kalkmamı istedi kalkmadım para vererek oturuyorum dedim dır dır konuşmaya başladı en sonunda ayakta duracak halin yoksa niye evinden çıkıyorsun dedim bu kez de terbiyesiz damgası yedim 2-3 durak sonra hamile bir kadın bindi ona verdim yerimi ters ters bakmaya başladı çok sinir oldum ya utanmasa o kadını da kaldırırdı
Cevabın nedir?
Çok Süper Cevap
1 yılAy çok sinir bozucu sen yine kadınla bizzat tartışma yaşamışsın ben bi keresinde oturuyorum bi kadin var orta yaşlı yer vermedim yani vermeyi de düşünmüyordum bi tane canım bir oğlan geldi nonoş gibi konuşarak ay yer vermeyecek misin gerçekten diye ağzını yaya yaya hayır düşünmüyorum yorgunum dedim ciddi olamazsın yer versene diye triplere girdi bir gorseniz hareketlerini resmen olay çıkartacak kadın hiç seslenmedi nasıl sinir olmuştum ama o ara bana bir kal geldi bir şey diyemedim kalktım canım hâlâ sinir olurum nerede napıyor şu an acaba Allah'ın belası sanırsın çok duyarlı biri heyt dese altına yapar korkudan bana erkeklendi yani
10 Yorumla
En İyi Cevaplar
1 yılAsla yer vermek zorunda değilsin. Nasıl olsa bedava diye sabahtan akşama kadar iş, okul çıkış saatinde otobüslerde geziyorlar, öğrencilerin sırtlarındaki çantalara kadar şikayet ediyorlar yer kaplıyor diye, zamanında liseye giderken bu durumu yaşamış biri olarak söylüyorum her gün sırtımda on kilo çanta ile otobüsle gidip geldim birde utanmadan bunu şikayet ediyorlar, mahallelerinde ekmek yokmuş gibi otobüse binip şehrin merkezine ekmek almaya gidiyorlar. Hiç kusura bakmasınlar ama senden, benden buradaki herkesten daha diriler asla yer vermiyorum bir zahmet ekmek için otobüse binmesinler.
31 Yorumla- 1 yıl
EİC için teşekkürler.
1 yılŞimdi birincisi yaşlılar diye sürekli evde oturacakları anlamına gelmiyor yani pek çok kişi " yaşlılar sadece gezmek için her gün otobüse biniyor " diyerek çok kolay ön yargı yapabiliyorlar. Ayrıca yaşlı bile olmasa rahatsızlığı olan teyzelere de yer verilebilir biraz ayakta durmaktan kimse ölmez. İkincisi aşırı derecede yaşlı değilse bastonlu ya da hasta sakat alçılı vs değilse ayakta durabilir zaten. Ki böyle olanları genelde zaten diyor ki "lütfen bana yer verir misiniz şu rahatsızlığım var". İhtiyacı olan birine yer vermiyorsan bu hatadır.
00 Yorumla
Ya hepimiz yaşlanacağız ama tam iş ve okul saati bu insanların fıldır fıldır dışarda gezmesi sinirimi bozuyor. Lan zaten kabalık bir şehirde yaşıyoruz. Birde o saatte sen evden çıkıyorsun. Aynısı bende yaşadım. Teyze kusura bakma bende 5 kalkıyorum dedim. O da homur homur etti. Zerre umurumda değil. Tek mahareti yaşlanmak olan birisi beni yargılayamaz. Zaten gerçekten ayakta duramayan birisi olursa ben kalkıp yer veriyorum. İsterse çocuk olsun. Dün bir çocuk bindi. Hasta olduğu her halinden belli. Ben gel kardeşim otur dedim yer verdim.
90 Yorumla
Yapay Zeka Cevapladı
Fenomen
1 yıl
Ah canım, otobüsteki drama tavan yapmış! 😅 Neyse, bence empati yapmak her zaman işe yarar. Sonuçta onlar da bizim büyüklerimiz ve yoruluyorlar. Ama bazen de sabır gerçekten zorlanabilir anlıyorum. Terbiyesizlik damgası yemek de ekstra sinir bozucu olmuş. Belki de biraz daha sakin olup, yaşlı kadına kibarca "Beni de anlamaya çalışın, hamile birine yer verince daha uygun olduğunu düşündüm" diyebilirdin. Umarım bundan sonraki otobüs yolculukların sakin ve dır dırsız olur 😜. Sakin kal 😇🙏!
