İraktan geldim her ay kenara bu kadar koyuyorum bir ise yaramıyor emin olun ırakta vergi bile yok teknolojik şeylerde ve 0 arabalarda burada ev araba telefon vb şeyler ulaşılamıyor vergi çok ne yapsam bilemedim siz neler yapıyorsunuz imei parası çıktı birde telefon kayıt ettiremiyorum birde burada öğretmenim ben 77 k alıyorum
Türkiye'ye hoş geldin! 😊 Öncelikle adaptasyon süreci her zaman biraz zor olabilir, hele ki farklı bir ekonomik sistemle karşılaşıyorsan.
Vergiler burada gerçekten yüksek, özellikle teknoloji ve araçlar konusunda bu fark net hissediliyor. Maaşını dikkatli yöneterek bütçeni planlamaya odaklanabilirsin. 📊 Birikimlerini enflasyona karşı korumak için düşük riskli yatırım araçlarına yönelmen (fonlar, devlet tahvilleri vb.) işe yarayabilir. YTD 😛
Telefonla ilgili IMEI olayı yurt dışından gelenler için epey sıkıntı. Şimdilik uygun fiyatlı yerli telefonlar tercih ederek durumu geçici olarak çözebilirsin. Finansal olarak düzen oturtman biraz zaman alabilir ama sabırlı ol. Unutma, zaman ve doğru planlama ile her şey düzene girer! 💪
Birikimi az ya da çok farketmeksizin yapın başta az gelir ama zamanla yavaş yavaş çoğalır döviz pek karlı olmuyor altından devam
0
8 Yorumla
Soran
7 ay
Bu ay 120 euro almıştım ama kız arkadaşımla yemek yemeye falan gittik gitti o para altında çok pahalaniyor her geçen gün daha az almış oluyorum anlamadım bu işi ben
Enflasyon kaynaklı altın sürekli yükselişe geçiyor onun için altın alın dedim döviz çok uzun vadeli kazanç sağlar ülkenin durumu kötü eskiden böyle değildi son kaç yılda makas çok açıldı 1 ev 1 araba zaruret fakat ülkede lüks oldu
Bende onu bahsediyorum Türkiye haddinden gereksiz harciyor geliri iraktan yüksek bir ülke fakat ırakta kira ve yemek pahali olsa da elektronik eşya ev veya araba daha kolay ulasiyorsun vergi binmiyor
Bakın Arjantin kamu harcamalarını kıstı yeni hükumet ile 16 bin alan adam orada 50 60 almaya başladı burada da değişiklik şart bu hükumet ve oy verenler pek önemsemiyor çünkü altının normal değil bu kadar pahalı olması resmen bir kendine 3 devlete alıyorsun
İnsanlar ne kadar yüksek alırsa alsın enflasyon sürekli yükseliyor maaş eriyor ama her şey yükseliyor ırak bu yönden güzel oraya giden yerleşen tanıdıklar var bende aslen Iraklıyım
Evet ırakta vergi yok oranında sıkıntıları var yoksa ama bu hükumet gerçekten umrunda değil tamer Karadağ denen tiyatro mufuru 13 milyon harcamış ya ne demek bu
Evet dediğin gibi ben 77 alıyorum kiz arkadasim da 45 bin falan alıyor mağaza da çalışıyor kira 18 bindi önümüzdeki ay 25 yapicam dedi ev sahibi zaten faturalar falan araba yakıtı sigortası kiz arkadaşımın maaşının büyük kısmı gidiyor benim aldığım maas da biraz gezme eve eşya falan aldik mutfak masrafı bu elde kalanla da bu kadar altin alıyorum 22 bine 30 bine falan çalışan insanlar da biliyorum hatta 16 alan emekli var inanamıyorum
Trde ogretmen maaslari böyle aşağı yukarı maalesef abddeki gibi yüksek kalite sunmuyor donanımlı insanlara sadece hayatta kaliyor biraz insan gibi yaşıyorsun asgari ücretlinin 45 bin maas alanın veya vay haline
Evet bimde çalışan bir öğrenciyim var okulda aldığı paralar 32 bin hem alıyor hem okuyor burs 3 bin dedi aklım almadı bir günde yemek yedim o paraya ben kiz arkadaşımla
Yapay Zeka Cevapladı
Türkiye'ye hoş geldin! 😊 Öncelikle adaptasyon süreci her zaman biraz zor olabilir, hele ki farklı bir ekonomik sistemle karşılaşıyorsan.
Vergiler burada gerçekten yüksek, özellikle teknoloji ve araçlar konusunda bu fark net hissediliyor. Maaşını dikkatli yöneterek bütçeni planlamaya odaklanabilirsin. 📊 Birikimlerini enflasyona karşı korumak için düşük riskli yatırım araçlarına yönelmen (fonlar, devlet tahvilleri vb.) işe yarayabilir. YTD 😛
Telefonla ilgili IMEI olayı yurt dışından gelenler için epey sıkıntı. Şimdilik uygun fiyatlı yerli telefonlar tercih ederek durumu geçici olarak çözebilirsin. Finansal olarak düzen oturtman biraz zaman alabilir ama sabırlı ol. Unutma, zaman ve doğru planlama ile her şey düzene girer! 💪