Balayı kelimesi herkese cok dokundu..
Balayına Mekke'ye gidilir mi?
Balayı kelimesi herkese cok dokundu..
Mekke de balayı Arap turizm için yapılmış Kâbe
Ben de diyorum Bu Kâbe nin etrafın da niye bu kadar çok otel var diyordum Mü'min kardeşlerim Allah'a teslimiyet için de Kâbe ve O çok sevdikleri sorsanız anası babası fedâ olsun o kadar çok sevdikleri Peygamber dedikleri zat-ı muhteremin kabri cemâline karşı.
Balayı...
Evlen din eyvallah da geçmişin de ne idin meçhul
Şu soruyu sorar iken cümle nin başına koyacağın başka kelime mi kalmadı Arapça da olurdu.
Şimdi bizim zihniyetimiz kötü tâbi şu soru ve Açılamayı yazanın zihniyeti hiç kötü olur mu cahil ın zihni kabiliyeti mi olurmuş
Breee densiz.
Evlendin 1 yıl sonra o yıl da da şükür namazı kılacaksın davet edildin mi ki Kâbe ye ibadet için gidesin eski den bir manevi utanma vardı o da yok maşşallah
Kesinlikle hayır. Balayı yeni evli çiftin yanlız ve mutlu zaman geçireceği bir süreç. Bu süreci dini inançlar gibi şeyler için kullanmak doğru değil. Çünkü çiftin romantik zaman geçirmesi gerek bu süreçte
Bu fikir erkekten mi çıktı? Hem balayı hem hac işini birlikte aradan çıkartalım diye?
Çok saçma olur ikisi apayrı şeyler. İbadetin yeri ayrı cinselliğin yeri ayrı.
Cevap
86Cevap
Bence isteyen gider
Balayına umre yapanların akillarinda bir sorun var. Balayı ne demek umre be demek önce bunu bir idrak etmeleri gerekiyor. Allah bu zihniyette olanlara akıl fikir versin. Günler çuvala mi giriyor. O mübarek yerde Balayı yaşanmaz ibadet edilir. Orada her anını ibadetle geçirmek ister insan...
Balayı sevdiğine zaman ayırmak birlikte olmaktır. Balayına başka yerlere gitsinler veye evde getirsinler birbirlerine doyduktan sonra Mekke'ye umreye gitsinler... Ama Balayı adı altında Mekke'ye umreye gitmesinler...
Yoo bazıları normal gezmeye para vermektense evlendikten 3 ay sonra falan balayı yerine umreye falan gidiyorlar sadece adı balayı kalıyor 😅
Ne alaka mekkeye zaten ibadet yapmaya gitmek isterim baska bisey degil
O zaman balayına gidiyoruz yerine
"Ne alaka mekkeye zaten ibadet yapmaya gitmek isterim baska bisey degil" bu söylensin...
@Kafayıyiyecekgibi balayı demesinler, balayına gitmek yerine Mekke"ye gitmeyi tercih ettik desinler🤣🤣
Gidilir tabi çiftlerin kendi tercihine kalmış bir şey
Tabikide
Gidilir de orada ihrama girince cinsel ilişki yasak
Bende çok gitmek istiyorum inşallah eşim olacak Adamda ister. Hatta düğün falanda istemiyorum bi imam nikahı sade nikah
Nikahtan sonra aileler arası yemek okadar
neden düğün istemiyorsun
Masraf yapmak istemiyorum çünkü
Bunu balayı olarak düşünürsen bence günah çünkü balayı tatil demek oraya ibadet etmek için gideriz bunu sadece Allah'ın rızasını kazanmak için gidebilirsin iyi bir fikir ama balayı gibi adlandirmamak gerekir
Balayı değilde ibadet olarak gidilebilir buna balayı demek biraz saçma olur
Evlenıp Tum hevesını alan ve ısını bıtıren balayı adı altında olmasa da umreye gıdebılır bunun ne gıbı sakıncası olur kı. Balayı dıyınce ıcerıgınde mutlaka haşne fısne olması gerekmıyor kı
Balayı çiftlerin sevişmesi için olan bi süreç. Adı üzerinde Bal Ayı... Siz kafayı mı yediniz Mekke'de ne işiniz var? 🤦♂️
Mekke ve balayı biraz değişik evet ama gidilir iki taraf için uygunsa ve sorun yoksa tabi ne güzel
Ama ona zaten ibadet için gideceksiniz gidin birde kendinizi için de balayı yapın
balayı denince insanların aklına bikini mayo deniz geliyor işte bizi boyle seyler dinden imandan uzaklastırdı bence gayette gidilir hatta hayatınız en ozel ve guzel gunleri olur
Yani yapılır da hani balayı ya sonuçta değerlendirilmesi lazım olan şeyler var orada onlar yapılmaz diye düşünüyorum ama tabi gidenlere de saygı duyarım.
Orada ibadetlere yoğunlaşılır. Normali öyledir yani. Balayında ise şeye yoğunlaşılıyor. Sizce normal mi?
