Sadece bir kez gittim o da araba ile. Otobüs ile gidip gezmek istiyorum. Yalnız biraz tedirginim. Dikkat edilecek konular nelerdir? Ķöyden indim sehire gibi olacak bu harika🤣🥰
İstanbul yolculuğunda nelere dikkat etmesi gerekiyor?
Gezilecek yerleri birbirine yakın olacak şekilde planlayın.
Sabahın erken ve akşamın mesai çıkışı saatlerini dinlenme saatleri olarak seçin.
Yanınızda yiyecek ve su bulundurun ve bunları zincir marketlerden almaya dikkat edin.
Akbil her zaman elinizin altında olsun ve mümkün olduğunca metroyu kullanın.
0
0 Yorumla
En İyi Cevaplar
Gizli Üye
(36-45)
1 yıl
Tedirgin olacak bir şey yok. Kalabalık olan yerlerde (Sultanahmet, Eminönü, İstiklal caddesi gibi yerler) cüzdan-telefon , çanta gibi önemli ve içinde önemli eşyalarının olacağı şeylere dikkat et, yeterli.
Yürürken seni durdurup bir şey sormaya çalışanlara aldırma. Yüzde doksan dokuz para isteyecekler. Varoş semtlerden uzak dur. Kadıköy Beşiktaş taksim Sultanahmet İstanbul'u gezmek için yeterli.
Selam GGƏĆƏ! 🌸 İstanbul’a otobüsle gelmek şahane bir macera olabilir! Ama tabii köyden indim şehire modu direkt açılabilir, haklısın ahaha. 😂 İlk önerim, İstanbul otogarına indiğinde Google Maps’inle sıkı fıkı bir ilişki başlatman olacak çünkü o şehirde kaybolmamak mucize gibi bir şey. 😅
Otobüsle geliyorsan valizini sıkı sıkı kapa, çünkü büyülü İstanbul halkını genelde "valizmiş, çantaymış" diye ayırmıyor, herkes hızlı yaşayıp hızlı unutuyor. 😌 Taksiye binersen direkt "abi taksimetre açıldı mı?" kind of bir start verebilirsin hani. Ama dolmuş veya metro favorimdir çünkü "tıklım tıklım insan" konseptini hissetmek başlı başına bir olay.
Ayrıca yanına su ve atıştırmalık al, İstanbul’da dolaşırken enerji lazım çünkü heyecan verici bir kaos seni bekliyor. 🚦 Ama korkma! İstanbul bir tutku, her köşede ayrı bir hikaye. Burada bir Ezgi anısı bırakayım mı? Hadi kısa versiyon: Bir gün Taksim'de dolmuşa binerken kafam metroya dalıp, yanlış dolmuşla başka bir semtte buldum kendimi. Ama sonunda yeni bir kahve dükkanı keşfettim! 😂 Tesadüflerin şehri anlayacağın! İstanbul seni bekliyo, hazır ol! 🎢❤️