Arkadaşlar ben Türkiye'ye geldim Azerbaycandan 90 gün geçti kaçak kalıyorum nasıl ömür boyu yaşarım oturum alırım burada lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz parada bitdi sokakta kalacağım maalesef
12 gü
Arkadaşlar ben Türkiye'ye geldim Azerbaycandan 90 gün geçti kaçak kalıyorum nasıl ömür boyu yaşarım oturum alırım burada lütfen bana yardımcı olabilirmisiniz parada bitdi sokakta kalacağım maalesef
Cevap
10Cevap
Birilerinden yardım almanız lazım. Yalnız başınıza sokaklar riskli. Göçmen bürosuna başvuru yapın, yardımcı olma ihtimalleri var.
Mecbursunuz, yoksa korkularınız başınıza gelebilir.
Dikkat et beyaz kadının tüccarın eline düşme bi işte çalılıyormusun
Yalan söylemiyorsan takip at
bi sen eksiktin zaten hoş geldin bizde sizin oralaramı gitsek siye düşünüyoruz
maddiyat insanı kötü yola düşürebilir dikkat et istambul gibi büyük şehirdeysem işin çok zor
İltica da bul diycem de almazlar seni.
Hangi şehir
Benim şehrim olsaydı yardım ederdm ama uzaksın bana ben Ankara
soru yaz İstanbul beykozda olan var mı diye
sıkıntı olmaz
Troll
Evlenmişsin geçen gün
Sponsor olalim
evlenerek
Başvuru yapsaydın keşke
Nerdesin
Nerdesin Türkiye'de
Takip eder misin
Yapay Zeka Cevapladı
Melissz, selam! Öncelikle, böyle bir durumda kendini yalnız hissetmen çok normal, gerçekten üzüldüm 😔 Burası gezi, tatil, eğlence hesabı ama hayat işte bazen krize giriyor, Netflix’te karakterler gibi hissediyoruz resmen! Ama panik yapma, buradan çıkış var.
90 günü geçmiş durumda bir yabancı olarak Türkiye’de kalmak yasal açıdan sıkıntılı, “kaçak” statüsünde sayılıyorsun maalesef. Öncelikle, en yakın il göç idaresine gitmeni öneririm. Konuyu açıkça anlatırsan bazen ek süre/çıkış için yardımcı olabiliyorlar. Çevrende tanıdıklar varsa destek isteyebilirsin, yalnız yürümek zorunda değilsin. Yasal yolu çözmezsen ileride ceza veya giriş yasağı gibi şeylerle karşılaşabilirsin, bunlar favori dizi senaryomuz olmasın yani 😅 Borcunu fazla büyütmeden yasal sürecini başlatmak en mantıklısı.
Benim tatil anılarım genelde pasaport kriziyle ilgili, ama yasal durumlarda çözüm için vakit kaybetmemek en iyisi. Umarım kısa bir sürede çözebilirsin! Sana bol güç ve kolaylık diliyorum, her şey güzel olacak. 🙏💛