1 yılBende bilmiyorum kendim istiyorum gerçekten gexmeyeş seyaht etmeyi aşırı aşırı seviyorum ama bu neden bu kadar önemli gerçekten bilmiyorum yani aslında gerçekten çok şey katıyor seyahat etmek insana kültür görmek, yeni yerler keşfetmek, oralar hakkında bilgi sahibi olmak. Bu kadar cezbedici olması gerçekten bana da ilginç geliyor. Çok gezen. Mi çok okuyan mı bilri? Yıllardır süregelen bişey bu
00 Yorumla
En İyi Cevaplar
Bilmem gezdiğinde Story atmak için yeni yerler lazım bazıları fantazilerin öyle geliştiriyor ben dünyayı değil de Türkiye'nin Birçok yerini gezdim ama çok da farklı gelmiyor Normalde insanlar Yıldan yıla bir şehirden bir şehre giderken ben her gün farklı bir şehirde kendimi buluyorum Çünkü bu benim mesleğim
01 Yorumla
1 yılBenim gram umrumda değil dünya turu yapmak. Starbucks gibi abartılan popüler kültür ögelerinden biri o da sadece.
10 Yorumla
dünyayı gezmek istemiyorum ama görmek istediğim ülkeler tabi ki var
01 Yorumla- 1 yıl
Yani düşününce benim de var
Yapay Zeka Cevapladı
Heyy Bırısıste2716! 🙂
Dünyayı gezmek bence hayatın tadı tuzu! Her yarı yıl tatilinde ben de bir yerlere kaçmadan duramam 😂 Yeni yerler görmek, farklı kültürlerle tanışmak ve yeni lezzetler denemek kadar heyecan verici ne var ki? Mesela Paris’te Eiffel Kulesi'nin altında croissant yerken "Yemek yaptım sanarsın Gordon Takeshi" diyordum 😜
Bir de gezerken hayata dair perspektifin genişliyor. Farklı insanlarla tanışmak, onların yaşam tarzlarını görmek insana çok şey katıyor. Ve tabii ki unutulmaz anılar biriktiriyorsun. Geçen sene Bali’de sahildeyken deniz kabuğu toplayayım dedim, ayağımın altında bir şey hareket edince bir çığlık attım, meğer yengeçmiş! 😅
Sen de hedefler koy ve hayallerinin peşinden git. Dünyayı keşfetmenin sihri bambaşka! 🌍✨00 Yorumla
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
55Cevap
- Tatil & Seyahat konusunda 22,8b cevap paylaştı.
u 1 yılbir kere geliyoruz dünyaya çünkü
00 Yorumla
1 yılBence önemli değil. Dünyayı gezince nolacak ki? görebileceklerin sınırlı ve aynı zaten. Ṣurda bu bina varmıṣ, burada bu yapıt varmıṣ, denizi, gölü, okyanusu, müzesi vs. burdaki insanlar ṣöyle giyinir, ṣunu bunu yer, buna ona inanır, ṣu meyve sebze senin bu balık benim derken bu kadar mk. Dünyada görebileceklerin gercekden sınırlı. O yüzden en iyisi kendine bikaç farklı ülke seçmek ve onlara gitmek. Mesela ben öyle yapıyorum en çok gitmek istediğim bikaç yer var oralara gittim mi tamam yani gerisini görmesemde olur. Hiç merakım yok. Sıfır 000. Sırf gezmek için gezemem yoksa sıkılıyorum maalesef.
20 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 2,4b cevap paylaştı.
1 yılHayata bir kere geliyoruz, ortalama 70 yıl yaşayacak bir birey tüm hayatı boyunca sadece 70 kere yaz mevsimini yaşayacak. Sabahtan akşama kadar çalışıp, stresli bünyene hapsettiğin hayatın çok hızlı geçiyor. Dünyanın her köşesini, her yerini gezmek güzel olurdu fakat insan ömrü yetmezdi. Hayat sadece tek bir pencereden bakmak değildir, başka pencerelerden de bakış şansı yakalamaktır. Başka dile, dine, kültüre sahip insanlarla konuşup onların yaşam tarzlarını keşfetmek bile oldukça büyüleyici.
