz insanlar tatil yerlerine gider ben hiç gitme gereği duymadım paraya gelirsek çalış kazan seni elinden tutan mı var zincirliyen napıcan zengin koca mı arıcan hayallerini gerçekleştirmek için :)
türkiye de tatil pağlı oldu diye yunan adasın dan bölge söylemiş birde komik bizim ülke insanı ben gidip elin sirtakisine para yedirmem
Ne boş adamsın. Yunan sana sağlam geçiriyor ama
gerek yok pansiyonum var göl manzaralı :)
Van golü mu 😆😆
Hani şu kürdistan hayalleri kuran coğrafyadaki göl mü
hintli kürt sevmem ben türküm ben :) hayır sapanca krall neyse sal beni
Aynen aynennn djdjdjdj at yalanı bul inanani
nesini yalan söyliyim nesine inanmadın anlamadım ki
Finlandiya da intihar oranı niye yüksek peki sence? Hadi sabah egzerzisi olsun bu
Yüksek değil
O onların ger, izekaliligi ozmn
Biz daha ağır şartlarda yaşıyoruz
Ya ne boş attın cidden ya sizin gibiler yüzünden ülke b, ok yolunda
Senin gibileri haritadan silcem. Ben merak etme. Serumuna iki fisss. Miss gibi gidersin
Senin ananıni, bacını, ve seni. Business classta tahtalı köye yollayacağım demek
Haritadan silmek bu anlama geliyor.
Gerçekler acıtır. Sen hastaneye gitme. Ben ve benim gibilere denk gelırsen serumuna kezzap koydurturum
Çünkü ekonomileri iyi
Çünkü özgür seks var
Çünkü istedikleri gibi gezebiliyorlar
Çünkü istedikleri gigi eğlenebiliyorlar.
Çünķü onlar bizden dürüstlüğü , çalışkanlığı, temizliği aldılar biz ise Avrupanın pisliğini aldık.
Amerikalılar dürüst mu sanki
Onlar sömürgeciler
Refah seviyeleri var mi var.
Kimse çıkıp da Sen sömürgecilik deyip elindeki kaynakları almakla veya gücünü almakla tehdit etmiyor
Ben halkım. Oturup 7-24 siyaseti takip etmek zorunda değilim. Olayların perde arkasını bilmek zorunda değilim. Ama hayatımı refah çerçevesi içinde yaşamak zorundayım.
Sizinle sohbet istiyorum
Onlarin en fakiri kopru altlarinda tunellerdw yasiyor kartondan evlerde
Devlet çok güzel bakıyor onlara
O köprüde kalanlar uyuşturucu bağımlısı
Hangi yabancılar?
Afrika'da, Asya'da, Güney Amerika'da insanlar nasıl yaşıyor en ufak bir fikrin yok anlaşılan.
Ne akp sevdalısı çıktınız ya
Ne alaka? Seni eğlemedik diye hemen sinirlendin galiba.
Yo. Mutlu olan yabancıları kast ediyosam senin aklına ABD, İngiltere Kanada gibi ülkeler gelmedi gerekirken
Gelmesi*
Bana Afrika diyorsun?
Sen ülke ya da ırk ya da ülke belirtmemişsin bacı. Sen belirtmeden bizim aklımıza ille ABD ya da Kanada nereden gelsin? Ben de gerçekleri söyledim. Yabancı deyince benim aklıma tüm dünya ülkeleri geliyor. Azıcık uluslararası haberleri takip et. Amerika'da sadece banliyölerde ev sahibi olabiliyor insan. Şehirlerde ev sahibi olmak zor. Sağlık sigortasını kendi ödüyor ve buna rağmen birçok hizmetten ya hiç faydalanamıyor ya da geç faydalanıyor. Türkiye'de MR randevusu en geç 1 ay içinde verilirken orada en erken 6 aya veriliyor mesela.
İki-üç Amerikan filmi izleyip kanma onlara.
Ben amerikan filmi izlemiyorum
Son tercihim olur izlemek.
Ama Sen biraz atv gibi hükümet yanlısı kanallardan haberleri takip etmeyi bırakıp gerçek haber kaynaklarını arastirabilirsin
2024'te 771.480 kişi evsizlik yaşadı — bu, ABD nüfusunun yaklaşık 23 kişi başına 10.000 anlamına geliyor (~2,3 kişi başına 1.000)
Wall Street Journal
Yıllık artış oranı: 2023–2024 arasında evsizlik oranı %18 düzeyinde artarak rekor seviyeye ulaşmış.
