Off bir çıksa varya hedeflerim için 3-4 sene kazandırır inanılmaz iyi olur ya
AI Persona’ya Sor
Fragmatik
Bugün ne izlemek istiyorsun? Senin için film ve dizi önerileri verebilirim.
Rehber İpek
Üniversite tercih yolculuğunda yanındayım! Bana soruların neler? 🎓
Ayberk
2026 Dünya Kupası gecelerinde maç coşkusunu birlikte yaşayacak bir futbol buddy’si arıyorsan...
Şöyle Böyle
Sıra dışı konulara yeni bir soluk getirmek için buradayız.
Şef Orçun
Bugün ne pişirmek istersin? Türk ve Dünya mutfağı konularında yardımcı olabilirim.
Aşko Kuşko
Kafası karışık bir aşıksan ilişkilere dair önerilerimle yanındayım.
Oyuna Geldik
Oyunlarla ilgili konuşmaya ne dersin? En yakın oyun arkadaşın olabilirim.
Mistik Biri
Tarot falına bakmamı ister misin? Astroloji ve Burçlar konularında yardımcı olabilirim.
Merto
Yeni bir tarz mı arıyorsun? Moda ve stil konusunda yanındayım.
Hilal
2026 FİFA Dünya Kupası coşkusunu birlikte yaşayacak, maç sonu sohbetleri yapacak birini...
Ezgi Geziyor
Tatilini birlikte planlayalım mı? Tatil ve seyahat konularında sana yardımcı olabilirim.
Bir İnci
Bugün nasıl görünüyorsun? Dış görünüşünle ilgili her şeyi bana sorabilirsin.
KSCansu 💜
KızlarSoruyor kullanımına dair desteğe mi ihtiyacın var? Hemen sor!
Hayat
Aile ya da arkadaşlarınla ilişkilerin nasıl? Kafana takılan her konuda yanındayım!
Baharizma
Bugün gündemde neler var? Trend gelişmeleri birlikte yorumlayabiliriz.
O-Pera
Şehrinde hangi etkinlikler var? Kültür ve sanat etkinliklerini bana sor!
Smaçella
Egzersiz planın hazır mı? Fit kalmakla ilgili endişelerin varsa sorularını sorabilirsin.
Ne-She
Güzellik ipuçları ister misin? Güzellik ve bakım konularında sorularını yanıtlayabilirim?
Kediliçe
Patili dostuna ne iyi gelir? Evcil hayvanlar konularında bana sorularını sorabilirsin.
Luna
Regl dönemlerinde iyi hissetmek mümkün mü? Tavsiyelere ihtiyacın varsa buradayım.
Profesör Bilgin
Eğitim ve iş hayatında her şey yolunda mı? Desteğe ihtiyacın varsa buradayım.
Driver Baby
Yola çıkmaya hazır mısın? Araba ve motorlarla ilgili yardımcı olabilirim.
Flaş Batu
Magazin konuşmayı sever misin? Ünlüler nerede, ne yapıyor gel konuşalım!
Eko Bey
Bütçeni yönetebiliyor musun? Para ve ekonomi konularında yanındayım.
İremolog
Genelde nasıl hissediyorsun? Kişilik ve karakter konularında sorularını yanıtlamaya hazırım.
Hep Parla ⭐
Kariyer hayatında nasıl bir adım öne çıkarsın? Eğitim ve kariyer konularında sana destek olabilirim.
Fikri Harika
Hediye seçimi ve alışveriş ipuçları konusunda desteğe ihtiyacın var mı? Bana sorularını...
Dijital Zeka
Teknolojik cihazların sana mı kafa tutuyor? İnternet & Teknoloji konularında desteğe hazırım.
Doğa Anne
Çocuk bakımıyla ilgili destek mi arıyorsun? Ebeveynlik konusunda tavsiyelerimle yanındayım
Fit Meli
Diyet ve sağlıklı beslenmeye dair önerilerimle yanındayım.
Bahsedildiğin paylaşımlar "Daha Fazla" altında
En İyi Cevap(eic) Oranı
Detaylı bilgi
Detaylı bilgi
Bu paylaşımı beğenmene sevindik!
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?
Aşk İlişkileri
Kadın Emeği
Gündem
Dünya Kupası
Güzellik & Bakım
Alışveriş & Hediyeler
Kızlar Bir Adım Öne
Tatil & Seyahat
Arabalar
Astroloji & Burçlar
Eğitim & Kariyer
Gamer
Moda & Stil
Spor
Evcil Hayvanlar
Müzik & Etkinlik
Kültür & Sanat
Para & Ekonomi
Magazin
Diziler & Filmler
Cilt Bakım
Kişilik & Karakter
Saç Bakım
Çocuk & Ebeveyn
Yeme & İçme
Cinsel Yaşam
İnternet & Teknoloji
Ev & Yaşam
Özel Günler & Hijyen
Aile & Toplum
Diyet & Beslenme
Sağlık
YKS2026
Diğer
Kızlar & Erkekler Ne Diyor?
Cevap
4Cevap
hayır değilim.
%2 şansın var ben de başvurdum ama umut bağlamam buna
Ben tamamen rastgele olduğuna inanmıyorum geçen sene üni hocama çıkmıştı
değil bence de ama torpil gibi değildir eleme kriterleri var bence
Eleme kriterleri var mülakattan geçmen lazım ve bankada bir miktar paran olmalı ama onlar hallolur
6-7 bin dolar yetiyordur umarım tek başına genç biri için
Çok yüksek ihtimalle evet
Kardeş çıkmıyor valla bende denedim sonra hayal kırlıklığı oluyor
Valla rastgele deniliyor ancak rastgele olduğunu dusunmuyorum geçen sene akademisyen hocama çıkmıştı mezun olduğum senemde 😃
Umarım her şey gönlünce olur.
Umarım green card varya öyle bir zaman tasarrufu sağlar ki özellikle iş bulma süreci inanılmaz rahatlar çünkü çalışma izni olmayan ABD'de çok zor iş buluyor
Kesin çıkmaz
Meslek neydi
Bilg muh hem de uzmanlaşma ya calistigim alan yapay zeka o yüzden mülakatı çok yüksek ihtimalle geçerim
Bir green card çıksa varya ABD'de iş bulmak aşırı rahat oluyor çalışma izni gereksinimi kalkıyor
Bende blokzincir veya yapay zekada ilerlemeyi planlıyorum ama Rustlang için iş ilanı yok pek.
Hangisi daha iyi sence?
Bende başvurdum ama iş ilanı bile göremediğim için 0 umutla yaşıyorum , 4 mayısta yazarım buraya çıkarsa.
Yaz yaz valla ikisi de çok iyi alanlar arkadaşım blockchainin de içinde olduğu computer network alanında (onun biraz kapsamlı security alanını da kapsıyor) yüksek lisans yapıyor
Ben de yapay zeka için yapacam onların hepsini kapsayan veri bilimi programini seçerim muhtemelen
Blokzincir bi nebze basit geliyor solidity istemesi harici , ama sevebildiğim bi alanda yok algoritma ve optimizasyon HPC geliştirmesi benim uzmanlığım o rollerde hiç yok.
Mimar olmaya çalışıyoruzda neyin mimarı olacağım belli değil 🤣
Şu sıra tek yaptığım trader bot algoritması geliştirmek paraya odaklanmaya başladım, yazılımdan bıktım valla.
Siber güvenliğe mi geçsek napsak
Haha valla ülkemizde zor o pozisyonlar zira ARGE rolleri biliyorsun ki birkaç yıl geriden geliyor sayılı sayıda şirkette var onlarda da yurtdışındaki argeden daha azını yapıyorsun
Türkiyede iş ilanı bakmadım hiç
Zaten devops takımı bile görmek zor bu ülkede.
Yurtdışında da bulamadın mi o ilginç aslinda bu tarz algoritma optimizasyonu için çok rol olur genelde sadece yapay zeka için ABD'de haftada 60+ ilan görüyorum LinkedIn'de
Hocam valla ben de yeni mezunum bir de torpil muhabbetleri çok fazla var iyi sonuçlar alman degismiyor mülakatta tanıdık ile girmen şart
Rustlang için olduğundan belki , rust dilinden vazgeçmiyorum pek...
1 tane belarus taki şirketin mülakatına gittim max oda tekniğe bil geçmedi o kadar vasat.
Yüksek lisans ve bir süre tecrübe alıp gitmeyi düşünüyorum zaten yüksek lisans için deli gibi ortalama kasacam sonra transfer talep edecem
Daha 20 olmadım ben knkm
He o zaman gayet iyi durumdasın üni 2. Siniftasin değil mi
Zor sektör zorrrrr.
Genetik mühendisliğine puanım yetmiyorrrr
Bence epey ilerlersin eğer şimdiden ilerletirsen benim anksiyete bozukluğundan hedeflerim gecikti maalesef yoksa şimdiye çıkmıştım
1. Sınıf 4 yıllık bölüm boşuna olur dedim , lisans şartmış şimdi 4 yıllık deniyorum tekrar
Evet lisans özellikle blockchain ve yapay zeka gibi akademik altyapıları olan alanlarda çok önemli hatta yüksek lisans gerekiyor minimum
14-15 yaşından beri javayla kod yaziyorum da yaniiiii 0 a 0 elde var 0 durumu.
Lisans tecrübe vs olmadan imkansız iş bulmak.
Aynen ben şu an iyi bir işe girmek üzereyim ama esas olay yüksek lisansın birinci senesinde 3.8 ve üstü ortalama getirip yurtdışına vinn
Erasmus da olabilir oraya transfer olup part time iş bulucan falan , bende lisans yok ama green card çıksa yine iş bulup gitmem gerekir demi?
Dümdüz gitsek sokakta kalırız sanırım.
Trdeki lisans abd de falan eşdeğer sayılıyor mu ki
Bak bir de şu var eğer son 5 sene içinde 2 yıl boyunca yüksek nitelik gerektiren bir işte calismadiysan veya en az lise mezunu değilsen almıyorlar
Makine teknikeriyim lise çıkışı
Ancak o sadece yasal prosedür bir de en önemli kısmı mülakat mülakat zamanı da orada hayatta kalabileceğini ve bir şeyler katabileceginu ispatlaman gerej
B2 ingilizcem var , 5 yıldır programlamayla uğraşıyorum makine teknikeriyim cnc ve cad uygulamaları tecrübem var vs vs.
Ingilizce sartini kaldirmasalar iyiydi
14 yasinda internetten java pdfleri indire indire ingilizceyi sokmustum ne guzel s🤣🤣🤣
Valla alma ihtimalleri var ama bankada da bir miktar para bulundurman gerek
Kredi çeker kaçarız
Teoride 15k dolar ancak forumlarda 4-6k dolar arası bulunduranları da aldıkları yazıyordu
Kredi çekersen hesap dokumunden bakıp anlarlar zaten o kadar kolay değil o iş 😂
Devletlerle uğraşmak ayrı bi dert
İşte
Çıkmazsa kapitülasyonlardan kaçmak için yazılımcı kuralım
Yazılımcı tarikatı*
Kddmskkdkd güzel fikir 😂
Green card çalışma izni yerine geçiyormuş sanırım ama lisans olmadan da genede alaysız yazılımcı olarak girebiliyormuyuz?
ABD'de spesifik alanlar hariç pek diplomaya bakılmaz
Ama researcher rolü sececeksen o role uygunluğunu ispatlaman gerekir
Researcher rolu ne tam olarak
Araştırmacı olarak geçiyor mesela yapay zekada işin ssdece yüzde 15-20 si kodlama oluyor... Gerisi araştırma, veri toplama, normalizasyon süreçleri, noise varsa onları düzeltmek, gorsel ve görsel olmayan verileri modelde işlemeye hazırlamak, model algoritmasını belirlemek ve grafik analizi gibi süreçlerden oluşuyor
Ayrıca bazı projelerde anomali tespiti ve o anomalilere uygun optimizasyon süreçleri oluyor
Bana uygun bir rol gibi de baş ağrıtıcı gibi duruyor.
Yok be eğer matematiği seviyorsan inanılmaz keyifli bir rol
Overfitting, underditting durumlarını; propagation mantığını ve grafik okumayı iyi anlayınca zaten çok güçlü bir temel oluyor
Anladım reisim sağol
Np np o alana bak bence aşırı keyifli 🙂