Geçtiğimiz günlerde Bodrum'daki bir mekana giden beş kişilik aileye yedikleri öğle yemeği sonrası 2 500 liralık hesap geldi. Hesabı görünce şoke olan müşteri, adisyonu paylaştı.2 500 liralık hesaptaki diğer yemeklerin fiyatları şöyle: Kuşbaşılı pide 185 lira, kola 62 lira, Türk kahvesi 54 lira, espresso 62 lira, Maraş dondurması ise 47 lira.(Sabah)
Bodrum’da bir tabak döner 370 lira! Tatile bu yaz nereye gideceksiniz?
E bu yeni olmuş bişey değilki.. Bodrum’da belirli mekanlar genelde turistlere hitap ettiği için Euro bazından hesaplar. tur teknelerindede öyledir.. tabi malum süreçten ötürü kimi tutarsa onu öpme muhabbeti olmuş bu arkadaşa😂biride çıkıp demiyorki burası Türkiye sen bu Euro hesabına göre sattığın eti Euro ylamı alıyorsun ya da çalışanına maaş olarak Euromu veriyorsun demiyo.. bizim Türk zihniyeti zaten bir daha ne zaman gelicez, aman bu dünyaya bir dahamı gelicem, canım pahalıydı ama Bodrum sonuçta felan diye laf konuşur.. ama bir Fransız eyfele karşı yemek yiyor onun kadar ödemiyor ya da bir İtalyan pisa ya karşı yemek yiyor yine o kadar ödemiyor.. ama değer çünkü orası Bodrum !
Bu kadar fahiş fiyat olmasının tek nedeni; gidilen mekandır, yiyeceklerin kalitesi değil..
Ezel dizisinde böyle bir sahne vardı.. Ezel müdüre, yemeklerin kalitesizliği, saçma puro, kalitesiz şaraplardan dem vururken müdür “Madem beğenmiyorsunuz, neden yıllardır buraya geliyorsunuz?”
Ezel; “Çünkü ben “buraya gelebilenler” kategorisinde olmak için” diyordu.. “Bakın benim param var ve ben buraya gelebiliyorum! diyerek kendimi pazarlıyorum” diyordu..
bir tabak döner asla ölçü olamaz... çünkü herşey dahil bir otele gidersin olur biter... benim gördüğüm bodrum türkiyenin en ucuz tatil cenneti... geçen sene haziranda 1476 tl ye iki kişi yalıkavakta tatil yaptık... bana göre türkiyenin en pahalısı antalya kemerdeki oteller.. yıldız farkı var tabiki ama bulunabilir olması önemli...
Taksicisi ayrı dolandırır, restoranı ayrı yahu nedir bizlerin bu problemi bir tabak dönere 369tl alan adam kiram yüksek diyip bun fiyatları koyuyorsa sistemde bir problem vardır yahu kimsede demiyor ki sen nasıl bir tabal döneri bu fiyata satiyorsun! Tüketici haklari away from pc sanirim
Şok olacak birşey yok gittiği mekanın adını daha öncr hic duymadımı öncesinde fiyat kontrolu yapmadımı bodrum çesme bu tarz tatil beldelerindeki fiyatlar dillelere destan artık o parayı odeyecek gücü varki öyle bir mekana gitmiş show dan başka birsey degil.
Avrupa'da bile bir porsiyon doner 30 -49 euro degil. Turkiyenin para birimi Türk lirası, ve burası Avrupa degil.. bu işletmelere türk lirasi ile adisyon kesmedikleri, fiyatlama yapmadıkları için yuzbinlerce liraluk ceza iyi gelir.. bunlar bir de turizm sezonu kotu gececej diye ağlıyor, yurtdışından korona transferi istiyorlar. Bence birakalim batsinlar
Ya arkadaş kimse kimseyi zorlamıyo ki gel burda ye diye. Dükkan adamın mal adamın ürün adamın kaç paradan satarsa satsın paran yoksa evinde yersin. Serbest ekonomiyi destekliyorum. İsteyen istediği fiyata satar kimsenin karışmaya hakkı yok. bir başkası gider 2 liraya döner satar güvenirsen yersin güvenmezsen yemezsin
ben fiyat listesini görmeden bu tarz yerlerde asla yemek yemem. zaten buraya gidende bunları göze almıştır, çokda önemli değil yani.. adamlar parası olanlar gelsin diyor. olmayanlar daha ucuz yerlere yönelsinler.
Arz talep meselesi, gitmese kimse onlar da böyle yapamaz. Bu sene tatile gitmeyi düşünmedik ailemle uzak yerlere yani virüsten dolayı pek sağlıklı gelmiyor ama yazlığa gideceğiz tekirdağa.
Altın ineğin altın memesinden çıkan altın sütün altın dondurması, Altın kahve çekirdeğinin altın cezvede kaynatılıp altın fincandaki türk kahvesi, altın karamelden dondurma, altın espresso, altın kuşun altın başının:d altın pidesi.
Her yaz gibi evdeyim. Normalde şehir içi ve şehir dışı gezerdim ama bu sene onu da yapmıcam ve evde oturucam. Ayrıca bunlar sırf israf. Allah akıl fikir versin.
Adam Almanya'da 5 euroya döner yiyor, sen adama 48 euroya döner satıyorsun. İyiymiş. Gerçi Alman değildir bu hesabı bayılan, Almanya'da böyle enayi bulamazsın
@nedirbudurum Allah Allah çok garip cidden. Avrupa bilmesek Norveç'te de böyleymiş fiyatlar diyeceğiz. Siz Avrupa'nın nerelerini geziyorsunuz ya da yaşıyorsunuz hiç anlamadım, anlayamayacağım da sanırım. Siz zannediyor musunuz ki Avrupalı için para önemli değil, bilakis onların zenginleri görgüsüzlükten daha az hazzedip israf yapmaya çok daha az meyilliler. Fiyat vardır fiyat vardır. 30 TL'lik döneri 48 euroya satmak normalleştirilebilecek bir durum değil. Bu fiyatları ancak zengin Arap turistler ve birtakım görgüsüzler normal bulup öder, Avrupalı turist küfrederek terk eder ortamı. Kimse enayi değil, kimse bedavadan para kazanmıyor Beach Club'ları zengin etmek için...
bence siz atiyoreunuz. Avrupanin pahaliligini bilen bunlari soyleyemez. Avrupali turist icin bir urun kendi ulkesinde 50 euro ise turkiyede 40 euroya yese ucuz. ucuzmus diye yerler rahat rahat.
@nedirbudurum Avrupa'da fiyatları detaylı bir şekilde araştırmanızı tavsiye ederim. Orada hayat bize göre pahalı çünkü paramız değer kaybediyor. Hangi ülkede cola 8 euro merak ediyorum
😅😅😅 şu zenginlerde epey enayiymiş he. .. Deniz kum güneş anlarımda yemeyede esnaf lokantasına gidin ölmediniz ya. 54 lirayla 1 yıllık kahve ihtiyacımı karşılarım
bence şaşırdığı İçin paylaşmamış ilgi çekmek istemiş bu Bodrum’da senelerdir olan bir şey. Reklamın iyisi de kötüsü de olmaz demişler o yüzden de şaşırmıyorum
Her ne kadar pandemi nedeniyle fiyatların arttığını düşünsem de bu bildiğin adam koparmak, ayıp oluyor yani bodrumun değeri düşüyor bak gözümden aha da düştü 😂
fiyatlara bakmamışlar mı yemeden önce. biraz saçma gibi geldi bana
0
0 Yorumla
Gizli Üye
(18-24)
+1 yıl
bu yaz tatil plnm misler gibi balkonda bronzlastiktan sonra mutfakta yemek yemek kolidorda biraz yuruyuz yapip kanepede yayilmak Havai adalarida neymis knk
oraya gidenler bu fiyatı dönere değil ortama veriyor anlayın artık şunu. benim şükür ki öyle kaygılarım yok. gideceğim yer de akdeniz kıyısında küçük sakin ve ucuz bir yer ama söylemeyeceğim. mazallah millet oraya da doluşup mahveder.