Yalıkavak marinadaki bir restaurantta müşterilere 1.115.510.00 TL hesap geldi. Sizin tatil için ayırdığınız bütçe ne kadar? Tatil için Bodrum'a gitmeyi planlıyor musunuz?

Yalıkavak marinadaki bir restaurantta müşterilere 1.115.510.00 TL hesap geldi. Sizin tatil için ayırdığınız bütçe ne kadar? Tatil için Bodrum'a gitmeyi planlıyor musunuz?

Yalıkavak marinadaki bir restoranda gelen bu kadar yüksek bir hesap, gerçekten dikkat çekici. Bu tutar, çoğu insanın bir yıllık gelirinden bile daha fazla olabilir. Ancak, bu tür lüks mekanlarda yüksek fiyatlarla karşılaşmak şaşırtıcı değil. Tatil için ayırdığım bütçe genellikle tatil yapacağım yerin konumu, süresi ve planlanan aktivitelerine bağlı olarak değişir. Bodrum gibi popüler ve lüks bir tatil beldesinde tatil yapmak, genellikle daha yüksek bir bütçe gerektirebilir. Ancak, benim tercihim genellikle daha sakin ve doğal güzelliklere sahip yerlerdir. Bodrum'un muhteşem manzarası, eşsiz plajları ve canlı gece hayatıyla tanınması, birçok insanın tatil için tercih ettiği bir destinasyon haline getirir. Ancak, benim için tatil, sadece lüks ve pahalı mekanlarda geçirilen zaman değil, aynı zamanda doğayla iç içe olmak, farklı kültürleri keşfetmek ve dinlenmek anlamına gelir. Sonuç olarak, Bodrum gibi lüks tatil beldeleri gerçekten çekici olabilir, ancak herkesin tatil tercihleri farklıdır. Benim için önemli olan, tatilin tadını çıkarırken bütçemi aşmamak ve kendimi rahat hissettiğim bir ortamda olmaktır.
Fişin üzerine bakarsanız bu tutarın sıradan lahmacun veya pideye verilmediğini anlarsınız. Oraya gidip bu içkilere bu yemeklere bu parayı veren zaten 1 milyonun değil 10 milyonun bile dersini yapacak insanlardan değildir. Yani bodrumun pahalı olduğunu gösteren örnek bu değil. Bu fsrklı bir durum. Bunun daha üst meblaları zaten İstanbul olsun, İzmir olsun, Ankara olsun bazı gece mekanlarında her gece veriliyor.
Şimdi czn burak eski adıyla hatay medeniyetler sofrasında 1 adana tabak şovlarıyla beraber 5000 tl aynı adana sokak arası kebapçıda 300 400 lira. Yani kapıda güvenlik olur ve zaten fakiri sokmazlar. Bu yüzden tartışmayın bunu. Bende o tarz bir mekan açsam kapıma lamborghini ile gelseler ve fiyat onlar için leblebi çerez parası olsa bende hesabı kitlerdim.
Bu fiyattan satan degil alan kabahatlidir. Satıcıyı tebrik ederim, takdir edilesi bir tokatlama. Maddi imkanlardan yetersiz onca insan var böyle bir hesap ödemek sadistliktir net. Bu insanın/insanların bir bardak su dahi satın alamayacagi bir hayati deneyimlemesini dilerim…
Cevap
80Cevap
Yani düşünelim mi o kadar deli olalım mi
Normaldir şaşırmadım hiç. ben tatil düşünmüyorum zaten para da yok bu ülkede.
Bakın açık ve net bir şekilde söylüyorum; son yıllarda bizim insanımız bizi daha çok silkiyor!
Resmen tavuk yolar gibi hem de.
Bu denli bütçem olsa Türkiye'nin o en ünlü sahil yerlerini gezip dolaşmak yerine, Avrupa'da, Afrika'da, Uzak Doğu'da çok daha iyi yerleri gezerim. Parayı gömeceğim yer en azından buna değsin isterim.
