Eski eşimle zaten olsaydı bu durum da olmazdık.
Biz anne baba arkadaş hersey olduk ama es olamadık sevgili olamadık. E ben bu adama daha niye döneyim.
İnşallah bu durumu anlamazsınız.
şu an görüştüğüm biri var eski esimden1 sene önce ayrıldım. Çocuklar dedi 3 gün ailece Karadeniz turu yapalım. Sonuçta anne babaliktan bosanilmiyor. Sevgilimle ciddiyiz eger gidersen o an beni sil diyor. İnsanlar arkadaşça ayrılamaz mi? Zaten aramızda birsey geçecek olsa neden bosanalim😪
Bende boşandım ve çocugum var ve çocugumun babası ile tamamen resmiyetimi koruyorum onunla sizli bizli konuşuyorum elimde olmadıkça diyaloga girmiyorum benim için bitmiş ve yabancı biri o sadece babalıgını yapsın yeterli onunla birlikte çocugu bahane ederek tatile gitmem bu çok yanlış bir durum sende duygular bitebilir ama o bir erkek onlarda bu duygu kolay kolay bitmiyor ciddiyetini koru ve beğendiğim adamı kaybetme kızmakta çok haklı aynı durumda sende olabilirdin o eski eşi ile tatile çıksa ne tepki verirdin bir düşün
Bence gayet normal bir durum.
Siz ayrılmış olsanız bile çocuklarınızından ayrılamazsanız. Çocukların mutluluğu için anne ve babalık göreviniz devam etmesi gerekir zaman zaman çocukların mutluluğu için bir sıraya gelmek zorundasınız.
Bence senin sevgilin yersiz bir kıskançlık içine giriyor.
Böyle olacağını en baştan bilmesi gerekirdi.
Senin çocuklu biri olduğunu ve çocuklar için eski eşinle iletişim halinde olman gerektiğini biliyor olması gerekirdi.
Bence eski eşi ile iletişim halinde olmasıyla eski eşi ve çocuklarıyla birlikte tatile gitmesi farklı. Açıkçası bu durum başına gelse aynı şeyi söyleyebileceğini düşünmüyorum. Belki kafanda “Yok ya, ben öyle bir şey yapmam, bu konuda anlayışlı olurum.” falan diyorsundur ama yaşamadan anlaşılmıyor işte. Bence sen çok anlayışlı olmaya çalışan, zeki ve efendi bir arkadaşımızsın ama söylediğinin gerçekle pek alakası yok. Gerçek hayatta insanlar bu kadar anlayışlı olamaz. Bence olmamalı da zaten.
Bu hassas bir cizgi farkındasın değil mi? Kırmaman gereken bir çok etken var. Cocukların, onların talepleri.. sen, senin beklentilerin. Hayatında olan kişi ve talepleri. Eski eşin bu listede tabi ki yok. Bence bu durumu çözmeden yolculuga cıkmak akıllıca gorunmuyor.
Bence sevgilim bu konuda kendine guvenmiyor. Ben kendisini seviyorum ilgileniyorum ee niye eski eşime döneyim ya da ne olabilir ki demekki kendi zihni kötü.
Bu sayede sevgilimi tanımış oldum..
Bu sekilde bir varsayıma ulasmakta haklı buluyorum seni ancak bazen hislere söz geçirmek zorlaşabiliyor. Belki bir arkadası bu durumu yasasa sevgilin ona senin bu dusuncelernle benzer sekilde öğüt verebilirdi ama kendi yasadıgın durumu bazen okuyamazsın. Hayat böyle
Cocuklarim için yaşayan bir anneyim eğer ki hani hayatıma engel olacaksa ben sevgilimi bile silerim... eski esimin arkadaşlığı benim için çok değerli kendisi gibi odun değil. Benim eski eşim bana hersey oldu ama karı koca olamadık.
Nefis bir tanımlama yapmıssın. Kendini geliştiren dolu dolu bir insansın. Durumu süzebilme ve anlama yetenegin yüksek. Önceliklerini ve beklentilerini sorumluluklarının önüne koymuyorsun. Seninle olmak kolay değil daha dogrusu her yiğidin harcı değil. Bence hayatındaki kişiyle güzelce kur iletişimini ve bir kere daha seni anlamasına imkan tanı, bakalım sonuc ne olacak
Zaten çok darlayan biri degilim kendinde düzgünce duruyorum işte daha niye boguyorsun benim kendi alanım var ve bu kim olursa olsun kendi alanım kimseye ihlal ettirmem. Çünkü o alana birini aldığında bütün benliğini yitiriyorsun. Senin en zayıf en şeffaf halini görüp bırakıyor. Belki de bu bir duvar ama dediğim gibi ben kararlıyım. Kendi bana güvenmeyi öğrenecek. İstesem gizli kapaklı da yapabilirdim. Asla yalan söylemem.