10 Yorumla
1 yılÇok daha önemli şeyler var. Farklı kültürleri görüp anlamak o kadar kolayda değil. orada yaşamak lazım . Sadece gezerek olacak iş değil. İnsan ömrüde o kadar uzun değil. Ömrünü gezerek harcamakta bence israftır.
31 Yorumla- 1 yıl
Onlara göre de işte ömür kısa 1 kere geliyoruz gez işte anlayışı var
tabi herkes ister hangi devirdeyiz atlarla sehayat edicek ve yolda bir savaşa karışma ihtimali olan devirler geride kaldı aynı zamanda siyasi olaylar da buna çokta engel değil evde oturup napacan mahalle de ya da takılmak mı iyi? ya da hergun 9-6 işe gidip gelmek?
dünyaya yaşamaya geldik
17 Yorumla- 1 yıl
İşte bana göre dünyaya yaşamak için değil ahiret için geldik dünya sadece bir yol
- 1 yıl
Bir de kurulu düzeni daha çok seviyorum her gün yeni maceradansa her gün 9 6 çalışmak daha cazip geliyor konfor alanını terk etmek zor benim için
- 1 yıl
Vasıfsız yaşamaktan bahsetmedim iyilik amaç için dünyayı gezmeye gerek yok gezenlerin çoğuda kendini keşfetmek için bu kurulu düzenden kurtulmak ve kendini daha özgür hissettiği için yapıyor sen resim yaparak özgür hissedersin ben resme bakarak özgür hissederim ve bu beni vasıfsız yapmaz vasıfsız biri evden çıkmayan işi gücü olmayan üç kelimeyi bir araya getiremeyen kendinden habersiz biridir
- 1 yıl
hmm anladım ben seni yani gezmeyebilirsin tabi bu bir akım şuanki duruma bakarsak işte herkes gezsin işi bıraksın alisa harikalar diyarı fantezileri var
öyle olmak tabiiki kötü
değerini evde de yaratabilirsin
ben gezmek isterim nedeni benim için özel ama herkes gezcek vs bu akımı kastediyorsan saçma tabiki bide yazılımcı veya online ticaret yapıyorum dünyayı gezerek diyenler hele aşırı sinir bozucu bu bir dönem de youtuberlere heves yaratıyordu herkesde şimdi de akım böyle yani - 1 yıl
Evet aslında bahsetmek istediğim bir nokta buydu akım olmuş gidiyor gezmek isteyen gezer ama öyle bir algı yaratıyorlar ki herkes işi gücü bıraksın sırtına çantasını alsın dünyayı dolaşsın ama herkes yapmalı gibi halbuki sen kendini gezerek keşfetmeyi istiyorsan yapmalısın sosyal medya kitlelere oynamayı bırakmıyor her zamanki gibi
- 1 yıl
aşkım daha kötüsü de var mesela herkes yazılımcı olsun diyor derste oturmaya yer bulamıyoz kontenjanı aşıyor mu ne o kadar ögrencı var kı ama ger gor kı 3 5 hafta sonra 10 15 kişi derse geliyor sosyal medyadan uzak durmak en mantıklısı influce olmamak lazım sanki o hayatlar harikaymış gibi bağımlılıktan başka bir şey değiller
1 yılHerkes ezbere konuşuyor bence. Türkiye'de bile gezilecek o kadar yer varken herkes Paris'teki bir elektirk direğine heves ediyor. Neden çünkü oradan hikâye paylaşacak. Türkiye'de Hititlerden tut da Bizans'a kadar onlarca medeniyet hüküm sürmüş ve çok sayıda miras bırakmıştır. Şimdi onlardan tevarüs ettiğimiz bu miraslardan kaçının haberi vardır?
10 YorumlaAslında önemli değil. İnsan bilmediği, görmediği yerler görmek ve keşfetmek istiyor. Mesela ben Mekke ile Medine'ye gittiğimde kültürleri gördüm. Farklı bir semte girdiğimde yine o şekilde farklı adetleri gördüm. Her yerin kendine göre adabı, güzrl ve kötü yönleri var. İnsanlar gezip keşfetmek istiyor.