Yalıkavak Marina sınıfsal bir ayrıcalık bence. Böyle yerlerin de olması gerekiyor. Adamın yatı var, milyon dolarlar kazanıyor ona hitap eden bir yer olmasın mı? 35 bin dolar bu dediğim adamlar için sıradan bir şey. Hatta şöyle söyliyim bu adamlar orada yedikleri için vermiyor bu parayı, senin benim giremediği yer olduğu için veriyor. Bodrum'da sana bana hitap eden yerler de var.
Zaten bu tarz mekan ve restaurantlara giden kişiler bilerek gidiyor kendi çevresinde sosyete de adı geçen mekanlar. Nasıl sen bir arkadaşından şurası güzel vs diye duyuyorsan onlarda öneri tavsiye üzerine gidiyorlar. Zenginin parası züğürdün cenesini yorar boşverin. 😒
O parının çeyregi ile yurt dışına gidersin bir de kalkıp elin gavurlarına konusuyoruz bizim millet daha gavur elin gavuru kendi milletini s.. ikmiyorrr ama bizim milletimiz kendi milletini iyi s.. ikiyorrr
Adisyona baktığınızda bazı şampanya markaları göre çarpıyor
mesela
Armand de brignac brut şişe fiyatı 3.965 € =139bin tl yapıyor
O parayı bir ömür çalışıp kazanamayan insanlar var.. O paraya kaç çocuk okutulur, kaç gence istihdam sağlanır... Kaç hasta tedavi edilir halbuki... Ama bazıları bir günde yiyor şu şatafata ve lükse bak hayat hiç adil değilsin...
Sanılır ki bir otomobil fabrikası, sanılır ki uluslararası çapta faaliyet gösteren bir banka, garip gerçekten, yiyecek ve içecek satıyor bunlar, yani bu işin niteliği ne ki bu rakamlar çıkabiliyor, akıl alır gibi değil.
20 kişi eğlenmeye gitmiş de bu fiyat çıkmış instada böyle yazıyordu ama bari mekanın adını yazın yanlışlıkla gitmeyelim ve heryer böyle dgldir orada
Yanlışlıkla gitsen bile muhtemelen içeri almazlar
Çünkü o tür yerlere giden müşteri profili ultra zengin
Açılan şampanyanın fiyatını biliyor musun?
Markasını hiç duydun mu?
Bende hiç duymadım internetten bakınca gördüm 🤷🏻♂️
Biliyorum duydum da daha önce deneme amaçlı icmistm beğenmedim
Evet ya sorma çiş gibi tadı var şu zenginlerin damak tadı hiç yok 🤣
Alkollerin çoğunu denedim hatta şu an evde bile var alkol hemde fiyatları dudak ucuklaiyor şu an ve gram açıp içmem
Yolla bi tadım yapalım
😄😄
Bodrum'da tatili aklımdan bile geçirmedim. Erdek ve Gemlik dışında başka tatile gittiğim mekanda yoktu, bu senelik ikisi de yok. Ekonomik nedenlerden dolayı tatile kapıları kapattım.
10 milyar dolar serveti olan için ekmek arası döner parası 100 tl gibi... parasının 10 binde 1 tanesini vermiş.. satan işletmeye gelince yüksek fatura gibi görünüyor ama kim bilir o şarabı kaç fiyata aldı.. şarabı satan da kim bilir kaç yıl uğraştı onun için... vs vs... ama zenginin malı yine züğürdün...
Kişi sayısını gözönünde bulundurursak gayet normal. Önemli olan, sevdiğimiz insanlarla eğlenip, vakit geçirebilmek. Şahsi tercihim kesinlikle verilebilir.
Yabanci bir grup için birsey değil ki
En az 30 kişi var ve premium içkiler var
Kişi basi 1500 dolar gibi bir rakam
Bizim 1500₺ gibi düşünün kişi başı
Garson adisyona bir şeyi eklemeyi unutsa bir ay beleş çalışır. Yazık günah valla
👍🏻🙂
teşekkür @yilmazlevent
Birilerinin bir öğünde masaya koyduğu parayı biz bir ömür göremiyoruz gelir gider eşitsizliğinin resmidir bu...