İnsanlar ne kadar yakının olursa olsun, her daim bir sınırı koymalı ve oraya almamalısın. Cok dogru bir felsefeye sahpsin. Yaşlar kaç?
Ben 35 o 32
Kendini yetiştirmiş, deneyimli ve aklı havada olmayan zaman zaman uçarı yönleri olan ama doğrudan şaşmayan bir kadın oldugunu dusunuyorum. Hayatındaki adamın ise daha uçarı sana nazaran bir tık savruk oldugunu ama sana deger verdigini dusunuyorum tabi kendine yatırımını senin kadar iyi yapabildigine de inanmıyorım aslında
Teşekkür ediyorum. Daha dominant davransada çok ilkel durtulerini kontrol edemeyen biri. Bana göre çok zıt biri aslında kendi beni bırakmıyor.
İlişkide yönlendiren taraf sen mi oluyorsun genelde. Hosuna giden bu şekilde olmak mı? İş hayatında lider ruhlu olduguna eminim ancak ilişkilerin dinamikler bambaskadır. Sen de biliyorsun
Ya beni okadsr iyi tanımliyorsun ki..
Aslinda eski eşim herseyi kendim yapardım bunda biraz sahiplendi ve kontrol etmeye başladı hoşuma gitti güçlü kadın olmaktan yorulmuştum. Sonra fark ettim ki her ne kadar ben sahiplenilmekten hoşlansam da kendi konfor alanı olan biriyim. Eski esimi secme nedenim buydu.
Eski eşini seçme kriterlerin ve bugunku sen aradında aslında bir değişim yok. Yine sen sensin. Eskiden her işini kendin yapıyordun ve zamanla diger etkenler ve problemler (ruhunun tatmin olmaması zihninde boslukların kalması ve tedirgin hissetmen) seni ekstra yoruyordu. Bu nedenle doganda olan her seyi ele alma tarzın bile sana yük gibi gelmeye baslamıstı, kendinden oldugun kişiden zevk alamamaya basladıgında da ilişkinin bittigini farkettin gibi geliyor. Yeni hayatında ise basta hosuna gitsede bu durum, sen dinlendikce kendi sevdigin sekle yeniden burunme ihtiyacı duydun. Bugun yasadıgın sorunlar, yorgunlugunun gecmesinden ve yenilenerek kendini bulmandan kaynaklı. Biraz ironik ama sevindirici. Umarım kafanı karıstırmamısımdır
Yok yok teşekkür ederim seninle iletişim kurmak muazzam değerli fikirlerin için çok teşekkür ederim. Ben galiba ne eski eşim ne sevgilim gibi birini istemiyorum. Aslinda biri olsa da olur olmasa da olur galiba. Bana yuk olacak herseyden uzaklaşmak istiyorum
Senin algıların çok yüksek, bende keyif alıyorum. Konuya dönersek; sen yeniden kendini bulmaya başladın. Deneyimli bir kadınsın evet ama yetmez cok daha fazla potansiyelin var. İpleri eline al, bu seni yormuyor doğanda var. Daha iyi hissedeceksin sana yük oldugunu gercekten dusundugun zamanda ipleri keseceksin zaten inan bana.
Ozaman ergen gibi kontrol etmem gerekiyor ve kendini bilen yetiştirmiş insanla daha fazla ilerleyip kendini geliştirmek varken ben çocuk büyütmüş gibi hissediyorum🥹 zaten sapyoseksuelim inan hayat çok zor
Senin bebek emzirecek zamanın yok. Haklısın, keyif ve haz aldıgın yeni yemekler ve yerler kesfettigin etkileşimli bir hayatı sürdürmen gerekiyor. Ruhunu besle! Sapyoseksuel oldugunu ilk yanıtından itibaren keşfetmiştim zaten bu nedenle tum ilgimle iletişimdeyim
Cok teşekkür ederim konuşup anlatacağım aslında bu tatil mevzundan patlak verdi dediğin gibi birikmiş içimdeki duygularımı anlamlandirdin. Sırf o istiyor diye yanında kalmamalıyım
Enine boyuna dusunmene destek olmak güzel bunlar bilincaltında yer edinmiş ve ortaya cıkacak hislerindi. Ancaaak, böyle bir karar icin kendin otur dusun odaklan yalnız basına yap seni anlıyorum. Bunun yanıtı sadece sende. Sana inanıyorum 🙏
🫂🫂🫂🫂
Endise etme anlastık mı?
Anlastik🤝
Okey, haberdar edersin beni.. artık zihninin paydaşı sayılırım :)
Sence hanımefendiyi eleştirecek kadar tanıyor, ne yaşadığını hissettiğini biliyor musun? Bu yorumunu ciddiye almadığında sebebi tam da bu!
Hani lunapark, sinema, tiyatro gibi etkinliklere çocuk için eski eşinle gidersin de tatil konusu çok uç bir konu. Başıma gelse bende kabul etmezdim.
Cevap
77Cevap
Çocuklarınıza karşı elbet sorunlularınız var, ebeveynsiniz. Lakin, ayrılalı daha 1 yıl olmuşken, hem ciddi bir ilişki hem de eski eşle tatil. Çocuklar içinde olsa hoş bir durum değil.
Yani ben kabul etmezdim, günü birlik geziler olabilir, çocukların durumlarını görüşmek , değerlendirmek için bir araya elbet gelebilirsiniz ama 3 günlük tatil normal değil. Kulağa hoş gelmiyor.
Cocuklarınızın psıkolojısı ıcın tatıle gıtmenız gerek dıye dusunuyosunuz madem aynı cocukların psıkolojısı ıcın kendı alanızdan fedakarlık edıp bıraz daha buyuyup bosanmayı ıdrak edene kadar sabretseydınız
Kendınız ıcın alanım ozgurlugum dıyıp bosanıp daha sonra cocuklar ıcın yapmam gerek demenız samımı gelmıyor tutarsız konusuyosunuz
Es olmak ayrı ebeveyn olmak ayrı bosanırken cocuklaeınıza bu durumları anlatmıs olmanız gerekıyodu gunubırlık gezıler olabılır belkı ama tur ıcın boyle bı karar yanlıs
Gayet normal bir durum sevgilinle evlenecek olursan bu tür problemleri her zaman yaşayacaksın gibi görünüyor ve bu durum seni daha da yoracak belki ondan da boşanmak zorunda kalacaksın herşeyden önce çocuklar anne babalarını bir arada görmeye onlarla tatile gitmeye isteği ile son derece haklılar
Bir yorumda çok doğru bir söz kullanmışsın çocuklar için ne kadar aynı evde yaşayabilirim? Aynı şekilde çocuklar içinde olsa tatile gidilmez. Herkese siz bu durumda olsanız ne yaparsınız demişsinizde merak etmeyin ülkenin yarısından çok kişi bu durumda kimse eski eşiyle çocuklar için diye tatile çıkmıyor. Ortak çocuğunuz olabilir anne baba olabilirsiniz fakat siz eş değilsiniz 3 günlük tatilde eş gibi rol oynamaya gerek yok. Siz yetişkinsiniz ergen değilsiniz. Bu tatili ancak birbirini seven yetişkinler kabul eder belkide eski eşinizin sizden hala umudu var? Arkadaş kalmış olabilirsiniz fakat siz arkadaşlıktan öteye gidip evlilik yaşayıp bir yuva dağıtmışsınız. Konu çok farklı sizin yatak geçmişiniz var. Siz sevgilinizin eski sevgilisiyle veya eski eşiyle tatile gitmesine razı gelirmisiniz adamın canına okursunuz aralarında bir şey geçer diye bu da aynı şey adam haklı.
çocukların ve onların istekleri sevgilinden çok çok daha önemli bence. Sevgilini yok say demiyorum tabiki ama çocuklarının önemi hayatı psikolojisi daha önemli onlara karşı bi sorumluluğunuz var bunu sevgilinin de anlaması gerek bence. Ama onun endişesini de anlıyorum bence ortak bir şeyler bulabilirsiniz atıyorum çocukların da hevesini kırmadan günübirlik bir şeyler planlayabilirsiniz belki sevgilin de bunu anlayışla karşılar hem çocuklar mutlu olur hemde sorun çıkmamış olur aranızda.
İyi yapmışsınız sonuçta çocuklar için bir araa gelmişsiniz keşke herkes sizin gibi yapsa kimsenin lafına takılma en doğrusunu yaptınız çünkü
Bunlar zannediyor çocuklarımı bir kenara koyup sevgilimin sözünü dinleyim. ya da ozaman sevgili yapma? Neden bir kadın hem çocuklarına adayip kendini hem biriyle hayatı paylaşamaz mi? Erkek bosaninca çocukları almadığı için gayet özgür gezebiliyor ama kadin hem çocuklarını hem hayatındakini dengede tutmak zorunda
Değil. Ben de olsam "gidersen eğer o an beni sil" derim. Sevgilinin tepkisi yerinde bir tepki olmuş. Eski eşin ile çocuklarından dolayı hâlâ görüşüyor olabilirsiniz fakat bu birlikte tatile çıkma rahatlığına erişebilirsiniz demek değil. Doğru değil bir kere.