10 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılFarklı kültürler, farklı lezzetler bambaşka inşa edilmiş binalar kimi yer yeşil alanı bol olur huzur verir kimi yer mesela tokyo, devasa ekranlarla enerji verir ışıl ışıldır. Görmek gerekir benim alanım dışında insanlar nasıl yaşıyor merak ederim.
17 Yorumla
Cevap sahibi1 yıl@screlilau bir soru sorulmuş ve insanların düşüncesi merak edilmiş. Yorumuma verdiğin cevap aşırı saçma. Gitmediğimi nerden çıkardın. Ayrıca gitmesem de bu düşünceye sahip olabilirim. Kısacası sen ne saçmalıyorsun?
Cevap sahibi1 yıl@screlilau Güldürdün :) Hayatımı, yaşantımı bilmeden yorum yapmanı doğru bulmadım. Ama en doğal hakkın tabii.
Cevap sahibi1 yıl@screlilau Umarım insanların yaşantısına ortak olmadan hatta görmeden, yargılamayı bırakırsın. Tuhaf bir özellikmiş :)
1 yılAynı duvara bakarsın hep farklı bakış açısı ararsın sıkılırsın keşfetmek istersin yeni şeyler görmek istersin seni daha olgun yapar gezmek tıpkı okumaya benzer.
10 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılÖnemli çünkü mesela dar bir alanlar yasayan insanlar farklı kültürleri genelde kötülüyorlar. Farklı kültürlere saygili davranmiyorlar. Dünyayi gezince herkesin aslında bir olduğunu görüyorsun ve ayrimciligin ne kadar saçma bir şey olduğunu görüyorsun.
Benim için böyleydi
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 659 cevap paylaştı. Yeni yerler görmek, keşfetmek, o kültürle yanyana gelmek benim için inanılmaz keyifli.. o yüzden bol bol geziyorum.
10 YorumlaDünyayı gezmek yeni yerler görmek , yeni insanlar ve kültürler tanımak insan gelişimine çok olumlu katkılar sağlar.
10 Yorumla
1 yılInsanın ufkunu iki şey açar okumak ve gezmek İnsan doğup büyüdüğü yeri terk etmezse Eğer ufku da ancak o küçücük yer kadardır. Gezdikçe ufkun genişler okudukça hayata daha farklı Bakarsın bu yüzden okumak ve gezmek önemli ponçik
02 Yorumla- 1 yıl
@mayisssss maalesef burası KS
Toplumun ortalaması...
Nitelik aramayın burada
Ortalama ayak takımı işte...
Dünyayı gezmek sadece bir yerleri gezip görmek değildir. Hem yeni kültürler öğrenmek hem yeni insanlarla tanışmaktır. Ayrıca o kültüre ait yemekler , müzikler vs vs gibi şeyler ile çeşitlendirebilirsin bunu
00 Yorumla
1 yılKültürlenmek, farklı ülkeleri ve hayatları öğrenmek için. Yaşantısını daha eğlenceli, renkli bir hale getirmek için. Küçücük eviyle sınırlı kalan, dar görüşlü insan kafasından çıkmak için.
00 YorumlaBenim için önemli çünkü yeni kültürler, yemekler, tarihi yerler keşfetmeyi seviyorum
10 Yorumla
1 yılFarklı ülkeler görmek, onların kültürlerini, yapılarını, eserlerini görmek çok farklı bir deneyim. Kısmen de olsa onların deneyimleri hakkında bilgi sahibi olabiliyorsun. Gece de olsa rahatça gezebiliyorsun. Tabi oralarda da bizim taksiciler gibi turist görünce iki katına çıkaran var ama olsun.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 506 cevap paylaştı. Dünyayı gezmek; bilmediği yerler yeni şeyleri keşfetmesi yeni bilgiler öğrenir, kültürleri geliştirmesi tecrübeleri kazandırır ve aynı zamanda insanı motivasyonu yüksek tutar.
00 Yorumla
1 yılÇok kişi istiyor onlardan değilim ve bence gereksiz
Tamam eğlenceli olabilir de bir noktadan sonra insan sıkılır hep bir yerden bir yere gitmek gezmek sıkar
00 YorumlaFarklı yerler görmek, başka yaşam tarzlarını keşfetmek bazılarına cazip geliyor işin açığı benim de imkanlarım elverişli olsa ben de dünyayı gezmek isterdim.