40 Yorumla
AI Persona’ya Sor
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
85
Cevap
73Cevap
Tatil & Seyahat konusunda 1,2b cevap paylaştı. En sinir olduğum şey. Kalkmanı isteyemez, herkes biletli yolcu. Yer vermek kişinin kendi inisiyatifine kalmış bir durum. Cahil yaşlılar çekilmiyor.
72 Yorumla- 1 yıl
Söylemek istediklerimi söylemişsin.
- Tatil & Seyahat konusunda 22,7b cevap paylaştı.
u 1 yılNezaketen ver bence
00 Yorumla
1 yılHiç kimseye yer vermek zorunda değilsin. Bu tamamen vicdani ve etik bir durum.
Diğer taraftan bakacak olursan, hiç kimse mecbur kalmadıkça birinden yer istemez. Yaşlılar bazen hak olarak bunu kendilerinde görür, bazen de gerçekten ihtiyaçları olduğu için talep ederler.
Ben de yakın zamana kadar genç, yaşlı, çocuk, hamile, erkek, kadın demeden, toplu ulaşım araçlarındayken, kimse benden istemeden, oturma ihtiyacı olduğunu hissettiğim herkese yerimi verdim. Birine yardımcı olabilmek de çok büyük bir onur aslında. Bunu son zamanlarda çok daha iyi anlıyorum biliyor musun? Şimdi roller değişti, ben oturma ihtiyacı olan bir insanım. Şartlarım gereği de her işimi kendim görmek zorundayım. Toplu taşımada zorla ayakta durup, dayanıp yolculuğumun sona ermesini ve evime gidip uzanmayi hayal ederek yolculuk yapıyorum 😂 her zaman yer verene denk gelmiyorum.
Ama ben bu halimle bile, benden daha zor durumda olduğunu hissettiğim herhangi biri olsun, hemen yerimden kalkar, bu kişiyi buyur ederim.
İyi insan olmak, elimizden geldiğince yardımda bulunmak hiç zor değil ama sonucunda yaşanılan manevi haz, paha biçilemez değerdedir.,32 Yorumla- 1 yıl
bakıs acında bi cinsiyetcilik var. bence bunu düzeltmelisin. bence kız erkek farketmeksizin. kim zorda ise yardımcı olmak lazım. şimdi o amca ne üzülmüştür. bi kıcı kırık koltuk için kalp kırmak dogru değil. uyuyo numarası yap. bak sana cozum. bende üniversitedeyken önceki duraklarda doldugundan hep ayakta gittiğimden ilk duraklara yürür veya karsıdan gelen otobüsle giderdim zaten sınırsız akbilim vardı. niye onca yol ayakta gitmeyim. zaten uykuluyum. hem ben parasını vermişim neticede diyordum. ya da kapıya uzak oturuyordum ki bana kadar yer verilirdi. neyse tabi bu da hos değil ama halin yoksa evden cıkma demek de evet bence saygısızlık. adamın işi vardır cıkar evden yani. bu adam hiç evden cıkmamalı bu bakıs acısıyla. bi düşünsene. yaslı artık vucut zayıf. hemen yoruluverir. neyse ya bence bu sekilde fikrini tekrar bi gözden gecirirsin. gizli üye. kalp kırmak bence gerek yok. birine bi laf zaten denmiyo bi cesaret demiş sana. orada tamam de kırma adamı. sonra yine hakkım dersin. yarın yaslancan sende. neyse ya şimdi tartısma cıkmasın bildiğin gibi yap
00 YorumlaSi*erim yaşlısını... bide demiyorlar mı ben senin gibi olmuycam ama sen benim gibi olucan diye bre aq yaşlı bunağı alnımda mı yazıyor benim 80 yaşına kadar yaşıyacağım belki araçtan indiğim anda kafama bir tabela düşüp ölücem ne biliyorsun senin gibi olacağımı... başımıza ne geldiyse bu ülkede yaşlı gürühun gençlerin hayat yaşamasını engelleme çabası yüzünden geldi... kendileri bir b*k yaşamamışlar gençliklerinde 2 ineğe satmış babaları onları şimdi istiyorlar bizde yaşamayalım... sürünsünler yaptıklarının bedelini çekiyorlar zerre acımam onlara... BENDEN FAZLA YAŞAMAN SANA SAYGI DUYMAM İÇİN SEBEP DEĞİLDİR !!!