Tatil konusunda abartmışsınız o kadar uzun boylu değil olduda aynı odada kalıverin bari tam olsun ortada çocuk var diye gevşekliğin lüzumu yok gerektiği yerde sınırı koymasını bileceksiniz koca insanlarsanız sonuçta ayrısınız ne kadarda arkadaş gözüyle baksan karşındaki bi erkektir nefsi var hiç bilemezsin o yüzden tatil işi ağır sevgilin haklı sonuna kadar tatile ayrı ayrı gidersiniz birinde sen diğerinde babası gider çocuklarla
her şey anne balıktan ayrılmış olmuyorsunuz boşandıktan sonra tabiki, ancak tatile gidecek kadar da gorusmemeniz gerekir. Şimdi görüştüğün kişi tepkisinde sonuna kadar haklı. Empati yap, aynı durumu o sana yapsaydı neler hissederdin bir düşün bakalım biraz kafa çalıştırın yahu
Cok dogal bisey bu bence sevgilin bos konusuyor sonucta senin eski esinle cocuklarin var bugun bunu diyen adam evlenince cocuklarini bile istemez bence cocuklarin senin icin daha degerli olsun sevgilin degil
Bir kere sevgilin var gitmen yanlış olur eski eşin sonuçta
Arkadaş kalamazsın eşler arkadaş kalamaz bir şey geçmez aramızdan demişsin tatile çıkıyorsunuz illa ki aranızdan bir şey geçer geçecektir de
Sonra burada paylaşırsın şeytana uydum yardım edin sevgilimi seviyorum dersin
Bu durumu aşmak hiç kolay değil önce onu söyleyeyim. Bizim toplum birazcık apta*l ve anlayışsız. Ben bunu anlatamadm çok zorluk çektim umarım sende yaşamazan
Yorumlardan görüldüğü üzere 😔
O hatayı ben yaptım keşke sen yapmasaydn
Ben esimi arkadaş olarak çok seviyorum zaten belirli bir sürede bitiyor hersey insanlar bunu anlamıyor. Çoğu şeyi asmisiz
He tatil olmayabilir ama biz8m aklımızdan fesatlık geçmiyor
Kuzum benim içinde farklı bir durum yoktu, ama hiç kimseye bunu anlatamadm
Herkes yargıladı
Herkesten önce de sevgilim bunu yaptı.
Kesinlikle Allah yardımcımız olsun
Bende ayrildim
Ne kadar süre olfu ayrılalı
Dün ayrıldım sevgilimdej
Ciddimisin yaaa bunun yüzündenmi
Hayir konu çok uzadı saçma yerlere gitti kaçak c3vaplar verdi derken ayrıldım.
Seninle konuşalım. Benimle aynı kaderi taşyorsun
Burdamısın
Ay uyuyordum
Burdaysan gizliden çıkayım konuşalım
😔 Aynı kaderi paylaştığım tek insandın ya
Sevgilinden acilen ayrilmalisin çünkü hem iyi hem kötü günlerde çocuğun psikolojisini düzeltmek adına mutlaka eski eş ile bir araya gelmek durumundasin
Haklısın kendimden fedakarlık vermeliyim galiba.. evliliği zaten çocuklar için yurutuyorsun olmuyor bosaniyosun sonrası da yine çocuklarına göre
Aynen öyle ama anlayışlı insanlar belki cikar karşına annemde ayrı ama evlenmedi işte bu durumlardan dolayı anlayışlı kimse denk gelmemiş
Cunki ilk firsatta çocuklarından olmasada eski hayatımdan vazgeçirmeye calisiyor. Anneni okadar iyi anlıyorum ki. Galiba tek yaşamak gerek bir ömür 😪
Aynen öyle hem yalnız değilsin çocuğun var
Haklısın sende annene sıkı sıkı sarıl okadar güzel bir anneki ilerde anlayacaksin
Zaten öyle annem benim aşkım
Sevgilin cok hakli. Berabercek gitmek zorunda degilsiniz. Cocuklari bahane etmen cok sacma. Ayri ayri gorusunce cocuklarla gorusulmus olmuyor mu? Bosandiginizin ve artik ayri hayatlarinizin oldugunun farkinda olmali cocuklar
Cocuklari bahane etmek mi biz Allah nasip ederse babalarıyla bir ömür görüşeceğiz. Veli toplantısı mezuniyeti vs olacak ne yapcam o odadan çıksın ben mi gireyim diyeceğim. Bayram seyranda da görüşeceğiz. Biz evlenmeden önce çok iyi arkadaştık zaten. Herkes çizgisini biliyor. burada çizgisini bilmeyen sevgilim.
Veli toplantisi ile tatile cikmak ayni sey mi? Veli toplantisi bir sorumluluk ayrica. Tatile beraber cikmak djye bir sorumluluk yok. Cocuklarla ayri ayri eglenebilirsiniz bunda nasil bir mahrumiyet olabilir cocuklar icin? Benim cok tanidiklarim var syri ayri cikiyorlar tatile cocuklari da gayet saglikli mentaliteye sahip. Bisanmak ne demek cocuk da bunu idrak etmeli. Bir fikir ayriligi yuzunden sevgikine cahil diyorsun? Sevgilin sana cocuklarla ilgili mevzularda bile gorusmeyin dememis tatile cikma demis. Sorumluluk icin olanlarda okey hastalik saglik cenaze veli toplantisi vs ama bayram eglence tatil bunlar zaruri degil ve ayri ayri gorusulebilir. Sevgilin sinirsiz degil. Onun siniri da bu ama sen dedigim dedik ve farkli fikir ve bakis acilarina saygisi olmayan birisin. Sevgilisinin eski kocasiyla beraber tatile cikmasini istemiyor diye adama cahil diyorsun. Cumlesini kurmak bile tuhaf. Senin gibi biriyle bir hayati paylasmak zannimca cok zor olurdu hrmen hakarete ezmeye baslayan birisin ve dedigim dediksin. Aynen en medeni ve akilli sensin geriye kalanlar cahil ve banel.
Anladigim kadariyla biraz genis bi kadinsin. Durum normal falan da degil. Gayet medeni bi insanim ama herseyin bana gore bi siniri var. Cocuklarina sevgilinin oldugunu soyledin mi? Ayrica cocuklarina iki bosanmis insanin neler yapip neler yapamayacagini dogru bi dille anlatmaniz lazim. Gunubirlik bulusmalar kabul edilirde uc gunluk tatile bende olumlu bakmazdim.
Bence gayet normal. Sonuçta anne ve babasınız. Ayrılmışsınız da olsanız kötü kavgalı bir şekilde ayrılmadıysanız çocuklarınız için birlikte vakit geçirmek normal bir durum. Ebeveynler hayatı birlikte aynı evin içinde sürdüremeyerek ayrılabilir ama dışarıda çocukları için birlikte vakit geçirebilirler.
bence gidebilirsin, son derce doğal.. gereksiz kıskançlık. çocuklar nasıl oldu bilmiyor heralde.. aşırı ve yersiz kıskanan adamdan uzak dur..
İşte yaşın verdigi olgunluk.. teşekkür ediyorum bu çocuklar ağaç kavuğundan cikmadi ve sonuçta bir bana tarafı var. Napsaydi beni dövseydi , oldurmeye kaksaydi ayrilsaydik daha mı iyiydi. Düzgünce insan gibi ayrildik
evet.. ayrıca çocukların psikolojisi herşeyden önemli.. aynen devam, zeki kadınsın👍
Oda gelsin uzakta durur😁
Yani bunu olgun karşılaması gerekir aynı odada kalmayacaksınız zaten sık sık görüşürsünüz. Aile de değilsiniz bu arada eski eşinizle karı koca ilişkiniz yok. Fakat sevgilinizde eski de olsa kocanız maziniz var ister istemez kıskanıp endişe eder. Çocukların sağlığının ruhunun gelişiminin daha önemli olduğunu söylemelisiniz onun bileceği iş.
Çocukların erkek arkadaşın olduğunu biliyor mu? En başta anne ve babalarının boşanma durumunu kabullenmeleri ve senin bir baskasiyla görüşebolecegini bilmeleri gerekirdi.. Onlar çocuk, anlamaz diye bir şey yok. Hayat bu. Bilmeleri ve kabullenmeleri gerek. Ayrıca ben, erkek arkadaşımın böyle bir şeyi teklif dahi etmesini istemezdim. Belki anaokulu etkinliği, doğum günü vs olabilir. Ama aile tatili olmaz. Aile diye bir şey kalmamış ortada..
Hayatınızda birileri varsa hoş değil ama yoksa anne baba olarak evet göreviniz bir nevi bu
Bencede çocuklar için gayet normal ve olması gereken bir durum. Olgun olduğunuzun göstergesi her iki taraf için..
Bunu bende yaşadım ve sevgilimle kavga etmemek için söylemedim. İnsan arada kalıyor çünkü
İşte yalan söylemek bana göre değil benim çocuklarımın mutluluğu kendinden bile önemli bence bunu öğrenmesi gerek.
Sevgilim kız kardeşimden bile kıskanıyordu. Gerisini sen düşün. Felaket olurdu. Zaten ayrıldık ama o dönem gerçekten huzur bırakmazdı
E bu kadın seni bogmuyor muydu bu bir psikolojik sorun eve geliyorsun nerdesin , kac dkka geç kaldın vs hersey sorun e insan evinde mutlu huzurlu kafa dinlemek istiyor.
Çocuk hassasiyeti konusunda aynı şeyleri düşünüyoruz. Anne babası ayrı olduğu için intihar eden çocuklar var. Allah düşmanıma vermesin böyle bir acı. Çocuğum için her şeyi yaparım ben.
Boğdu zaten. Önce idare etmeye çalıştım. Belki düzelir dedim ama bana da kafayı yedirecekti. Artık yürümedi ayrıldık
Bende iste herkes basit bir tatil demiş o tatil onların aklında ya keşke annemde olsaydı keşke babamda olsaydı diye kalmamalı...
Kesinlikle öyle. Bir de çocukken hepimiz anne babamız yanımızda olsun isteriz. Yoksa içi buruk kalır ve içine atar. Neden çocuğuma travma yaşatayım ki
Aaa bak asıl mevzuyu söylemeyi unuttum. Benim çocuk kardeş istiyor. Ve resmen üzerime baskı kurdu küçücük bacağıyla
Ee evli degilsin
Bilmiyorum valla. Bende bu konuda dertliyim. Tek kalsın istemiyorum evet ama işte. Üstüme alırım tabi öyle bir şey olursa da
Durumumu en iyi sen anlarsın. Bir fikrin var mı?
