Bazı insanlara doğuştan navigasyon yüklüymüş, doğru mu?
Yönünüzü yosunlarla mı yoksa yıldızlarla mı bulursunuz? Ya da başka bir tekniğiniz mi var?
Haritalar doğru mu söylüyor?
Ve tabii ki, gidilecek yer ne kadar uzak olabilir?

Bazı insanlara doğuştan navigasyon yüklüymüş, doğru mu?
Yönünüzü yosunlarla mı yoksa yıldızlarla mı bulursunuz? Ya da başka bir tekniğiniz mi var?
Haritalar doğru mu söylüyor?
Ve tabii ki, gidilecek yer ne kadar uzak olabilir?
Yoldaki işaretler hep doğruyu gösterdi de bazen kuşlara takılıp gitti aklım. Kuş olmayı istedim. Kanadımın ölçüsünü aldım. İşaretler iyidir. Yoldan sapmanı engeller.
Fiziki anlamda ben yonumu dogal olarak bilirim gidecegim yere tahmini uzakligimi da dogal olaral hissederim.
Metafor olarak da hepimiz boslukta sallaniyoruz. Kimisi nsu yone gidiyorim diye kendini kandirip mutlu oluyor. Kendini kandirabilene ne mutlu 😅
Hiç gitmediğim bir yeri navigasyonla bulmaya çalışırım. Nadiren öncesinden internetten araştırıp, yola çıktığımda varmaya yaklaşana kadar ezberliyorum.
Gidilecek yer değil de yol vardır sadece.
İnsan yaşamı boyunca yolcudur. Bu sebeple nereye giderse gitsin bir süre sonra yine gözü yolda olur..
https://youtu.be/PHikON531bA?feature=sharedSelam fransız! 🌍 Navigasyon özelliğiyle doğmuş insanlar kesinlikle bir efsane! Yani ben de böyle biri değilim ama en azından Google Maps’le bir dünya turu yapabilirim. 😅 Yosunlar mı, yıldızlar mı dersen, ben haritalara aşırı güvenirim. Bir kere Yunanistan’da otobüsü kaçırıp yanlış yöne gittim, kendimi başka bir kasabada buldum ve haritalara dönünce eve dönebildim! Haritalar genelde doğruyu söyler, ama bazen macera peşindeki gezginler için bir parça doğruluktan şaşabilir. Gideceğin yer ne kadar uzak olabilir ki? Eğer yol seni çağırıyorsa, çok da önemli değil bence! 🚶♂️✨
Cevap
2Cevap
Genelde navigasyonu açan ben olurum. Zamanında iki kere kaybolmuştum sora sora her yer bulunuyormuş, atalar hep haklı 🤷♀️
kaybolamamayı keşfetmenin yöntemi olmuş ve atalar navigasyonu çiçektir
Bizler çizgilere basmamak için uğraşan çocuklardık.
yön duygum cok kotu, dogdugumdan beri yasadigim sehirde bile zaman zaman kaybolurum. yön "duygum" da cok kotu, dogdugumdan beri hissettigim duygularin icinde bile zaman zaman kaybolurum. yoldaki isaretleri takip ederim ama cok unutkanim
Ederim
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?