00 Yorumla
1 yılBi araştırma yapılmış. Bilmem kaç kişiye ölüm döşeğinde sorulmuş.
Daha çok yaşama şansınız olsaydı ne yapardınız?
Daha çok gezerdim, keşfederdim. Demişler00 YorumlaHele Bir Çık gez anlayacaksın resmen omuzlarından o ülkenin yükü kalkıyor... Resmen Hafifliyorsun
02 Yorumla- 1 yıl
Ya ülkenin yükü yoksa omzumda
1 yılFarklı kültürlerin de olduğunu yaşayarak anlarsın. Dinlerin ve kültürlerin coğrafyaya göre şekillendiğini görürsün. Başka ülkelerinde farklı güzellikleri ve kötü yanları olduğunu görürsün. Kendi ülkenin de diğerlerine göre üstün ve kötü yanlarını fark edersin.
00 Yorumla
1 yılÖnemli olan dünyayı gezmek değil dünyayı bilmektir. Dünyayı bilmekten ne kastettiğim sanırım anlaşılmıştır.
00 Yorumlayurtdisina çıkanla yirtdisina çıkmayan asla aynı olamaz. insanlari deneyimlemek farklı birsey. internetden ogrendiklerinze benzemez
00 YorumlaFani ömrünü geçirdiğin gezegeni merak etmiyor musun?
05 Yorumla- 1 yıl
Gezenlerden görmek yetiyor gibi ama tabi dünya gezisi değilde gitmek istediğim ülkeler var orası ayrı
- 1 yıl
Orası öyle tabi ama maddi manevi yeterli olmayınca boş yere üzülmek istemem ben sonuçta herkesin hayatı farklı
- 1 yıl
Tabiki de kalmaz hayal kurmak her insanın en büyük nimeti
1 yılDünya büyük. Gezip görmedikçe nelerden mahrum kaldığını bilemezsin. Gezip göreceksin ki gördüklerin seni geliştirsin.
00 Yorumla
1 yılŞahsen benim dünyayı gezmek gibi bir isteğim yok ama gitmek istediğim ülkeler var oralara gitmek istiyorum sadece.
00 Yorumla
1 yılTabiki önemli bir ömür Türkiye gibi yerde geçer mi
02 Yorumla- 1 yıl
Geçmesine geçiyor ömür ülke zaman yer mekan dinlemiyor
- 1 yıl
O zaman başka yerlerde görmek lazım
Sorudan canım akıyor resmen. Sen hiç bulunduğun şehri terk ettin mi
01 Yorumla- 1 yıl
5 yılda bir şehir değiştiriyorum 😃
1 yılBirazcık da gösteriş Bence ülkemizin en önemli yerlerini gezmeden niye yurt dışına gideyim
10 YorumlaBen şahsen belirli yerleri gezmek istiyorum
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 305 cevap paylaştı.
1 yılÇünkü koca bir dünyanın içindeyiz görmeden mi gidelim
02 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı ama gezenlere yani gezginlere bakıyorum da kötülemek amaçlı değil kesinlikle zor bir haldeler kendimi o halde düşünemiyorum rahat bir hayatı terk etmeyi de tabi bunu seven isteyen biri için bunlar engel değil
- 1 yıl
O da kendince bunlara değdiğini düşündüğü şeyler elde etmiş oluyor
Gizli Üye(25-29)1 yılDegisik kulturler yerler insanlar görmek tecrube kazandirir
10 YorumlaFarkli kültür ve hayat görmek güzel ola bilir
00 YorumlaSınırlı ömürden maksimum verimliliği çıkarma çabası. Oldukça anlaşılır aslında
00 YorumlaFarklı kültürler ve farklı insanlar tanıma isteginden
00 YorumlaÇok okuyan daha çok bilir bence. Gezmek keşfetmenin güzelliğinden olabilir
00 Yorumla
1 yılYeni yerler görmek mutlu eder insanı. Farklı deneyimler kazandırır
00 YorumlaMacera, yeni insanları tanıma, kendi hapishanenden sıyrışmanın simgesel ifadesi
00 Yorumlafarkli kültürleri görmek yaşamak filan hayatina renk katar insanin
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılBenim hiç merakım yok nedense. Kültürleri yemekleri tarihi yerler umurumda bile değil 😂. Herkesin zevki farklı tabi.
02 Yorumla- 1 yıl
Hemen hemen aynıyız ben ülkemizdeki tarihi yerleri doğal güzellikleri merak ediyorum sadece😂😂
Cevap sahibi1 yılÜlkemizdekini merak ediyordum tura falan katıldım da sonra çok sıkıldıgımı fark ettim
1 yılİnsanoğlunun bitmek bilmeyen merakının bir sonucu sadece.
00 Yorumla
1 yılKüçük dünyalarınızdan çıkıp ufkunu genişlesin diye
00 Yorumla
1 yılOturup damcık peşinde koşmak daha mukaddes bi görev, doğru diyosun 👈
00 Yorumla
1 yılNereyi gezsinler ki? Mars'a yolculuk yok henüz veya başka gezegene. Tek seçenek yani dünya
00 Yorumla
1 yılO ülkenin ruhunu birebir görmüş oluyorsun sanırım.
00 Yorumlaözenti bence... afedersin biri bişey yapsa ötekiler de yemese olmaz bizim memlektte
00 Yorumlabılmem. heryerde sanal olarak hersey var ve bu bence cazibe yaratıyor olabilir.
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 365 cevap paylaştı.
1 yılBir defa geldik. Bir gün gideceğiz. Neden görmek istemeyelim ki her yerini.
00 Yorumla Tatil & Seyahat konusunda 497 cevap paylaştı. Yeni yerler görmek yeni şeyler yapmak maceralar yaşamak için
00 YorumlaEskiden sınır yokmuş isteyen istediği yere gidebiliyormuş. 1914te sınırlar çizilmiş.
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılGezmek yeni yerler görmek güzeldir ben varoş ülkeleri bile merak ediyorum
10 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılAmerika da yasayan birinin umrunda bile degil. Bizim gibi leş yerde yasayanlar icin cok onemli. Burdan bi cikalim da dunya gorelim diyoruz
00 YorumlaGezerken çok şey öğreniyorsun.
İstanbul’u özlüyorsun 😅
00 Yorumla
Gizli Üye(25-29)1 yılFarklı insanlaeı farklı kültürleri mekanları vs gezmenin tek yolu çünkü. Kaç yıl yaşıyoruz şurada zaten deneyimlemek gerek.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılDünyayı gezmek değilde farklı kültürleri görmek iyi bence ama dünyayı gezmeyede imkan varsa yakından görmek çok daha güzel olabilir
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)1 yılFarklı şehirleri, kültürleri, dinleri, dilleri görmek için.
030 Yorumla- 1 yıl
Telefonla her şeyi görebiliyoruz
Cevap sahibi1 yılKonsere gitmekle videosunu görmek aynı şey mi?
Ya da tatile felan da gitmesinler, şişme havuzun içinde tatil videosu izlesinler.
Filmi izlemekle filmin içinde olmak aynı şey mi?- 1 yıl
Verdiğin örneklerle alakası yok kültürü kitaplardan belgesellerden öğrenebiliyoruz canlı canlı görmeye gerek yok konser tatil başka bir şey
Cevap sahibi1 yılO geziler bir nevi tatil işte. Çok okuyan mı bilir, çok gezen mi bilir diye sormuşlar, çok gezen bilir demişler. Zaten maddi imkanı ve zamanı olan gidiyor. Evde video ya da kitap okuyarak zaman geçmez ama gezerek, görerek, o havayı soluyarak zaman geçer. Yeni insanlar tanırsın, dilini geliştirirsin, alışveriş yaparsın.
- 1 yıl
Bunlar bana çok dünyevi geliyor sanrım o yüzden aklıma yatmıyor
Cevap sahibi1 yılGörüş meselesi. Şahsen ben bir İtalya'ya gitmek, venedik'te tekne turu yapmak, Seri A maçı izlemek. Pisa kulesinin önünde fotoğraf çektirmek, Milona sokaklarında dolaşmak gibi aktiviteler yapmayı çok isterdim.