Balayı ne demek? Eşinle cinsellik, temas her türlü yakınlaşma demek o kutsal yerde olacak şey mi bu başka bir zamanda gidin yine ibadet için.
Saçma. İhrama girmek gerekiyor. Yeni evlenen çift eğlenir, cinsellik yaşar. İhramdayken cinsellik olmaz.
Gidilir ve orada hamile kalınabilir, Hiç kimse orada düşünmemiştir.
Mekke'de bulunan insanlar hiç seks yapmıyor mu sanki.
Zaten soru ibadet için yazmıyor. Şehir olarak düşünün otele gidilir ve balayı da yapılabilir.
Ya kardeş
Tamam inanca saygımız var.
Ama bu soru bile saygısızlık
Balayı ne için olduğu belli bir şey
Ne içiyorsunuz bilmiyorum ki
Hayir. Mekkeye ibadet icin gidilir. Balayi kavrami da dahil farkli anlami var sonucta. Ben şahsen utanirim dinimizde kutsal sayilan yere balayi diyerek gitmeye. Gereği yok. Ayrica şov hareketler olarak goruyorum.
Umre'ye gitmek çok güzel bir şey ve çok da anlamlı... Ama balayı yerine Umre'ye gitmek diye bir şey olamaz. Balayı ayrıdır, ibadet ayrıdır..
Ben tercih etmem. Tercih edene de ne alaka demem herkes balayını deniz kum güneş olarak yapmak zorunda değil.
Parayı faydalı harcamak için güzel bir seçim fakat balayi orada olmaz yani nikahlı esin tamam ama uygun olmaz
Balayına gidilmez. Ama ibadet için gidilir. Balayı yapmak yerine ibadet etmeyi tercih ederlerse kendileri bilirler isteyen istediğini yapar
Tabiiii swishotel ya da Sheraton'da Mekke manzaralı gerdek gecesi yaparlar... Çok sevap... Bir sürü sevap pointttsss 😊
Bızım ınsanın balayı anlayısı malum olaydan ıbaret gtundrn anlayıp yazarlar sımdı, gıdılır ıbadetını yapar donersın abes bı durum degıl
Mekke’ye gidip napcaz ya ana tema seks ne mekkesi dağ bası olsun inlemelerimi duymasınlar
Yahu siz balayindan niye seks anlamini çikartiyorsunuz ne alaka?
Herkes balayinda seks yapmiyor bi kere az mantikli düşünün
Yapmıyorlarsa sıkıntı 🤦♀️✂️
Balayında yapacağın şeyler oraya ters 😅. Gitmese dağa iyi olur. 😂😂😂
Ahahahaha
Offf offff akliniz fikriniz cinselikde
Gerçekten iğrenesiniz ya cinselliğinizi de bir hafta erteleyiverin gevşeksiniz
Ablacım adam kötü birseymi demiş herkesin fikri kendine hayatta herkesin öncelikleri vardır yani bir insan cinsellik istediği için gevsekmi oluyo mal beyinli
Bencede çocuk bir şey dememiş zaten balayında o iş illaki olur Mekke'de uymaz bence herşeyi bu kadar ters anlamayın
mekkeliler nerde yapıyo o zaman
Ülkemiz gerçekten çok boşmuş bunu anladım ben diyorum ki evlendiği hafta gider umresini yapar bir haftalık gelir burada da ayrı bir hafta tatil yapar eşit bir şekilde hem dünya hem ahireti unutmadan çok güzel olur bence ama tabi sizin için cinsellik daha önemli umarım sizin gibi düşünen birileriyle karşılaşmam
@Mutllukkkistiyooo sen çok geri zek alisin uaa
Sendeeeee :)
Emin ol senin kadar değilim kendi fikirlerimi insanlar üzerinde dayatmiyorum
Benim dayattığımı kim söyledi mal mısın ya siz kesin kesin gidilmez diyorsunuz bende gidilir deyip düşüncemi belirttim herkes müslüman olucak dine inanacak diye bir şey yok neden her şeyi yanlış anlıyorsunuz giden gider gitmeyen gitmez
Ne güzel soyluyosun yorumlarına baksana bii adam diyoki ben cinelige önem veriyorum gitmek işte. iyotim diyo sende adama gevşek felan diyosun mal olan bence sensin
Hadi işine
Geri zek alı mal yaa zoruna gidiyo heralde
Zoruma niye gitsin gidin evlenin balayınızı da yapın ne tamam yeyin bize ne herkes kafasının aldığı insanlarla
Hayır gidilmesini doğru bulmuyorum balayına yeni evli çiftler gider , yalnız güzel vakit geçirmek adına girilir, Mekke'ye başka zamanda gidilir.
Hayır olmaz. Balayımda cinsellik aşırı sık olur o yüzden uygun değil. Daha sonra olabilir
Ne alakasi var balayinda illa seks mi oluyor
Evet illaki oluyor
Abicim bir hata yapmasan ne olur ölür müsün
Balayının olayı o zaten sen ne sanıyorsun ki? Bal yani enerji. Bal ayı enerji al ve harca. Olay bu. Gerdek gecesi var zaten en başta evlilikte
Yani anladık evlendiği hafta oraya gider hatta Kabe’nin önünde imam nikahını kıydırır bir hafta sonra gelince başka bir yere de gidilebilir tatile akıl fikir orada neylesin bu ülke 😅😅
İmam nikahını orada kıydırmak tabi ki hatıra olarak güzel olur lakin bi farkı yok başka yerde olmasıyla. Ben önce balayını tercih ederim
Et bakalım
Çoğu kişi de böyle tercih eder
Anladık😅😅😅😅
Balayının mantığına, mekke de bulunma niyetine ters.
ya balayi ama
Oraya ibadet yapmak için gidecem tabikide baska bisey degil
Yeni evlenen göre değil bir kac ay sonra olsa olurda
evet haklisin
Saçmalık. Araplara para yedirmeyede niyetim yok. Dolarla iş yapıp bunu ticarete dökenlere para verenlere ben saygı duymuyorum.
bir bitmediniz romantik Müslümanlar ümmet ne halde kadının derdine bak
Ne alakasi var kardeşim mekkeye ibadet yapmaya gitmek isterim
Bunda art niyet yok
esin olacak kisi de istiyorsa gidersin. balayi sonucta durdun durdun o vakitte orayi mi buldun deme ihtimali yuksek. demiyorsa zaten cok fazla da beklentin olmasin
Evlenmiyorum aslinda sadece aklima böyle bi soru geldi🙄😂 sormak istedim
boyle istegi olan muhafazakar inancli biridir hosuma gider ama diger taraftan isteksiz dirdiye dusunur yoluma bakarim. benden uzak olsun
muhafazakar muhafazakarla evlenmeli
ruhlar alemindede yasamiyoruz. istekli istekliyse.. isteksizde kendi gibi biriyle evlensin.
Gidenler var tabi seks İçin değil onu burada hallediolar
Illa seks mi olmasi lazim balayinda
Adı üstünde balayı bal bal nerede :). Ama o işi burada hallediolar gidiolar
balayı için o kadar yer var neden mekkeye gideceksiniz ki çok gitmek istiyorsanız başka zaman gidersiniz
Bilakis bence balayı içinde çok ama çok güzel hatta en güzel tercih
Git git... bi daha donmeyin. Kalin araplarin icinde.
Yeni evliyiz eşimle mekkeye gitmeyi düşünüyoruz deseniz hadi neyse de balayına mekkeye ne abi
Iliskiye baslamadan bitirmissiniz olur 😃 sevismek daha cazip gelirdi bana. Mekkede de sevisemem
ya mekkede ibadet yapcam
Sevismek evdede olur bi ömur onunla degilmisin ee ozaman
Balayında gerdeğe girilir ve bence Mekke gibi mübarek bir yerde öyle bir şey yapılması doğru olmaz.
Ama tatile gitmek yerine Mekke'ye gidip ibadet etmek çok güzel bir seçim olur.
Lütfen abartma balayına farklı bir yere git Mekkeye de sonra gidin.
Dene bence. Gidiliyor ise yaz buraya. Merak ettim ben de.
Hayır çok gereksiz. Balayı genelde bir kez yapılan bir şey Mekke'ye daha sonra da gidilir.
Nasıl yani mescide dönüp yapmak için mi çok mantıksız
Tövbe estağfurullah sinirim bozuldu özür dilerim shjsjsjsks
İnsanlar eleştirince kıvırma şeklin de komik olmuş ve gidilmez.
Olm ibadet lan bu. Müslüman olmamama rağmen mantıksızlığı görebiliyorum bunda
Yani balayı demek hani seks falan orada olacak iş değil
Balayı için gidilmez ya.. Orası kutsal bir yer, ibadet yeri, eğlence, oynasma yeri değil
Balayına gitmek saçma geldi bana. Başka zaman gidilir yine ama balayında olmaz gibi
Mekke'ye balayı için bence gidilmez sonuçta balayı bu çarpılırsınız😂
Umre veya hacca gitmek bir ibadettir, balayı denmesi hoş değil.
6 ay sonra gidin cicim ayları biter evliliğin sonrasıı için dua edersiniz hem 😂😂
Saçmalığın daniskası, barii mihrini umre falan iste
Kabe manzarası eşliğinde mi bal ayı geçireceksiniz?
O ziyaret sayılıyor bence ayrı yere gidilsin
Bos hayal kurma derim Allah korkusu olan erkek bulamazsin
Cok erkek var dindar
allahsızlar mekkeye balayı için mi gidilir baska gidicek yer mi bulamadınız
yanlış anladınız bunda art niyet yok
Oraya ibadet edilmeye gidiliyor
evlenince eşimle gitmek isterim bu kadar
Art bi niyet yok ibadet yapmak icin
Adi sadece balayina kalir bu kadar
Gidilmez mi be 🥹🥹 Kabe’nin önünde imam nikahı hayalim var 🌸🥹🥹
Seküler laikler bunu beğenmedi. İslam ile alakı paylaşım görünce
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?