20 Yorumla
1 yılHamile, yaşlı, çocuklu ve engelli kişilere ayrılmış yerler otobüsün ön tarafında. Gitsin oradakileri kanırtsın hödük. Sırf yaşlılar diye terbiyesizliklerinin yanlarına kalacağını sanmalarına sinir oluyorum.
Onlar için ayrılmış yerde oturmuyorsan onlara yer vermek zorunda da değilsin demektir. Sana kalk demeye hakkı yok yani kimsenin, birine yer vermek istersen bu sana kalmış.
Misal ben sadece çok yorgun görünenlere yer veriyorum ve ben yorgun değilken bana yer teklif edilirse geri çeviriyorum. Onlara ayrılan koltuk sayısını belirleyen belediyeye laf etsinler, elaleme boş yapmasınlar.
00 Yorumla
Gizli Üye(36-45)1 yılİyi halt ettin! Evden niye çıkmışmış! Yanında kimsesi olmayan ve her işini kendi gücü yettiğince kendisi yapmaya çalışan yaşlılar var!
Senin kafayla bakacak olursak, sen de çıkma Evden! Gezmeye gitmezsen ölmezsin değil mi! Okula da gitme mesela bu "vizyon" ve "geniş anlayışınla" okulun da sana bir katkısı olmaz! Evinde otur!
Dinç olana, otobüs beklerken sigara tüttürene yani ayakta durmasında bir sorun yoksa yer vermeye gerek yok.
Ama düşünse, ayakta durmakta zorlanıyorsa, yer verilir, artık ayakta durmakta zorlandığı için yer istiyorsa verilir! Hem yaşlı olmasına da gerek yok, kalabalık bir otobüste kadınlara yaşlı olmasa da yer veririm.
Kısacası sen ezbere, terbiye sınırlarını zorlayan, gereksiz abartılı bir tepki vermişsin.
Unutma bugünlerin yarınları da var.016 Yorumla- 1 yıl
Mantıklı doğru olan sizin ama bazı insanlar gerçekten duygu sömürüsü yapıyor hastayım ölüyorum diyip oturmaya çalışıyor şahit oldum maalesef ve ayrıca bazen biz gencler de rahatsız olabiliriz acil dışarıya çıkmamız gerekir otursan yer vermesen laf ederler toplum olarak iki tarafta düşüncesiz bence anlayış yok
- 1 yıl
İnsanların yaşlanacağının garantisi mi var? aq kafa yapısına bak belki araçta kalp krizi geçirip ölecek herkes 70-80 yıl mı yaşıyor? Benden fazla yaşadı diye ona saygı mı duyucam sürünsün o bunak... madem yürüyemiyor ihtiyacını evine yakın çevreden gidersin metrobüse metroya binip 30 durak ötedeki fırına gitmesin ekmek almaya ayakları tutmuyor ya dolandırıcıların... onun evden çıkıp eb*esinin hörekesindeki yere gitmesine ihtiyacı yok ama o sabah 5 te kalkan ve akşama kadar i*t gibi çalışan arkadaşın oturmaya ihtiyacı var sabahtan akşama okuldan dershaneye koşturan ve gelecek kaygısından ne yapacağını şaşıran gencin dinlenip oturmaya hakkı var... hamileye yer verilir gerçekten hastaya yer verilir si*kimdirik numaracı yaşlılara verilmez... Tek başarısı benden önce doğmak olan bir ihtiyar bunak saygıyı hak etmez... homurdansın dursun orada
Cevap sahibi1 yıl@alastor39 senin bakış açına ve zihniyetine sokayım! Dilerim 70-80e gelmeden, genç yaşında ayakta durmayacak hale gelirsin de birilerinin sana yer vermesi için bakınır durursun! Okuduğunu anlamayan empati fakiri seni!
- 1 yıl
Yazık arkadaş özürlü anlaşılan duyar kasıcam diye gö*tünü yırtıyor Allahın Trolü 😂😂 hadi ihtiyar git emekli maaşına zam yapılmış mı ona bak sen belki zırlaman kesilir 😂😂 belki taksi tutarsın bir yere gitmek için de gençlerin başında homurdanmazsınız otobüse ihtiyacın kalmaz hem zam yaparlarsa size 😂
Cevap sahibi1 yılAga be Emekli olmama 30 sene var daha 🤣 ayrıca yaş herkeste büyüyen bir şey ama bitmeyen ergenlik dönemleri alastor gibi kişilerde ömür boyu kalıcı biliyorsun değil mi 😏
- 1 yıl
Yazdığım yorum silinemiyor mu ya sizin iğrenç küfürlerinizi görmek zorunda mıyım
- 1 yıl
Adam yanlış bişey dememiş ki istersen tekrar bir oku anla öyle yaz olur mu seninle aynı şeyi söylüyor ama sen anlamak istediğin gibi yorumlamissin
- 1 yıl
Bu zavallı duyar kasan elemanın varlığı bile hata baksana şuna Duyar kasıcam diye bir taraflarını yırtıyor o da GİZLİDEN yüreği yeterse kendisini Komando birliğimde ağırlamak isterim bakalım aynı bedduayı Subay Ofisimde de yüzüme karşı da yapabilecek mi merak ettim 😂😂😂 öyle klavye delikanlılığı ile oluyormuşmuş görelim ödleği 😂😂
- 1 yıl
Hımmm senin yaşın gerçekten 27 mi acaba gereksiz polemiğe giriyorsun ve yanlış anladığını da kabullenmek istemiyorsun insanlar yanlış anlayabilir demi normal
- 1 yıl
O halde hepimiz bir trol olmalıyız 🙂 yorumların birkaçına göz atarsan aynı düşüncelere dayanıyor bir insana hücum etmenin hiçbir anlamı yok senin fikrin farklı benim farklıdır hepsiyle kavga etmeye kalksak ömür yetmez
- 1 yıl
Ben taviz verirsem çok üzerler evet, ben böyle mutlu oluyorum sürekli olarak kötü düşünceler içinde yüzmüyorum anlamak dinlemek varken neden canımı sıkayım ki hayatta her şey mümkün kınadığını seneler geçse yaşarsın karma diye bir şey var
Cevap sahibi1 yıl@alastor39 utanmadan subay ofisi falan yazmışsın ezik herif! Eğer gerçekten personel isen çok yanlış bir seçim olmuş. Senin zihniyetinde biri asker falan olamaz. Haa personel değilsen "benim amcam asker" diyen bebeler gibi ezik bir zavallısın. Gerçek bir subayın işi gücü yok da böyle ergen gibi laf yetiştirmeye çalışacak. Gerçek bir subay olsan topluma ve milletine saygın olurdu odun herif! Merak etme seni ekleyip yazacağım ve varsa ofisin de geleceğim. Bakalım neyin nesisin. İç hizmet kanununa ne kadar hakimsin görüşeceğiz. Şanlı Üniformayı Ergen muhabbetine alet eden Utanması eksik bir ergensin
Zorunda değilsin ama yer verirsen yaşlı insanları mutlu etmiş olursun. Yarın bir gün sende yaşlanacaksın. O zaman da sana yer vermeyip "Parasını verdim, oturuyorum. Dermanın yoksa evinde otursaydın o vakit." dediğinde senin de çok ağırına gidecek. Eleştirmiyorum seni ama yer vermesen de, hiç bir şey söylemeseydin keşke.
00 YorumlaHamile olmadığı sürece yol verme taraftarı değilim ve yaptıklarını sonuna kadar çok doğru buluyorum çoğu kişi bu görüşe katılmasa da teyzeler bu durumu çok suistimal ediyor ve çok üstünkörü konuşuyorlar yok kalk ben oturayım yahu teyze otobüsün dolu olduğunu bile bile biniyosan o otobüse ayakta yer olmadığını bile bile biniyosan o zaman kusura bakma da bir zahmet ayakta duruver ya da diğer otobüsü bekle
00 Yorumla
1 yılAslında saygısız biri değilimdir ama anlattığına göre ben olsam ben de sinirlenirim. Kendisi hadi kalk demese hatta ben kalkarken ama yavrum kalkma falan dese o zaman insan isteye isteye verir. Bu tarz yaklaşım yapan insanlara benim de veresim gelmiyor.