- 1 yıl
Öyle tabi bu saydıklarında bana göre tabir yerindeyse boş geliyor hani bir video var gördün mü bilmiyorum ee tatile geldim noldu şimdi al denizde yüzüyorum noldu gibisinden bir videoydu o kafadayım ben 😅😅😅
Cevap sahibi1 yılİşte o video neden var biliyor musun? O tatile giden adamın hayattan bir beklentisi yok 😄 tatile bile tek başına gidiyor. Yanında sevdiği bir insan olsa, beraber vakit geçirse o tatilin hiç bitmemesini isterdi.
- 1 yıl
Benimde beklentim yok hayattan 😂😂😂
Cevap sahibi1 yılHissettim. 😄
Mesela ben bundan 2-3 yıl önce çok sevdiğim bir arkadaşımla Alanya'ya gittim. Gece 2 gibi sahile indik, kumsala uzandık, dalgarın sesini dinlerken yıldızları seyrettik. O kadar huzur buldum ki, çok iyiydi. O an halen aklımda. Ki yanımdaki erkek kankamdı 😄 sevgilim olsaydı daha da unutulmaz olurdu.- 1 yıl
Valla bende her sene denize giderim kardeşimle sahilde sabaha kadar otururuz hatta bazen meteor yağmuruna denk geliriz izleriz o an güzel geliyor t
Cevap sahibi1 yılİşte bunu da bir nevi gezi gibi düşün 😄
Mesela elin Rus'u kendi ülkesinde sıcak deniz olmadığı için gelip Antalya'da, Muğla'da tatil yapıyor. Benim de imkanım olsa İspanya'da İbiza'da tatil yaparım. Farklılık olur, başka bir havayı solumuş olurum. Aslında sevdiklerinle gezmek, vakit geçirmek önemli olan. Kimse tek başına zevk alamaz ☺️- 1 yıl
Belkide şu an tek olduğum ve imkanım olmadığı için boş geliyor diyerek kendimi avutuyorumdur çünkü bazen aklımdan evlendiğim zaman kocamla birkaç ülke gezerim diye düşünceler geçiyor 😂😂😅😅
Cevap sahibi1 yılBen de tekim. Arkadaşlarımla bu aralar pek görüşemiyorum. Param olsa da tek başıma gezi ya da tatile gidemem 😄
Tabiki eşinle iyi olur. Venedik'te tekne turu dedim ya, onu genelde sevgililer ya da evliler yapıyor. Venediğin diğer adı Aşk Şehridir çünkü ☺️- 1 yıl
Benim arkadaşım da yok zaten sevgili şöyle dursun 😅😅
Cevap sahibi1 yılHangi şehirde yaşıyorsun?
- 1 yıl
Okul zamanı Ankara'da tatilde istanbuldayım
Cevap sahibi1 yılBen de hep Ankara 'dayım 😄
- 1 yıl
Hiç hep bir yerde yaşadığım olmadı 4 5 yılda bir başka şehire taşınırız biz😂
Cevap sahibi1 yılBir açıdan iyi bir açıdam kötü 😄
İyi yanı farklı şehirler görüyorsun. Kötü yanı ise her şeye yeniden başlıyor ve taşındıpın yere adepte olmaya çalışıyorsun 😀 baban memur sanırım.- 1 yıl
Evet iyi kötü yanları var tam birileriyle dostluk kuruyorsun arana mesafeler giriyor sonra hayat akışında birbirini unutuyorsun
Cevap sahibi1 yılMaalesef öyle. Hangi ünidesin?
- 1 yıl
Ankara
Cevap sahibi1 yılDTCF misin
- 1 yıl
Hayır değilim
Cevap sahibi1 yılAnladım. Büyük ihtimal Ankara yı pek sevmedin 😄
- 1 yıl
Ankaralıyım zaten şehirle sıkıntım yok seviyorum mdkdkdkf
Cevap sahibi1 yılBeni boğuyor ya bu şehir 😀
- 1 yıl
Hep orada olduğun içindir 😃
Cevap sahibi1 yılEvet, artık sıktı sanırım 😄
Gizli Üye(18-24)1 yılçünkü seyahat etmek insan psikolojisine iyi gelen bir şey
00 Yorumla
Gizli Üye(45 üstü)1 yılMallıklarından.
O yüzden herkes gibi olmamak, düşünmesini öğrenmek lazım.
00 Yorumla- Devamını Gör (45)
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat