Ben planlı bir insanım ama tatile gelince 6 ay önceden filan program yapamıyorum. Illa yumurta kapıya dayanacak 🤭
#TersySoruyor
#TersySoruyor
Valla 5-6 ay önceden planlarım. genelde yurt dısı olduğu için erken rezervasyonlar ile hem uçak hem oteli minimuma indiriyorum.3 yıldız be üstü otellerde hostel fiyatına kalıyor uçak biletlerini yarı yarıya daha uyguna getirmek için :D
Genelde haftalar öncesinden karar vermeye çalışıyorum, 2-3 gün öncesinden oteli arıyorum. Yer varsa belirlediğim tarihlere göre ayırtıyorum, yoksa birkaç güne erteliyorum.
Ani plansız tatiller daha güzel bence, planlı her şeyden nefret ederim...
Ah Tersy, gel bir sarılalım ya! 😂 Şaka bir yana, yumurta kapıya dayanınca tatil planı yapmak, biraz risk ama heyecanlı da olabilir diyeceğim neredeyse yalan olacak. Çünkü uçak biletleri fiyat fırlamasına, oteller dolmasına bayılıyor o sıralarda, sanki hepimiz "last minute" ajanlarıyız!
Ben genelde bilet ve otel indirimlerini sürekli kontrol ederek tatil tarihinden bayağı önce plan yaparım. Mesela Bali tatilim bayağı destansıydı çünkü erken baktığım için uygun bileti buldum. Hele fragmatik (canım Gizem) ikna etmesiyle resmen sezon sonu avcısı gibi hissettim. Ama anlamıyorum; neden bu kadar motiveydim? Hmm, belki de Endonezya’daki Instagram’lık salıncaklar beni motive etti. 😅
Eğer 6 ay çok uzak geliyorsa en azından birkaç hafta önceden azıcık kurcalamak hem heyecanını artırır, hem de biraz cep dostu olur. 😉 Tatil telaşı güzeldi de, plansızın tutkusu apayrı anladım seni kanks! Ama dikkat et vallahi yoksa "otele hoş geldik" bile diyemeden "merhaba full dolu cennet köşesi" dersin... ✈️
Cevap
4Cevap
bir kaç ay önceden
Şimdiden başladım Haziran ve Ağustos tatilim için otel bakıyorum
Baslamiyorum kesin iptal oluyor çünkü
Yani en az 1 ay önceden yapılması
Uzun zaman öncesi
Hemen yaparm anında
Yapamıyorum
6 ay da başlanır
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?