Güncellemeler
+1 yıl
Lan o halimi hayal ettim oha motivasyona gel valla o hırsla önüme milenyum sorusu koysunlar onu bile çözmeye ugrasirim sjdjsmjfkd
Off bir çıksa varya aradığımdan fazla motivasyon bulurum ve mülakata kadar o hırsla kaggle platformunda derece bile yakalamaya çalışırım 😂
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
3Cevap
hiç yok heyecan
Dil sorun olmaz dimi yarin bende bekliyecem bakalim
Dil çok önemli kanka en önemli kriterlerden birisi oraya uyum sağlama
Hatta mülakat ingilizce olur büyük ihtimalle
Oha ben de hello seviyesindeyim kart almadan iptal oldu simdiden
Kanka mülakatı 6 ay - 12 ay civarı bir süre sonraya veriyorlarmış genelden
Oo ozaman kpps gibi calisilir
O zamana kadar hazırlan ama daha önemli aşama oraya gidince tahmini 2 ay üzeri bir süre kalacak kadar parayı banka hesabında göstermen gerekecek ve ileride orada ne yapacağını, nasıl kalıcı olacağını ispatlaman lazım
Bu guzel haber
Evet ama 10k doların üstünde para göstermen gerekecek tahmini ki o da tahmini
Ooo baya is çöpçü oluruz galiba
10 k vayyy
Evet ben de o parayı toparlamak için çevreme danisacam gideyim yeter ki smdmsmmdkdm
İş bulduktan sonra zaten misliyle geri öderim ayıp olmasın diye
AI research engineer rolü senede min 200k+ dolar alıyor çok kolay iş bulduktan sonrası
Ne ki bu al research
200 k güzel para
Yapay zeka arastirmacı mühendisi olarak geçiyor
Senin kadar arastirmadim sen isin kitabini okumusun
ABD'de en fazla talep gören ve benim inanılmaz keyif aldığım bir alan
Oo saten meslegin varsa birde teknoloji ise beyin göçü oraya gider
Aynen işte maalesef bizde torpil ve yetersiz ARGE ortamı var o yüzden mecburum gitmeyeb
Varsa boyle ilgin git kendini gelistir ilerde olmayan arge isinin turkiyede basina gecersin tabi ordan gelmek istersen.. para sikinti 350 bin lirayi geciyor para kredi bile vermiyorlar
Gelmeyi inan hiç istemiyorum çünkü gençliğimizde bizim ruhumuzu somuren bir ortama maruz kaldım ve ABD'ye gitmek istemememdeki en nihai sebep değer göreceğim, yaptığım seylerin karşılığını alabileceğim, ideolojime ve sosyal bakış acıma daha yakın, bana ideallerimi gerçekleştirmek için ortam sunan bir yere gitmek
Nerede büyük isim var hepsi ya yurtdışında, ya da orada bir işi var mesela Şadi Evren Şeker hoca gibi
Dogrj diyorsun genclik sevgi yasama sevinci kalmadi bir umut yabanci ulkelere gitmek inşallah hayirli olur
Umarım öyle olur kendimi görmek istediğim yeri biliyorum ama tek eksiğim motivasyon... Çok ciddi ilerleme kat etmem için sadece 3 aya ihtiyacim var ama performans anksiyetesini yenmem gerekiyor ve green card durumu psikolojik olarakta beni ileri taşıyacak bir şey
Torpilliler yüzünden niteliklerimi sergileyecegim ortam bulamamak beni zorluyor ama psikiyatri desteği sayesinde onu da asmama çok az kaldı
İnşallah bu ugraslarin karsiliksiz kalmaz
Kalmayacak zaten ama green cardı istememin sebebi ABD'ye gitmenin başka senaryosunu dusunmedigim için değil, bu durum beni hem psikolojik olarak hem de hedeften kazanılan zaman olarak 2-5 sene arası bir zaman öteye taşıyacak inanılmaz güçlü bir faktör
Dogru
Çıktı mı çok merak ettim
Yok ua nerede sus hatırlatma dkskkdjs
Nasıl nereden baş vurarak yapılır
Başvuru çoktan bitti hocam yarın sonuçlar açıklanıyor
İnşallah çıkar sana kurtulursun
Off ağzından bal damlıyor bal! Çıksa varya hedeflerim için 2-3 seneden fazla zaman kazaniyorum hatta daha fazla
Zaten motive olacak bir şey arıyordum varya deli gibi motive eder 🗿