Aslında böyle bir zorunluluğumuz yok. Saygılı olmak istiyorsak yapmalıyız.00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 493 cevap paylaştı. yaşlı var yaşlı var abi çok yasliysa ve ayakta duramiyorsa hatta durmakta zorluk çekiyorsa evet ama ayakta durabiliyorsa verilmemesi gerekiyor ha belki cömert bir şekilde teklif edersin oturursa oturur oturmazsa kalsın öyle
2 -3 hafta yaşlı bir amca da bana teklif etmişti gel sen otur diye yok teşekkür ederim ben ayakta kalicam dedim bu şekilde mesela.00 Yorumla
1 yılKendimi düşünüyorum ben ayakta zorlanıyorsam onları düşünmek lazım bir de dengelerini sağlayamıyorlar ben her bindiğim de yer veriyorum. Ama tabi okul ve iş saatlerinde gezmeleri de çok yanlış çalışanlar ve öğrenciler çok yoruluyor onlarında empati yapmaları gerekiyor.
00 YorumlaYapılan bir araştırmaya göre en büyük mutluluk iyilik yapmak diye sonuç çıkmış ama bunu bir görev gibi değil gerçekten isteyerek içinde duyan kişilerin yaşadığı mutluluk üzerinden değerlendirmişler, yapmak gerek ile yaptığın yardımın sonuçlarından mutlu olmak ayrı.
00 Yorumla
1 yılYaşlılardan önce çocuklara yer verilmeli bence. Kendilerini tutamayacak kadar küçükler. Özellikle minibüslerde savruluyorlar resmen. Yorgunluktan yere oturan çocukları ayaklarının arasında yokmuş gibi davranmaları çok vicdansızca. Ben gördüğüm her çocuğa yer veririm.
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılHamile kadına verme sebebin neydi peki? Onada hamiledir yoruluyordur diye verdin ama empati besleme sebebin sadece hemcinsin ve yaşlı olmaması sen psikolojik olarak yaşlıya yer vermek istememişsin çünkü yaşlılar sevmiyorsun yer vermek zorunda mıyım diye bahane yapma boş yere
17 Yorumla- 1 yıl
Zaten hamile ve yaşlılara verilir bilmiyomusun bunu
Soran1 yılbu kadar yorumun içinden en çok bu yorum dikkatimi çekti kadın karnında bir can taşıyor hamilelik ne kadar zor sen biliyor musun? karnı burnunda ayakta mı durduracaktım ya ani frenle bir şey olsa dengesini koruyamayıp düşse ki bu çok mümkün o kadar ağırlığı taşımak kolay bir şey değil suçsuz günahsız bebeğe bir şey olsa o zaman ne olacak yaşlıları düşündüğün kadar bunu düşündün mü acaba?
- 1 yıl
M*l işte
Cevap sahibi1 yıl@cankirigim siz yaşlanınca anlarsınız o zaman yaşlıların halini nankör varlıklar
Soran1 yılHala soruma verecek cevabın yok az duyar kas en iyi kalp sende tamam
Cevap sahibi1 yılBen sana kadına yer verme mi diyorum kadına o kadar düşünüp yer veriyorsan yaslıyayada vermelisin diyorum ama beynin bunu düşünecek kadar yok
Soran1 yıltamam sen verirsin hadi
1 yılYaşlı Nihayetinde En Azından Saygıyla Kalkıp Yer Vermek Gerekiyor. Eskisi Gibi Refleksleri Ve Ayakta Duracak Halleri Yok Bunu Bilmek Gerekiyor Yarın Bir Gün Sana Yer Vermedikleri Zaman Anlarsın Durumu
22 Yorumla
Soran1 yılayakta duracak hali yok ama dışarı çıkıp gezecek hali var.-.
- 1 yıl
İşlerini Yapacak Birisi Yoksa Mecbur Gitmek Zorunda Yalnız Yaşıyorsa. Evlatları da Pek Hayırlı Birisi Değilse Ne Yapacak Azıcık Empati Lütfen Ayrıca Bu Kadar Kibirlenme
1 yıldoğru olanı yaptın aşkım hiiiç aklın kalmasın bu durumda yaşlı adamlar o yorgunluğu göze alamayacaklarsa evlerinde otursunlar bir zahmet
26 Yorumla- 1 yıl
Yarın bi gün aynı olucaz bizde ama insan bunu düşünerek hareket etmeli bu insanlıktır birazda
- 1 yıl
@cankirigim şöyle açıklama yapayım ben yaşlılara karşı kin duymuyorum evet yarın öbür gün bizde onlar gibi olucaz fakat ben kimseye bana yer ver diye baskı kurmam bu bencilce ve küstahça çünkü bilirim ki karşı tarafta yorgun türkiye de yaşıyoruz sonuçta değil mi bunu dedemizin de düşünmesi gerekirdi. yarın öbür gün eğer yaşlanır ve dışarıya çıkmam gerekicekse taksi tutabilirim diye düşünüyorum
- 1 yıl
Yaşlıların çoğu anlayışsız oluyor maalesef napicaksın işte yinede saygısızlık yapmadan konuşmak gerek
- 1 yıl
@cankirigim aslında bu kızda saygısız konuşmamış ya da küfür etmemiş dedemiz biraz alıngan diye düşündüm ben ama bilemiyorum kızımızın da üslubu iyi olmamış olabilir
- 1 yıl
Evet bencede
- 1 yıl
Bu amcada benim dede gibi heralde benim dede bundanda beterdir gerçi. s
1 yılTamam paranla oturuyorsun ona kimsenin bir lafı yok ama onlarda yaşlanıp o durumda olmayı istemezler ilerde sende yaşlanacaksın bence yaptığın yanlış
22 Yorumla
Soran1 yılayakta duramıyorsa niye çıkarı çıkıyor toplu taşımaya biniyor? taksiye binsin
- 1 yıl
1. Taksiye binecek parası olsa zaten rahat etmek için taksiye biner
2. Hastaneye çıkmış olabilir işi olabilir bu kadar gaddar olma yazık ya gerçekten
Haklısın tamamen kendilerini ne zannediyorlar ya biz insan değil miyiz genç olunca yorulmuyor muyuz böylelerine yer verip bacaklarımda varis çıkma tehlikesini göze alamam cidden ihtiyacı olanlara veririm 😂😂😂
00 Yorumla
1 yılAyakta zor duran birisiyse yasli veya genc fark etmez yer verilebilir ama oyle bir durumu yoksa bence gerek yok.
Her yasli saglik sorunuyla ugrasmiyor ki.
Bizden daha saglikli daha kuvvetli yaslilar gordum.00 YorumlaÇok yaşlıysa verilir ama vır vır vır konuşmayı biliyorsa bir şeyi yoktur onun. Çünkü bir şeyi olsa güzel bir dille rica eder. Ben de işten çıkıyorum çok yorgun olabilirim, hasta olabilirim, her şey olabilir yer vermek zorunda değilim.
00 Yorumla
1 yılSaygı ve nezaket olmalı bir insanda. Ben yer veriyorum. Fiziksel olarak bizden daha düşkün durumdalar. Hastaysam kötü durumdaysam vermiyorum ama bunu da tatlı bir dille söylüyorum. Parasını verdim diye otobüsü satın almış olmuyorum.
00 Yorumla
1 yılBence yer vermek zorundasın çünkü söyle düşün onlar senin yaşına gelmeyecek ama yaşarda görürsen sen onların yaşına geleceksin şu an söylediğimi unutmazsan o zaman geldiğin de anlarsın nedemek istediğimi simdi anlamazsan bile
00 Yorumla
1 yılAyakta duramayacak gibiyse kendim veririm zaten yaşlılar bizden dinç valla yer verince bir teşekkür bile etmiyorlar insan kendini enayi gibi hissediyor
03 Yorumla
Soran1 yılayakta duramayan bir insan neden toplu taşımaya biner onu da anlamıyorum
- 1 yıl
Çıkması gerekir hastaneye gider her şey olabilir ama dipdiri olup sırf yaşı benden büyük diye yer verecek değilim
- 1 yıl
Yürüyerek mi gitsin sen nasıl bir insansın ALLAH aşkına Rabbim beni ve benim gibilerin karşısına senin gibi insanları çıkarmasın
Tatil & Seyahat konusunda 613 cevap paylaştı. Var ya aynısını yaşadım tam o (amca) oturucakken ben oturdum millete söylendi e dedim parasıyla oturuyorum bizde parasını veriyoruz dedi millete söylendi durdu kulaklığımı taktım devam ettim banane sjxjsk
10 Yorumla
1 yıl65 yaş üzeri bu amca ve teyzeler işe giriş ve çıkış saatlerinde toplu taşımayı kullanmasalar iyi olur. Bence öyle bi düzenleme yapılabilir. Mega kentlerde bu sorun.
10 YorumlaHayır zorunda değilsin tabi. Ben olsam bende yer vermem. Genciz diye her zaman sağlıklı olmuyoruz.
10 Yorumla
1 yılYaşlıysa vermek lazım çünkü engelli hamile ve yaşlılar öncelikli diye biliyorum toplu taşımada
10 Yorumlabu yil yasadim okula otobusle gidiyorum ablamda yanimda oturmusuz yasli teyze. sordu kizim sizin yasiniz kac basiniz kac neden yer vermionuz falan dedi ablam aglamaya basladi otobste bide bizim okuldn bitane ogretmen var off rezil olmustuk o gun ha bundan sonra oturmadim sayelerimde otobus bos olsa bile
00 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 331 cevap paylaştı.
1 yıldegilsin tabi ki, vermek istersen bu senin dusuncen olur istemezsen de senin dusuncen olur. sadece bana yer vermek daha dogru geliyor, herkesin kendi kararii
00 Yorumla
1 yılGünün 10 saati ayakta çalışıyorum kimse kusura bakmasın. Hamile ve çok hasta kişiler hariç kimseye yer vermem, vermek zorunda da değilim. Homurdandıklarında haklı olduğumu görüyorum.
00 YorumlaDeğilim bende hasta olabilirim gelip bana öyle dik dik bakması yer istemesi sinirimi bozar zaten ben yer veririm ona ama öyle yapınca vermiyorum özellikle bedava diye millet gezmeye gidiyor
00 Yorumla
1 yılZorunda değilim ama ben genç ve sağlıklı iken yorgun değilsem ağır poşetlerim yoksa yaşlı engelli hamile küçük çocuklu gibş birilerine yer verirdim rahat oturamazdım
00 Yorumla
1 yılAyakta durabiliyorsa verme yol geçen ahırı değil orası sonuçta isteyen istediği gibi oturur valla hastane yolu 1 buçuk saat almıştı benim dolmuşta o kadar ihtiyar geldi turp gibilerdi beklediler beklediler sonra gittiler yer vermeyince hamile bir hanım yer istemişti zor duruyordu ayakta ona vermiştim yerimi.
00 Yorumla
1 yılYani ayakta zorlanıyorlar verme bence nedense hep kizlar şikayetçi bu durumdan erkekler şikayetçi görmedik siz kizlar saygıyı unutmuşsunuz sen yer verme zaten hıh
00 YorumlaYani bu kadar kibire gerek var mi. Özellikle üslup çok yanlış
30 Yorumlaevet yer vermek zorundasın. engelliye, hamileye, yaşlıya yer vermek genç insanlar için erdemdir
10 Yorumla- Tatil & Seyahat konusunda 606 cevap paylaştı.
1 yılSağlık sorunu vardır, başka bir şeyi vardır. Ben yer vermeye çalışıyorum..
10 Yorumla Yaşlı ve engelli yerine oturduysan kalkmalısın, normal yolcu koltuğunda kalkmak zorunda değilsin kendi inisiyatifin
00 Yorumla
Gizli Üye(18-24)1 yılSon nefesini verecek ol kimse sana yer vermez geberden genc bu der umursamazlar oturdugunda ise ayagin kopuk olsa iki elle yurusen dahi genc oldugun icin seni kaldirirlar gencsen canli degilsin yasliysan canliysin oyle bir dunya burasi
04 Yorumla- 1 yıl
Yok veren yaşlılar var Cidden bi kere bana vermişti biri
Cevap sahibi1 yılMilyonda bir seni bupmus bir kere gottigim otobuste bir liseli genc kiz bayılmışti kiz son duraktan 2 onceye kadar yerde kaldi sonra ayildi geri ayaga kalkti o halde ayakta tutunarak gitti bir allahin kulu da gel kizim demedi...
- 1 yıl
Sadece yaşlılar değil illaki vicdanlı yaşıtı olan kişilerde yer verebildi centilmen bi erkekte yer verebilirdi demekki kızın şansına üzücü bişey tabiki çoğu insan vicdanını yitirmiş
Cevap sahibi1 yılYok konu yaslinin yer vermesi degil insanlarin yer vermesi yani dedigim goni herhangi biri de olabilirdi kimsnein umrunda olmadı ama bir yasli ayni durumda olsa engelli adami bile kaldirirlardi...
1 yılİki büklüm olupta ayakta zor duruyorsa yer veriyorum ve hamileler, engellilere de yer veriyorum geri kalanı beklesin
00 Yorumla
1 yılYer vereceksin tabi yani saygi ve insanlarin yasindan dolayi. Bu jenerasyinda cok terbiyesiz ve bencil egoist oldu
00 Yorumla
1 yılBen yer veriyorum herkesin kendi düşüncesi iyilik eden iyilik bulur otobüste her zaman öncelik hasta, hamile, gazi insanlara verilmiştir
00 YorumlaYaw verme hiç birine 2 durak için biniyor çoğu hele sabah fırına gitmek için biniyorlar otobüse zaten full çekiyor otobüs
00 Yorumla
1 yılMaalesef zorundasın. Toplum bunu bekliyor çünkü. İçinden gelmese bile mecbursun. Ya da en iyisi yaşlı teyze kılığına girmek sdfs 😃
00 Yorumla
1 yılDeğilsin bunu fırsat bilen yaşlılar bile bile yer istiyor sende insansın kimseye ayrıcalık tanımak zorunda değilsin
00 Yorumla
1 yılÇok yasliysa ve hastane önünde binen yaşlılara yer verebilirim bazen dersti okuldu benimde canım çıkıyor vermeyebiliyorum başkası versin diyerek
00 Yorumla
1 yılBen tipe göre davranıyorum yalan olmasın yaşlı ve dinçse gerek yok demektir ama ihtiyacı varsa tabiki veririm yerimi
00 Yorumla
1 yılDeğilsin. Yer verip vermemek senin tercihin. Bu bir zorunluluk değil. Para verip de ayakta gitmek mecburiyetinde değilsin.
00 Yorumla
1 yılNormalde o sana sormadan yer vermen gerekmez miydi?
02 Yorumla
Soran1 yılhayır?
- 1 yıl
pEKİ
Öyle bir mecburiyet yok tabii ki de insanin içinden geliyorsa verir zaten zorlamanın manası yok
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 580 cevap paylaştı. Yer vermen gerekirdi, sen para veriyorsan o da para veriyor, parayı geç o yaşlı o senin kadar güçlü değil, evden çıkma demişsin belki torunu için hediye almaya gidiyor belki hastaneye gidiyor, nereye gittiğinin önemi yok
00 Yorumla
1 yılİyi yaptım bende gıcık kapiyom kirayi 10 kat artırmayı biliyolar canını sıkma
10 YorumlaDiyecek bi şey bulamıyorum. Yaşlandığında aynı muameleye maruz kalırsın umarım
00 YorumlaDeğilsin ama doğru olan yaşlılara, engellilere, hamileler yer vermek.
00 YorumlaTatil & Seyahat konusunda 376 cevap paylaştı. Yaşlı çok zor durumda ise Vermek zorundasın ama saygısız bi yaşlı ise o zaman verme tabi
00 YorumlaYaşlılar bu durumlarda bazen sinir bozucu olabiliyor
00 Yorumla
1 yılDizi ağrıyorsa veya hastaneden geliyorsa tabiki veririm
00 YorumlaAyakta durmaya gücü olanlara yer vermiyorum, yaşlı olması bir şeyi değiştirmiyor
00 Yorumla
1 yılyer vermek zorunda olmadığın gibi cevap vermek zorunda da değilsin.
00 Yorumla- Devamını Gör (98)
Devamını Gör(143)
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
"{0}" için yorum yaz
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
YKS2026
Gündem