Zaten parası olan gidiyor abi bizim gibi fakirlerin ne haddine yorum yapmak adam ödemiş gitmiş sorun yok
Çok içiyorlar. 😅
https://ibb.co/rMn0C9f
Özellikle D marin bölgesi abartılı fiyatlar zaten turistin olduğu bölgelerde ucuzluk beklemek gereksiz
Ev mi yemek mi sorusu olmuş.
Bunlar ne yemiş böyle kraliyet sarayında kuş sütü falan mı bu ne böyle.
Oraya giden zaten fiyatları biliyordur, siz gitmediğinize zaten tarihte yazmıyor.
En az 20 kişilik bir yemek bu. Bir kişiye ait değil.
O kadar içki normal fiyat tabi martini falan.
Pahalı bulanlar daha ekonomik olan yerlere gitmeli.
Cidden şu hesabı ödedikten sonra rahat uyuyan erkekler var mı? Vay mk biz ikinci el araba kovalamaya devam..
Kaşınanı, kaşırlar..
Zerre üzülmüyorum.
bir şey soracam 6 adet p*rno Martini denen bir şey var o ne?
İçince kendini yıldız zannettiren içki
Espresso 100 lira yazıyor, mekanda değil müşteride bir sıkıntı var gibi geldi bana
20 kişi den fazlaydı kişi sayısı eksik bilgi vermiş soru sahibi
Düşünürüm ama ordan daha güzel ve kaliteli yerler mevcuttur illaki.
Ne işim var oralarda gösteriş meraklısı degilim antalyadan her şey dahil konsept aldım mis baba
Adamlar da para var huzur biz onu bile hayal edemez olduk sağ olsunlar
adamlarin parasi var ki aliyor menude ucret yaziyordur.
bodrum yasal hırsızlık yapan yerden başka bişi değil
Millet ne hayatlar yaşıyor buzda hangi markette hangi ürün dshs uygun diye bakayım vay ak
100 bin TL bahşiş ne ya? Bh adamlar zaten bunun için maaş almıyor mu?
%10 da servis ücretini yazmayı unutmamışlar 101.000 tl.
Basacaksın bunlara cezayı
Olum ben bu listedekilerin ismini bile ilk defa duydum lan
Sıkıntı yok 3 5 gece clubu sahibi arkadaşım var hesap ödeyen. düşünsün
Bu arada hesap gayet iyi çünkü bu bir event faturası.
Bunlar nasıl paralar ya? Arabamı satsam üstüne kredi çekmem lazım şunu ödemek için 😄
Tüm tuşlara aynı anda basıp bölüm geçmeye çalışmışlar bence
a... mınnnnaa k... yayım lan restorantı mı kapatmışlar ne yapmışlar
İftar çadırı mı kurmuşlar yetim mi doyurmuşlar kaç kişilik hesap o
20 den fazlaydı kişi sayısı. Normal bence. Piyasa öyleydi
Saçmalık resmen, genel olarak fiyatlarla ilgili sıkı denetim yapılmalı.
Eski para birimi bu aralar sosyal medya da popüler oldu böyle paylaşımlar
O adam hesabı öderken bu kadar dusunmemistir o para kimine az kimine çok
Kimligi masaya bırakırız yapcak bişey yok ama ödemem asla
Türkiyede tatile gerek yok, atla git Taylanda hayatı yaşa.
Mekanın önünden geçsem amg fakiri geçme diye garsonlar döver beni
Evi arabayı satıp yemek yiyip geliriz artık
Ömrümde iyi ekonomi olduğu zaman bile düşlemedim sorun yok o yüzden
Evet oldukça iyi ya israfı bunlar yapmıyor devlet yapıyor değilmi
Şu an yurt dışında Tatil daha ucuz hemde en yakın Yunanistan bu hesap ile ooooooo
Son zamlardan haberi yok hatunun
Bodrumda geçirelim diyor yazı
Grup vitamin
O fiyatlari gormeden m isiparis ettiler? Hayir, ozmn np
Millet nasıl lüks araba biniyor belli oldu. Dubai değil burası aloo. Kıytırık bir dükkan muhtemelen sırf bodrum diye böyle. Birde dubai sokaklarını dükkanlarını görün
Bizim yıllarca uğraşıp kazandığımız parayı millet günde harcıyor şaka gibi dünya
Tatile gitme durumum olsa yurt disina cikarim. İnsan soyma yeri bodrum taraflarina gidenin akliyla zoru vardir
koskoca Türkiye cumhuriyeti Allah’a emanet yönetiliyor. Devlet başı boş kaldı acil erken seçim 🚨
Kimse bu fiyatlardan sonra reisi suçlamamalı bence ya da enflasyon neden böyle diye, görmüş olduk teşekkürler.
Resin yüzünden oluyor zaten tüm bunlar, Avrupa'da böyle bir manzara göremezsin.
Avrupa'dakiler mal değiller o kadar, bizimkiler kazıklayacak mal arıyorlar. Her şeyi reisin üzerine atamazsınız.
Bu insanlar günde 1 milyon TL harcayacak kadar nasıl zenginleşti acaba sorguluyor musun bunu? Dilan Polatlar kim sayesinde türedi falan? Sorguladığını sanmıyorum. Türkiye'de çok büyük bir kara para şebekesi ve vergi adaletsizliği var. Vergi payının en büyük dilimini en düşük gelirli insanlar öderken en az vergiyi en zenginler ödüyor hatta ödemiyor vergi kaçırıyor. Bunların mimari kim? Tabiki de 2002'den beri bu ülkeyi yönetenler.
Ya cidden ne yaşıyorsunuz anlamıyorum ki sizi, Polat reis tarafından türemedi, Polat tamamen akılsızlığıyla gösterişiyle ama bunlardan en önemlisi de kara para aklamasından dolayı kaybetti ve Türk devleti de gerekeni yaptı. Çok zoruna gidiyorsa git Türkiye'den olay kapansın.
Kafası çalışmayan, sorgulama yeteneği olmayan insana neyi anlatıyorum ben senden haklısın 😄
Ben memnunum ülkemden, yani eğri oturalım doğru konuşalım ama insanlar aç gözlü oldular şükür bilmez oldular ve bu yüzden şimdi de hep fazlasını hep dahasını istiyorlar öyle hiç kusura bakmayacaksınız, ben azıyla yetinmeyi biliyorum tamam benim için de pahalı ama şükrüm var benim ve her zaman da yüzüm gülüyor. Ama siz şükretmeyi unuttuğunuz için anca birilerine böyle kin kusuyorsunuz ama suçlusu da ben miyim şimdi anlamadım 😐
Senin yok aslında ama ben anlatmaya çalıştım sen de haklısın.
Yalansa yalan desenize ne oldu, sorgulama yeteneğim yoktu ya hani neden sustunuz şimdi siz de?
Sustum çünkü kendisini şükür etmeyle avutan cahil birisini kâle almıyorum. Dengim değilsin :)
@_MelisYıldız_ lan mal sen Cumhurbaşkanı olsan resrorandaki hesap seni mi ilgilendirir mk sana niye suç atılsın, nasıl zengin oldu kara para falan diyorsan her ülkede olan bir şey ve hesabı tek kişi ödemiyor... bu anasını satim konuyu uzatmayavagm kafana kuş sıcsa reisi eleştiriyonuz mk yeter lan turemeyin daha fazla
Dengin birisi değildim de ne yazdın o zaman? Ayrıca şükür ile oluyor bu mesele, tamam o zaman her şey pahalılıksa ben nasıl alabiliyorum ve benim nasıl bankamda birikimim var?
Bunun açıklamasını yapın bana bayan çok bilmiş.😌
boş ver sen de kardeşim anlamazlar, anlamazlar.
Şimdi bu mekana giden arkadaşlar böyle bir ücretle karşılaşacaklarını bilmiyorlar mıymış da bir de fişini çekip paylaşmışlar. Çok saçma la.
zaten giren onlara giriyor diye amaan diyenleri anlamıyorum okey onlar zengin hesap onlara cok değil ama neden bizden birileri de ords yüzemesin yemek yiyemesin çok büyük sıkıntı var kendi insanını bu kadar güdükleyen baska bir millet zannımca yoktur
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?