Camiye zaten gitmeye karar verdim, sadece merak ettiğim şey kandilde camiye gidilecek mi? Kadir gecesinde camiye gitmek sevap mı yani? Sevap değilse gitmeyeceğim, sevapsa gideceğim falan demiyorum düzgün okunursa sevinirim.kandilde camiye gitmek sevap mı?
Değildir ibadet yapmak için camiye gidiyorsun allah kabul etsin ama bir + beklemek bana göre doğru değil. Karşılık beklemeden giden gidiyor zaten karşılık bekleyen + sevap diyenler ise sadece kendini kandırıyor.
Kardeşim, bunu sadece ve sadece Allah bilir. Biz camiye gitmenin sevap olduğunu biliriz. Ancak şöyle bir yorum getirebiliriz soruna: evde kılıanan namazdan daha hayırlı ve sevap camide cemaat ile namaz kılmak. Bu durumda zaten sevabı daha fazla. Ayrı olarak orada meleklerde dua eder derler. Bu durumda, onların duasına da dahil olmak sevaptan öte nimet olsa gerek.
Cemaatle kılınan namaz daha sevaptır. Kadir gecesi de 1000 aydan daha hayırlı olduğu için tabii ki cemaatle kılınan namaz da 1000 kat sevap point getirecektir.
muhasebeci olmayın gençler islamiyette bir arada olmak gerekir sevap bile olmasa gitmek lazım
1
0 Yorumla
Gizli Üye
(30-35)
+1 yıl
Sen once uslubunu duzelt ortada bisey yokken niye sacmaliyosun ki camiye gidince bir de tövbe et. Insanin içi kotuyse camiye gidip kazanacağı sevap onu kurtarmaz.
Yapacağın ibadeti karşılık beklemeden yapman senin için daha hayırlı olur. Hiçbir ibadeti sevap kazanacağım diye yapma!! Yaradanın rızası için yap!! Bu seni daha çok mutlu edecektir emin ol😊