Üniversite öğrencisiyim dünyayı gezmek istiyorum ve hiç beklemeden bir an önce yapmak istiyorum.Nasıl yapabileceğim hakkında tavsiyesi olan ya da deneyimini paylaşabilecek var mı?
Cevabın nedir?
Gizli Üye(36-45)+1 yılÖnce bir rota çiziyosun kendine. Sonra ulaşım en kolay en ucuz nasıl olur onu araştırıyosun. Uçak, tren, otobüs, gemi vs rezervasyonlarını yaptırabilrsn. Sonra kalcak yer bakarsın. Bintane site var. Sonra bir passport alırsın. Ardından vize. İtalya kolay schengen veriyor aklında olsn. Sonra da biner gidersin.
19 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılBak ben sana şöyle söliyim, biz 3 kişi hiç yer ayarlamadan gittik bu büyük sırt çantaları var onlardan kullanan eli yüzü düzgün birinin peşine takıldık adamı-kızı takip ettik kalacağı yeri görüp bizde gidip soruyoduk yer var mı falan diye..:) İstanbul'da yaşıyosan hiç korkmana gerek yok zaten. Heryer buradan güvenli. Ben bir dahakine yalnız gidicem ama ilk sefer bikaç kişi daha iyi oluyor bence. Çatpat ingilizce biliyosan anlaşrsn.
- +1 yıl
Anlıyorum ne yazık ki bu kafada düşünen pek tanıdığım yok hatta hiç yok sanırım :D ayrıca ailemde titizldir biraz çok üstüme düşerler.benim gezebilmek için ilk önce güvenilirliğine onları da ikna etmem lazım.teşekkürler tavsiyelerin için:) umarım bir an önce engelleri ortadan kaldırıp bir yerden başlayabilirim :)
Cevap sahibi+1 yılVala ben kuzenlerime falanda söylüyorm olm gidin gezin diye ama cesaret edemiyorlar. O yüzden o yaş grubunda buna cesaret edebilecek pek kimse çıkmaz. Sen akıllarına sok. Benm şimdiki aklım olsa çok öncelerde giderdim. Ya dediğim gibi ist.dan sonra hiçbiyerin korkulacak bir tarafı olmuyor senin için. O yüzden vakit kaybetmeden gidin derim. İyi eğlenceler..:)
Cevap sahibi+1 yılVala biz heryere girdik çıktık çok olmucak yerlerde vardı bunların arasında ama tercih tabi bu. Hiç güvenlik skntısı çekmezsinz absürd biyere gitmezseniz rahat ol.
Cevap sahibi+1 yılRica ederim.:)
En İyi Cevaplar
+1 yılhiç düşünme ve başla gezmeye beklersen benim gibi 13 cü ilkeden sonra bırakırsın ve evlenince hayaller biter paran olmaz imkan olmaz olmazda olmaz
16 Yorumla- +1 yıl
adamım çantanı al öyle kocaman bir çanta alma ama acil ihtiyaç çantası gibi olsun hiç kafan dan şurası burası deme öncelikle tanıdıgın birilerinin yanınna giderek başla gezmeye bir iki derken sosyal medyadan tanıştıgın kafana yatan kişilerin yanınada gidebilirsin o arada zaten bir bakmışsınki dünya turu başlamış çogu yerde otostop ya da bir molada tanıştıgın bir aile bir kalabalık grup ile seyahatine devam edersin.. işin incelikleri için bir kagıt kalem al eline ve özele gel
- +1 yıl
ne zaman istersen yardımcı olurum adamım sıkıntı yok. yaşadıgım olumlu olumsuz bilgi ve tecrübelerimi anlatırım keşke buda olsaydı dedigim keşkelerimi ve altın kuralları. umarım benden daha fazla ülke gezer ve dünyadan tat alırsın.. (herşeyi buradan yazamadıgım için özür dilerim beni tanıyan biri çıkabilir diye yazmadım o yüzden mesaj atarsın dilediginde yazarım sana hepsini)
- +1 yıl
önemli degil
+1 yılingilizceni ilerletip work and travel ile amerikaya gidebilir hem çalışıp hem eğlenebilirsin üniversitelerde yurt dışı programlarına başvurabilirsin vizesiz gidebilecek şehirlere hayatından biraz kısıp ya da part time çalışıp para biriktirip gezebilirsin sen yapmak istedikten sonra pek çok yolu var :)
23 Yorumla- +1 yıl
bu seneyi hazırlıkla geçirip seneye çalışmalara başlar yazı dolu dolu geçirirsin bir arkadaşımı amerikaya diğerini kazakistana yolladım bugün sana da nasip olur inşallah :)
Diğer konusunda 424 cevap paylaştı. bende çok istiyorum ama eşimle karavanla dünya olmasada türkiye
02 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
3
Cevap
19Cevap
+1 yılBen geziyorumda dünyanın en güzel yerini sorarsan kendi evim derim sana.Ama gideceksen venedik genoa barcelona tavsiye edilir :)
110 Yorumla- +1 yıl
Ben ticaret gemilerinde 3. Kaptanım o sebepten 32 ülke gezdim :)
- +1 yıl
Evet evim gibisi yok aylarca hasretiyle yaşıyoruz
- +1 yıl
Amin sağol zor tabi her bakımdan sevgililerimiz bile basıyo tekmeyi normal olarak kız ne yapsın olmayan sevgiliyi.Yalniziz her zaman yani gemidede karadada
- +1 yıl
Boşver etmiş kadar oldun :) çok teşekkürler ben alışkınım yalnizliga sıkıntı yok ;)
- +1 yıl
İnşallah umudumu kaybetmiyorum :)
Varda bu devirde her yeri birileri sahiplenmiş dilediğin gibi gezemiyorsun.