Ben birdaha çocuk sahibi olmayı düşünmüyorum bence sende dusunme
Benim 1 tane var. İki olsun istemiştim hep. 2 yeterli bence. Senin kaç çocuk vardı
2
Birbirine yoldaş olur ikisi de. Benim ki tek olduğu için aklıma yatıyor ikinci
Ben işin açığı çocuğumu başka bir anneye emanet etmezdim babayada emanet edemem hani evet ciddi birsey yaşıyoruz ama evlenmek bilmiyorum
Ben artık evlenmek istemiyorum. Eşim normalde çok çok iyi bir anne. Sadece iyi bir eş değildi yani evliliği kaldıramadı. İş onun için evlilikten daha önemliydi. O hiç evlenmez. Yapamaz çünkü
Aynı sorun
Ben baş edemedim. İşle yatıyor işle kalkıyor. İnsanlığına anneliğine asla lafım yok. Kötü ayrılmadık. Çok iyi bir dost. Sadece çok iyi bir eş değil o kadar.
Aynen benim mutlu bir evliliğin olsun işi birakiri.
Çalışıyor bile olsak her şeyin yeri ayrıdır. Her şey dozunda güzel. O zaman huzur kaçmaz işte
Tasvip etmiyorum olağanüstü yanlış bir tercih. Baba ve çocuklar veya anne ve çocuklar tatile gidebilir fakat kesin ve nett boşanmış çocuklu çiftlerin birlikte tatil yapmalarını reddediyorum🍀🗝️
Adam haklı aynı durum sevgilin eski eşiyle tatile gitse sen ne derdin bende kesinlikle kabuletmezdim böyle bir şey olamaz ya istediğin kadar arkadaşız de sen bu etikete değil mesele genişler bunu anca kabuleder
40 yaş erkekte cinsellik durum nedir
Çünkü bir ilişkiye başladım bu uygulamayı da bu yüzden indirdim
Değil, anne balıktan ayrılmış olmuyorsunuz boşandıktan sonra tabiki, ancak tatile gidecek kadar da gorusmemeniz gerekir. Şimdi görüştüğün kişi tepkisinde sonuna kadar haklı. Empati yap, aynı durumu o sana yapsaydı neler hissederdin bir düşün bakalım!
Siz kafayı kirmissiniz ya. Madem çocuklarının gelişimini, karakterini, etkilenmelerini düşünüyorsun o zaman sevgili yapma, kendini çocuklarına ada. Hayat boyu özgür ol.
Hem sevgili yap hem eski eşle tatile çık. Hem Ayranım dökülmesin hem... Derler buna. Öyle bir Dünya da yok.
Bence normal biri anne biri baba sonucta ve cocuklar icin sevindirici gozukur
Bence kıskanması gayet normal. Kıskanmasaydı bir sorun vardı.
Eski eşin ile bazı bariyerler asılmış, özeller bilinmiş ve görülmüş. Bunların onunla tekrar olma olasılığı herhangi birinle olma olasılığından daha fazla.
Ben de musaade etmem. Cay kahve icmek ya da bikac saatlik gezinti falan degil. Tatil bu. Sevgilin eski esiyle cocuklariyla tatile cikacak olsa sen musade eder miydin?
abla kusura bakma ama adam haklı eski eşinle vakit geçirebilirsiniz ama tatil yapmak saçma bir boyut değil mi insanlar çok karışık duygulara sahip o an tatildeyken çocuklar için tekrardan bir düşünelim kafasına girebilirsiniz eğer bir ilişkin varsa ona göre hareket etmelisin
Bu seviyeye gelemedik ama aslında gayet normal, insan illaki ki kıskanır tabide, güvenmekten başka çaren yok, gidecek olan gider sevecek olan sever zorla tutamazsin
çocuklar için güzel bir şey ama senin için değil. eski eşinin çocuklara bi katkısı varsa olabilir ama eğer bi katkısı yoksa yeni kişiyle devam et belki de çocukların yeni eşine alışabilecek
Senin mantığına göre senin sevgilin 10 tane kadınla, bodrumda tatile çıkabilir, aynı otelde de kalabilir. Yaaa yoksa güvenmiyor musun?
TanimidAdigi kadin ayrı eski esi ayrı he cocugum olmasa tabikide asla gorusmezdim
Tanıyorum dese nereden anlayacaksın tanıdığını allasen. Görüşmen normal bir durum fakat tatile gitmek falan öyle genişlik falan yok, erkek sonuna kadar haklı
Evlilik bittiyse tatil de olmaz, anne-baba olmaktan boşanılmaz ama anne anneliğini baba da babalığını yapacak. Sevgilin haklı, ilerleyen günlerde sevgilinle evlendiğinde eski eşim çocuklar için tatil yapalım yine dediğinde o zaman da mı gideceksin?
Ozaman tabikide hayir. ama ozaman da dozunu çıkartıp eski eşimle gorusmeyecegibi düşündüğüm için ayrılık kararı aldim
tam tersi bir durum olsaydi sen sevgilinin eski eşiyle tatile gitmesine uygun bakar miydin? Bence bir de bu acidan bakmalisin
Gayet normal bi durum o çocuklar bu olanları hak etmiyor
bence aranızda eski kocan ile bir cinsel etkileşim olabilir belki beraber aynı yatakta yatma durumunuz var sevgilin bu konuda haklı
Sen sevgilinin eski karısıyla tatile girmesinden rahatsız olmaz mısın
Hayir olmam aralarında biseu olacak olsa zaten ayrilmazlardi. Ben niye çocuklarıyla aralarına gireyim.
Bence sevgilin haklı bu kabul edilecek bir durum değil
İnsan arkadaşından çocuk yapmaz yaaa 😂 Sevgilin haklı
Sorma oda bir hataydı ama işte mantıkla yurumedi
Merhaba…
Bence hayatındaki kişi gayet haklı benden olsa bende aynı tepkiyi belki daha fazlasını gösterirdim normal değil bence☺️
Anne babaliktan bosanilmiyor da bu kadari da fazla. Sinemaya bile gidemezsin birlikte. Eşin cocuklarla gezsin. Ortak bir sey yapamazsiniz
İletişimde kalabilirsiniz, görüşebilirsiniz ama birlikte tatile gitmemelisiniz. Sevgilinin tavrı doğru.
Çocukların sizin ayrıldığınızı kabullenmesi gerek.
Birden ipleri keskin bir biçimde koparmak sizce de onların karakterini etkilemez mi? Hayata çok pencereden bakmaları daha iyi değil mi
tersini düşün
onun eski eşi olsa ve gitmek istese, ne yapardın ?
Eski eşi hastaneye gidiyor diyorum sen neden gitmiyorsun mesela eşi memlekete gidiyor araba kullanamıyor ve çalışmıyor niye götürmuyorsun diye ben söylüyorum zaten
bu da doğru değil ki
seven insan kıskanır
Kıskanmak çok ayrı bisey ben onu gözümden sakınırim sevgimi ilgimi zaten belli ediyorum yapacak adam her türlü yapar.
mevzu yapıp yapmaması değil, siz eski eşinizle oturup birşeyler içebilirsiniz, çocuklarınızı konuşmak için ama tatile gitmek çok ayrı bir boyut
Tatile gitmekten kastınız hepiniz aynı odada kalincak sanıyorsunuz galiba
Gayet normal, ama sevgilinde ister istemez haklı. Çocuklu kadınla ya da erkekle birlikte olmak istiyenler bunları göze almalılar sonuçta hala anne ve babalar.
Çok haklısın
Sen doğru olanı yapıyorsun onemli olan çocukların mutlulugu eger sevgilin sana güvenmiyorsa neden sevgilisiniz? İliskide en önemli olan sey guvendir sana güvenmiyorsa sal gitsin
Boşandıkları halde ayda 2 defa sadece seks için birlikte olan insanlar tanıyorum
Yaşadin mi
Okuma yazman var belli de algı da sorun çok belli
Kızma ya😅
Bunun tam tersi olsa kıyameti koparırsın şimdi giderim dersin bu kadar çift taraflı olmayın abartma bu kadar olmaz birlikte tatil nedir geniş biri bunu kabul eder öyle genişlikte birini bulman lazım sana herşeye izin versin
Eski eşiyle gidebilir. Ben zaten onada izin veriyorum çocuklarını birlikte hastaneye goturebilirkler memlekete gidebilirler
Eski eşle tatile gidilmez memlekete birlikte gidilmez. Kimse yoktur hayatında git tabiki ama hayatında yeni biri varken böyle şeyler kabul edilebilir değil. Kabul edene denk geldiysen bilemem.
Ben kabul ediyorum oda etmedi ayrıldık. Hem zihniyetini öğrendim yarın birgun çocukları mı da kiskanacakti
Öyle birini bulman zor. Yanlıs anlamada çocuklu kadınla evlenmek kolay değil. Bunuda kimse kolay kolay kabul etmez. Seni çok severdir bir ihtimal tamam der. Zamanla yorulur ve vazgeçer. Çocuklarin buyuyene kadar bu böyle olur. sabır taşı birini bulursan ne güzel.
Ben zaten evlenme yanlisi değilim benden ayrıl bırak dedikçe bırakmıyor
Cinsel olarak bağlıdır ilerde birini bulunca bırakır yani erkekler sana iyi niyetle bakmaz kullanmak niyeti ile yaklasır
Yani sunu belirteyim cocugunuz oldu diye ya da esinizin isi yogun diye kendinize vakit ayirmamazlik yapamazsiniz tabiki de kendinize vakit ayiracaksiniz
Kusura bakma ama sevgilin hakli. Insanlar arkadasca kalmasi elbet guzel ama ailece karadeniz turu yapalim? Hayir siz artik aile degilsiniz siz bosanmissiniz ve tek baginiz cocuklariniz.
Hayir çok yanlış düşünüyorsun aslında tam tersi sevgili, es kelimesi siliniyor anne babalik silinmiyor. Nice kadınlar var dayak yiyip ölümle tehdit edilip ayrılan. Biz medeni bir şekilde çocuklarımız etkilenmeden ayrıldık.
Asıl sevgilim suçlu onunda çocukları var oda görüşebilir. Benim cocuklarim psikolojisi için yaptıklarımı kamciliyor.
İnsan hersey bitmeden boşanmiyor. Bilinçli insan sayısı az evet ama biz bunu başardık.
Bilmem yanlismi dusunuyorum? Ki ben dedim arkadas kalmaniz guzeldir, ama sevgili yapmissin, yani yeni biriyle gelecek dusunuyorsun ama eski esinle, cocuklarin babasi da olsa tatile gitmek istiyorsun.
Sen bilirsin tabi nasil mutlu olcaksaniz oyle yapin.
İnşallah bu durumu yaşamazsın ama şöyle düşün zaten anne baba ayrılınca çocuklar bi kötü oluyor birde anne babaları kötü olunca daha kötü oluyor. En azından nerden kurtarabil4isek. Biz esimle çok iyi arkadaştık ve şimdide öyleyiz. Sadece karı koca olamadik
Normal değil tabiki.. çocuklar içinse boşanmayip devam etseydiniz.. saçma ya.. babaliktan boşanmadı evet ama tatil ne alaka
Burası Amerika mı sandın tabiki normal değil, şimdiki adam haklı gidersen onu sil, çocuklar için durumu da bir yere kadar, işte o sınır bu durum
Siz boşanmışsınız artık aile diye bir şey ortada yok ki
Cok ince cizgiye sahip binsoru kabul etmezdım muhtemelen
Senin eski esin sana namahrem
Sadece mühim cocuklarla konz icin konusulur gezip tozulmaz
Cocuklar sizi bi araya getirmek icin oyun oynzyo olabilir
Gayet normal eglenmenize bakin icinde herhangi bir dusunce olmasin olumsuz anlamda siz cocuklar ne kadar mutlu ondan baska bir dusunce olmasin
Bu yaz aynisini yaptim. Cocuk kucukse mecbursun.
Evet başına gelmeyen anlamiyor
Yok bizde öyle birsey yok olsada bakın insanlar çocuk için neler yapyor
Belli mi olur ablacim tekrar evlenenler oluyor oyle, barisiyorlar, ozur diliyorlar vs vs...
Yav ablacım niye tekrar evlenelim bukadar iyi boşanmışken onlar toksik iliski
Oyle deme oyle deme belli olmuyor iste bu isler. Bi bakiyorsun duygusala baglayip eskiyi ozleyip anilar canlanir yakinlasma vs oluyor ablacim o yuzden normal yani adamin korkusu simdi tekrar eski kocasina donme ihtimali var bu sekilde diyerekten kafasinda bin bir cesit senaryolar canlaniyordur kolay mi saniyorsun eger seni seviyorsan kaybetme korkusu bu…
Hayir hayir biz onlardan değiliz başta arkadaştık ve arkadaşça bitirdik.
Bilemicem artik cogu boyle diyor zaten…🤷♂️🤐
Bende aynısını yaşadım gidebilirsin sakınca yok
İşte isminin hakkını veriyorsun. Bende öyle düşünüyorum..
Sana guvenmiyorsa zaten o ilişkiyi bitir ben eski eşim ve çocuklar geçen yıl tatile gittik Bodrum'a çok da eğlendik ve aramızda bir şey olmadı onun da benim de görüştüğümüz kişiler var
İşte insan tak diye boşanıyor ki kendide boşanmış biri olarak ( eski esine çok zorluklar cikardi) , boşanmak uzun bir surec 5 yıllık evlilik atıyorum 3 senesi zaten bu süreç.
Anne babalik herseyden önemli asıl bn kendisini birakacağım... cunki bizim birbirimize karşı arkadaşlıktan başka birseyimiz yok. Eşimle zaten evlenmeden öncede arkadaştık. İçimizde bir gram kötü niyet yok ki olsa zaten görürdüm ben konuşmazdım.
İşin açığı eşimden sonra bukadar zıt bir adamla yapabilir miyim düşünmüyor değilim toksik bir ilişki gibime geliyor.
Benim çocuklarım psikolojisi için çabalarken o kıskançlık derdinde.
Bence de bırak sen daha iyisine layıksın ben eski eşimin konuştuğu adamla da tanıştım o da benim konuştuğum kadınla tanıştı ne var ki bunda illa ölüm mü olması gerekiyor
Kendi cevabını paylaşmak ister misin?