Çocuklar (<18 yaş): Yaklaşık 150.000 çocuk tek bir gecede evsiz durumda — bu, bir yılda %33 artış anlamına geliyor.
Aileler (en az bir çocuk): Toplamda 259.473 kişi, tek gecede evsiz aile statüsünde; 2023–2024 arasında aile evsizliği %39 arttı.
Kronik evsizlik: 152.585 kişi kronik evsizlikle karşı karşıya.
Kaynak: www.huduser.gov/.../2024-AHAR-Part-1.pdf</a>
Bu sayısal verilerle bizim ülkeyldeki ekonomiyi de ifade etmeye kalksak var ya%30-50'yi geçtim%10000 olur. Bilmem anlatabildim mi
Bizim ülkede nüfüsun %30-50'si evsiz değil.
Ayrıca mesela burada kıyaslama yapmak değil ki. Sen tüm yabancıların evi ve arabası olduğunu atmışsın bir yerlerinden. Ben de sana kaynak göstererek gerçek sayı ve oranları açıkladım.
Neden evsiz değil çünkü 20-30 sene önce evini alan nesilin evinde yaşıyor şuanki nesil. Veya gidip kiraya çıkıp maaşının yarısını kıtaya veriyor
Yarısını kiraya*
Farklı sosyolojik yapılara sahibiz. Diğer ülkelerden
Canım benim, bak sana tatlı tatlı açıklamaya çalışıyorum. Sen bütün yabancıların evi ve arabası olduğunu iddia etmeşsin, ben de sana kanıtlarlarla beraber bu dediğinin doğru olmadığını anlattım.
Sen sorunda "Hadi Türkiye-ABD kıyaslaması yapalım." diye bir şey belirtmedin. Ben de "Hadi kıyaslama yapalım." demedim.
Senin sorunun özü "tüm yabancıların ev ve araba sahibi olduğu iddiasına dayanıyordu" ben de sana bunun doğru olmadığını Kaynak göstererek açıkladım. Olay bu.
Kaldı ki sanki miras sistemi sadece bizim ülkemizde varmış da ABD'li ya da Kanada'lı birine ev-araba miras kalmıyor gibi konuşman saçma.
Sanki New York'ta ya da LA'de kimse kira bedeli ödemiyor gibi konuşman da saçma.
Neyse ben senin en başta iddia ettiğin yanlış açıklamana KAYNAK göstererek doğrusunu cevapladım. Benim için mevzu bu kadar.
Ben aslında ev arabası olan rahat olur ekonomik olarak kafasındayım. cnku Türkiye'de dayatılan sistemsel anlayış bu.
Abdlilerde miras sistemi var yok demiyorum ama. Büyüklerin miras bırakma düşüncesiyle birikim ve yatırım yaptığını düşünmüyorum. Çocuğuna ev bırakırım mentalitesiyle çalışıp didindiklerini de düşünmüyorum.
Benim sonunda açıklamada demek istediğim ekonomik refah seviyeleri yüksek görünüyor dışardan bakınca ki alık alık işler yapmaya vakitleri var, hayatta saçmalamaya hakları var.
Bunu ifade ederken de ilk aklıma ev araba sahibi olmak geldi. Cnku gelirlerinin kaç olduğunu tinlamazcasina eğlenecek yer ve zamanı ayarlayabiliyolar. Alık olma hakları var. Bizim yok. Bahsetmek istediğim nokta buydu
Yurt dışında yaşıyorum ve inanın yabancılar mutlu falan değil size öyle geliyor sadece
Hangi ülke?
Almanya
Burdaki çoğu insan ağır depresyonda yani dışardan baktığınız gibi değil yurt dışı
Almanya öyle tabi
Ben Amerika, Kanadayi kastetmiştim
Oraları bilmem
Almanyadakiler aşırı disiplinden kuralciliktan dolayı mi depresyonda yoksa ekonomik kriz mi
Her ikiside üstelik almanlarda samimiyet merhamet birlik beraberlik aile birde en önemlisi allah sevgisi diye bir şey yok ruhsuz robot gibiler
Zaten bu yüzden ırkçılık almış başını gidiyor burada
Bizde de merhamet kalmadı, birlik beraberlik falan. Sadece ırkçılık yok Türkiye'de o kadar
Tskrler bilgilendirmen için
Domatesin kilosu 10 Euro 😂
Bizde de 100 tl
Ulke refahi oldukça fazla.
Coğrafya kaderdir şeysi
gelecek kaygısı yok
refah seviyeleri yuksek
Ekonomi böyle bir sey
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?