01 YorumlaHer şeyi geride bırakıp dünyayı YOK ETMEK isteyen var mı? diye okudum canım nasıl istiyorsa artık :DD
01 YorumlaAvrupayı falan trenler ile halledersin de. Ben asyaya bulaşmazdım şahsen.
02 Yorumlagezi bittikten sonra tekrar ait olduğum yere döndüğümde oranın bana ne kadar tuhaf gelebileceğini hayal edebiliyorum
03 YorumlaDiğer konusunda 369 cevap paylaştı. var bir motosikletele önce türkiye sonra balkanlar sonra avrupa sonra asya (çokmu zor sanki sen yeterki iste
04 Yorumlagezme..gezdikçe küçülen bişey dünya..bırak büyük kalsın..
05 YorumlaDiğer konusunda 410 cevap paylaştı. gezebilirsen ne güzel biz anca google earth ile gecebiliyoruz dünyayı :/
01 YorumlaDiğer konusunda 732 cevap paylaştı. dünya bizden hızlı dönüyor onun için hiç geride kalmıyor
00 Yorumla
Gizli Üye(30-35)+1 yılPeki,, paran var mı? Varsa beni'de al yanına, götür buralardan...
01 YorumlaDiğer konusunda 1,1b cevap paylaştı. Bitmeyen paran varsa benide al birlikte gezelim
01 Yorumladünyayı gezmek kolaymı öyle...paran olacak öncelikle...
012 Yorumla- Diğer konusunda 459 cevap paylaştı.
+1 yılBeni Tanımıyorsun Belli Ki :)
07 Yorumla- +1 yıl
Söz Konusu Dünya Turuysa, Evet ;)
- +1 yıl
Ölümcül Soru Geldi. :s, Daha Gezemedim Ya, Biraz Hayal Biraz Plan Aşamasındayım :)
- +1 yıl
Biraz Uzun Ya, Birkaç Senedir Kafa Yoruyorum Bu İşe. En Büyük Hayalim Dünya Turu :), Dinlemek İstersen Mesaj Atabilirsin. Bildiğim Her Şeyi Seve Seve Paylaşırım.
+1 yılVar hadi gidelim.p
154 Yorumla- +1 yıl
Umraniye.p
- +1 yıl
:dd
- +1 yıl
Nereye gitcez
- +1 yıl
:d ama kanka cok soguk az once arkadasimla kahve ictik usuduk be.p
- +1 yıl
Sana kanim isindi kanka gel bu dunyanin anasini satalim he.p
- +1 yıl
Ya cami acinca masamda ne var ucusuyo mubarek.p
- +1 yıl
Su soguk kanka kulaklarim buz kesiyoozamanda.p
- +1 yıl
Kania dosyalari m var wolswagen de calistim icin arac kayitlari herzaman yanimda.p
- +1 yıl
Kanka umraniye dedim ya.pp
- +1 yıl
Yok kanka araclarin teslimat ve kontrolleriji fakan yapiyom muhendis kankim.d
- +1 yıl
Birkac gundur serin gunduzkisa kolluydum simdi kazakli.p
- +1 yıl
Sen nerdesin kankim.p
- +1 yıl
Aaaa hakam var orda.p ben 3 kere geldim azdaha dusuyodum kalede n asagi.pp
- +1 yıl
Halam.p
- +1 yıl
Ask olsun insan uzulur kankisi dusunce :(
- +1 yıl
Ciddimi?
- +1 yıl
Uzulurmusun bana bisi olunca.p
- +1 yıl
Evet benim canim.p
- +1 yıl
Kankiiii napiyooonnn.p
- +1 yıl
Hapam zeki yi dinliyom show radyoda komik adam.p
- +1 yıl
Benim halam yenidogan semtinde oturuyo nerden tanicanki.p
- +1 yıl
Zek7 radyocu kanka show radyo h.ici 10-02 arasinda
- +1 yıl
tamam kanka git yenidogana harunun halasi kimde gosterirler.p
- +1 yıl
Sen neler yapiyon pampa.p
- +1 yıl
Ya yok be nirmal hayatta.p
- +1 yıl
Ayyy birak girgiri ya daha usmini bilmiyorum bile
- +1 yıl
Oyle olsun
- +1 yıl
Ozelden yaz ozaman
az kaldı 2 max. 3 sene sonra
01 Yorumla
+1 yılpara olmadan yapamassın kuzum
02 Yorumla- +1 yıl
aynen
Gizli Üye(45 üstü)+1 yılBana sayısal çıksın benim de ilk isim dunyayı gezmek olacak seni de çağırırım ;))
02 Yorumla
Cevap sahibi+1 yılGel güzelim :D beraber gezeriz ;))
gezdim zaten çoğunu
05 Yorumlawork and travel
01 Yorumlaistemeyen var mı?
06 Yorumla
+1 yılBende varım!
02 Yorumla- +1 yıl
Haha tamamdır
Gizli Üye(30-35)+1 yılzengin koca şart
01 Yorumla
Devamını Gör(7)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz